Spanacul se decongeleaza, se caleste in putin unt si se lasa sa se raceasca. Din doua oua se face aluatul galustelor (cu...
Galuste cu ou si spanac
Pieptul de pui se dezoseaza, fiecare bucata se strapunge pe lungime sa poata fi umpluta cu bucati de praz. Pieptul umplut se...
Piept de pui cu praz
Cartofii si telina se taie cubulete si se pun sa fiarba in vase diferite. Se scurge zeama de pe telina fiarta si cand s-a...
Piure de cartofi si telina cu oua
Jumatate din ceapa tocata marunt se caleste intr-o lingura de ulei, se adauga orezul si de doua ori atata apa. Se adauga...
Oua prajite in orez
Carnea de curcan se toaca, ceapa se razuieste si toate astea se amesteca cu condimentele. Se face din ele forme de pogacele...
Chiftele de curcan
Sunca traditionala se marineaza cu sare si silitra. Silitra se presara deasupra, dupa ce s-a asezat sunca in vasul pentru...
Sunca traditionala
Cartofii se curata, se taie rondele, apoi se pune apa cat sa ii acopere si se pun sa fiarba. Cartofii fierti se zdrobesc,...
Galuste cu ceapa si smantana
Morcovii se curata si se taie rondele. Se unge cu putina margarina un vas pentru cuptor cu pereti inalti. Se aseaza rondelele...
Morcovi la cuptor
Batem feliile de piept de pui, condimentam cu sare si piper, dam prin faina, apoi prajim rapid in margarina sau ulei. Le...
Piept de pui picant
Amestecam untul, faina, sare si lapte, pana devine o pasta uniforma si apoi fierbem. In acest sos Bechamel punem 350 g...
Cremvusti la cuptorFriptura de porc o taiem in fasii subtiri si le punem uniform, pe fundul unui vas termorezistent plat. Cartofii taiati ii...
Friptura la tava
Calim ceapa taiata marunt impreuna cu usturoiul. Presaram chimion si boia. Adaugam cubulete de carne de purcel si prajim pana...
Gulas de purcel
Carnea se da cu sare, piper, se prajeste jur-imprejur, turnam 1 dl vin, putina apa, o ceapa taiata in doua, usturoi, bobite...
Friptura de porc
Spalam cartofii si ii fierbem timp de 30 de minute, pana se inmoaie. Indepartam pielita de pe crenvursti si ii taiem in...
Galuste de cartofi cu crenvursti
400 g. cascaval Trapist (nu feliat) se pune in apa clocotinda si se fierbe 10 minute, dupa care se lasa sa mai stea 15...
Rulouri de branza
Se pune mazarea la fiert. Pieptul de pui se taie fasii si se caleste in putina grasime. Se potriveste gustul cu sare, piper...
Pui cu sos de mazare verde
Se curata bine puiul, se taie bucati, si se sareaza. Se incalzeste untul intr-o tigaie. Se prajeste usturoiul zdrobit si se...
Pui cu cireseRosiile se spala si li se taie cate un capacel in partea dinspre codita, li se scoate miezul cu o lingurita. Rosiile golite...
Rosii umplute pe gratar
Cartofii spalati bine, se fierb in coaja, in apa sarata, se curata fierbinti de coaja si se paseaza prin pasoarul de cartofi...
Nudli cu mac
Ingredientele se amesteca bine, se formeaza chiftele si se prajesc in ulei.
Chiftele cu rosii
Pestii proaspat pescuiti ( clean, crap, stiuca) se curata de solzi si intestine, se spala, se taie in jumatate incepand de la...
Peste prajit pe gratar
Parizerul taiat felii se pune pe fundul unei tavi presarat cu cascaval ras, apoi boabele de porumb, se acopera cu zucchini...
Zucchini gratinati
Maruntaiele bine curatate si spalate se acopera cu apa si se pun la fiert. Se adauga frunza de vita de vie, piper si sare....
Mancarica din maruntaie de curcan ca la Szatmar
Se taie pulpa de porc felii, se bat si se sareaza. Se feliaza ceafa, cascavalul si se pun deasupra feliilor de pulpa. Se...
Snitel cu cascaval a la Avasalia
Se spala cartofii, se pun la fiert in coaja dupa care se curata si se taie in doua. Se scoate cu o lingura o parte din...
Cartofi spanioli cu usturoi
Vinetele se taie in doua in lung si se sareaza. Partea indepartata se taie cubulete si se sareaza. Grasimea de porc se taie...
Vinete umplute
Se lasa chiflele sa stea in apa dupa care se scoate miezul de le fiecare si se amesteca cu carnea tocata. Se adauga ceapa...
Gomboti din carne cu sos de usturoi
Se taie slanina proaspata si se frige pentru jumere. Ingredientele se taie bucati mici si se amesteca bine intr-un vas mare....
Sarmale campioane
Se fierbe ciolanul in zeama condimentata, se fierb separat cartofii taiati felii si se caleste ceapa. Ciolanul se taie...
Cartofi cu ciolan
Fasolea se imoaie timp de o zi, a doua zi o strecuram, apoi o fierbeme la foc mic si o pisam. Ceapa curatata si taiata...
Mancare egipteana
Curatam castanele, le punem intr-o cratita si adaugam atata apa cat sa le acopere. Presaram Delikat, punem margarina, apoi le...
Rata umpluta cu castane
Ardeiul taiat in rondele si rosia in bucati (iarna se foloseste ghiveci) se pun intr-un vas termorezistent cu ulei. Pulpele...
Pulpe de pui cu pireu de morcovi
Ceapa, ardeiul, rosia se taie marunt si se calesc in ulei. Se adauga boiaua si se amesteca. Carnea taiat felii se pune peste...
Spaghete cu tocanita de vita
Se curata pestele si se spala . Capul si coada se folosesc la alta mancare. Partile ramase se taie felii de cca 2 cm, se...
Peste cu sos de macris cu mustar
Se spala ouale si se fierb in apa cu sare cca 10 minute pana devin tari, apoi se pun in apa rece si de decojesc, se tai cele...
Pateu de carne si ou
Slanina taiata fasii se frige in untura topita, se caleste ceapa, se adauga carnea si se fierbe inabusit. Se potriveste...
Tocanita de caprioara cu ciuperci
Crestam pestele curatat si frecat cu sare. Apoi il stropim cu zeama de lamaie si il ungem cu ulei aromat si il lasam sa stea...
Pastrav prajit cu lamaie
Se curata ardeii, se fierb si se separa partea carnoasa de coaja. Se pune intr-un bol partea carnoasa si se amesteca cu ulei,...
Legume crocante cu sos de ardei
Se curata pulpele de piele si se tai in 2 bucati. Se curata ciupercile si se tai felii, se curata ceapa si se taie rondele....
Pulpa de pui cu ciuperci
Preparatele din carne se macina toate impreuna. Slanina se taie in bucatele mici si se face unsoare. Cartilajul se lasa in...
Paste picante cu tocana
Se curata merele si perele, se scoate miezul si se tai cubulete. Fructele si ficatul de pui se adauga peste untul topit, la...
Curcan umplut cu fructe
Se pune jumatate de ceapa taiata rondele la calit, se adauga carnea taiata felii subtiri, se condimenteaza cu sare si piper,...
Varza cu struguri
Se curata ciolanul, jumatatea interioara a ciolanului, se sareaza, se ruleaza si se leaga, cum se leaga si sunca de obicei....
Ciolan de porc cu must
Se fierbe ciolanul condimentat cu sare si piper impreuna cu usturoii, ceapa, foaia de dafin. Dupa ce devine moale, se scurge,...
Ciolan prajit
Se fierbe malaiul in apa cu sare, intre timp se caleste in ulei varza murata taiata marunt. Malaiul aproape racit se intinde...
Mamaliga cu varza
Se macina bucatile de piept de pui dezosate si curatate de piele. Se amesteca cu albusurile de oua batute spuma, cu frisca...
Piept de pui cu nucsoara si sunca
Intr-un vas jena se pun fasiile de slanina afumata, peste ele se pun bucatile de carne de pui si se sareza. Se amesteca pasta...
Pui in sos picant
Se pun pulpele in tigaie, se sareaza si se condimenteaza. Se tai cartofii si se pun langa carne si se presara cu usturoi. Se...
Pulpe de pui cu lamaie
Pieptul de pui se dezoseaza, se curata de piele si se tai fasii lungi. In fiecare bucata de piept de pui se ruleaza cate o...
Rulada din piept de pui cu carnati
Se prajesc feliile de slanina, iar in uleiul ramas se caleste ceapa. Se ia de pe foc, se adauga boia, carnea de porc taiata...
Ciolan la ceaun
Se taie varza, se scoate cotorul si se taie felii, se curata si se tai cubulete morcovii si pastarnacul, se taie felii...
Varza cu costita
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori