Se curata cartofii si se tai felii alungite sau rondele. Se pun in tava si se pune deasupra rondele de ceapa si fasii de...
Cartofi la tava
Se curata cartofii si se tai cuburi. La ceapa calita in ulei, se adauga boia. Se amesteca ceapa prajita, cartofii cubulete,...
Burta de porc umpluta cu cartofi
Se amesteca ingredientele. Cu acest amestec se umple frunzele de varza dulce si se pun pe tava. Se toarna suc de rosii...
Sarmalute in foi de varza dulce (din aluat ras)Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie rondele mai groase si se pun la fiert in apa cu sare. Ii vom fierbe doar pe...
Piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor
Somnul: Indeparteaza pielea si oasele pestelui si lasa sa stea feliile presarate cu sare. Sosul: Caleste ceapa in ulei, ia-o...
Peste cu portocaleMusacaua cu dovleac turcesc este o reteta de toamna delicioasa si foarte consistenta. Musacaua este o mancare pe care o...
Musaca de dovleac turcesc
Este cea mai usoara reteta pentru a prepara peste, din lume. Fileul de ton se sareaza. Se pun intr-un vas pentru cuptor mai...
Peste cu cartofi natur
Pieptul de pui fara piele si oase, se taie in latime (se bate cu ciocanul de carne pentru a deveni mai mare si mai subtire)...
Piept de pui cu mere
Jumatate din cantitatea de piept de pui se spala, se usuca, se sareaza si se condimenteaza cu piper proaspat macinat. Intr-o...
Piept de pui mexican
Carnea de tipar se curata de piele, carnea se taie felii, se condimenteaza cu sare, piper, boia, se toarna uleiul si se lasa...
Tipar la protap
Verzele se curata de frunzulitele ofilite. Se spala, apoi se pun in apa sarata in clocot. De cand incepe din nou apa sa...
Varza de Bruxelles cu cascaval
Ceapa tocata marunt se caleste in untura, se presara cu boia, se adauga carnea taiata fasii, se sareaza,se amesteca si se...
Tocanita de Brasov
Se spala carnea, se zvanta si se taie in fasii late de cca 2 – 3 cm si lungi de 4 – 5 cm. Slanina se taie in fasii...
Tocanita cu muschiulet de porc
Vasul de lut (cu tot cu capac) se tine la inmuiat ½ ora in apa rece. Slanina afumata se taie foarte marunt si se prajeste...
Papricas de cartofi
Cartofii se fierb in coaja, se curata, se taie in rondele subtiri, si rondelele in cuburi. Se prepara o vinegreta placuta din...
Cartofi cu maioneza la tava
Carnea de caprioara se prajeste pe ambele parti, se adauga zarzavaturile, boabele de ienupar, ceapa.Se condimenteaza cu sare...
Cotlete de caprioara ca la Baden
Pulpele de pui se sareaza, se presara cu oregano si rozmarin, se marineaza o jumatate de ora, se rumenesc pe ambele parti, se...
Pulpe de pui italiene
Carnea se macina de doua ori,se condimenteaza abundent cu maghiran, sare si piper. Se formeaza perisoare de marimea unei...
Perisoare italiene
Se incinge uleiul intr-o oala, se caleste ceapa tocata marunt. Se ia oala de pe foc, se presara boia si amesteca cu 2 linguri...
Gulas cu sunca taraneasca
Ceapa taiata cuburi se caleste in putin ulei, se ia de pe foc, se presara boia, se amesteca si cand se pune din nou pe foc,...
Paste gratinate a la Judit
Cu o zi inainte de a pregati acest fel de mancare, se fierb cartofii in coaja, se curata si se lasa sa se raceasca. Se...
Muschi de vita in stil classic
Se ia pieptul se pui, se dezoseaza, se trece prin piper si se taie fasii subtiri. In uleiul incalzit se „arunca” ceapa...
Piept de pui cu coniac
Se curata ceapa, se taie marunt si se pune in ulei pentru aburit, daca este nevoie se adauga si apa si se lasa pana devine...
Tocana de cabanos
Ardeii se spala, se taie un capac ca sa se curete de cotor si seminte. Se clatesc si se scurg. Ardeiul ramas pe capace se...
Ardei umpluti prajiti
Pieptul de puis e taie pe langa os si se impaneaza cu o felie de carne afumata. Se presara cu condimentul de gratar si cu...
Piept de pui estival
Carnea de iepure de casa (pulpa, spinare) se taie in bucati mai mici si se sareaza. Ceapa se da pe razatoare, iar patrunjelul...
Iepure Marengo
400 g de ciuperci se spala sub jet de apa, se taie cuburi mai mari. O ceapa mica se toaca marunt si se caleste in 50 ml ulei...
Ciulama de ciuperci cu smanatana
Se spala puiul, se sterge si se taie in 6 bucati mari (piept, pulpe, aripi, spate ). Se curata ghimbirul si se trece prin...
Pui prajit a la China cu salata
Frecateii pregatiti din 350 g faina se rumenesc in doua linguri de ulei alimentar amestecand mereu. Inainte de a proceda la...
Taietei de casa
Se fierbe orezul in apa fierbinte sarata. Taiem pieptul de pui si sunca in feliute, iar ardeiul in bucati marunte. Prazul se...
Orez prajit cu pui si sunca
Slanina se taie cubulete mici si se prajeste. Bucatile de slanina prajite se scot si la untura se adauga 2 linguri de...
Taietei cu branza
Curatam sparanghelul si ii taiem capatul. Coaja si capetele taiate le fierbem intr-un litru de apa timp de 10 minute, apoi le...
Sparanghel cu sunca si cascaval
Toaca carnea de pui, rade merele, toaca marunt ceapa. Inmoaie chifla in lapte si stoarce-o. Adauga la carnea tocata merele,...
Rulada de pui cu mere
Condimenteaza carnea cu 1-2 zile inainte. Pune-o intr-o tava, toarna 200 ml de apa, acopera cu folie de aluminiu si...
Costita la cuptor
Bate usor feliile de cotlet, unge o felie cu putin mustar si aseaza o alta felie peste. Gaureste cu un cutit ascutit fiecare...
Cotlet de porc cu slanina
Se taie carnea si se intinde. Se amesteca cascavalul cu usturoiul pisat si patrunjelul taiat marunt, apoi se intinde pe...
Friptura de oaie cu coniac
Se inmoaie chiflele in lapte. Castanele se fierb, se curata si se paseaza, apoi se adauga carnea tocata, chiflele stoarse si...
Curcan cu castane
Se alege orezul, se spala in mai multe ape, se pune sa se caleasca usor in ulei fierbinte. Se lucreaza la foc mic. Se adauga...
Orez cu ciuperci
Se alege orezul, se spala in mai multe ape si se pune sa se caleasca intr-un vas emailat cu o ceasca de ulei. Se adauga apa...
Orez cu ficatei de pasare
Se curata orezul, se spala, se pune sa fiarba in apa calda, cu boabe de ienibahar si boabe de piper. Cind orezul s-a inmuiat...
Orez garnitura
Calim intr-o lingura de ulei de masline morcovul, ceapa si telina taiate marunt. Adaugam carnea macinata, o prajim si turnam...
Ghiveci de legume
Frecam gasca cu sare si piper atat pe interior cat si pe exterior. Inchidem deschizaturile. Asezam gasca intr-o oala si o...
Friptura de gasca cu sos de portocale
Prajim feliile de carne intr-o tigaie unsa cu ulei, pe partea cu vin 10 minute, apoi le intoarcem si le prajim 20 de minute...
Friptura de rata cu mere si varza
Spalam somnul si il taiem in felii de 5 cm latime. Le presaram cu sare si le lasam sa stea pana preparam sosul. Taiem marunt...
Peste somn cu usturoi
Taiem pieptul de pui in 4 bucati. Batem putin feliile. Le presaram cu condimente si le prajim in ulei. Pieptul de pui astfel...
Piept de pui in stil hawaian
Curatam ratele si le presaram cu sare si piper atat pe interior cat si pe exterior. Le umplem cu gutaile taiate felii, pe...
Friptura de rata cu gutai
Fierbem spaghetele in apa fierbinte sarata, le clatim si le strecuram. Calim ceapa taiata marunt in ulei fierbinte, adaugam...
Spaghete cu ficat de pui si crema de ardei
Calim ceapa taiata marunt in untura. Adaugam praful de boia, amestecam si diluam cu putina apa, prajim pana se evapora apa....
Tocanita de vitel cu galuste cu ou
Indepartam pielea si dezosam pieptul de pui, batem putin feliile. Pe jumatatile feliilor de carne punem o felie de sunca si o...
Piept de pui in folie de aluminiu
Incalzim untura in tigaie. Calim in ea ceapa taiata marunt si adaugam slanina taiata fasii si le calim impreuna 5 minute....
Fasii de piept de pui
Taiem carnatul in bucati de 2 cm, slanina in fasii subtiri, iar cartofii in bucati. Batem ceafa, o ungem cu un strat subtire...
Rulada de carne
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori