Se amesteca untul moale, faina, zaharul, sarea si praful de copt. Se lasa aluatul la rece 30-40 de minute, apoi se imparte in...
Placinta cu branza de vaci
Se prepara un aluat care se impatura si se intinde de 4 ori. Se intinde apoi o foaie de jumatate de cm grosime si se taie cu...
Trigoane
Untul topit se freaca spuma zece minute. Se adauga apoi smantana si zaharul si se freaca in continuare. Se pun galbenusurile...
Placinta cu branza si stafide
Faina se amesteca impreuna cu sarea, smantan, doua oua si jumatate dinc antitatea de margarina moale. Aluatul obtinut se tine...
Placinta cu dovleac
Se amesteca uleiul cu laptele, se adauga un ou crud si drojdia de bere frecata cu o lingura de zahar. Se pune faina si se...
Placinta cu magiun, mere si nuci
Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar, putin lapte cald si 50 gr faina si se lasa la crescut. In 100 ml lapte se adauga...
Cornuri cu marmelada
Faina se framanta cu unt, circa 150 ml apa si sare, obtinand o coca omogena, de consistenta potrivita. Se lasa 20 de minute...
Strudel cu fructe de padure
Caisele se spala dupa care se desfac in jumatate,ori le folositi asa ori le taiati mai subtiri.Se separa ouale,albusurile se...
Pandispan rapidAlbusurile se separa de galbenusuri, se bat bine. Dupa ce albusurile sunt batute bine se adauga treptat zahar, galbenusurile,...
Prajitura simpla
Se prepara un foietaj din unt, otet, sare si faina. Se prepara apoi crema. Se pun laptele la fiert impreuna cu zaharul, faina...
Pateuri cu crema de vanilie
Fierbi 2 oua cam 8-10 minute, amesteci branza de vaci cu cele 2 galbenusuri fierte si cu 3 galbenusuri crude. Adaugi untul,...
Prajitura cu branza de vaci si capsuneCeapa se taie marunt si se caleste in cele 4 linguri de ulei. Nucile si migdalele se taie mare. Branza se taie cubulete....
Placinta marocana cu branza
Incingem cuptorul. Punem aluatul de paine intr-un castron si adaugam semintele de marar. Framantam apoi impartim aluatul in 8...
Chifle cu seminte de mararSe bat albusurile spuma cu un praf de sare. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei mai putin albusurile...
Pasca cu branzaSe amesteca drojdia cu laptele si cu 1 lingurita de zahar. Se lasa putin, intre timp se curata merele de coaja si se dau pe...
Prajitura cu mereSe framanta un aluat din ingredientele de mai sus dupa care se pune la dospit, pana se dubleaza in marime. Dupa ce a...
Cuib de viespiIngredientele se scot din timp de la frigider pentru a fi la temperatura camerei si apoi incalzim putin bucataria. Se face o...
Cozonac de pasteCernem faina, punem stafidele in rom si coniac. Punem pe foc laptele iar untul il topim pe bain marin. In castronul in care...
PanettonePlacinta cu branza dulce de vaci si stafide este un desert deosebit de gustos. Aceasta minunata reteta culinara de placinta...
Placinta cu branza si stafideSe amesteca zaharul cu scortisoara si zaharul burbon. Pe masa de lucru punem o cantitate egala de zahar atat cat e foaia de...
Felii de foietaj caramelizatPainea cu banane este pentru mine o reteta salvatoare pentru ca, nu stiu cum e la voi, dar la mine in casa mereu se gaseste...
Paine cu banane si cu nuciIngredientele pentru reteta Trandafirasi cu branza dulce si sirop de zmeura sunt pentru 12 portii. Se face o maia din...
Trandafirasi cu branza dulce si sirop de zmeura
Se dizolva drojdia in lapte si se amesteca in faina, apoi se adauga untul, un praf de sare si se framanta bine. Se intinde o...
Saleuri cu drojdie
Separa albusurile de galbenusuri. Freaca spuma margarina si zaharul. Adauga treptat galbenusurile, laptele, praful de copt,...
Placinta cu branza si cacaoScoateti samburii cireselor, fie cu mainile, fie cu un aparat de scos samburi — operatia e cam neplacuta si va poate...
Focaccia cu cirese dulci, pentru micul dejun
Mai intai, decojiti bananele si pasati-le intr-un blender sau intr-un robot de bucatarie. Amestecul va fi surprinzator de...
Paine cu banane si miere
Pentru aceasta reteta, trebuie sa folositi 500 g faina integrala si 500 g faina alba, spre deosebire de reteta de baza, la...
Paine cu nuci
Se amesteca untul cu putina faina, in asa fel incat faina sa fie uniform distribuita in masa untului. Se modeleaza...
Strudel cu branza
Se amesteca nuca, zaharul pudra si laptele. Se framanta un aluat frantuzesc, se intinde o foaie de 5 mm grosime si se taie cu...
Trigoane cu nuci
Se pune faina intr-un vas, se adauga putina sare, uleiul si o jumatate de cana de apa si se framanta un aluat nu foarte tare....
Placinta cu dovleac
dPlacinta cu visine si pesmet
Placinta cu visine si pesmet
Faina se asaza pe o planseta impreuna cu patru linguri de zahar. Drojdia se amesteca cu zaharul vanilat si se desface in...
Cuib de viespi
Dam faina prin sita direct intr-un castron. Adaugam galbenusurile de ou, sarea, drojdia si laptele si framantam foarte bine...
Cuib de viespi
Amestecam laptele cu drojdia si putin zahar, presaram putina faina, o acoperim si lasam sa dospeasca aprox. 15 minute....
Coronita cu migdale si seminte de susan
Intr-un castron mare, batem spuma galbenusurile de ou, zaharul si zaharul vanilat. Faina o cernem prin sita si o amestecam...
Blat de tort
Faina se amesteca cu unt, un ou intreg, putin zahar si frisca, se framanta. Se intinde o foaie, se pune in tava, se coace sa...
Placinta cu marmelada
Se scurg visinele curatate de samburi si crapate in doua (280 g), se amesteca cu 100 g miere, ½l.c. mocca scortisoara...
Strudel cu visine
Se spala merele (400g), se taie in doua, se curata de cotoare, se razuiesc cu coaja. Se lasa o jumatate de ora sa iasa sucul,...
Strudel cu mere
Se zdrobeste branza cu furculita (320 g), se amesteca cu 60 g pudra de glucoza, 40 g stafide spalate, un ou intreg, 1 l.c....
Strudel cu branza (pentru doua rulouri)
Dizolva drojdia in lapte cu zahar, amesteca cu faina, ou, sare si lapte caldut, incat sa obtii un aluat nu foarte ferm....
Melci cu cacao
Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca intr-un castron impreuna cu zaharul tos, apoi se adauga, pe...
Pasca traditionala cu ciocolata
Se freaca bine untul cu zaharul si se incorporeaza smantana. Se adauga un praf de sare si faina, putin cate putin, apoi se...
Cornulete cu nuca
Se freaca galbenusurile cu zahar, iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se inglobeaza in spuma de...
Coronite cu ciocolata
Se curata cartofii , se spala, se tai cubulete si se pun la fiert. Intre timp se spala prunele si se scot samburii. Se...
Gomboti cu prune
Se prepara aluatul de strudel din faina, faina „O”, otet, sare, galbenusuri si putina apa calduta. Aluatul trebuie sa...
Strudel de casaSe fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu putina sare. Dupa fierbere se scurg de apa, se clatesc si...
Paste cu nuca
Se intinde pe masa si se presara cu faina o fata de masa mai mare. Se intind foietajele si se presara cu alune. Se curata...
Strudel cu rubarba si sos de cocos
Faina se cerne intr-un vas, se adauga galbenusurile, sarea, drojdia dospita in putin lapte indulcit, laptele caldut si...
Corn Cuib de Viespi
Se bat albusurile de ou cu zahar, apoi se adauga miezul de nuca si ciocolata zdrobite, stafidele, celelalte, le invartim in...
Paine alba cu ciocolata
Se face o spuma din galbenusuri de ou, zahar, unt si rom. Adaugam faina amestecata cu nuci, cu stafide, cu patratele marunte...
Paine de fructe
Amestecam ouale intregi cu putina sare si 4 linguri de zahar, adaugam 20 dkg de faina si 1 l de lapte. Amestecam pana obtinem...
Placinta cu lapte
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane