Se toaca marunt ceapa si se caleste in ulei. Se adauga bucatile marunte de dovleac si morcovii si atata apa cat sa-i acopere....
Supa de dovleac de coptVarza creata se spala, se scurge de apa, se indeparteaza coceanul., iar frunzele se feliaza in felii de grosimea unui deget....
Mancare scazuta de varza creataLintea se alege in ajun si se pune sa se inmoaie in apa rece. A doua zi, se taie slanina cubulete. Se curata ceapa, se taie...
Supa satioasa de linteSe taie un capacel fiecarei rosii si se scobesc. Pulpa rosiilor se caleste in putin ulei. Se taie ceapa marunt, se caleste...
Rosii umplute cu orezSe oparesc rosiile in apa clocotita cateva secunde, apoi se decojesc si se taie felii subtiri. Se amesteca ceapa tocata...
Rosii in stil provensalSe oparesc rosiile, se decojesc si se toaca marunt. Se caleste ceapa, tocata marunt, adaugandu-se, din cand in cand, putina...
Mancare de rosiiSlanina se taie in cubulete mici, se prajeste pana se lasa untura in care se prajeste incet ceapa rosie taiata marunt. Cand...
Gulas de fasolePunem carnea taiata marunt peste ceapa prajita in ulei. Asezonam cu foi de dafin, sare, piper, apoi turnam supa de carne....
Supa de campiePunem intr-o cratita mai mare untura cat o nuca., in untura o ceapa rosie taiata marunt si o lingura de boia; daca acestea...
Gulas secuiesc (de Zalau)Se curata vinetele de coaja, se scobesc cu o lingurita, iar miezul se toaca bine. Se taie marunt patrunjelul, ceapa se taie...
Vinete cu legumeTaiem carnea in bucati de aprox. 1 cm. Se spala foarte bine. Se curate ceapa rosie si se taie marunt. Usturoiul se da prin...
Gulas la cazanLa ficatul curatat si fragmentat adaugam slanina taiata in cubulete marunte, si ceapa taiata merunt si prajita in unt pana...
Supa de bilute din ficat de BajorVinetele se taie felii de 1 cm grosime, pe lungime. Se sareaza, se lasa sa se scurga si se prajesc in ulei incins. Se toaca...
Musaca de vineteSe caleste ceapa taiata marunt in 50 g ulei, apoi se frig si ciupercile taiate felii. Se stinge cu apa, se presara 1,5...
Supa de ciuperciOasele taiate in prealabil, se oparesc, se spala si se pun la fiert impreuna cu carnea intr-un vas adanc, sare, piper boabe,...
Supa de carneSe curata mazarea, se spala. Se curata si se spala morcovul, patrunjelul, se taie cuburi sau rondele, ceapa se foloseste...
Supa traditionala de mazare verdeTaiem marunt ceapa, se caleste pe foc mic, se presara boia si se amesteca, se stinge cu 2 – 3 linguri de apa. Cand apa se...
Gulas originalVinetele se taie in doua pe lungime si se prajesc in ulei incins. Se strecoara, se pun pe un platou si, in uleiul in care...
Vinete provensaleSe taie slanina in cubulete marunte, se prajeste intr-o cratita larga si apoi scoatem slanina din untura. Calim ceapa in...
Supa de cus-cusVinetele si ardeii se coc, se curata si se lasa la scurs. Rosiile se decojesc, se pasireaza sau se taie felii. Se taie ceapa...
Aperitiv cu vineteIn amestecul de ulei si unt preincalzit calim ceapa pana devine aurie. Adaugam sunca fiarta taiata cubulete si carnatul...
Supa de cartofi cu carnatiSe trece carnea prin masina de tocat, impreuna cu ceapa si mararul, dupa care se amesteca bine cu orezul. 2 rosii si restul...
Mix de legume umpluteTaiem ceapa rosie marunt, se prajeste in putin ulei, se adauga usturoiul strivit, apoi condimentam. Adaugam putina apa, apoi...
Supa ungureasca de ciuperci cu taiteiCeapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in ulei. Se adauga ardeii, taiati felii subtiri, si, dupa zece minute, rosi-...
Legume ghiveciMorcovii, telina si cartofii fierti se taie marunt si se amesteca cu sfecla taiata cubulete, ceapa si ouale, batute usor. Se...
Parjoale de zarzavaturiSe prajeste slanina taiata cubulete. In grasimea ramasa se prajeste cus-cusul, se adauga ceapa tocata marunt. Se continua...
Supa cu cus-cusSe taie ceapa marunt, se pune in untura fierbinte, se adauga macrisul foarte bine spalat si se caleste. Se cerne faina...
Supa de macrisSe calesc in putin ulei ardeii si ceapa, rosiile, decojite, curatate de seminte si taiate marunt, ardeiul iute si usturoiul...
Ghiveci de legume cu carneSe taie ardeii in jumatate, se inlatura cotorul si semintele, apoi se taie felii subtiri. Se caleste ceapa tocata marunt in 4...
Mancare de dovleceiLintea se alege in ajun si se pune sa se inmoaie in apa rece. A doua zi, se taie slanina cubulete. Se curata ceapa, se taie...
Supa de linteTaiem carnea cubulete si curatam ceapa. Se taie marunt, se prajeste in jumatate din cantitatea de ulei pana devine aurie....
Ciorba din carne de curcan cu tarhonTocam marunt ceapa si o calim in ulei. Se adauga bucatile marunte de dovleac si morcovii si atata apa cat sa-i acopere. Dupa...
Supa de dovleac de coptSe curata dovleceii de coaja si de seminte si se taie cubulete. Se caleste ceapa, taiata pestisori, intr-un vas in care s-a...
Dovlecei cu orezSe curata dovleceii si se scobesc. Se caleste ceapa tocata marunt, se adauga orezul, sare si piper, verdeata si putina apa....
Dovlecei umplutiArdeii se curata de cotor si seminte. Se coc vinetele, se curata si se lasa la scurs. Apoi se toaca impreuna cu miezul de...
Ardei umpluti cu vineteSe curata dovleceii de coaja, dupa care se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Se strecoara si se taie cubulete. Se...
Gustare de dovleceiGaina se curata foarte bine, ii taiem capul, gatul, picioarele, apoi o punem intrega intr-o oala corespunzator de mare....
Supa de gainaCiupercile curatate se taie felii subtiri iar morcovii si zarzavatul alb se taie rondele. Ceapa taiata marunt se caleste in...
Supa de ciuperci cu smantanaSe taie cascavalul in cubulete, apoi se sfarma cu furculita. Se adauga frisca si amestecam pana obtinem o compozitie care se...
Crema camembertFierbem din oase zeama. Prajim in untura ceapa rosie taiata marunt, adaugam toata carnea taiata cubulete, adaugam sare,...
Supa de carneTaiem in cubulete marunte morcovii si radacinile de patrunjel. Tocam ceapa rosie. Cartofii curatati ii taiem in cuburi...
Supa de legume si bilute de cartofiSupa de linte rosie cu rosii si ceapa este foarte buna pentru vegetarieni sau pentru cei care tin post. Se adauga rosiile...
Supa de linte rosie cu rosii si ceapaSe fierbe fasolea si se pasireaza. Se adauga miezul de paine, inmuiat in putin lapte si stors, ceapa tocata marunt si calita,...
Chiftelute de fasoleArdeii se curata de cotor si seminte, dupa care se taie felii subtiri. Apoi, impreuna cu ceapa tocata marunt, se inabusa in...
Gustare de ardeiCeapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Se alege si se spala orezul, se scurge bine si se mesteca apoi cu ceapa...
Pilaf de ardeiCarnea se taie felii si se inabusa in putin ulei, turnand din cand in cand, putina apa. Se adauga ceapa tocata marunt. Se...
Mancare de ardei coptiCarnea si ceapa se trec de doua ori prin masina de tocat. Se amesteca apoi cu oul, orezul, patrunjelul tocat, cimbrul, sare...
Ardei umpluti cu orez (dietetici)Se spala ardeii, dupa care se curata de seminte si cotor. Ceapa, tocata marunt, se caleste intr-o lingura de ulei incins,...
Ardei umpluti cu piept de pui si jambonSe calesc ceapa, ardeii si usturoiul in ulei incins, se adauga fasolea rupta bucatele, rosiile taiate felii si cimbrul tocat...
Mancare de fasole verde cu ardeiFasolea se curata, se spala si se scurge bine. Ceapa se taie rondele subtiri. Se topeste untul, se adauga ceapa si se...
Fasole verdeCarnea se taie cubulete, se rumeneste, dupa care se adauga atata apa, cat sa o acopere; se adauga apoi ceapa data pe...
Mancare de gulii cu carne