Se curata foarte bine capul de vitel si se pune sa stea cateva ore in apa rece, schimbind apa daca este nevoie, pana nu mai...
Cap de vitel cu maioneza
Piftiile se pot face din picioare si urechi de porc si din picioare de vitel. Mai gustoase sint amestecate. Se pun la fiert...
Piftii de porc sau vitel
Se fac din curcan, gasca, gaina (cocos), pui. Se curata pasarea, se taie, alegand bucatile potrivite pentru piftii. Se pune...
Piftii de pasare
Se curata creierul si se fierbe in apa cu sare, adaugand o ceapa si putin otet. Se lasa sa se raceasca in apa. Se scurge, se...
Salata de creier cu salata verde
Se scot simburii, iar maslinele se dau prin masina de tocat carne sau printr-o sita. Se adauga miezul de franzela inmuiat in...
Salata de masline
Se fierbe fasolea uscata, se scurge si se trece prin sita. Dupa ce s-a racorit se bate bine cu o furculita, adaugind uleiul...
Salata de pireu de fasole
Se pun intr-un castron cartofii si morcovii fierti, taiati in cuburi mici, fasolea verde si albusul de ou rascopt, taiate in...
Salata ruseasca
Se pun intr-un castron cartofii si morcovii fierti, taiati in cuburi mici, fasolea verde si albusul de ou rascopt, taiate in...
Salata de boeuf
Se aleg masline mari, frumoase, se cresteaza fiecare in lung si se fierb in citeva clocote, schimband apa o data sau de doua...
Masline cu patrunjel
Se aleg masline mari, frumoase, si se fierb in apa, in citeva clocote, ca sa se mai desareze. Se cresteaza in lung, se...
Masline umplute
Se aleg ciuperci tinere, inchise si foarte proaspete. Se spala si se fierb in apa cu sare, vreo 15 minute. Se asaza in...
Ciuperci marinate
Se coc tirii pe masina si se bat cit sint calzi pe fundul de lemn, cu pilugul de la piulita. Se curata de pielita si de oase...
Salata de tiri
Se spala icrele, se scurg de apa si se curata de pielite, se sareaza si se pun intr-o farfurie de tabla pe coltul masinii, pe...
Salata de icre de crap
Icrele de stiuca se pot pregati spalate sau nespalate. Procedeul este acelasi, doar ca icrele spalate au culoare mai...
Salata de icre de stiuca
Se pune apa la fiert intr-o cratita mica. Cind apa da in clocot, se toarna grisul in ploaie. Se fierbe amestecind, pina ce...
Salata de icre imitate
Se fierbe si se amesteca cu miezul de paine inmuiat in lapte si stors. Se freaca bine cu lingura de lemn, adaugand cite putin...
Salata de creier
Se aleg rosii tari. Se taie un capac, se scobesc. Se presara cu sare si piper si se stropesc cu putin otet. Se asaza pe o...
Rosii umplute cu peste in ulei
Se aleg rosii mijlocii, se taie un capac, se scobesc. Se presara sare, piper, putin otet si se lasa la o parte, sa se...
Rosii cu orez
Se aleg rosii mijlocii, se taie un capac, se scobesc. Se presara sare, piper, putin otet si se lasa la o parte, sa se...
Rosii umplute cu carne si ciuperci
Se aleg rosii mijlocii, se taie un capac, se scobesc. Se presara sare, piper, putin otet si se lasa la o parte, sa se...
Rosii umplute cu peste
Se curata scrumbia, se spala si se lasa citeva ore in apa rece, ca sa se desareze. Se taie bucati. Se pregateste o salata de...
Salata de scrumbii
Se tin scrumbiile 24 de ore in apa, ca sa se desareze. Se curata si se scoate sira spinarii. Se taie bucati si se asaza pe o...
Scrumbii sarate cu sos de mustar
Se aleg scrumbii sarate, cu lapti. Se tin ore in apa, ca sa se desareze, schimbind apa o data sau de doua ori. Se curata, se...
Scrumbii marinate
Se aleg scrumbii sarate, cu lapti. Se curata, se taie capul, si se desfac in doua in lungime, scotind sira spinarii. Se pun...
Scrumbii rulate
Se fierb ouale tari, dupa ce s-au racit se curata, se taie in doua in lat, si se taie putin si din capetele rotunjite, astfel...
Oua umplute picante
Se fierb ouale tari, dupa ce s-au racit se curata, se taie in doua in lat, si se taie putin si din capetele rotunjite, astfel...
Oua umplute cu ciuperci
Se fierb ouale tari. Dupa ce s-au racit, se curata si se taie in lung. Se scoate cu grija galbenusul din albus, fara ca...
Oua umplute cu pasta de peste
Se fierb ouale tari, se curata si se taie in doua in lungime. Se scot galbenusurile, se trec prin sita si se freaca cu ficat...
Oua umplute cu ficat
Se fierb ouale, se curata si se taie in lat. Se taie cite o bucatica din virfuri, ca sa poata sta ouale in sus, ca...
Oua cu gaturi de raci
Se fierb ouale tari. Cind sint reci se curata, se taie felii rotunde si se asaza pe o farfurie unele peste altele. Separat se...
Oua rascoapte cu sos picant
Se fierb ouale tari. Cind s-au racit se curata si se taie in doua, in lung. Se asaza pe o farfurie cu galbenusul in jos si...
Oua rascoapte cu maioneza
Se fierb ouale jumatate tari si se curata. Se asaza pe farfuria cu care vom servi la masa, felie de limba fiarta, iar...
Oua in aspic
Batem spuma galbenusurile cu zaharul pudra, incorporam faina, drojdia inmuiata in lapte cu zahar si la sfarsit, untul topit....
Placinta cu caise
Amestecam ouale intregi cu putina sare si 4 linguri de zahar, adaugam 20 dkg de faina si 1 l de lapte. Amestecam pana obtinem...
Placinta cu lapte
Coacem un piscot din oua, zahar si faina. Fierbem o budinca groasa din lapte, zahar si praful de budinca si o amestecam cu...
Rulada cu nuca si martipan
Intr-un vas mai mare se pun ingredientele uscate(faina,cacao,zahar,praful de copt si bicarbonatul) si se amesteca bine pana...
Blat de tort mai dieteticDin galbenuse se prepara o maioneza. Conopida se spala, se desface in buchete se fiebe, se scurge de apa si se raceste, apoi...
Salata de conopidaSe pun la fiert carnea impreuna cu morcovii, patrunjelul, telina si pastarnacul. Cand sunt reci se taie cubulete, se adauga...
Salata boeufConserva se scurge de zeama, pestele se sfarama si se aseaza intr-un castron. Adaugam ardeiul si ceapa taiate feliute, sare,...
Salata de peste cu legumeCartofii se fierb in coaja, se lasa la racit, se curata si se taie cuburi. Peste ei adaugam ceapa si ardeiul taiat felii,...
Salata orientala
Punem la fiert gelatina in 2 dl de apa si o lasam sa se raceasca. Batem spuma frisca cu zaharul vanilat. Adaugam la frisca...
Tort cu smantana si fructe
Batem spuma jumatate din cantitatea de unt impreuna cu 14 dkg de zahar si un plic de zahar vanilat. Adaugam 14 dkg de nuca,...
Prajitura Royal
Pentru décor: zahar pudra, pentru fiecare bucata ¼ compot de caise si 2-3 boabe de struguri albi Fierbem pastele in apa...
Prajitura Pozsony
Ungem cu ulei o forma de tort. Amestecam cu mixerul prajiturile (biscuitii) cu untul pana se sfarama. Ungem amestecul obtinut...
Tort de branza
Inmuiem drojdia in laptele cu zahar, adaugam faina, galbenusurile, sarea si atat lapte caldut cat sa obtinem un aluat aproape...
Melci cu cacao
Framantam un aluat din ingrediente si coacem 3 foi. Fierbem laptele cu faina, amestecam cu margarina si zaharul si impartim...
Prajitura Fericire
Prajim 45 dkg de zahar in care incorporam cu grija laptele. Dupa racire impartim amestecul in 2 parti. Framantam o parte...
Prajitura Caramel
Batem spuma galbenusurile si incorporam uleiul si mierea amestecand continuu. Adaugam ovazul, fulgii de cocos si semintele de...
Turta dulce cu ovaz
14 dg de nuci macinate se amesteca cu 20 dg gem de piersici. Apoi se bate o spuma dintr-un un ou, 18 dg de zahar brun si un...
Prajitura cu cacao
Se cantaresc ingredientele necesare si apoi se tapeteaza tava mare cu unt si faina. Se porneste cuptorul, se alege o...
Prajitura cu frisca si ciocolata
Se bat albusurile de ou (conform retetei anterioara) la se adauga 15dg de cocos si un praf de sare. Se porneste cuptorul si...
Bezea de cocos cu miere
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane