Compotul de cirese fara conservanti se pastreaza la fel de bine in camara, in plus se face mai usor decat ti-ai putea...
Compot de cirese fara conservantiSpalam dovlecelul, il curatam de coaja si il taiem in felii mai groase. Batem bine oul cu sare,vegeta,piper si marar tocat...
Dovlecei pane cu sos de usturoiAspectuos, delicios, mini tortul de zahar ars este reteta perfecta pentru orice ocazie festiva. Se prepara foarte usor, si...
Mini tort de zahar arsMusacaua cu dovleac turcesc este o reteta de toamna delicioasa si foarte consistenta. Musacaua este o mancare pe care o...
Musaca de dovleac turcesc
Este cea mai usoara reteta pentru a prepara peste, din lume. Fileul de ton se sareaza. Se pun intr-un vas pentru cuptor mai...
Peste cu cartofi natur
Pieptul de pui fara piele si oase, se taie in latime (se bate cu ciocanul de carne pentru a deveni mai mare si mai subtire)...
Piept de pui cu mere
Jumatate din cantitatea de piept de pui se spala, se usuca, se sareaza si se condimenteaza cu piper proaspat macinat. Intr-o...
Piept de pui mexican
Feliile de carne se usuca pe hartie absorbanta si se condimenteaza cu piper. Se incalzeste bine tigaia (daca se prajeste...
Sunculita cu mere
Carnea de tipar se curata de piele, carnea se taie felii, se condimenteaza cu sare, piper, boia, se toarna uleiul si se lasa...
Tipar la protap
Verzele se curata de frunzulitele ofilite. Se spala, apoi se pun in apa sarata in clocot. De cand incepe din nou apa sa...
Varza de Bruxelles cu cascavalOul,praful de copt si untul se freaca spuma.Apoi se adauga zaharul si laptele. La final se adauga faina.Se dau ciresele fara...
Prajitura cu cirese si glazura de ciocolata
Ceapa tocata marunt se caleste in untura, se presara cu boia, se adauga carnea taiata fasii, se sareaza,se amesteca si se...
Tocanita de Brasov
Se spala carnea, se zvanta si se taie in fasii late de cca 2 – 3 cm si lungi de 4 – 5 cm. Slanina se taie in fasii...
Tocanita cu muschiulet de porc
Ingredientele se amesteca cu atata smantana ca sa se obtina un aluat de densitate mijlocie, se framanta. Se intind trei foi...
Prajitura cu gem
Freaca spuma 20 g de unt la temperatura camerei. Adauga un ou, putina sare si amesteca cu 3 linguri de gris. Adauga grisul...
Galuste din grisVanata se taie felii subtiri , sr sareaza si se lasa putin sa elimine apa.Intre timp se curata pieptul de pui si se rumeneste...
Vinete cu piept de pui
Carnea se taie cubulete mici, apoi se caleste in unt impreuna cu patrunjelul cateva minute. Adaugati besamelul si...
Crochete crocante
Faina se cerne intr-un vas, se adauga galbenusurile, sarea, drojdia dospita in putin lapte indulcit, laptele caldut si...
Corn Cuib de Viespi
Vasul de lut (cu tot cu capac) se tine la inmuiat ½ ora in apa rece. Slanina afumata se taie foarte marunt si se prajeste...
Papricas de cartofi
Cartofii se fierb in coaja, se curata, se taie in rondele subtiri, si rondelele in cuburi. Se prepara o vinegreta placuta din...
Cartofi cu maioneza la tava
Carnea de caprioara se prajeste pe ambele parti, se adauga zarzavaturile, boabele de ienupar, ceapa.Se condimenteaza cu sare...
Cotlete de caprioara ca la Baden
Pulpele de pui se sareaza, se presara cu oregano si rozmarin, se marineaza o jumatate de ora, se rumenesc pe ambele parti, se...
Pulpe de pui italiene
Carnea se macina de doua ori,se condimenteaza abundent cu maghiran, sare si piper. Se formeaza perisoare de marimea unei...
Perisoare italiene
Untul se freaca cu cele doua feluri de zahar pana se face spuma. Se cerne faina, praful de copt, sarea si pudra de cacao apoi...
Prajitura cu ciocolata
Se incinge uleiul intr-o oala, se caleste ceapa tocata marunt. Se ia oala de pe foc, se presara boia si amesteca cu 2 linguri...
Gulas cu sunca taraneasca
Ceapa taiata cuburi se caleste in putin ulei, se ia de pe foc, se presara boia, se amesteca si cand se pune din nou pe foc,...
Paste gratinate a la Judit
Ingredientele pentru aluat se pun intr-un castron si se framanta. Aluatul se imparte in doua, se pune la frigider sa se...
Prajitura razuita cu cacao
Cu o zi inainte de a pregati acest fel de mancare, se fierb cartofii in coaja, se curata si se lasa sa se raceasca. Se...
Muschi de vita in stil classic
Se ia pieptul se pui, se dezoseaza, se trece prin piper si se taie fasii subtiri. In uleiul incalzit se „arunca” ceapa...
Piept de pui cu coniac
Se zdrobeste branza de vaci, se adauga untul, faina si galbenusurile de oua. Pentru aroma se adauga zaharul vanilat si...
Prajitura cu branza si ciocolata
Se curata ceapa, se taie marunt si se pune in ulei pentru aburit, daca este nevoie se adauga si apa si se lasa pana devine...
Tocana de cabanos
Se framanta un aluat din ingredientele specificate si se impart in 6 bucati. Se coc 6 parti (pe partea dorsala a tavii. Se...
Tort simplu cu lapte
Ardeii se spala, se taie un capac ca sa se curete de cotor si seminte. Se clatesc si se scurg. Ardeiul ramas pe capace se...
Ardei umpluti prajiti
Pieptul de puis e taie pe langa os si se impaneaza cu o felie de carne afumata. Se presara cu condimentul de gratar si cu...
Piept de pui estival
Carnea de iepure de casa (pulpa, spinare) se taie in bucati mai mici si se sareaza. Ceapa se da pe razatoare, iar patrunjelul...
Iepure Marengo
400 g de ciuperci se spala sub jet de apa, se taie cuburi mai mari. O ceapa mica se toaca marunt si se caleste in 50 ml ulei...
Ciulama de ciuperci cu smanatana
Se amesteca drojdia, cu laptele cald si zaharul. Se zdrobeste margarina se adauga faina, ouale batute, drojdia, zaharul...
Beigli cu nuca si mac
Se spala puiul, se sterge si se taie in 6 bucati mari (piept, pulpe, aripi, spate ). Se curata ghimbirul si se trece prin...
Pui prajit a la China cu salata
Se amesteca zaharul, cu untul, cu biscuitii maruntiti si cu cacao si se adauga laptele. Se framanta bine compozitia , se fac...
Bombite de cocos
Se firbe laptele si se adauga zaharul. Se amesteca apa cu amidonul si se adauga la laptele cu zahar.
Budinca de cocos
Se intinde aluatul de grosimea varfului de cutit si se pun la copt cele 2 foietaje obtinute. Pentru creme se amesteca oul,...
Fojetaj cu crema de vanilie
Se curata pestele marunt si se pune la fiert cu apa calda. Pestele mare se curata de solzi, se taie bucati mari si se sareaza...
Ciorba pescareasca
Se curata gaina, se tine pe flacara pentru ca puful de pe ea sa se arda, apoi se freaca usor cu malai. Gaina, golita de...
Supa crema din carne de pasare
Se spala carnea si se pune la fiert cu multa apa rece. Cind da in clocot, supa se spumuieste, se potriveste focul si se...
Supa de carne cu galuste de gris
Frecateii pregatiti din 350 g faina se rumenesc in doua linguri de ulei alimentar amestecand mereu. Inainte de a proceda la...
Taietei de casa
Ceapa se taie fideluta si se asaza intr-o salatiera plata cu suprafata mai mare. O rosie de marime potrivita se arunca in apa...
Salata de ardei
Se spala 4 rosii de marime mijlocie, se taie felii subtiri cu un cutit ascutit, se asaza pe fundul unui vas scund, apoi se...
Salata de rosii
400 g de sfecla se spala, se taie betisoare late de 1 cm. Se poate taia cu aparatul de taiat cartofi pai. Sfecla taiata se...
Salata de sfecla
Se curata 2-4 capatani de salata, se rup frunzele, se taie nervurile groase ( cui ii place salata crocanta o poate pune...
Salata verde
Se fierbe orezul in apa fierbinte sarata. Taiem pieptul de pui si sunca in feliute, iar ardeiul in bucati marunte. Prazul se...
Orez prajit cu pui si sunca
Se dizolva drojdia in lapte, iar apoi se amesteca cu faina, galbenusurile de ou, margarina si se lucreaza bine pana se obtine...
Prajitura cu visine
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane