Prajim feliile de carne intr-o tigaie unsa cu ulei, pe partea cu vin 10 minute, apoi le intoarcem si le prajim 20 de minute...
Friptura de rata cu mere si varzaTaiem in doua guliile si le scoatem pulpa. Taiem pulpa in bucatele mici si le punem in apa in care fierbem guliile. Dupa ce...
Gulii fierte umplute cu crema de branza si busuiocBatem feliile de cotlet de porc si le presaram cu sare si piper. Pisam ouale cu furculita – usor – si adaugam maslinele...
Rulade fantezieSpalam somnul si il taiem in felii de 5 cm latime. Le presaram cu sare si le lasam sa stea pana preparam sosul. Taiem marunt...
Peste somn cu usturoiSpalam bine nucile – atunci sunt bune cand sunt moi pe interior – si le gaurim cu o andrea. Le punem intr-o oala, le...
Compot de nucaPunem murele intr-o sita, le spalam cu apa rece si le strecuram. Le stratificam cu zaharul in borcane si le acoperim cu apa....
Compot de mureTaiem pieptul de pui in 4 bucati. Batem putin feliile. Le presaram cu condimente si le prajim in ulei. Pieptul de pui astfel...
Piept de pui in stil hawaianCuratam ratele si le presaram cu sare si piper atat pe interior cat si pe exterior. Le umplem cu gutaile taiate felii, pe...
Friptura de rata cu gutaiFierbem spaghetele in apa fierbinte sarata, le clatim si le strecuram. Calim ceapa taiata marunt in ulei fierbinte, adaugam...
Spaghete cu ficat de pui si crema de ardeiSpalam gaina, o uscam si facem loc pentru umplutura cu degetele. Frecam cu sare, piper atat pe interior cat si pe exterior si...
Supa de gaina umplutaCalim ceapa taiata marunt in untura. Adaugam praful de boia, amestecam si diluam cu putina apa, prajim pana se evapora apa....
Tocanita de vitel cu galuste cu ouIndepartam pielea si dezosam pieptul de pui, batem putin feliile. Pe jumatatile feliilor de carne punem o felie de sunca si o...
Piept de pui in folie de aluminiuIncalzim untura in tigaie. Calim in ea ceapa taiata marunt si adaugam slanina taiata fasii si le calim impreuna 5 minute....
Fasii de piept de puiTaiem carnatul in bucati de 2 cm, slanina in fasii subtiri, iar cartofii in bucati. Batem ceafa, o ungem cu un strat subtire...
Rulada de carnePunem praful de gelatina intr-o craticioara si turnam nectarul de piersici. Incalzim pe foc mic, si amestecam cateva minute,...
Tort de jeleu cu piersiciCuratam pestele, nu taiem capul si coada, aruncam doar maruntaiele. Creastam oblic ambele parti exterioare ale pestelui si il...
Peste prajitSe bate o spuma din 4 galbenusuri de ou, cu 1 ulcica de zahar tos si cu 125 g margarina, apoi adaugam faina, nuca macinata si...
Prajitura gustoasa cu nucaRazuim ciocolata pe razuitoarea mare. Pregatim 2 buc. De suport pentru gheata si 2 folii de marimea suportului pentru gheata....
Cubulete de parfeIn afara de piscoturi, se amesteca toate ingredientele, aprox. 25 minute deasupra aburului. Se pun piscoturile intr-o tavita...
Ciocolata gustoasaPunem apa intr-o oala mai mare si o punem la fiert, adaugam sare. Preparam aluatul astfel incat sa fie gata pe cand apa...
Galuste cu ouBatem putin feliile de carne si le condimentam, le punem la rece cateva ore. Apoi le rulam in faina si le prajim repede in...
Costita de porcCrestam pieptul de pui pe mijloc. Il condimentam. Il prajim in ulei. Punem feliile de ciuperci intr-o tava si le asezam....
Piept de pui cu ciuperci si carnatUngem cu usturoi slanina afumata impreuna cu pieptul de gasca, presaram cu sare si piper si le punem la frigider o zi. Le...
Piept de gasca in vin rosu cu prune uscateBate spuma albusurile, adauga zaharul, migdalele, sucul de lamaie, scortisoara, bicarbonatul de sodiu si faina. Intinde...
Desert cu scortisoaraDecongeleaza feliile de peste de mare la temperatura camerei. Curata si taie bucati ciupercile, dupa care pune-i peste ceapa...
Felii de peste cu ciuperciPentru a pregati inghetata de branza cu zmeura si coacaze se spala si lasa la scurs coacazele. Pune deoparte 100-100 g de...
Inghetata de branza cu zmeura si coacazeSfarama piscoturile si stropeste-le cu rom si suc de portocale. Lasa-le asa aproxmativ 20 de minute, timp in care le invarti...
Piscoturi cu budincaTaie castanele, pune-le in apa rece si fierbe-le 10 minute dupa ce au inceput sa fiarba. Fierbe laptele impreuna cu zaharul,...
Piure de castaneFramanata ingredientele pentru aluat si coace 3 foi. Fierbe budincile in lapte si cand s-a racit, adauga 200 g de margarina...
Prajitura cu scortisoaraTaiem carnea astfel incat sa obtinem un paralelipiped mare. Se curata usturoiul, se zdrobeste si se amesteca cu boia, putina...
Rulada de carne cu usturoiBate putin feliile de carne, presara-le cu sare si prajeste-le pe ambele parti in untura incinsa. Toarna putina apa sub ele,...
Cotlet de porc cu sunca si ciuperciBate putin feliile de carne, presara-le cu sare si prajeste-le pe ambele parti in untura incinsa. Toarna putina apa sub ele,...
Cotlet de porc cu sunca si ciuperciPrepara frisca si pune-o in frigider. Curata kiwi si taie-l rondele. Pune deoparte 4 felii si sfarama restul cu o furculita....
Crema de fructe in formaUntul se bate spuma cu 100 g zahar, 1 lingura de zahar vanilat si sare, se adauga rand pe rand 2 oua, faina si amidonul...
Tort cu mere frantuzescFeliile sareaza si se pipereaza. Se frig in ulei incins pe amandoua partile , numai chiar sa-si schimbe culoarea, se presara...
Friptura de vitaSe scoate pielea de pe pulpa, pulpele se taie in doua si in fiecare bucata se infige cate un cuisor. Bucatile de carne se...
Pulpe de pui cu piersicie curata bine ciolanul, se spala. Se introduce plita de calire in oala cu presiune si se pune ciolanul la fiert in 150ml apa...
Ciolan in coca cu bereCarnea taiata in bucati mici se prajeste in putin ulei, se sareaza, se adauga ceapa taiata in cuburi, se caleste, apoi se pun...
Mancare italianaBranza se zdrobeste bine, se amesteca cu zaharul vanilat, coaja de lamaie, zeama de lamaie, sare si atata zahar pudra (sau...
Placinte cu cremaCarnea taiata in fasii de cca un deget se prajeste in ulei. Se stinge cu 200 – 300 ml de apa, se potriveste gustul cu...
Friptura in sos cu oreganoSe scoate miezul fructului, se taie felii, se pun in inapoi in coaja, se stropesc cu miere, se condimenteaza, se introduce...
Grepfrut cu miere si busuiocCele doua feluri de ciuperci se curata, palariile si cozile se taie felii. Untul se incinge, se pun ciupercile la prajit...
Piept de pui cu ciuperci prajiteSe freaca galbenusurile cu zahar pana albesc, se amesteca alternativ cu albusurile batute spuma tare si faina. Compozitia se...
Tort de castaneGalbenusurile se bat spuma cu 6 linguri de zahar, se adauga uleiul, apa si praful de copt amestecat cu faina. Se toarna in...
Prajitura cu piure de castaneCascavalul se rade pe razatoarea cu gauri mari (sau se zdrobeste cu furculita). Se freaca bine cu margarina, smantana si...
Crema de cascaval marmoratSe spala o portocala in apa fierbinte, se sterge bine. Se rade o lingurita de cafea mocca de coaja, se curata de coaja si se...
Spuma de portocale cu jeleuriMargarina se freaca cu zaharul, se adauga biscuitii macinati, pireul de castane si romul. Se amesteca bine, daca compozitia...
Batoane cu castane1.Chifla se inmoaie. Ceapa se curata, se toaca marunt. Se spala busuiocul, se zvanta si se taie marunt. 2.Chifla se stoarce...
Carne tocata la tavaOuale se freaca spuma cu zaharul, se adauga faina cu praful de copt. Apoi se adauga margarina topita si smantana. Se ung si...
Prajitura colorataMargarina se freaca cu sare si piper, se adauga ceapa rasa, patrunjelul tocat marunt si mustarul cu hrean. Parizerul si...
Pasta de parizerEste o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete paneSalata de oua cu ciuperci si sos de iaurt este delicioasa si sanatoasa! Este o reteta de salata rece care se prepara usor.
Salata de oua cu ciuperci si sos de iaurtOmleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherry este perfecta pentru mic-dejun de primavara.
Omleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherryMuschiulet de porc cu ciuperci este o mancare delicioasa, o masa completa cu garnitura de ciuperci.
Muschiulet de porc cu ciuperciIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata