Se amesteca carnea tocata cu smantana, oul, pesmetul, sarea si piperul. Din pasta obtinuta se ‘intind’ 3 foi...
Snitel din carne tocata
Bucatile de cotlet se cresteaza usor pe langa oase. Se curata usturoiul, se presara cu sare si se zdrobeste. Se pune ulei la...
Friptura de vita cu legume aburite
Se amesteca uleiul cu piperul si se unge bine carnea cu el. Se lasa sa stea putin la temperatura camerei. Frigarile se asaza...
Frigarui
Se freaca untul spuma cu zaharul, se adauga ouale, nucile si faina. Se coc doua foi rotunde si se umplu la mijloc cu felii...
Tort de fructe proaspete
Ouale intregi se bat foarte bine cu zaharul pudra sau tos in bain marie si la urma se adauga cacaua, nucile macinate,...
Tort de pandispan cu fructe
Blatul. Se freaca zaharul pudra cu 3 galbenusuri. Se bat bine 5 min, se adauga migdale pisate si galbenusul urmator pentru ca...
Tort de migdale cu crema de fructe
Se amesteca toate componentele de blat si se lasa doua ore la rece. Se pune coca in tava unsa. Se opreste o bucata si se...
Tort de fructe din compot
Se freaca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie razuita si margarina. Se adaga faina, praful de copt,...
Gofri
Se amesteca praful de copt cu faina, dupa care se framanta cu margarina. Drojdia inmuiata in lapte se toarna peste faina, si,...
Prajitura cu nuci si gem de caise
Se taie puiul bucatele. Se amesteca putin ulei cu usturoi zdrobit. Bucatile de carne se ung cu acest ulei, se condimenteaza,...
Pui prajit la cuptor
Se incinge cuptorul la 175 grade Celsius. Se topeste ciocolata pe aburi. Piureul de castane se amesteca cu untul,...
Briose cu castane
Se feliaza ficatii (aprox. 1 cm grosime). Se cresteaza, se dau prin pesmet, si se prajesc pana devin maronii. In partea...
Ficatei cu cartofi
Albusurile de oua cu 250 g zahar se bat spuma. Se adauga 250 g castane fierte si zdobite si 2 linguri de faina. Se toarna...
Tort de castane
Prunele taiate se dau prin zahar, se condimenteaza cu putin piper si se prajesc pana se caramelizeaza. Se fragezesc feliile...
Rulada cu prune si bacon
Se freaca bine untul, galbenusurile si zaharul. Se adauga fajna cat cuprinde. Se intinde compozitia cu vergeaua de mai multe...
Tort de fragi
Blatul. Se bat galbenusurile cu zaharul. Se adauga migdalele macinate, apa, albusurile spuma si faina. Se coace in forma de...
Tort cu crema de fragi
Carnea curatata de pielita se lasa o zi in saramura cu legume. Ceapa si morcovii taiati rondele se calesc in putin ulei,...
Carne de vanat
Se fierbe laptele. Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga albusurile batute spuma si faina. Se...
Crema de vanilie
Se amesteca toate ingredientele si aluatul se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Aluatul se poate decora cu...
Prajitura cu ghimbir
Se condimenteaza carnea cu sare si piper. Se curata ceapa si legumele, si se tai marunt. Se pune untura la incins si,...
Friptura cu capere
Se freaca untul cu zaharul. Praful de copt se amesteca cu faina. La crema obtinuta din unt si zahar se adauga ouale batute si...
Cozonac cu vin rosu
Blatul. Se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se adauga jumatate din albusurile nebatute care au ca scop sa tina...
Tort cu castane si fructe
Blatul. Piureul de castane dat prin sita, migdalele si pesmetul de biscuiti se inmoaie cu lapte, asa ca sa nu fie nici moale,...
Tort de castane cu fondant alb
Se bat albusurile cu zaharul si vanilia. Se adauga castanele date prin masina (dupa ce au fost fierte si curatate) si...
Tort de castane cu zahar caramelizat
Blatul. Se freaca bine untul, se amesteca cu galbenusurile, cafeaua pudra, zaharul pudra, castanele si albusurile batute. Se...
Tort de castane polonez
Se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga ciocolata rasa, castanele fierte curatate si trecute prin sita, albusurile...
Tort de castane glasat cu ciocolata
Zaharul pudra se freaca cu galbenusurile pana la albirea compozitiei. Se adauga migdalele curatate, uscate si macinate,...
Tort de Craciun cu glazura de cafea
Blatul. Se curata migdalele si se piseaza impreuna cu zaharul pudra adaugat cate putin. Se trece compozitia prin sita ca sa...
Tort festiv din migdale
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce compozitia devine o alifie. Se adauga castanele curatate fierte si date prin...
Tort de castane cu glazura de ciocolata
Se dau castanele curatate si fierte prin sita ca sa se obtina cantitatea necesara de piure. Se amesteca cu faina. Se freaca...
Tort de castane insiropat
Se bat ouale si zaharul pe coltul masinii sau la foc mic si cand compozitia sta pe tel consistent se adauga faina si piureul...
Tort de alune
Se bat ouale cu zaharul pe coltul masinii sau la foc mic si cand compozitia sta pe tel consistent se adauga faina si piureul...
Tort de castane cu frisca pralinata
Se fierb castanele pana se pot curati. Apoi se rad pe razatoare cat sunt calde. Se freaca untul spuma. In unt se adauga...
Tort de castane si migdale
Blatul. Se amesteca jumatate de ora galbenusurile cu zaharul, coaja si zeama de la o lamaie pana se face totul spuma. Se...
Tort de castane cu glazura de lamaie
Blatul. Se cerne faina si zaharul. Ouale intregi se bat impreuna cu zaharul cu telul, pe foc moderat, pana ce compozitia si-a...
Tort de castane regal
Blatul. Se bat ouale intregi cu zaharul vanilat bine de tot pana se obtine o crema, iar volumul lor a crescut de 2-3 ori. Se...
Tort de pandispan cu crema de castane
Albusurile se bat cat mai tare si se amesteca in ele, pe rand, zaharul, migdalele macinate si curmalele taiate fin (julien)....
Tort de migdale si frisca
Blatul. Se unge forma de tort. Castanele cu coaja se pun in apa clocotita sa fiarba o ora din clipa cand apa a dat in clocot....
Tort de castane cu frisca
Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga castanele fierte, curatate si date prin masina si albusurile spuma. Se...
Tort de castane cu cafea
Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga castanele fierte, curatate si date prin masina, faina si albusurile...
Tort de castane cu zahar ars
Se freaca bine zaharul cu galbenusurile. Se amesteca usor cu pesmetul, scortisoara, castanele fierte bine, curatate si taiate...
Tort de castane aromat
Blatul. Se cresteaza coaja castanelor, dupa care se fierb o ora, apoi se curata de coaja si se pun intr-o cratita cu apa cat...
Tort de castane
Blatul. Se fierb castanele, se curata si se dau prin masina. Se iau din cantitate 6 linguri si se pun intr-o farfurie pentru...
Tort cu crema de castane
Blatul. Se bat albusurile cu zaharul sl cacaua pana se intaresc. Se adauga pesmetul, apoi nucile. Se amesteca compozitia usor...
Tort de nuci si cacao
O ceapa mica se taie fideluta. La 40 ml de apa se adauga 3 linguri de otet de mere, 2 linguri cu varf de glucoza si o...
Salata de varza
Intr-un vas emailat se pun 4 l de apa la fiert. Pentru persoanele cu gusturi aparte se poate adauga o lingurita de Vegeta....
Galuste
Se sparg 4 oua mari la care se adauga 4 linguri de ulei alimentar, un sfert de lingurita de sare si se bat spuma. Galustele...
Galuste cu oua
Cu o seara inainte alegem si apoi spalam 200 g de fasole colorata si o inmuiem in 900 ml de apa. A doua zi tocam marunt ½...
Orez cu fasole
Alegem cu o seara inainte, 350 g de fasole uscata, apoi spalam bine si inmuiem in 1,2 litri de apa. A doua zi taiem marunt o...
Fasole cu soia
Se spala si se fierb in apa sarata apoi se decojesc cate 2 oua tari / persoana, apoi le taiem in doua pe lungime. Scoatem...
Oua umplute
Dupa spalarea 1 kg de mere dulci aromate, le taiem in doua si le curatam de coaja subtire. Dupa inlaturarea coceanului, se...
Compot de mere
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane