Vinetele se coc in cuptor, cuptor cu microunde, gratar sau in soba de fier. In Romania, vinetele atata timp se prajesc in...
Crema de vinete
Pieptul de curcan se taie felii, se bate, se adauga sare si se lasa deoparte. Pentru umplutura se folosesc ciupercile si...
Piept de curcan umplut
Puiul feliat se prajeste si se pune deoparte. In untura se caleste 2 linguri de faina, se adauga ceapa intreaga, 0.2 l apa,...
Pui cu marar
Sunca afumata taiata cubulete si varza taiata in felii subtiri, semintele de chimen, sarea, usturoiul si ceapa se pun la...
Supa de varza cu rosii si smantana
Feliile de ceapa se calesc in uleiul de masline fierbinte. Se amesteca tomate, ierburi si condimente dupa gust. Se adauga...
Ou umplute cu ceapa si vin rosu
Pieptul de fazan se injumatateste. Se condimenteaza cu sare, piper si maghiran. Ficateii de gasca se taie in 8 bucati de cate...
Piept de fazan umplut in stil vanatoresc
Se topeste margarina la aburi se adauga celelalte ingrediente, se amesteca bine si se toarna intr-o tava chec. Se patreaza la...
Chec de ciocolata
Sunca se fierbe pana se inmoaie, iar ouale pana devin tari. Cozonacul si ouale se taie bucati mici la care se adauga piper,...
Sunca umpluta
Se lasa soia la inmuiat in apa aproximativ 30 de minute. Daca se foloseste soia cubulete se macina inainte la fel ca si...
Dovleac umplut cu soia
Slanina se taie cubulete mici si se prajeste. Bucatile de slanina prajite se scot si la untura se adauga 2 linguri de...
Taietei cu branza
Se razuiesc cartofii si se oparesc cu apa fierbinte cu sare. Se fierb taieteii si se clatesc bine cu apa rece. Se zdrobeste...
Tarta cu cartofi si bacon
Se razuiesc cartofii si se oparesc cu apa fierbinte cu sare. Se fierb taieteii si se clatesc bine cu apa rece. Se zdrobeste...
Cartofi cu branza
Se razuiesc cartofii si se oparesc cu apa cu sare fierbinte. Se fierb taieteii si se clatesc bine cu apa rece. Se zdrobeste...
Rulada cu branza si bacon
Reţetă de preparare a papanaşilor, Telina se taie cubulete si se fierbe pana cand devine moale in apa cu suc de lamaie si...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu telina
Se incalzeste cuptorul la 175°. Cartofii se curata de coaja, se taie in felii de ½ cm. Se unge un vas termorezistent si...
Sufleu de cartofi cu cascaval
Rosiile se taie in doua si se asaza in vas termorezistent cu partea taiata in sus. Miezul rosiilor se freaca cu ceapa, se...
Rosii prajite cu cascaval
Telina se curata de coaja, se taie cuburi, se fierbe in apa sarata, se scurge. Se fierb ouale, se curata de coaja, se taie...
Telina pariziana cu cascaval
Feliile de paine se taie in diagonala ca sa devina triunghiulare. Intre doua triunghiuri suprapuse se asaza sunca si...
Friganele cu sunca si cascaval
Daca vrei sa servesti aperitive delicioasa, pregateste rulada de cascaval. Aceasta reteta se prepara repede.
Rulada de cascaval cu sunca
Se face un piscot din 5-10 oua. Dupa ce s-a racit se unge deasupra cu gem si se acopera cu capsuni taiate in doua. Deasupra...
Prajitura cu capsuni
Se dizolva drojdia in lapte, iar apoi se amesteca cu faina, galbenusurile de ou, margarina si se lucreaza bine pana se obtine...
Prajitura cu visine
Se amesteca faina, margarina, galbenusurile de ou, zaharul, praful de sare si smantana pana se obtine o masa omogena. Aluatul...
Prajitura cu branza si spuma
Ciolanul se curata, se ia carnea de pe os si se taie cubulete. Carnea afumata se taie fasii. Untura se topeste, se caleste in...
Fasole cu ciolan
Carnea se curata, se taie felii si se bate cu ciocanul de carne. Se tapeteaza carnea cu atata sare, usturoi zdrobit si lapte,...
Piept de curcan cu cascaval
Galbenusurile se bat cu mixerul, apoi amestecand continuu se adauga uleiul si mierea. Se adauga fulgii de ovaz, cocosul ras...
Turta dulce cu fulgi de ovaz
Bucatile de carne se sareaza si se prajesc pe ambele parti, se pun deoparte. In uleiul ramas, se caleste usor ceapa rasa, se...
Friptura frantuzeasca
Stafidele se curata, se acopera cu apa, se fierb un minut si se lasa sa se raceasca in apa de fiert. Budinca se prepara...
Budinca de mac
Grisul se fierbe in lapte cu zahar vanilat, sare si zahar. Compozitia se niveleaza pe o suprafata neteda, sa aiba 1 cm...
Gris pane
Vinetele, zucchini, ceapa, rosiile, ardeii si usturoiul taiate, se calesc in ulei de masline ca un ghiveci. Se potriveste...
Ghiveci
Orezul se fierbe in apa cu sofran si vegeta. Se scurge, se pune in vasul de amestecat. Se adauga patrunjelul verde tocat...
Pilaf cu pui si sofran
Costita se taie in fasii perpendicular pe oase. Se spala ca sa se duca jos aschiile din oase si se usca prin stergere. Se...
Costita fripta
Se amesteca intr-un vas urmatoarele: carnea taiata marunt, piperul, uleiul, boiaua si ceapa tocata marunt. Se sareaza (ca la...
Varza secuiasca la tava
Gaina se spala si se usuca. Se detaseaza pielea de carne, la nivelul pieptului si al abdomenului. Aici va fi zona de umplut....
Supa de gaina umpluta
Se taie ingredientele fasii subtiri, se stropesc cu suc de lamaie, se amesteca bine. Se adauga conserva de porumb si cea de...
Salata
Cartofii dati prin razatoare se amesteca cu faina adaugata treptat. Usturoiul zdrobit in presa de usturoi se adauga la...
Musaca de chiftelute
Se condimenteaza dovleacul cu sare, piper, scortisoara si coriandru. Se fierbe 20 minute, apoi se marunteste in turmix....
Supa de dovleac (de copt) cu castane
Sase clatite se pliaza in doua, apoi in patru si se taie fasii. Sosul se prepara din ½ kg rosii decojite si fara seminte...
Clatite cu sos de pizza
Patru oua intregi se amesteca cu un praf de sare si 4 linguri de zahar, se adauga 200 g faina si un litru de lapte. Apoi se...
Placinte cu lapte si gem
Margarina, zaharul pudra, un pic de sare si zaharul vanilat se bate cu mixerul pana devine spumos si se adauga faina pentru a...
Biscuiti cu glazura de ciocolata si fructe uscate
Margarina, zaharul pudra, un pic de sare si zaharul vanilat se bate cu mixerul pana devine spumos si se adauga faina pentru a...
Biscuiti cu glazura de ciocolata si fructe uscate
Din pieptul de curcan se taie 4 felii deschise, partile care pica se macina. Chifla umezita, ou, pireu de castane si...
Piept de curcan umplut cu pireu de castane
Carnea se taie jos perpendicular de pe oase si se spala. Se taie in bucati si se sareaza dupa gust. Untul se topeste, se...
Costita fripta in bere
Pentru acasta reteta este necesara costita fara slanina. Se taie in bucati, se spala ca eventualele aschii de oase sa...
Costita cu sos
Carnea se taie exact langa oase si se spala. Mierea, mustarul, otetul balsamic, vinul alb, sosul de soia, oregano dupa gust,...
Costita picanta
Se bat putin bucatile de piept de pui, se sareaza, se trece prin faina si se frige la foc mare. Bucatile de ceafa se pun...
Piept de pui cu mar si ceafa afumata
Se dezoseaza pulpele de pui cu un cutit ascutit, se condimenteaza si se pun deoparte. Prunele se fierb timp de cateva minute...
Pulpe de pui umplute cu mar si prune
Se taie pieptul de pui fileuri subtiri, se frige in ulei cu usturoi, se adauga merele taiate cubulete si prunele inmuiate in...
Piept de pui cu prune
Se feliaza para. De partea mai ingusta, apropiata de codita, nu este nevoie, se pune la o parte. Din mijloc se scot...
Pere cu glazura de ciocolata si migdale
Apa se pune intr-un bol si se sfarma in ea drojdia. Intr-un alt bol mai mare se pune faina si amestecam in ea cu degetele...
Baguette frantuzesti originale
Se elimina coaja painii si feliile de paine se taie intr-o forma cat se poate de patrata. Se aplatizeaza cu un sucitor. Se...
Rulade apritiv
Se incepe cu bomboanele. Cantitatea ingredientelor nu este specificata fiindca se decide de masa aluatului bomboanelor la...
Bomboane in cutie de miere
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane