Vinetele se coc in cuptor, cuptor cu microunde, gratar sau in soba de fier. In Romania, vinetele atata timp se prajesc in...
Crema de vinetePieptul de curcan se taie felii, se bate, se adauga sare si se lasa deoparte. Pentru umplutura se folosesc ciupercile si...
Piept de curcan umplutPuiul feliat se prajeste si se pune deoparte. In untura se caleste 2 linguri de faina, se adauga ceapa intreaga, 0.2 l apa,...
Pui cu mararSunca afumata taiata cubulete si varza taiata in felii subtiri, semintele de chimen, sarea, usturoiul si ceapa se pun la...
Supa de varza cu rosii si smantanaFeliile de ceapa se calesc in uleiul de masline fierbinte. Se amesteca tomate, ierburi si condimente dupa gust. Se adauga...
Ou umplute cu ceapa si vin rosuPieptul de fazan se injumatateste. Se condimenteaza cu sare, piper si maghiran. Ficateii de gasca se taie in 8 bucati de cate...
Piept de fazan umplut in stil vanatorescSe topeste margarina la aburi se adauga celelalte ingrediente, se amesteca bine si se toarna intr-o tava chec. Se patreaza la...
Chec de ciocolataSunca se fierbe pana se inmoaie, iar ouale pana devin tari. Cozonacul si ouale se taie bucati mici la care se adauga piper,...
Sunca umplutaSe lasa soia la inmuiat in apa aproximativ 30 de minute. Daca se foloseste soia cubulete se macina inainte la fel ca si...
Dovleac umplut cu soiaSlanina se taie cubulete mici si se prajeste. Bucatile de slanina prajite se scot si la untura se adauga 2 linguri de...
Taietei cu branzaSe razuiesc cartofii si se oparesc cu apa fierbinte cu sare. Se fierb taieteii si se clatesc bine cu apa rece. Se zdrobeste...
Tarta cu cartofi si baconSe razuiesc cartofii si se oparesc cu apa fierbinte cu sare. Se fierb taieteii si se clatesc bine cu apa rece. Se zdrobeste...
Cartofi cu branzaSe razuiesc cartofii si se oparesc cu apa cu sare fierbinte. Se fierb taieteii si se clatesc bine cu apa rece. Se zdrobeste...
Rulada cu branza si baconReţetă de preparare a papanaşilor, Telina se taie cubulete si se fierbe pana cand devine moale in apa cu suc de lamaie si...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu telinaSe incalzeste cuptorul la 175°. Cartofii se curata de coaja, se taie in felii de ½ cm. Se unge un vas termorezistent si...
Sufleu de cartofi cu cascavalRosiile se taie in doua si se asaza in vas termorezistent cu partea taiata in sus. Miezul rosiilor se freaca cu ceapa, se...
Rosii prajite cu cascavalTelina se curata de coaja, se taie cuburi, se fierbe in apa sarata, se scurge. Se fierb ouale, se curata de coaja, se taie...
Telina pariziana cu cascavalFeliile de paine se taie in diagonala ca sa devina triunghiulare. Intre doua triunghiuri suprapuse se asaza sunca si...
Friganele cu sunca si cascavalDaca vrei sa servesti aperitive delicioasa, pregateste rulada de cascaval. Aceasta reteta se prepara repede.
Rulada de cascaval cu suncaSe face un piscot din 5-10 oua. Dupa ce s-a racit se unge deasupra cu gem si se acopera cu capsuni taiate in doua. Deasupra...
Prajitura cu capsuniSe dizolva drojdia in lapte, iar apoi se amesteca cu faina, galbenusurile de ou, margarina si se lucreaza bine pana se obtine...
Prajitura cu visineSe amesteca faina, margarina, galbenusurile de ou, zaharul, praful de sare si smantana pana se obtine o masa omogena. Aluatul...
Prajitura cu branza si spumaCiolanul se curata, se ia carnea de pe os si se taie cubulete. Carnea afumata se taie fasii. Untura se topeste, se caleste in...
Fasole cu ciolanCarnea se curata, se taie felii si se bate cu ciocanul de carne. Se tapeteaza carnea cu atata sare, usturoi zdrobit si lapte,...
Piept de curcan cu cascavalGalbenusurile se bat cu mixerul, apoi amestecand continuu se adauga uleiul si mierea. Se adauga fulgii de ovaz, cocosul ras...
Turta dulce cu fulgi de ovazBucatile de carne se sareaza si se prajesc pe ambele parti, se pun deoparte. In uleiul ramas, se caleste usor ceapa rasa, se...
Friptura frantuzeascaStafidele se curata, se acopera cu apa, se fierb un minut si se lasa sa se raceasca in apa de fiert. Budinca se prepara...
Budinca de macGrisul se fierbe in lapte cu zahar vanilat, sare si zahar. Compozitia se niveleaza pe o suprafata neteda, sa aiba 1 cm...
Gris paneVinetele, zucchini, ceapa, rosiile, ardeii si usturoiul taiate, se calesc in ulei de masline ca un ghiveci. Se potriveste...
GhiveciOrezul se fierbe in apa cu sofran si vegeta. Se scurge, se pune in vasul de amestecat. Se adauga patrunjelul verde tocat...
Pilaf cu pui si sofranCostita se taie in fasii perpendicular pe oase. Se spala ca sa se duca jos aschiile din oase si se usca prin stergere. Se...
Costita friptaSe amesteca intr-un vas urmatoarele: carnea taiata marunt, piperul, uleiul, boiaua si ceapa tocata marunt. Se sareaza (ca la...
Varza secuiasca la tavaGaina se spala si se usuca. Se detaseaza pielea de carne, la nivelul pieptului si al abdomenului. Aici va fi zona de umplut....
Supa de gaina umplutaSe taie ingredientele fasii subtiri, se stropesc cu suc de lamaie, se amesteca bine. Se adauga conserva de porumb si cea de...
SalataCartofii dati prin razatoare se amesteca cu faina adaugata treptat. Usturoiul zdrobit in presa de usturoi se adauga la...
Musaca de chifteluteSe condimenteaza dovleacul cu sare, piper, scortisoara si coriandru. Se fierbe 20 minute, apoi se marunteste in turmix....
Supa de dovleac (de copt) cu castaneSase clatite se pliaza in doua, apoi in patru si se taie fasii. Sosul se prepara din ½ kg rosii decojite si fara seminte...
Clatite cu sos de pizzaPatru oua intregi se amesteca cu un praf de sare si 4 linguri de zahar, se adauga 200 g faina si un litru de lapte. Apoi se...
Placinte cu lapte si gemMargarina, zaharul pudra, un pic de sare si zaharul vanilat se bate cu mixerul pana devine spumos si se adauga faina pentru a...
Biscuiti cu glazura de ciocolata si fructe uscateMargarina, zaharul pudra, un pic de sare si zaharul vanilat se bate cu mixerul pana devine spumos si se adauga faina pentru a...
Biscuiti cu glazura de ciocolata si fructe uscateDin pieptul de curcan se taie 4 felii deschise, partile care pica se macina. Chifla umezita, ou, pireu de castane si...
Piept de curcan umplut cu pireu de castaneCarnea se taie jos perpendicular de pe oase si se spala. Se taie in bucati si se sareaza dupa gust. Untul se topeste, se...
Costita fripta in berePentru acasta reteta este necesara costita fara slanina. Se taie in bucati, se spala ca eventualele aschii de oase sa...
Costita cu sosCarnea se taie exact langa oase si se spala. Mierea, mustarul, otetul balsamic, vinul alb, sosul de soia, oregano dupa gust,...
Costita picantaSe bat putin bucatile de piept de pui, se sareaza, se trece prin faina si se frige la foc mare. Bucatile de ceafa se pun...
Piept de pui cu mar si ceafa afumataSe dezoseaza pulpele de pui cu un cutit ascutit, se condimenteaza si se pun deoparte. Prunele se fierb timp de cateva minute...
Pulpe de pui umplute cu mar si pruneSe taie pieptul de pui fileuri subtiri, se frige in ulei cu usturoi, se adauga merele taiate cubulete si prunele inmuiate in...
Piept de pui cu pruneSe feliaza para. De partea mai ingusta, apropiata de codita, nu este nevoie, se pune la o parte. Din mijloc se scot...
Pere cu glazura de ciocolata si migdaleApa se pune intr-un bol si se sfarma in ea drojdia. Intr-un alt bol mai mare se pune faina si amestecam in ea cu degetele...
Baguette frantuzesti originaleSe elimina coaja painii si feliile de paine se taie intr-o forma cat se poate de patrata. Se aplatizeaza cu un sucitor. Se...
Rulade apritivSe incepe cu bomboanele. Cantitatea ingredientelor nu este specificata fiindca se decide de masa aluatului bomboanelor la...
Bomboane in cutie de miereEste o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete paneSalata de oua cu ciuperci si sos de iaurt este delicioasa si sanatoasa! Este o reteta de salata rece care se prepara usor.
Salata de oua cu ciuperci si sos de iaurtOmleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherry este perfecta pentru mic-dejun de primavara.
Omleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherryMuschiulet de porc cu ciuperci este o mancare delicioasa, o masa completa cu garnitura de ciuperci.
Muschiulet de porc cu ciuperciIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata