Fierbe supa de gaina. Foloseste doar interiorul salatei. Taie rondele morcovii si cepele, amesteca cu salata, iar apoi toarna...
Frigarui de vita cu salata
Taie fasii subtiri carnea de vitel, prajeste ceapa intr-o tigaie cu unt incins, pune carnea peste ceapa, condimenteaza cu...
Foi de vita umplute cu carne de vitel
Taie carnea de curcan in 16 felii groase. Unge feliile cu mustar, condimenteaza-le cu piper si maghiran, si infasoara-le in...
Friptura speciala de curcan
Dezoseaza cotletul. Pune intr-o oala mai mare carnea, osul, zarzavatul curatat si taiat bucati mai mari. Toarna apa in oala,...
Cotlet prajit
Se amesteca galbenusurile cu unt, smantana, se condimenteaza si se adauga pastele fierte. Se adauga legumele, sunca,...
Paste cu legume
Fierbe cartofii in coaja, curata-i si sfarama-i. Adauga ou, unt si faina, incat sa obtii un aluat maleabil. Intinde aluatul...
Pogacele cu peste si prune
Toaca marunt o ceapa rosie si caleste-o in putin ulei, dupa care adauga 300 g de carne de curcan taiat fasii. Amesteca si...
Curcan cu legume si penne
Framanta 600 g de faina, 100 g de unt, 300 g de zahar, 1 ou si 1 praf de copt cu lapte. Imparte aluatul in 5. Coace 2 foi pe...
Prafitura Trandafir
Decojeste si rade 200 g de morcovi si 200 g de cartofi. Adauga ramura de rozmarin si frunze de salvie tocate marunt. Cerne...
Crochete de cartofi cu morcovi
Amesteca 400 g de faina, 250 g de zahar pudra, 250 g de margarina, 1 praf de copt, 4 galbenusuri si putin lapte. Aseaza...
Prajitura cu budinca de vanilie
Se caleste varza in 40 g de unsoare si putina apa. Se pune orezul in 20 g de unsoare, se adauga putina apa, se sareaza si se...
Varza a la Cluj
Decojeste 500 g de dovlecei, taie-i in doua si feliaza-i. Taie bucati miezul unui dovleac. Prajeste 1 ceapa rosie tocata in...
Tocana vegetariana
Bate ouale cu zahar, adauga faina si bate din nou. Aluatul trebuie sa fie consistent ca smantana. Portioneaza aluatul cu o...
Prajitura cala
Usuca puii spalati. Presara-i cu sare si busuioc. Pune-i in tava, stropeste-i cu putin ulei fierbinte si prajeste-i in cuptor...
Friptura de pui cu busuioc si placinte cu hrib
Amesteca galbenusurile cu unt, smantana, condimente si pune taieteii fierti in acest amestec. Adauga legumele, sunca si spuma...
Taietei cu legume
Se pune la fiert lintea impreuna cu carnea taiata cubulete, usturoiul si legumele. Se adauga sare, condimente si foi de...
Supa de linte
Se pune lintea la fiert in 2,5 litri de apa. Intr-o tigaie se incalzeste ulei si se pune ceapa la calit se presara cu boia si...
Supa de linte cu carnati
Se pune linte la inmuiat cca 4 ore, dupa care se filtreaza si se usuca. Se toaca marunt legumele, ceapa si usturoiul. In...
Linte cu carnati si vin alb
Se filtreaza conserva de linte, se taie crenvustii si ceapa verde rondele. Se amesteca maioneza cu smantana, se pune dupa...
Salata de linte-maioneza-crenvusti
Se prepara aluatul traditional pentru placinte. Se umple placintele cu amestecul de sunca, ou si smantana, se ruleaza...
Placinte cu sunca
Incinge 2 linguri de ulei, in care prajeste 2 cepe tocate si 250 g de sunca presata taiata marunt. Amesteca 150 g de pasta de...
Supa de rosii cu sunca
Fierbe legumele curatate in 3 litri de apa. Caleste ceapa tocata marunt in 3 linguri de ulei. Cand s-a racit putin adauga...
Supa cu perisoare din ficat falsa
Se pune lintea la inmuiat cateva ore, dupa care se pune la fiert in apa cu sare si cu foaie de dafin. Aveti grija sa nu se...
Salata de linte cu mustar
Se pune la fiert lintea in apa cu sare si foaia de dafin. Dupa ce s-a fiert se lasa la racit. Ceapa se taie felii si se...
Salata de linte
Amesteca peste aburi 150 g de zahar pudra, 50 g de unt, 2 linguri de praf de cacao, 2 oua si 2 linguri de miere, adauga 1...
Prajitura Kinder
In carnea tocata de porc sau de pasare se rad doua mere acrisoare, se amesteca cu doua oua, o chifla muiata in lapte si...
Mere cu carne tocata
Carnea de curcan se da prin masina de carne, ceapa se razuieste, se amesteca bine. Se formeaza chiftele care se infasoara in...
Chiftele din carne de curcan
Taie 600 g file de piept de curcan fasii de 4x8 cm. Taie in doua feliile de ananas. Condimenteaza carnea dupa gust. Infasoara...
Frigarui de curcan cu ananas
Fasolea boabe se pune la inmuiat in ajun. A doua zi se strecoara, se pune la fiert, peste 10 – 15 minute se arunca prima...
Supa de fasole uscata servita in chifle prajite
Costita se taie bucati mici si se pune la fiert in apa clocotita pentru 5 minute. Varza creata se taie ca fideua. Apa in care...
Supa de varza creata cu costita
Carnea fiarta se macina, se amesteca si se framanta cu sare, piper, cimbru, orez si 1 ou. Se toaca ceapa marunt si se...
Mazare cu perisoare
Prepararea usturoiului cu miere: intr-o sticla de 1 litru ½ se pune pana la 2/3 usturoi curatat, peste care se toarna...
Pulpa de pui picanta cu salata de orez
Cartofii se spala si se fierb 30 de minute Intre timp, se scoate pielea de pe crenvursti si se taie marunt. Se spala...
Crochete de cartofi cu crenvursti
Pieptul de pui se dezoseaza, fiecare bucata strapunge pe lungime sa poata fi umpluta cu bucati de praz. Pieptul umplut se...
Piept de pui cu praz a la Gabor
Chifla se taie in cubulete de cca 1 x 1 cm si se prajeste in ulei, se adauga ficatul de pui taiat fasii subtiri. Se prajesc...
Supa crema din ficat de pui
Prunele uscate se inmoaie in apa in ajun. A doua zi, prunele scurse se curata de samburi si se taie in bucati mici, zeama se...
Ciorba din maruntaie de pui
Se curata fructele si se tai in bucati mai mari. Ardeiul iute se toaca marunt si se pune intr-un bol. Se adauga in bol...
Salata cu fructe dulci-picante
Adaugam putina sare la 2 oua mai mari, apoi le batem cu telul. Adaugam 240 g faina, apoi amestecam uniform dupa ce adaugam...
Aluat de clatite
Pieptul de curcan sarat, se pune la marinat in lapte cu usturoi zdrobit cca 1 ora. Se topeste untul intr-o tigaie si se...
Curcan flambat
Muschiuletul se despica pe lungime pentru a mari suprafata de lucru, se bate cu batatorul de carne, se condimenteaza. Pana...
Muschiulet umplut
Se sareaza feliile de somn, se presara cu faina si se prajesc in ulei fierbinte. Se calesc in putin ulei usturoiul, rosiile...
Tocana de somn cu usturoi
Prima data se prepara umplutura: se preseaza branza cu o furculita si se adauga la ea sare, piper, patrunjel tocat fin,...
Piept de pui umplut cu sunca si branza
Prima data se prepara umplutura: se preseaza branza cu o furculita si se adauga la ea sare, piper, patrunjel tocat fin,...
Piept de pui umplut cu sunca si branza
Doua oua se fierb tare, pana se racesc, se pregateste umplutura. Ceapa se taie marunt, ardeiul se taie cubulete, se prajesc...
Sarmalute in foi de varza creata
Gelatina se fierbe in 200 ml apa si se lasa la racit. Frisca pudra se bate spuma tare cu zaharul vanilat, se adauga smantana,...
Tort de smantana cu fructe
Sunca fiarta deja, se taie felii, se prajeste in tigaie, se amesteca cu taitei patrati ,fierti dinainte, se adauga cateva...
Sunca cu smantana la cuptor
Se taie marunt prazul sau ceapa verde, se caleste, se frige in continuare cu sunca taiata felii. Se adauga mustar de Dijon,...
Sos cu sunca
Ceapa se taie marunt, se caleste, se stinge cu supa din cubul concentrat, se adauga cartofii, se potriveste gustul cu sare si...
Supa de cartofi
Se prepara o pasta (asemeni celei de carnat) din carne tocata, sare, piper, chimen si boia. Se umplu costitele cu pasta...
Costite umplute servite cu ghiveci de legume
Carnea spalata si curatata se taie in bucati mici ( cat o nuca). Ceapa taiata foarte fin se prajeste in ceaun cu untura. Se...
Tocanita de miel cu chenele (galuste)
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane