Spala bine 250 g de ciuperci si taie-le felii. Adauga o ceapa rosie tocata marunt si pune-le la fiert in 2 linguri de ulei....
Salata suedeza de ciuperciSe taie slanina cubulete si se prajeste putin. Se scot din tigaie bucatelele de slanina si in grasimea ramasa se caleste...
Carne cu branza de oaie si mazareSe taie ceapa marunt, iar ficateii in bucatele potrivite. Se pune ceapa la calit in putin ulei. Imediat ce incepe sa prinda...
Ciuperci umplute cu ficateiDesparte galbenusurile de albusuri. Bate spuma tare albusurile si pune spuma la frigider. Amesteca bine galbenusurile cu...
Prajitura cu ciocolataSfarama branza, adauga faina, oua, sare si framanta totul. Fierbe apa cu sare. Intinde branza framantata taietei de grosimea...
Taietei stirianiSe amesteca faina cu laptele, avand grija sa nu faca cocoloase, si se fierbe. Dupa ce se raceste se adauga margarina...
Crema substantiala fiartaCartofii spalati se dau pe razatoare, si adaugand galbenusurile de oua, sare si putina apa, se face un aluat de galuste dens....
Galuste cu varzaFreaca 400 ml de smantana pana obtii o pasta fina, dupa care adauga o jumatate de lingurita de sare si pune-l la fiert....
BalmosOul se bate spuma cu 200 g de zahar brun si cu o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu. Adauga 50 g de unt la...
Cuburi cu nuca de cocosFreaca spuma 5 galbenusuri cu 60 g de miere si putina sare, dupa care toarna incet 20 ml de lapte in acest amestec. In restul...
Lapte de pasarePrepara un aluat de pizza conform retetei de "Pizza cu ciuperci". In timp ce se coace blatul, feliaza subtire 100 g de ceapa...
Pizza cu ceapaAmesteca 50 g de faina, 40 ml de apa calduta, 5 g de drojdie si putin acid ascorbic, dupa care acopera maiaua si tine-o la...
Pizza cu ciuperciPune rosiile in apa fierbinte, iar dupa o jumatate de minut scoate-le si decojeste-le. Taie rosiile decojite in doua....
Pizza cu usturoiSpala si sterge rosiile, dupa care taie-le capacul. Goleste-le de miez cu o lingura. Amesteca branza rasa, jumatate de ceapa...
Rosii umpluteDecojeste ouale, taie cubulete albusurile si piseaza galbenusurile cu furculita, dupa care adauga totul in sosul Remoulade,...
Rulouri cu cascavalSe curata si se spala carnea, apoi se taie in bucatele si se trece de doua ori prin masina de tocat. Se amesteca apoi cu...
Chiftelute din carne de porc cu susanSe curata creierul si se spala, apoi se fierbe in apa rece cu putina sare. Dupa ce se inmoaie suficient, se scoate, se scurge...
Chiftelute din creierPestele se fierbe in apa rece. Cand s-a inmuiat, se scoate si se zdrobeste cu furculita, apoi se freaca energic cu o lingura...
Oua umplute cu pasta de pesteCarnea de vita se spala, se curata si se taie in bucatele. Apoi se pune la fiert, spumandu-se din cand in cand. Cartofii se...
Salata de boeuf specialaCiupercile, curatate si spalate, se pun la fiert intr-un vas in care s-a turnat un pic de suc de lamaie, sare si foi de...
Oua umplute cu salata de ciuperci cu maionezaCarnea se curata, se spala si se portioneaza, apoi se pune la fiert in apa rece cu putina sare. Dupa ce s-a indepartat spuma,...
Ciorba de puiCarnea se spala, se curata si se taie in bucati. Acestea se dau prin masina de tocat. Feliile de franzela se inmoaie in lapte...
Budinca din carne de porc tocataSe spala carnea, se curata si se taie in bucati potrivite. Bucatile se bat cu ciocanul din lemn, astfel incat sa devina mai...
Muschi de vita la cuptorSe spala bine gutuile si se taie in sferturi. Se curata de seminte, se inlatura partea intarita si se taie in felii nu...
Gutui coapte cu miereSe spala merele si se indeparteaza cotorul cu un cutit cu varful ascutit, avand grija sa ramana intregi. Nu se curata de...
Mere coapte cu scortisoaraSe aleg mere nu foarte mari. Se spala si li se indeparteaza cotorul, lasandu-se intregi. In scobitura se presara zahar, se...
Mere coapte umplute cu nuciSe spala merele, li se scoate cotorul si o parte din miez, pentru ca golul ramas sa fie cat mai incapator, dar avand grija sa...
Mere umplute cu crema de ciocolata la cuptorSe spala perele, se taie in felii si se curata de cotoare. Se incinge untul intr-un vas si se calesc fulgii de migdale. Se...
Pere cu stafideSe separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu o jumatate din cantitatea de zahar. Se freaca untul spuma cu...
Prajitura cu aluneSe bat albusurile spuma tare, adaugandu-se un praf de sare si o cana de zahar. Se incorporeaza miezul de nuca macinat, doua...
Prajitura cu alune si nucaCarne curatata si spalata, se taie in bucatele, apoi se trece de doua ori prin masina de tocat, impreuna cu ceapa, taiata in...
Chiftele umplutePulpa de porc se spala, se curata, se taie in bucati mici si se sareaza. Se incinge untura si se prajesc bucatile de carne,...
Tochitura suceveanaCarnea se taie in bucati si se sareaza. Se incinge uleiul si se rumenesc bucatile de carne, adaugandu-se putina apa si...
Varza calita cu carne de porcSe topeste zaharul intr-o cana de apa si se pune la fiert, pana se formeaza un sirop legat. Se amesteca laptele praf cu...
Batoane de ciocolataSe separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, se adauga trei linguri de zahar si se bate in continuare,...
Bulgari de zapadaSe dizolva drojdia in putin lapte caldut si se adauga doua lingurite de zahar. Se adauga o jumatate de cana de faina, se...
Cozonac cu ciocolata si nucaSe face o maia din patru linguri de lapte care se amesteca bine cu drojdia si cu patru linguri de faina. Se lasa Ia crescut...
Cozonac cu portocale si stafideDrojdia se dizolva in cinci linguri de lapte, adaugandu-se doua lingurite de zahar si patru linguri de faina. Se lasa maiaua...
Cozonac cu stafide si rahatCarnea se spala, se curata si se taie in cubulete. Se face un amestec din semintele de chimen, anason, coriandru, piper....
Muschi de porc cu sosSe taie carnea, curatata si spalata in prealabil, in bucatele, care se sareaza. Se incinge putin ulei si se rumeneste carnea,...
Carne de porc cu sos iuteSe alege o bucata de pulpa care are aproximativ aceeasi grosime de la un capat Ia celalalt. Se spala si se curata carnea,...
Pulpa de porc umplutaCarnea se taie in felii potrivite ca grosime, care se bat bine cu ciocanul pentru fragezit. Se sareaza fiecare bucata de...
Rulouri picante din muschi de porcRinichiul se taie in doua, pe lungime, se curata si se opareste, apoi se taie in bucati mici si se pune in tigaia cu ulei...
Sote din organe de porcCarnea de porc se spala, se curata si se taie in felii, care se bat cu ciocanul pentru fragezit. Se bat ouale cu un praf de...
Snitel de porc cu susanCarnea de porc se spala, se curata si se taie in felii, care se bat cu ciocanul pentru fragezit. Se bat ouale cu un praf de...
Snitel de porc in sos condimentatSe taie ciupercile marunt, iar ceapa se curata si se taie solzisori. Se calesc impreuna in untul incins, adaugandu-se sare si...
Sorici de porc umplutMuschiul de porc se spala, se curata si se taie in bucati. Ceapa se taie solzisori si se caleste in putin ulei incins,...
Muschi de porc iuteCotletele de porc se spala, se zvanta si se sareaza. Se rumenesc pe ambele parti in ulei incins, timp de zece minute. Se...
Cotlet de porc in sos acrisorMuschiul de porc se spala, se curata si se taie in fasii. Se amesteca sosul de soia cu vinul rosu si cu boiaua de ardei. Se...
Muschi de porc in sos de cirese cu friscaCarnea de porc se spala, se curata si se taie in fasii. Se sareaza, se pipereaza si se unge cu miere. Se asaza apoi intr-un...
Pulpa de porc in sos de pesteCarnea se spala, se curata si se taie in bucati. Se sareaza si se pune intr-un vas cu ulei, care se introduce la cuptor....
Pulpa de porc in sos dulce cu ciuperci paneSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanO reteta de nuci foarte gustoasa!!! Imi aduc aminte mereu de copilarie, de aceea o prepar destul de des, mai ales de sarbatori!
Nuci umplutePentru jumari cu slanina sau sunca in tigaie se pun bucatele mici de slanina si se lasa sa se prajeasca la foc potrivit....
Jumari cu slanina sau suncaSe rade coaja de lamaie si apoi se storc lamiile de zeama. Coaja si zeama se acopera cu multa apa fierbinte si se lasa sa se...
Limonada fierbinteIntr-o cratita smaltuita se amesteca galbenusurile cu zaharul, adaugind incet laptele caldut ca sa se desfaca bine...
Sos de vanilie pentru budincaAm primit de la bunica mea niste cartofi proaspat scosi din pamant. Nu a mai contat cat de mici au fost, de fapt asta a fost...
Cartofi noi la cuptor in vas de lutDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri