Se amesteca ingredientele de baza pentru aluat si smantana pana obtinem un aluat omogen care se poate intinde. Se intinde...
Biscuiti cu lamaie
Carnea se curata bine de pielita si se taie felii aproximativ 10 se bat putin cu palma si se condimenteaza cu sare si piper....
Friptura deosebita
Se feliaza carnea se prajeste pana devina rumena. Apoi si aseaza feliile de carne intr-un vas si peste se toarna berea, se...
Friptura de porc
Se distuie carnea tocata la foc potrivit pana se rumeneste. Se adauga ceapa, usturoiul, si se prajesc impreuna timp de 3...
Lasagna
Carnea de pui dezosata se toaca. Painea uscata se inmoaie in lapte si se lasa la scurs. Ceapa se taie marunt si se caleste in...
Chiftea din carne de pui
Carnea de porc se taie in felii subtiri, se bate putin si se adauga sare. Slanina se taie felii subtiri, ceapa se curata, iar...
Frigarui din file de porc
Se pregateste margarina, zaharul, zaharul vanilat si spuma din albusul de ou. Se adauga faina, praful de copt si se amesteca...
Prajitura cu vanilie
Amestecul de musli se lasa la inmuiat in apa rece timp de 1 ora. Apoi se adauga galbenusurile de ou si zeama de lamaie....
Tort cu musli
Pieptul de pui dezosat se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Merele se curata de seminte, se taie in felii subtiri si...
Piept de pui cu mere
Carnea se taie in felii de aproximativ 3 cm. si se usca folosind prosoape de hartie. Prunele uscate se feliaza si se pun la...
Muschi fript cu compot de prune
Ingredientele se framanta, iar aluatul se lasa in frigider pentru 1 ora. Aluatul se intinde subtire si se decupeaza in...
Fursecuri
Se curata si se spala cartofii si se taie in rondele de ½ cm. Rosiile, ardeiul si ceapa se taie de asemenea in rondele....
Pui la cuptor
Faina se amesteca cu praf de copt si bicarbonat de sodiu. Ananasul se taie bucati marunte. Oul se bate cu zahar, ulei si...
Mouffin cu ananas si ciocolata
1.Din hartia de copt se taie un cerc cu diametrul de 26cm cu care se tapeteaza fundul formei de tort. Cuptorul se incalzeste...
Tort de nuca
Slanina taiat marunt se topeste in ceaun, ceapa tocata se caleste, se stinge cu vin (1oo ml) se adauga ardei dulce si...
Plachie de stiuca
Cuptorul se incalzeste la 180°C. Hartiile de mouffin se pun in formele speciale. Merele se spala si se curata de coaja, se...
Mouffin cu mere si frecatei
1.Pentru blat, ouale se separa, untul se topeste si se lasa la racit. Se taie 6 cercuri cu diametrul de 26 cm din hartia de...
Tort Dobos
Pastravii se curata de solzi si intestine, se spala, se scoate coloana vertebrala. O parte din sunca feliate se introduce in...
Pastrav spaniol
Se feliaza carnea, se adauga sare si intre doua felii de carne se aseaza o felie de ficat de porc. Se ataseaza, se matlaseaza...
Carne de porc cu saramura
Cuisoarele se zdrobesc si impreuna cu restul ingrendientelor se framanta un aluat. Se lasa la odihnit 2 ore. Se intinde...
Turta dulce
branhiile, se spala bine si se usuca cu ajutorul unui prosop de bucatarie. Apoi se desface pestele, dar nu in mod obisnuit....
Stiuca umpluta
Se iau 100 gr boabe de struguri si se tai in 2 bucati ( in lungime) se scot samburii si pana la servire se pun in loc...
Supa de struguri
Daca preparati pieptul de gasca primul pas este taierea in bucati transversale. Se condimenteaza apoi cu sare si piper si se...
Friptura de gasca cu sos de capere si galuste de paine
Se tai rondele conrnurile si se toarna lapte fiert peste ele. Se bate spuma din unt, zahar si galbenusuri. Cornurile stoarse...
Delicatese din corn
Aceasta reteta de saratele este foarte buna. Pentru prepararea saratelelor avem nevoie de faina, margarina, smantana si...
Saratele gustoase, ieftine si usor de preparat
Stiuca se curata de solzi, i se scot ochii si branhiile, se spala cu atentie si se zvanta. Se despica dar nu ca de obicei pe...
Stiuca umpluta
Untul/margarina se topeste. Faina se cerne intr-un castron adanc, se adauga zaharul si zaharul vanilat, un praf de sare. Se...
Minciunele
Ouale intregi se amesteca cu zahar, se freaca trei sferturi de ora, se adauga faina. In tava unsa, se pune cate o lingurita...
Fursecuri cu anason
Cleanul se curata de solzi, se despica, se curata de intestine, se taie capul sub prima vertebra, se spala. Pestii astfel...
Clean prajitCuburile aperitiv cu rosii si ricotta sunt in primul rand aspectuoase, ca abia astepti sa iei o bucata sa vezi cum e. Apoi...
Cuburi marmorate de rosii si ricottaDovleceii se curata, se taie in felii de 5 mm grosime, pe lungime, se presara cu putina sare si se lasa sa "transpire"...
Gratin de dovleceiSpalam dovleceii, le taiem un capacel apoi le scoatem miezul ajutandu-ne de un cutit si o ingurita. Ii presaram cu sare si ii...
Dovlecei patison- umpluti cu legumePregatim mai intai jeleul. Punem intr-un vas compotul, zaharul si praful de budinca. Amestecam bine si fierbem amestecul,...
Briose cu jeleu de visine
Se curata pestii in interior si in exterior, se sareaza si se lasa 2 ore. Se aseaza bucatile de peste intr-o tigaie, se pun...
Pastrav de Craciun
Se curata cartofii , se spala, se tai cubulete si se pun la fiert. Intre timp se spala prunele si se scot samburii. Se...
Gomboti cu prune
Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie rondele. Morcovii taiati si ei rondele, se pun la fiert in apa sarata, apoi...
Platou cu legume
Muschiul de porc se bate sub o folie, se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste in ulei. In uleiul ramas, se caleste...
Muschi de porc cu sos de marar si gogosi de cartofi
Pieptul de pui se taie in felii de cca. 100 g bucata, se bate putin si se prasara cu condimente. Carnea se prajeste 10-15...
Pui cu piersiciGratarul nu trebuie sa fie plictisitor, si drept marturie ne sta aceasta reteta de gratar din piept de curcan cu mere.
Gratar din piept de curcan cu mere si paine prajita cu ou
Slanina afumata si slanina proaspata se pune la prajit. In untura slaninei se caleste ceapa. Feliile de cocos se...
Tocana de cocos
Intr-o caserola rezistenta la caldura se aseaza feliile de slanina, deasupra se adauga bucatile de carne de pui sarate. Pasta...
Pui cu sos gustos
Carnea se spala. Se amesteca condimentele in ulei si se freaca feliile de carne. Daca exista posibilitatea se lasa putin in...
Piept de pui cu cascaval
Ciupercile se curata si se spala. Se usca si se umplu cu urmatoarea umplutura: se amesteca crema de branza cu putin lapte,...
Ciuperci umplute
Ceapa tocata marunt se caleste in ulei fierbinte. Se adauga continutul conservelor si se adauga pasta de tomate. Se...
Fasole scazuta
Lamaia se spala bine, se razuieste coaja si se stoarce zeama. Branza se paseaza cu furculita. Ouale se separa si din albus se...
Soufle cu branza si piersici
Piersicile se decojesc. Jumatate de piersica se aseaza pe o felie de sunca, se intinde branza, se presara cu boia si se pune...
Sunca umpluta cu piersici
Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie rondele. Morcovii taiati si ei rondele, se pun la fiert in apa sarata, apoi...
Platou cu legume
Ceafa de porc se dezoseaza, se adauga delikat si sare si se pune la fiert intr-o oala sub presiune. Se toaca ceapa. Carnea de...
Tocanita bunicii
Se curata dovleacul, se razuieste si se adauga sare. Dupa o perioada se stoarce si se adauga branza. Din faina, sare si apa...
Placinta cu dovleac
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane