Retete culinare

Biscuiti cu lamaie
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti cu lamaie

Se amesteca ingredientele de baza pentru aluat si smantana pana obtinem un aluat omogen care se poate intinde. Se intinde...

Biscuiti cu lamaie
Friptura deosebita
Mancaruri cu carne

Friptura deosebita

Carnea se curata bine de pielita si se taie felii aproximativ 10 se bat putin cu palma si se condimenteaza cu sare si piper....

Friptura deosebita
Friptura de porc
Mancaruri cu carne

Friptura de porc

Se feliaza carnea se prajeste pana devina rumena. Apoi si aseaza feliile de carne intr-un vas si peste se toarna berea, se...

Friptura de porc
Lasagna
Mancaruri cu carne

Lasagna

Se distuie carnea tocata la foc potrivit pana se rumeneste. Se adauga ceapa, usturoiul, si se prajesc impreuna timp de 3...

Lasagna
Chiftea din carne de pui
Mancaruri cu carne

Chiftea din carne de pui

Carnea de pui dezosata se toaca. Painea uscata se inmoaie in lapte si se lasa la scurs. Ceapa se taie marunt si se caleste in...

Chiftea din carne de pui
Frigarui din file de porc
Mancaruri cu carne

Frigarui din file de porc

Carnea de porc se taie in felii subtiri, se bate putin si se adauga sare. Slanina se taie felii subtiri, ceapa se curata, iar...

Frigarui din file de porc
Prajitura cu vanilie
Prajituri

Prajitura cu vanilie

Se pregateste margarina, zaharul, zaharul vanilat si spuma din albusul de ou. Se adauga faina, praful de copt si se amesteca...

Prajitura cu vanilie
Tort cu musli
Torturi

Tort cu musli

Amestecul de musli se lasa la inmuiat in apa rece timp de 1 ora. Apoi se adauga galbenusurile de ou si zeama de lamaie....

Tort cu musli
Piept de pui cu mere
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu mere

Pieptul de pui dezosat se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Merele se curata de seminte, se taie in felii subtiri si...

Piept de pui cu mere
Muschi fript cu compot de prune
Mancaruri cu carne

Muschi fript cu compot de prune

Carnea se taie in felii de aproximativ 3 cm. si se usca folosind prosoape de hartie. Prunele uscate se feliaza si se pun la...

Muschi fript cu compot de prune
Fursecuri
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri

Ingredientele se framanta, iar aluatul se lasa in frigider pentru 1 ora. Aluatul se intinde subtire si se decupeaza in...

Fursecuri
Pui la cuptor
Mancaruri cu carne

Pui la cuptor

Se curata si se spala cartofii si se taie in rondele de ½ cm. Rosiile, ardeiul si ceapa se taie de asemenea in rondele....

Pui la cuptor
Mouffin cu ananas si ciocolata
Prajituri

Mouffin cu ananas si ciocolata

Faina se amesteca cu praf de copt si bicarbonat de sodiu. Ananasul se taie bucati marunte. Oul se bate cu zahar, ulei si...

Mouffin cu ananas si ciocolata
Tort de nuca
Torturi

Tort de nuca

1.Din hartia de copt se taie un cerc cu diametrul de 26cm cu care se tapeteaza fundul formei de tort. Cuptorul se incalzeste...

Tort de nuca
Plachie de stiuca
Mancaruri cu peste

Plachie de stiuca

Slanina taiat marunt se topeste in ceaun, ceapa tocata se caleste, se stinge cu vin (1oo ml) se adauga ardei dulce si...

Plachie de stiuca
Mouffin cu mere si frecatei
Prajituri

Mouffin cu mere si frecatei

Cuptorul se incalzeste la 180°C. Hartiile de mouffin se pun in formele speciale. Merele se spala si se curata de coaja, se...

Mouffin cu mere si frecatei
Tort Dobos
Torturi

Tort Dobos

1.Pentru blat, ouale se separa, untul se topeste si se lasa la racit. Se taie 6 cercuri cu diametrul de 26 cm din hartia de...

Tort Dobos
Pastrav spaniol
Mancaruri cu peste

Pastrav spaniol

Pastravii se curata de solzi si intestine, se spala, se scoate coloana vertebrala. O parte din sunca feliate se introduce in...

Pastrav spaniol
Carne de porc cu saramura
Mancaruri cu carne

Carne de porc cu saramura

Se feliaza carnea, se adauga sare si intre doua felii de carne se aseaza o felie de ficat de porc. Se ataseaza, se matlaseaza...

Carne de porc cu saramura
Turta dulce
Prajituri

Turta dulce

Cuisoarele se zdrobesc si impreuna cu restul ingrendientelor se framanta un aluat. Se lasa la odihnit 2 ore. Se intinde...

Turta dulce
Stiuca umpluta
Mancaruri cu peste

Stiuca umpluta

branhiile, se spala bine si se usuca cu ajutorul unui prosop de bucatarie. Apoi se desface pestele, dar nu in mod obisnuit....

Stiuca umpluta
Supa de struguri
Supe de legume

Supa de struguri

Se iau 100 gr boabe de struguri si se tai in 2 bucati ( in lungime) se scot samburii si pana la servire se pun in loc...

Supa de struguri
Friptura de gasca cu sos de capere si galuste de paine
Mancaruri cu carne

Friptura de gasca cu sos de capere si galuste de paine

Daca preparati pieptul de gasca primul pas este taierea in bucati transversale. Se condimenteaza apoi cu sare si piper si se...

Friptura de gasca cu sos de capere si galuste de paine
Delicatese din corn
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Delicatese din corn

Se tai rondele conrnurile si se toarna lapte fiert peste ele. Se bate spuma din unt, zahar si galbenusuri. Cornurile stoarse...

Delicatese din corn
Saratele gustoase, ieftine si usor de preparat
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Saratele gustoase, ieftine si usor de preparat

Aceasta reteta de saratele este foarte buna. Pentru prepararea saratelelor avem nevoie de faina, margarina, smantana si...

Saratele gustoase, ieftine si usor de preparat
Stiuca umpluta
Mancaruri cu peste

Stiuca umpluta

Stiuca se curata de solzi, i se scot ochii si branhiile, se spala cu atentie si se zvanta. Se despica dar nu ca de obicei pe...

Stiuca umpluta
Minciunele
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Minciunele

Untul/margarina se topeste. Faina se cerne intr-un castron adanc, se adauga zaharul si zaharul vanilat, un praf de sare. Se...

Minciunele
Fursecuri cu anason
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu anason

Ouale intregi se amesteca cu zahar, se freaca trei sferturi de ora, se adauga faina. In tava unsa, se pune cate o lingurita...

Fursecuri cu anason
Clean prajit
Mancaruri cu peste

Clean prajit

Cleanul se curata de solzi, se despica, se curata de intestine, se taie capul sub prima vertebra, se spala. Pestii astfel...

Clean prajit
Cuburi marmorate de rosii si ricotta
Aperitive cu rosii

Cuburi marmorate de rosii si ricotta

Cuburile aperitiv cu rosii si ricotta sunt in primul rand aspectuoase, ca abia astepti sa iei o bucata sa vezi cum e. Apoi...

Cuburi marmorate de rosii si ricotta
Gratin de dovlecei
Aperitive cu legume

Gratin de dovlecei

Dovleceii se curata, se taie in felii de 5 mm grosime, pe lungime, se presara cu putina sare si se lasa sa "transpire"...

Gratin de dovlecei
Dovlecei patison- umpluti cu legume
Mancaruri cu legume

Dovlecei patison- umpluti cu legume

Spalam dovleceii, le taiem un capacel apoi le scoatem miezul ajutandu-ne de un cutit si o ingurita. Ii presaram cu sare si ii...

Dovlecei patison- umpluti cu legume
Briose cu jeleu de visine
Prajituri

Briose cu jeleu de visine

Pregatim mai intai jeleul. Punem intr-un vas compotul, zaharul si praful de budinca. Amestecam bine si fierbem amestecul,...

Briose cu jeleu de visine
Clatite
Clatite

Clatite

Se amesteca galbenusul de ou cu ulei si sare, se adauga faina si intre timp se toarna incontinuu laptele ca sa capete o...

Clatite
Pastrav de Craciun
Mancaruri cu peste

Pastrav de Craciun

Se curata pestii in interior si in exterior, se sareaza si se lasa 2 ore. Se aseaza bucatile de peste intr-o tigaie, se pun...

Pastrav de Craciun
Gomboti cu prune
Preparate dulci

Gomboti cu prune

Se curata cartofii , se spala, se tai cubulete si se pun la fiert. Intre timp se spala prunele si se scot samburii. Se...

Gomboti cu prune
Platou cu legume
Mancaruri cu legume

Platou cu legume

Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie rondele. Morcovii taiati si ei rondele, se pun la fiert in apa sarata, apoi...

Platou cu legume
Muschi de porc cu sos de marar si gogosi de cartofi
Mancaruri cu carne

Muschi de porc cu sos de marar si gogosi de cartofi

Muschiul de porc se bate sub o folie, se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste in ulei. In uleiul ramas, se caleste...

Muschi de porc cu sos de marar si gogosi de cartofi
Pui cu piersici
Mancaruri cu carne

Pui cu piersici

Pieptul de pui se taie in felii de cca. 100 g bucata, se bate putin si se prasara cu condimente. Carnea se prajeste 10-15...

Pui cu piersici
Gratar din piept de curcan cu mere si paine prajita cu ou
Mancaruri cu carne

Gratar din piept de curcan cu mere si paine prajita cu ou

Gratarul nu trebuie sa fie plictisitor, si drept marturie ne sta aceasta reteta de gratar din piept de curcan cu mere.

Gratar din piept de curcan cu mere si paine prajita cu ou
Beigli
Prajituri

Beigli

Incalzeste smantana, adauga oul, amesteca, dupa care adauga drojdia sfaramata. Sfarama 250 g de unt sau margarina in 500 g de...

Beigli
Tocana de cocos
Mancaruri cu carne

Tocana de cocos

Slanina afumata si slanina proaspata se pune la prajit. In untura slaninei se caleste ceapa. Feliile de cocos se...

Tocana de cocos
Pui cu sos gustos
Mancaruri cu carne

Pui cu sos gustos

Intr-o caserola rezistenta la caldura se aseaza feliile de slanina, deasupra se adauga bucatile de carne de pui sarate. Pasta...

Pui cu sos gustos
Piept de pui cu cascaval
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu cascaval

Carnea se spala. Se amesteca condimentele in ulei si se freaca feliile de carne. Daca exista posibilitatea se lasa putin in...

Piept de pui cu cascaval
Ciuperci umplute
Mancaruri cu ciuperci

Ciuperci umplute

Ciupercile se curata si se spala. Se usca si se umplu cu urmatoarea umplutura: se amesteca crema de branza cu putin lapte,...

Ciuperci umplute
Fasole scazuta
Mancaruri cu carne

Fasole scazuta

Ceapa tocata marunt se caleste in ulei fierbinte. Se adauga continutul conservelor si se adauga pasta de tomate. Se...

Fasole scazuta
Soufle cu branza si piersici
Sufleuri

Soufle cu branza si piersici

Lamaia se spala bine, se razuieste coaja si se stoarce zeama. Branza se paseaza cu furculita. Ouale se separa si din albus se...

Soufle cu branza si piersici
Sunca umpluta cu piersici
Mancaruri cu carne

Sunca umpluta cu piersici

Piersicile se decojesc. Jumatate de piersica se aseaza pe o felie de sunca, se intinde branza, se presara cu boia si se pune...

Sunca umpluta cu piersici
Platou cu legume
Mancaruri cu legume

Platou cu legume

Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie rondele. Morcovii taiati si ei rondele, se pun la fiert in apa sarata, apoi...

Platou cu legume
Tocanita bunicii
Mancaruri cu carne

Tocanita bunicii

Ceafa de porc se dezoseaza, se adauga delikat si sare si se pune la fiert intr-o oala sub presiune. Se toaca ceapa. Carnea de...

Tocanita bunicii
Placinta cu dovleac
Clatite

Placinta cu dovleac

Se curata dovleacul, se razuieste si se adauga sare. Dupa o perioada se stoarce si se adauga branza. Din faina, sare si apa...

Placinta cu dovleac
Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Capsuni la borcan
1
Conserve de iarna

Capsuni la borcan

Capsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...

Capsuni la borcan
Antistres
2
Aperitive cu legume

Antistres

Rosiile se taie clini, gogosarul si adreii se taie cubulete. Se amesteca cu uleiul, sarea si piperul. La servire se adauga...

Antistres
Lichior din frunze de visin
3
Lichioruri

Lichior din frunze de visin

Se pun frunzele cu alcoolul intr-o sticla de culoare inchisa, se astupa bine si se lasa la loc racoros si intunecos 24 de...

Lichior din frunze de visin
Balmus
4
Preparate cu mamaliga

Balmus

Se pune la fiert laptele cu apa, sare si malaiul. Se face o mamaliga mai moale. Cind este gata se adauga brinza si se...

Balmus
Sos maioneza
5
Sosuri reci

Sos maioneza

Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamiie si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce...

Sos maioneza
Parteneri
Icre de hering
Bucataras.RO

Icre de hering

Foarte bune! Am luat din comert fiind satul de cele de pesti de apa dulce si au iesit chiar foarte bune!

Icre de hering
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii