Se amesteca zaharul cu ouale, iar apoi cu ajutorul mixerului se obtine crema (la cel mai inalt nivel). La bain marie se...
Desert de ciocolata
Morcovii se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoare. Lamaia se spala, coaja se da pe razatoare, zeama se stoarce....
Tort de morcovi
Un dovlecel fraged (600g) se spala si dupa ce se curata de coaja, se taie felii de 0,5 cm. Se bat 3 oua intregi, feliile de...
Dovlecel pane
Vinetele se spala (400g) si se curata de coaja cu un cutit inoxidabil. Inainte de aceasta procedura, se taie coada vinetei...
Vinete pane
Se curata 4 cepe de marime mijlocie si se taie pe latime felii de cca 1 cm. Unele frunze se desfac, rondelele din margine se...
Mancarica de ceapa
Cu o seara inainte se inmoaie 300 g naut uscat in 70 ml de apa. A doua zi adaugam o jumatate de ceapa rosie cat o nuca si...
Ghiveci de legume
Se spala ficateii, se taie cubulete, si, impreuna cu ouale, se amesteca cu carnea tocata. Se condimenteaza cu sare, piper,...
Perisoare cu ficatei
Ficatul se taie fasii de grosimea unui deget, se condimenteaza cu piper si maghiran. In ulei se rumeneste putin zaharul, se...
Ficat de porc prajit
Se feliaza carnea. Feliile se fragezesc si se condimenteaza. Se dau prin faina si se prajesc in putin ulei pe ambele parti....
Friptura de porc cu rosii
Coastele de porc se prajesc natur. Se curata ceapa, mararul si usturoiul. Ceapa se taie jumatati de rondele si se caleste in...
Coaste de porc cu marar
Untura se incalzeste in tigaie, se caleste ceapa taiata marunt, se adauga slanina taiata fasii subtiri si se prajesc 5 minute...
Piept de pui cu porumb si mazare
Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia la foc mic pana la spumare. Se ia apoi la o parte si se bate pana se...
Tort cu migdale si crema bavareza de portocale
Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana devine spuma, se adauga migdalele curatate, macinate si uscate la cuptor,...
Tort de migdale cu portocale si frisca
Blatul. Se bat ouale intregi cu zaharul pana se obtine o crema al carei volum este de 2-3 ori mai mare fata de cel initial....
Tort cu crema de portocale si frisca
Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga coaja rasa si zeama de portocale si se amesteca bine pana se ingroasa....
Tort de portocale, migdale si frisca
Se rad mai multe mere si se amesteca cu zaharul vanilat. Se da compozitiei forma de tort si se imbraca in multa frisca. Se...
Tort de mere cu frisca
Castravetii mijlocii de salata (700 g) sau castravetii lungi se spala, se curata de coaja si se taie felii subtiri pe...
Salata de castraveti
Un patison (cca 600 g) cu coaja alba si tare, se spala, se taie in doua. Daca nu mai este fraged se scot semintele, se taie...
Patison pane
Zucchini (cca 600g) se spala si se taie in doua. Daca semintele sunt dezvoltate, se scot cu o lingurita, se taie felii de 0,5...
Zucchini pane
Blatul. Se feaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga, alternand, albusurile spuma cu faina. Se coace compozitia si...
Tort de portocalePrajitura de portocale cu citrice se prepara incredibil de usor, are blatul insiropat si fructe proaspete sau din compot....
Prajitura de portocale cu citrice
Blatul. Se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga migdalele, albusurile batute spuma, zeama si coaja rasa de la o...
Tort de portocale si migdale
Blatul. Se prepara amestecand bine galbenusurile cu zaharul, faina cernuta si albusurile spuma. Compozitia se coace in forma...
Tort cu crema de portocale
Blatul. Se amesteca un ou cu apa rece, zaharul pudra si zaharul vanilat. Se adauga faina, praful de copt, restul de oua...
Tort insiropat cu crema de portocale
Blatul. Se freaca zaharul ca sa se ingalbeneasca, se usuca putin deasupra cuptorului, dupa care se piseaza si se cerne. Se...
Tort de portocale si nuci
Blatul. Se freaca untul spuma. Se adauga ouale intregi, galbenusurile, dupa fiecare galbenus adaugand cate o lingurita de...
Tort cu crema bavareza de portocale
Se amesteca zaharul, zeama portocalelor, galbenusurile, coaja rasa de portocale, migdalele curatate si macinate, albusurile...
Tort de migdale si portocale
Untul se freaca spuma cu zaharul, praful de scortisoara si coaja rasa de lamaie. Se includ pe rand galbenusurile si faina....
Tort de mere glasat
Se framanta un aluat din unt, faina si migdale, zahar, scortisoara si lamaie rasa. Trei sferturi din acest aluat se...
Tort de mere cu capsuni
Se unge forma cu unt si se presara cu faina. Se freaca galbenusurile timp de 1/2 ora cu zaharul pana se fac mici basici. Se...
Tort de mere cu glazura de rom
Se rade coaja de portocala peste zahar, dupa care se freaca galbenusurile 30 min cu zaharul. Pesmetul fin cernut se inmoaie...
Tort de portocale simplu
Blatul. Se bat ouale intregi cu zaharul si bucata de vanilie taiata fin pana ce compozitia se face ca o crema, iar volumul ei...
Tort cu dulceata si lichior de portocale
Blatul. Se bat ouale intregi cu zaharul pana se face o crema, iar volumul compozitiei a crescut de 2-3 ori. Se adauga faina...
Tort de pandispan cu crema de portocale
Blatul. Se feaca pe rand bucatile de zahar pe coaja de portocala (pana incepe sa se zareasca partea alba a portocalei, care...
Tort de portocale delicios
Blatul. Galbenusurile se freaca bine spuma cu zaharul, coaja rasa si zeama de lamaie, faina si albusurile spuma. Compozitia...
Tort de lamaie ornat cu migdale
Blatul. Galbenusurile si zaharul se freca bine. Se adauga coaja si zeama de lamaie, faina si albusurile spuma. Compozitia se...
Tort cu crema si glazura de lamaie
Blatul. Se bat ouale cu zaharul pana curg in forma de panglica, dupa care se adauga faina amestecand usor. Compozitia se...
Tort cu crema de mandarine si lamaie
Blatul. Se freaca bine zaharul pisat fin cu vanilia, untul, ouale intregi si galbenusurile rascoapte. Se adauga apoi...
Tort cu mere Linz
Blatul. Se feaca bine zaharul pisat fin cu vanilia si untul si apoi cu ouale intregi si galbenusurile rascoapte. Se adauga...
Tort cu mere si dulceata
Blatul. Se amesteca faina, untul, migdalele macinate si zaharul pana se obtine un aluat omogen, care se imparte in 4. Se coc...
Tort de migdale cu crema de mere
Pentru blat se amesteca faina cu untul, zaharul, vanilia si ouale. Se face un aluat care se intinde in tava. Grosimea...
Tort de mere cu crema de frisca
Se fierb in apa, dar numai pe jumatate, merele cretesti, curatate de coaja si taiate cuburi. Se fierb si gutuile separat,...
Tort de mere si fistic
Se framanta bine faina cu untul, coaja de lamaie rasa, zaharul si ouale. Se pune compozitia intr-o forma in asa fel ca sa...
Tort de fructe
Blatul. Ouale se freaca cu zaharul pudra si faina sau se bat galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga faina si albusurile...
Tort de fistic
Se fierb gutuile in apa si se dau prin sita. Se obtine 300 g piure, care se pune intr-un castron sa se raceasca, apoi se...
Tort de gutui
Se amesteca 30 de minute galbenusurile cu zaharul. Se adauga migdalele curatate si taiate marunt, coja rasa si zeama de...
Tort de lamaie
Blatul. Galbenusurile si zaharul se freaca bine. Se adauga coaja si zeama unei lamai, faina si albusurile spuma. Se pune...
Tort de lamaie si frisca
Blatul. Se freaca bine galbenusurile cu zaharul si zeama de lamaie, dupa care se amesteca cu spuma tare de albusuri si cu...
Tort cu glazura de lamaie
Foile de blat. Se amesteca componentele de blat in care se include cate putin faina cernuta, pana se face un aluat care se...
Tort cu crema de lamaie
Foile de blat. Se amesteca bine ouale, se freaca cu ulei, se adauga laptele, zaharul, faina cat cuprinde, in care se presara...
Tort cu glazura de lamaie
Blatul. Se freaca zaharul bucati, pe rand, de coaja de lamaie si se piseaza sau se rade coaja de lamaie peste zaharul tos si...
Tortul de migdale si lamaie
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane