Fierbe laptele cu batonul de vanilie. Separa galbenusurile de albusuri si bate spuma tare albusurile cu 2 linguri de zahar...
Lapte de pasareTine somnii pitici in apa de 40-50 de grade, care contine 1-2 linguri de sare si 100 ml de otet. Curata-i si toarna putin...
Somn pitic prajitaie marunt coaja de portocala si lamaie cu zahar si stropeste-le cu rom, impreuna cu stafidele. Inmoaie-le timp de 1 ora....
Tort rusesc cu cremaSe curata pestii in interior si in exterior, se sareaza si se lasa 2 ore. Se aseaza bucatile de peste intr-o tigaie, se pun...
Pastrav cu untSe curata cartofii , se spala, se tai cubulete si se pun la fiert. Intre timp se spala prunele si se scot samburii. Se...
Gomboti cu pruneSe curata bine stiuca de solzi, i se scot ochii, se indeparteaza branhiile, se spala bine si se usuca cu ajutorul unui prosop...
Stiuca umplutaSe iau 100 gr boabe de struguri si se tai in 2 bucati ( in lungime) se scot samburii si pana la servire se pun in loc...
Supa de struguriCuratam cartofii si ii taiem cubulete. Calim ceapa in untura si o presaram cu boia. Amestecam ceapa cu cubuletele de cartofi,...
Carne de porc cu cartofiAmestecam ingredientele, iar acest amestec il punem in frunze si le punem intr-un vas. Adaugam zeama de rosii si le fierbem...
SarmaleClateste orezul cu apa, strecoara-l si scurge-l. Sterge lamaia cu apa fierbinte si taie 2-3 fasii din coaja galbena cu un...
Orez cu fructePreincalzeste cuptorul la 180 grade. Decojeste si taie felii subtiri merele, dupa care aseaza-le intr-un vas termorezistent....
Prajitura cu mereSomnul: Indeparteaza pielea si oasele pestelui si lasa sa stea feliile presarate cu sare. Sosul: Caleste ceapa in ulei, ia-o...
Somn cu portocaleBate feliile de peste decongelate pe celofan uns cu unt si aseaza-le in forma dreptunghiulara. Pune deoparte partile care...
Rulou de pestePentru aluat: bate spuma tare 12 albusuri si adauga amestecul de zahar (280 g), nuca, scortisoara si faina. Unge 5 foi cu...
Tort EszterhazySe amesteca bine branza, uleiul, zaharul vanilat si mierea. Se amesteca faina si praful de copt la care se adauga compozitia...
Tort de mereSe pune apa la fiert si intre timp se sfarma ciocolata alba si neagra in vase separat, dupa care se pun vasele cu ciocolata...
Piscoturi cu fructe si ciocolataSe taie varza marunt si se pune la fiert in apa rece. Se adauga ceafa afumata si se fierbe impreuna. Daca ceafa s-a inmuiat,...
Supa de varza cu ceafa afumataSe curata ciolanul, se spala si se lasa in apa impreuna cu ceafa afumata. Se alege lintea si se lasa in apa rece. Se pune...
Mancare de linte cu ciolanFasolea verde curatata se taie in bucatele mici, apoi o fierbem timp de 15 minute in apa putin sarata. Adaugam visinele si...
Tocanita de fasole verde cu visineCartofii se spala foarte bine, apoi ii fierbem in coaja aprox. 20 de minute. Spalam carnea si o frecam cu sare si piper....
Cartofi umpluti cu unt condimentatCuratam morcovii si ceapa, apoi ii taiem rondele. Ptrungelul il clatim, apoi il taiem marunt. Incingem uleiul, calim ceapa in...
Supa de mazare verde cu oua fierte in apaCartofii curatati ii taiem in rondele sau in felii lungi. Ii punem intr-o tava, presaram deasupra rondele de ceapa si...
Cartofi la tavaCuratam crapul, il spalam si il saram. Fierbem in apa sarata putin, amestecul mexican de legume. Pregatim umplutura,...
Peste umplut cu legume si carne de puiPregatim o saramura din ulei si condimente in care punem carnea, pe care o tinem la frigider timp de o zi. A doua zi scoatem...
Carne de porc cu cascavalFicatei de pui cu piper langa ragu: 1 ceapa rosie 500 g ficatei de pui untura mirodenii (piper alb, maiorana, sare)...
Ficatei de pui cu piper langa raguCuratam ciupercile iar pe cele mai mari le taiem in doua sau in patru. Ceapa o curatam si o taiem rondele. Apoi amestecam...
Pachetele de ciuperci la gratarFierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii taiem rondele. Rondelele de morcovi se fierb in apa sarata, adaugam buchetelele...
Platou cu legumeTaiem colacii si ii lasam sa se usuce timp de o zi. Amestecam galbenusurile cu zahar si aroma. Incalzim laptele si il turnam...
Claie falsaSe prajesc cubulete de slanina, dupa care se pun intr-un alt vas. Se marunteste ceapa. Se curata carnea de pui, se sareaza,...
Pui cu fasole verdeAmestecam castanele cu zahar pudra si zahar vanilat, apoi cu galbenusurile de ou. Batem albusurile cu putina sare, pana...
Omleta cu castanePulpele se dezoseaza; se umezeste pielea si se freaca bine cu sare. Partea interioara a pulpei o piperam. Legumele pentru...
Pulpe de pui umplute cu mazare verdePunem bibilica curatata, impreuna cu zarzavaturile taiate si ceapa, intr-o tava, asezonam ca sare, piper, cimbru, apoi prajim...
Supa de bibilica cu castaneSe spala ouale, se fierb in apa sarata timp de 10 minute, le racim in apa rece, le curatam si le taiem capetele. Taiem carnea...
Pateu din carne cu ouaCuratam guliile, le taiem in cubulete cu grosime de aprox. 0,5 cm si le prajim cateva minute cu 1 lingura de ulei, sare si...
Tocanita gustoasaSe spala temeinic fiecare ou cu apa calda, apoi le punem la fiert intr-un vas cu pereti subtiri, dupa ce am turnat apa pana...
Oua fierte tariZaharul se amesteca bine cu margarina si oul, si se adauga cacao, nucile macinate, faina, coaja de lamaie, si scortisoara....
Prajitura cu cacao si nuciCarnea se spala in apa rece. Se pune la fiert apa cu morcovii, patrunjelul, gulia, telina, ceapa rosie necuratata de frunzele...
Supa de carne ungureascaPulpele de iepure de camp se pun cu o seara inainte la marinat: zarzavatul curatat se taie rondele, se pune ceapa si se...
Iepure de camp cu sos vanatorescSpanacul se spala bine. Se fierbe in apa sarata impreuna cu usturoiul curatat. Se amesteca bine laptele cu faina si se toarna...
Mancare persana de spanac cu sunca si oua ochiuriCarnea de vitel se taie in cubulete marunte, se pun 200 ml apa si se fierbe pe jumatate in vas acoperit cu capac. Se adauga...
Supa cu galuste de cartofiCuratam castanele, le punem intr-o cratita si adaugam atata apa cat sa le acopere. Presaram Delikat, punem margarina, apoi le...
Rata umplutaCurcanul, tinut cateva ore la temperatura camerei, se sareaza cu 2 zile inainte. Prajim ficatul de gasca cu ficatul de curcan...
Curcan umplut pentru sarbatoarePieptul de pui se taie felii, se bat cu ciocanul pentru carne si se sareaza. Se unge fiecare felie cu mustar si se dau prin...
Pui cu ciuperci si mustarSe amesteca 500 g de faina in laptele in care s-a dizolvat drojdia cu putin zahar. Se presare cu faina si se lasa 20 de...
Cozonaci cu fructe uscateCaisele uscate si stafidele se taie marunt si se amesteca in palinca de piersici. Se topeste untul si se unge formele de...
Muffin de AdventCaisele uscate si stafidele se taie marunt si se amesteca in palinca de piersici. Se topeste untul si se unge formele de...
Muffin de AdventCarnea se spala, se usca si se prajeste pe ambele parti in ulei incins. Se adauga apa, sarea si se fierbe. Se curata ceapa,...
Supa de curcan cu legumeUntul se amesteca bine cu faina si se adauga restul ingredientelor. Se lasa o ora la rece, dupa care aluatul se intinde la o...
Biscuiti cu ciocolataSe amesteca margarina cu faina, se adauga galbenusurile, coniacul, smantana, sarea si laptele, si se framanta un aluat moale....
Prajiturele de bereEste o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete paneSalata de oua cu ciuperci si sos de iaurt este delicioasa si sanatoasa! Este o reteta de salata rece care se prepara usor.
Salata de oua cu ciuperci si sos de iaurtOmleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherry este perfecta pentru mic-dejun de primavara.
Omleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherryMuschiulet de porc cu ciuperci este o mancare delicioasa, o masa completa cu garnitura de ciuperci.
Muschiulet de porc cu ciuperciIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata