Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAfinele negre in totalitate le curatam si le spalam. Apoi fixam la masina de tocat un disc cu gauri de diametrul de 8 mm,...
Gem de afineLa sfarsitul lui octombrie macesele sunt coapte complet, piscate de bruma, dar inca nu moale, se curate cu o foarfeca de...
Magiun de maceseMerele aromate din livada se spala, se taie in doua, se curate coaja, si, dupa inlaturarea coceanului cu samburi, se dau pe...
Marmelada de mereMosmoanele coapte bine la inceputul lunii noiembrie se spala bine, apoi le zdrobim cu mana intr-o cratita emailata. Turnam 2...
Marmelada de mosmoaneCantitatea dorita de pepene galben se curata de samburi si coaja, dupa spalare , apoi se taie in cubulete mai mici si se pun...
Gem de pepene galbenTaiem marunt o ceapa mica rosie si o calim intr-o tigaie mai mare, in 50 ml de ulei, pana devine sticloasa. Apoi aduagam 2...
Tocanita de ouaPorumbele atise de bruma din luna octombrie, deci porumbele coapte bine, se curata, si, adaugand putina apa se fierb, sub...
Marmelada de porumbeCu o seara inainte inmuiem 100 g cubulete uscate de soia in 300 ml apa, apoi punem la frigider. A doua zi, dimineata, ii...
Jumari de soiaDrojdia se pune la dospit cu lapte. Se cerne faina (de 2 feluri), se pune galbenusul, drojdia dospita si lapte atat cat sa...
Placinta cu prune si macDupa ce se spala, prunele se taie in 5 – 6 felii, se indeparteaza samburii, pulpa se pune intr-o oala emailata cu volum...
Gem de pruneDupa ce piersicile se spala, se curata de samburi, se introduc in oala emailata cu volum cunoscut, se fierb 15 minute....
Gem de piersiciDupa spalare, caisele se curata de samburi, se desfac in doua, apoi se taie in 4 – 5 bucati, se pun intr-o cratita...
Gem de caiseDupa spalare, caisele de marime mica si foarte coapte se arunca in portii mai mici in apa fierbinte. Dupa cca un minut se...
Marmelada de caiseSe spala cantitatea dorita de portocale (soiul Jaffa ar fi cele mai potrivite) si un sfert din cantitate, lamai cu coaja...
Gem de portocalePentru a face gem de coacaze, coacazele spalate se scot bob cu bob de pe ciorchini. Se macina in masina de carne prevazuta cu...
Gem de coacazeCantitatea dorita de struguri cu coaja groasa se spala dupa ce boabele s-au luat de pe ciorchini, se scoate miezul din...
Gem de struguriBananele se taie de-a lungul, apoi in 3-4 bucati egale, depinde de marimea bananelor. Oul se amesteca bine cu putin zahar, fai
Banane paneUntura se incalzeste intr-o cratita de 4 litri, se adauga ceapa curatata si maruntita, usturoiul pisat si
Supa de cartofi cu smantanaÎntr-o tigaie se pune untura la incalzit, se pune ceapa taiata marunt. Cand ceapa devine sticloasa de la calit se pune kaiz
Piept de pui deliciosSe sparg ouale, se adauga sarea, zaharul si se amesteca bine, apoi se cerne faina, se amesteca si se toarna treptat laptele...
Placinta cu lapteCartofii se fierb in coaja, se curata si se taie in jumatati. Cu ajutorul unei lingurite se scobesc, ceea ce ramÃ
Cartofi umpluti cu ficatel de rataFaina se amesteca bine cu margarina, zaharul se freaca cu galbenusurile si se framanta un aluat fraged. Acesta se intinde pe...
Tort de branza cu rubarbaFructele dudului (agudului) se culeg din pom si dupa spalare, se scoate fructul de pe codita si se introduc intr-o oala...
Gem de dudeDupa spalarea si curaterea fragutelor, se zdrobesc in maini si se fierb 10 minute intr-o oala emailata cu volum cunoscut....
Gem de fraguteAdaugam putina sare la un ou mai mare, apoi il batem cu telul. Adaugam 120 g faina, apoi amestecam uniform dupa ce adaugam 60...
Clatite etajateCeapa verde, prazul se curata si se spala, se taie marunt si se calesc in unt, partile verzi se pun deoparte. Se adau
Supa crema belgianaFructele se curata si se spala, daca e nevoie se maruntesc. Se pun in borcane spalate bine cu apa fierbinte. Siropul,
Compot de fructeCiupercile uscate se lasa la inmuiat 2 ore in apa, apoi se maruntesc (ciupercile proaspete se curata, se spala si se
Supa picanta acrisoaraPuiul chinezesc cu susan si miere este delicios, perfect pentru o cina sofisticata, dar simpla in acelasi timp. Aromele se...
Pui chinezesc cu susan si miereZmeura proaspat culeasa o alegem pemtru ca sa nu se strecoare boabe mucegaite si stricate. Zmeura curatata – daca nu a...
Gem de zmeuraBoabele de soc devenite negre in urma coacerii se spala foarte bine si se dau jos de pe ciorchine. Terminam mai repede daca...
Sos de socSe fierbe varza in apa cu sare 10 minute, dupa care se scurge. Slanina se taie cubulete, se prajeste, iar cu unsoarea se unge...
Varza de Bruxelles prajitaNumite si mure de pamant, crescute pe vrejuri intepatoare ale arbustilor fructiferi, aceste fructe rare se aleg foarte atent...
Gem de mureSe bat spuma galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat. Faina se presara in bol si se amesteca bine cu praful de copt. La...
Rulada de piscot cu crema Bailey’sPresara cu sare feliile de peste, condimenteaza-le pe o parte cu vegeta, iar pe cealalta parte cu busuioc. Lasa-le sa stea 15...
Peste cu smantanaAmesteca toate ingredientele si formeaza perisoare, trece-le prin faina. Toaca o ceapa rosie mai mare si caleste-o in untura...
Supa de gulii cu perisoarePrepararea crutoanelor: Taie painea cuburi de 1,5 cm. Piseaza 2 catei de usturoi. Amesteca intr-o farfurie usturoiul, uleiul...
Salata Caesarentru aluat incalzeste laptele, adauga zaharul si sfarama drojdia. Adauga si o lingura de faina si lasa-l sa stea 15-20 de...
Galuste aurii cu piure de mereCaleste ceapa tocata impreuna cu usturoiul pisat in ulei incins. Adauga lichior de anason, sare, curcuma si mixeaza totul....
Rac prajit cu legumePrima data fierbem o portie de orez in lapte din 800 ml lapte, fara miere. Lasam sa se raceasca, apoi adaugam 3 galbenusuri...
Bombonele de orezCantitatea necesara de visine proaspat culese, de culoare visniu inchis, se curate, se spala si se indeparteaza samburii....
Gem de visinePrajeste putin ovazul in cuptor, dupa care amesteca-l cu ceapa rasa si smantana. Amesteca cascavalul cu unt sau margarina si...
Pate cu cascavalInmoaie vasul roman pentru 20 de minute in apa rece. Spala pulpele si condimenteaza-le cu piper. Curata si toaca usturoiul....
Pulpe de iepure salbatic cu caiseSpala si fierbe cartoful in coaja. Decojeste-l si sfarama-l. Cerne faina, adauga putin sare, cartoful sfaramat, drojdia si...
Galuste umplute cu mozzarella si ardeiFierbe taieteii in apa cu sare, iar intre timp prepara umplutura cu branza. Amesteca ingredientele. Amesteca taieteii fierti...
Paste cu branza de vaciPentru aluat amesteca galbenusurile cu praful de budinca si cu jumatatea cantitatii de zahar, bate spuma tare albusurile, in...
Pandispan cu branza si capsuniInmoaie chifla in apa. Caleste ceapa tocata in ulei incins. Adauga ciupercile curatate si feliate. Amesteca carnea tocata cu...
Painica greceasca din carneSe rupe cozonacul bucati intr-o forma de tort, tapetata cu faina/unt si se pune deoparte. Se adauga intr-un mixer laptele,...
Cozonac cu caramelTaie cuburi pieptul de pui, da-le prin faina, ou si cascaval ras. Tapeteaza un vas jena cu fasii de slanina, in asa fel incat...
Pui file cu ouaSe curata legumele si se pun la fiert in 3 litri de apa. Se taie ceapa marunt si se pune la calit in 3 linguri de ulei. Cand...
Supa de perisoare cu ficatEste o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete paneSalata de oua cu ciuperci si sos de iaurt este delicioasa si sanatoasa! Este o reteta de salata rece care se prepara usor.
Salata de oua cu ciuperci si sos de iaurtOmleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherry este perfecta pentru mic-dejun de primavara.
Omleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherryMuschiulet de porc cu ciuperci este o mancare delicioasa, o masa completa cu garnitura de ciuperci.
Muschiulet de porc cu ciuperciIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata