Se bat albusurile spuma cu zaharul si cand s-au intarit se adauga alunele, migdalele si curmalele taiate in lung. Se...
Tort de curmale umplut cu friscaDintre nenumaratele si parfumatele dulceturi pregatite de bunica, cea mai buna era cea de nuci verzi. Un adevarat rasfat...
Dulceata de nuci verziBatem bine untul cu zaharul si galbenusurile. Adaugam esenta, coaja de lamaie, macul, praful de copt stins in zeama de...
Tarta cu visine si bezeaTarta este un desert foarte apreciat, dar poate fi si un aperitiv daca alegem o umplutura sarata. Noi va propunem reteta...
Tarta cu ciresePunem pe foc apa si zaharul si lasam sa fiarba pana se formeaza un sirop mai gros. Spalam ciresele, le rupem coditele si le...
Dulceata de cirese galbene
Amestecam ingredientele pentru prajitura si jumatate din coca o razuim cu razatoarea de mere pe fundul unei tavi, apoi punem...
Prajitura cu branza si cacao
Pulpele de gasca se cresteaza cu cutitul si se condimenteaza cu sare si piper. Feliem marunt o ceapa, telina si morcovul pe...
Pulpe de gasca cu varza rosie
Cartofii se fierb in coaja, se curata si se feliaza. Varza create se desface in frunze si se fierbe pe jumatate cu morcovii...
Bechamel de legume
Cepele se taie in doua si apoi marunt, apoi se caleste impreuna cu slanina pana devine sticloasa. Se aduga varza murata...
Varza in stil ardelenesc
Prajim in ceaun slanina taiata marunt. Adaugam ceapa taiata marunt si le prajim pana ceapa devine sticloasa. Apoi adaugam...
Tocana de legume la ceaun
Ceapa taiata marunt se caleste usor in ulei incins, dupa care adaugam carnea tocata si le prajim impreuna cateva minute. Apoi...
Spaghete bologneze
Varza se da pe rindea sau se taie fideluta, apoi se fierbe impreuna cu bucati mai mari de carne, sarea, 1 lingurita de...
Varza brasoveana
Cartofii cruzi se curata , se dau pe razatoare si se scurg de zeama printr-o sita. Adaugam faina, cartofii fierti zdrobiti,...
Sufleu de cartofi cu varza
Daca iti plac aperitivele gustoase, pregateste sufleu de cartofi cu branza. Aceasta reteta este foarte usor de preparat.
Sufleu de cartofi cu branza si smantana
Amestecam sarea cu faina si faramitam untul si untura in ea. Prelucram bine (cam ca si aluatul de chifle) si adaugam apa cat...
Placinta cu ciuperci si pui
Se pregateste baza tocanitei la care se adauga putin piure de rosii, oasele de porc taiate in bucati cat mai mici si se...
Tocanita a la Budapesta
Cartofii se fierb in coaja cu grija sa nu crape. Slanina taiata in bucati mici se topeste, se calesc ceapa si ciupercile...
Mazare cu usturoi si cartofi
Carnea de miel se pregateste ca o tocanita, dar mai intai se frige, apoi se stinge cu apa si vin, se da gust cu usturoi, cub...
Ciorba pandurilor
Ceapa taiata marunt se prajeste in putina untura fierbinte pana devine aurie, se presara cu boia, se adauga ciupercile taiate...
Orez cu ciuperci ca la Bacska
Orezul se spala si se scurge. Cand tocanita este aproape gata, se pune orezul intr-un vas termorezistent, ardeii curatati,...
Carne cu orez
Curatam coaja de pe mugurii de bambus si ii fierbem 40 minute cu 1-2 ardei chili care ii iau gustul amarui. Cei consevati se...
Muguri de bambus cu sos de carne picant
Feliem oblic 6-8 cornuri nesarate. Amestecam 7 dl lapte cu 4 oua, 150 g zahar, 1 pachetel de zahar vanilat in care cornurile...
Sufleu din cornuri cu caise
Ceapa se taie rondele, usturoiul se zdrobeste. Se curata cartofii si se fierb in apa sarata. Se amesteca uleiul cu frunze de...
Cotlete de miel cu conopida
Ingredientele se amesteca si se framanta bine carnea, compozitia se intinde intr-o tava unsa si se da la cuptor sau, sub...
Chiftelute din carne de pasare
Puiul se transeaza, se sareaza si se lasa 10 minute, apoi bucatile de carne se tavalesc prin faina. Se infierbanta margarina...
Pui cu busuioc
Cotletele se feliaza, se bate cu ciocanul de carne, fleica se da prin masina de tocat carne, se condimenteaza cu sare, piper,...
Rulada cu vin
Carnea se taie in bucati de 2 cm si se prajeste 10 minute. Se adauga condimentele, pireul de rosii si supa de carne...
Pilaf bulgaresc
Se taie cate o felie mai subtire din baza oulor si una mai groasa din varf. Cea subtire este necesara pentru a le fixa pe...
Rosii umplute
Ceapa se taie marunt, se prajeste in ulei. I se da culoare cu boia de ardei. Se adauga mazarea. Daca este congelata se...
Mancarica de mazare
Slanina se taie fasii subtiri si se prajeste, se scoate din tigaie, grasimea se adauga la cea in care se prajeste ceapa...
Tocanita cu vin
Intr-un vas termorezistent se cladesc randuri alternative de varza acra presarata cu sare, piper, cimbru si marar taiat...
Varza a la Brasov
Amesteca oul cu untura, lapte si miere. Adauga faina, zahar pudra si bicarbonat de sodiu. Framanta bine aluatul si intinde 3...
Prajitura cu rom
Taiem slanina in cuburi mici si o punem la prajit . In untura rezultata punem ceapa taiata marunt , zarzavatul de supa taiat...
Tocana de vita cu ciuperci
Somnul african curatat, se cresteaza din loc in loc si se pune intr-o tava adanca, curbat in semicerc. Uleiul de masline se...
Peste somon la tava
Carnea fripta intr-o bucata se infierbanta in suc propriu, se pun feliile de mere in jurul carnii si se calesc 5 minute....
Friptura cu mere
Marul se taie in 4 felii. Cate o felie de mar se asaza in fanta facuta pe cremvurst, se acopera cu lamela de cascaval si se...
Cremvursti cu mere si cascaval
Somonul se curata, se sareaza, se prajeste in unt-ulei, se tine la cald. Pentru pregatirea sosului, conserva de ananas se...
Somon cu ananas si curry
Rondelele de ananas se introduc sub pielea pieptului de pui si a pulpelor, se sareaza. Ceapa taiata pestisori se caleste in...
Friptura de pui cu ananas
Aluatul fraged se pune in forma de torta, se impunge alocuri cu furculita si se coace 15 minute. 100 ml de frisca se dizolva...
Tort cu crema de mac
Blatul de piscota se coace normal si se lasa sa se raceasca. Se taie in doua pentru ca intre ele va veni crema de branza....
Tort cu branza
Umplutura: Slanina se taie in cubulete, se topeste si prajeste ceapa rosie tocata marunt. Adauga ardeii verzi si rosia...
Pulpe de pui umplute cu ciuperci
Decojeste cartofii si taie-i rondele subtiri. Tapeteaza un vas termorezistent cu fasii de slanina si aseaza un strat de felii...
Musaca de cartofi
Taie ficatul fasii de grosimea unui deget si prajeste-l in 3 linguri de ulei amestecand continuu si condimenteaza-l cu putin...
Ficat cu ciuperci
Dezoseaza cotletul si taie-i interiorul in lungime cu un cutit ascutit. Scoate o cantitate suficienta de carne, incat sa...
Friptura umpluta
Ingredientele se amesteca bine si aluatul obtinut se imparte in doua parti. Se poate aroma in mai multe feluri. Intr-o parte...
Biscuiti cu diferite arome
Ratele se curata, se infige in ele bucati de slanina, se sareaza pe dinauntru si dinafara. Gutuile feliate se aseaza in...
Rata salbatica umpluta cu gutui
Cartoful se curata si se fierbe in apa putin sarata, apoi se zdrobeste cu zdrobitorul de cartofi. Branza de oaie se amesteca...
Pogacele cu telemea
Cartofii se dau prin razatoare, se adauga faina, piper, ou, usturoi si se amesteca. Intr-o tigaie se adauga uleiul. Se...
"Clatite” cu cartofi
Ceapa tocata marunt se prajeste in unt topit apoi se adauga ciupercile curatate si feliate si se prajesc pana devin...
Supa de ciuperci cu marar
Usturoiul se zdrobeste si se prajeste cu un pic de ulei. Se adauga broccoli desfacut in bucati si cartofii taiati in cuburi....
Supa de broccoli cu cascaval
Orezul se fierbe in apa condimentata cu un cub de supa. Carnea se amesteca cu unsoare fierbinte si se condimenteaza....
Conopida la cuptor
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane