Ceafa se dezoseaza si se taie in 4 felii mari. Feliile de carne se bat cu batatorul si se sareaza. Dupa asta se ung cu mustar...
Friptura de ceafa de porcCeapa tocata foarte fin se aureste in ulei. Se pune boiaua si 1,5 l apa. Se adauga cartofii curatati si taiati in patratele,...
Gulyas de pesteSe fieb cubluletele de telina in apa cu vegeta, iar cartofii in apa sarata. Cartofii ii curatam si ii taiem in cubulete...
Mere umplutePrepararea grilajului: Zaharul se topeste intr-un vas uscat, amestecand continuu, apoi adaugam nuca. Acest amestec fluid dens...
Tort cu grilaj din nucaCuratam varza, inlaturam coceanul, dam pe razatoare, presaram sare si lasam sa stea aprox. 1/2 de ora. Intre timp, calim...
Clatite cu varzaSe prajeste o parte din faina in ulei incins, pana devine maronie, apoi luam de pe foc si amestecam cu 3 dl de apa. Apoi...
Supa de castravetiSe fierb pastele dupa instructiunile de pe ambalaj, apoi le racim clatindu-le cu apa rece. Intre timp, taiem rosiile, le...
Salata simpla din paste fainoasePrima data pregatim sosurila, pentru ca aromele sa se intrepatrunda pana taiem ingredientele salatei. Pentru sosul rokfort,...
Salata de cruditati cu sosuriTaiem gaina in bucati mici, pe care le calim in ulei incins, impreuna cu zarzavaturile curatate si taiate in lung. Turnam...
Supa acra de gainaGelatina o oparim in 200 ml apa si o lasam sa se raceasca. Frisca, impreuna cu zaharul vanilinat, se bate tare. Se adauga...
Tort de fructeDin ingrediente se framanta un aluat din care se vor coace 3 foi. Laptele se fierbe cu faina, se amesteca cu margarina si...
Prajitura cu budinca si cacaoCantitati egale de branza, faina si unt, un varf de cutit de sare si putin zahar se framanta si se lasa la dospit o ora....
Cornulete de branzaDin oua, zahar si faina se coace un piscot subtire. Din lapte, budinca si zahar se fierbe o budinca groasa, care se va...
Rulada de nuca cu martipanPainea se inmoaie si se pune sa fiarba in supa de carne. Se condimenteaza cu chimen, ceapa data pe razatoare, frunze de...
Supa brutaruluiStafidele se tin in rom pana ce se inmoaie bine. Din lapte se ia un polonic si se amesteca cu praful de budinca si cu...
Supa crema de castane cu stafideFierbe 2-3 kg de pulpa de porc cu piele in 0,5 litri de Coca Cola amestecata cu putina apa. In timp ce fierbe carnea, adauga...
Friptura in Coca ColaPrajeste spinarea de caprioara in ulei incins pe toate partile, dupa care adauga legumele, boabele de ienupar, ceapa si...
Spinare de caprioaraPune 50 g drojdie in 200 ml de lapte caldut si adauga 1 lingura de zahar. Amesteca bine 700 g de faina, 200 ml de smantana,...
CornuriAmesteca ingredientele pentru aluat. Poti adauga si putin lapte daca este nevoie. Imparte aluatul in sase parti egale....
Rulada cu nucaFierbe cartofii in coaja. Sareaza ciupercile si infasoara-le in bacon, infasoara si cartofii curatati in bacon. Unge cu unt...
Cartofi cu ciuperci si smantana la cuptorUnge tava cu unt, amesteca smantana cu 2 linguri de ulei si amestecul de condimente. Aseaza feliile de peste in tava sau...
Felii de peste cu smantanaCiolanul se curata, se desprinde de pe os si se taie in bucati. La fel se taie si carnea afumata. Se topeste untura si se...
Ciorba de fasoleAlegem merele, pe cele care incep sa se strice sau au viermi, le indepartam. Le spalam si le curatam de coaja. Scoatem...
Uscarea merelorIn ziua inaintea friptului carnea se marineaza, prunele uscate si desamburate se inmoaie in vin rosu. In feliile de carne se...
Frigarui de caprioaraIntr-o oala se caleste ceapa, apoi se adauga zarzavaturile foliate si se prajesc. Fasolea care a stat in apa (daca folosim...
Mancare cu carneVarza de Bruxelles, inainte de grill, se fierbe in apa putin sarata. Zarzavaturile se taie felii. Varza se ruleaza una cate...
Frigarui de IeniceriPentru a pregati ardei umpluti cu cascaval, avem nevoie de ardei, carne macinata si condimente. Aceasta mancare este foarte...
Ardei umpluti cu cascavalCartofii si dovlecelul se razalesc in bucati mari. Se toaca marunt usturoiul si mararul. Se amesteca ingredientele....
Chiftele de dovleacFierbe ciolanul in apa. Feliaza-l cand s-a racit. Curata cartofii si taie-i cuburi de 2 cm. Daca varza ti se pare prea acra,...
Varza cu vin si ciolanCurata cepele, ardeii si taie-i fasii. Presara-i cu sare si zahar, si prajeste-i in 100 ml de ulei. Pune rosiile in apa...
Ghiveci de dovleacSe amesteca apa cu zahar pana da in clocot, iar dupa ce s-a racit putin, adaugam margarina, laptele praf, nuca de cocos...
Bilute din nuca de cocosCoacem 4 foi din amestecarea si prelucrarea ingredientelor pentru aluat. Pentru crema, fierbem o crema densa din pudra de...
Prajitura cu crema si merePunem marar pe fundul unui borcan, apoi punem castravetii carora li s-au taiat capetele si au fost taiati longitudinal....
Castraveti muratiCastravetii se pun intr-un butoi de plastic curat. Se creaza zeama din ingrediente si se amesteca bine cu castravetii. E...
Castraveti in butoiVarza se taie pe jilau si se scoate mijlocul. Pentru 1 kg de varza se adauga 20-30 g de sare si se amesteca. Varza sarata se...
Varza acrita la soareCeaunul se unge cu unsoare rece, se aseza la fund osul, peste asta vine un strat de carne taiata cubulete. Peste asta vine...
Gulas la ceaunDin apa si zahar se fierbe un sirop. Dovleacul curatat se taie in patratele, se stropesc cu zeama de lamaie si se pun in...
Compot de dovleacPrunele uscate se inmoaie in apa seara. A doua zi, prunele scurse se curata de samburi si se taie in bucati mici, zeama se...
Ciorba din maruntaie de puiCostita se taie bucati mici si se pune la fiert in apa clocotita pentru 5 minute. Varza creata se taie ca fideua. Apa in care...
Supa de varza creata cu costitaFasolea boabe se pune la inmuiat in ajun. A doua zi se strecoara, se pune la fiert, peste 10 – 15 minute se arunca prima...
Supa de fasole uscataIn carnea tocata de porc sau de pasare se rad doua mere acrisoare, se amesteca cu doua oua, o chifla muiata in lapte si...
Mere cu carne tocataSe face o tocanita din carne tocata, iar mazarea si conopida se calesc. Se pun straturi de ingrediente, intr-o tava unsa cu...
Mazare la cuptorTocam tocanita din pulpa de porc, adaugam smantana, galbenusurile de ou si albusurile batute spuma. Taiem 10 clatite sarate...
Tocanita cu clatiteSe amesteca toate ingredientele, in afara de clatite, iar crema obtinuta se pune in clatite. Clatitele se prajesc pane, in...
Clatite cu sunca paneAmestecam dovleceii razuiti cu apa, faina si oua. Apoi facem clatite din aceasta pasta. Ungem clatitele cu smantana, cascaval...
Clatite cu tuchiniCascavalul pane cu nuca si pireu de cartofi cu morcovi este na dintre cele mai bune mancaruri. Reteta este usor de preparat.
Cascaval pane cu nuca si pireu de cartofi cu morcoviMorcovii se aburesc in apa putin sarata timp de 5 minute, apoi se clatesc cu apa rece si se strecoara. Taiteii se fierb in...
Taitei lati cu mac si morcoviCartofii zdobiti se amesteca bine cu zaharul praf, cu untul si cu ouale. Dupa asta se adauga faina, 60 g de cacao,...
Prajitura cu cacaoIn apa fierbinte se dizolva bicarbonatul si se fierbe in ea spanacul pana devine moale. Dupa racire se stoarce de apa si se...
Coltunasi umpluti cu spanac si maduvaBranza, untul, faina, ceapa, 2 oua si sarea de amesteca bine si pe un blat de lemn presarat cu faina se fac carnaciori mici...
Carnaciori din branzaIntr-o tigaie se pune 1 lingura de ulei si se caleste jumatate din ceapa tocata, se pune in ea orezul, se amesteca un pic si...
Oua coapte in orezEste o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete paneSalata de oua cu ciuperci si sos de iaurt este delicioasa si sanatoasa! Este o reteta de salata rece care se prepara usor.
Salata de oua cu ciuperci si sos de iaurtOmleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherry este perfecta pentru mic-dejun de primavara.
Omleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherryMuschiulet de porc cu ciuperci este o mancare delicioasa, o masa completa cu garnitura de ciuperci.
Muschiulet de porc cu ciuperciIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata