Ceapa, ardeiul, rosia se taie marunt si se calesc in ulei. Se adauga boiaua si se amesteca. Carnea taiat felii se pune peste...
Spaghete cu tocanita de vita
Se curata pestele si se spala . Capul si coada se folosesc la alta mancare. Partile ramase se taie felii de cca 2 cm, se...
Peste cu sos de macris cu mustar
Se spala ouale si se fierb in apa cu sare cca 10 minute pana devin tari, apoi se pun in apa rece si de decojesc, se tai cele...
Pateu de carne si ou
Fasolea alba inmuiata in ajun se fierbe o ora. Ceapa taiata marunt se prajeste, se adauga carnatii taiati felii si se lasa sa...
Supa de carnati
Slanina taiata fasii se frige in untura topita, se caleste ceapa, se adauga carnea si se fierbe inabusit. Se potriveste...
Tocanita de caprioara cu ciuperci
Pentru blat, se freaca spuma 6 galbenusuri cu zahar, albusurile se bat spuma.Se adauga faina amestecata cu pudra de cacao si...
Prajitura cu nuci si rom
Laptele se fierbe cu 40 g zahar, se adauga coaja de lamaie, un praf de sare, pastaia de vanilie taiata in doua si cu...
Orez cu caise
Aluatul: Amestecam faina cu margarina, dospim drojdia cu lapte indulcit si putina faina, iar galbenusurile de ou le...
Tort de carne
Pentru aluat, incalzim laptele, presaram zaharul, punem drojdia faramitata si 1 lingura de faina, apoi lasam 15-20 de minute...
Galuste aurii cu piure de mere
Se prajesc semintele de dovleac curatate, intr-o tigaie fierbinte. Razuim miezul de dovlecel, adaugam faina, unt moale, oua...
Paine din dovlecel
Crestam pestele curatat si frecat cu sare. Apoi il stropim cu zeama de lamaie si il ungem cu ulei aromat si il lasam sa stea...
Pastrav prajit cu lamaie
Peste carnea de porc se toarna apa fierbinte, apoi se pune la fiert in apa rece. Cand carnea devine moale pe jumatate (dupa...
Supa de carne de porc cu taietei
Se taie avocado in 2 bucati, se scoate samburele, iar partea carnoasa se scoate cu ajutorul unei lingurite. Se mixeaza, se...
Supa de avocado cu lamaie
Se curata ardeii, se fierb si se separa partea carnoasa de coaja. Se pune intr-un bol partea carnoasa si se amesteca cu ulei,...
Legume crocante cu sos de ardei
Se curata pulpele de piele si se tai in 2 bucati. Se curata ciupercile si se tai felii, se curata ceapa si se taie rondele....
Pulpa de pui cu ciuperci
Se taie coaja de la chifle si se lasa la imbibat in lapte. Se freaca untul cu zahar, iar apoi se amesteca galbenusurile de...
Budinca de nuca
Preparatele din carne se macina toate impreuna. Slanina se taie in bucatele mici si se face unsoare. Cartilajul se lasa in...
Paste picante cu tocanaFaina se freaca bine cu untura. Adaugam galbenusurile frecate cu putina smantana si framantam un alua pe care il lasam la...
Cornulete fragede
Se curata merele si perele, se scoate miezul si se tai cubulete. Fructele si ficatul de pui se adauga peste untul topit, la...
Curcan umplut cu fructe
Se pune jumatate de ceapa taiata rondele la calit, se adauga carnea taiata felii subtiri, se condimenteaza cu sare si piper,...
Varza cu struguri
Se curata ciolanul, jumatatea interioara a ciolanului, se sareaza, se ruleaza si se leaga, cum se leaga si sunca de obicei....
Ciolan de porc cu must
Se fierbe ciolanul condimentat cu sare si piper impreuna cu usturoii, ceapa, foaia de dafin. Dupa ce devine moale, se scurge,...
Ciolan prajit
Se fierbe malaiul in apa cu sare, intre timp se caleste in ulei varza murata taiata marunt. Malaiul aproape racit se intinde...
Mamaliga cu varza
Se macina bucatile de piept de pui dezosate si curatate de piele. Se amesteca cu albusurile de oua batute spuma, cu frisca...
Piept de pui cu nucsoara si sunca
Intr-un vas de 4 litri se incalzeste unsoarea si se adauga ceapa maruntita, usturoiul si faina. Se amesteca constant pana se...
Supa de cartofi cu smantana
Se spala carnea, se taie si se pune intr-o oala, se adauga 2,5 litri de apa. In timpul fierberii se indeparteaza spuma...
Supa de carne de vita cu ficat de pui
Se spala fasolea si se sorteaza. Se pun intr-un vas sub presiune (cucta, daca aveti) si se adauga 1,5 litri de apa. Se firbe...
Supa de fasole uscata
Intr-un vas jena se pun fasiile de slanina afumata, peste ele se pun bucatile de carne de pui si se sareza. Se amesteca pasta...
Pui in sos picant
Se pun pulpele in tigaie, se sareaza si se condimenteaza. Se tai cartofii si se pun langa carne si se presara cu usturoi. Se...
Pulpe de pui cu lamaie
Se bat albusurile de oua cu 200 gr zahar pudra. Se amesteca cu nucile macinate si faina si se pun la copt. Intre timp se...
Prajitura cu nuci si budinca
Se bat albusurile spuma si se introduc unul cate unul galbenusurile, 100 gr de zahar, faina si margarina topita, dar nu...
Tort cu cafea neagra si visine
Pieptul de pui se dezoseaza, se curata de piele si se tai fasii lungi. In fiecare bucata de piept de pui se ruleaza cate o...
Rulada din piept de pui cu carnati
Se adauga faina la oua, pana se obtine un aluat bun de framantat. Se intinde aluatul si se tai fasii lungi. In aceste fasii...
Supa cu aluat umplut
Se prajesc feliile de slanina, iar in uleiul ramas se caleste ceapa. Se ia de pe foc, se adauga boia, carnea de porc taiata...
Ciolan la ceaun
Se prepara aluatul de strudel din faina, faina „O”, otet, sare, galbenusuri si putina apa calduta. Aluatul trebuie sa...
Strudel de casaSe fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu putina sare. Dupa fierbere se scurg de apa, se clatesc si...
Paste cu nuca
Se taie varza, se scoate cotorul si se taie felii, se curata si se tai cubulete morcovii si pastarnacul, se taie felii...
Varza cu costita
Se amesteca bine oul, zaharul si uleiul. Se adauga condimentele, nucile macinate, praful de copt si dovlecelul ras (daca este...
Prajitura cu dovlecel
Se intinde pe masa si se presara cu faina o fata de masa mai mare. Se intind foietajele si se presara cu alune. Se curata...
Strudel cu rubarba si sos de cocos
Se curata cartofii si se tai felii alungite sau rondele. Se pun in tava si se pune deasupra rondele de ceapa si fasii de...
Cartofi la tava
Se curata cartofii si se tai cuburi. La ceapa calita in ulei, se adauga boia. Se amesteca ceapa prajita, cartofii cubulete,...
Burta de porc umpluta cu cartofi
Se amesteca ingredientele. Cu acest amestec se umple frunzele de varza dulce si se pun pe tava. Se toarna suc de rosii...
Sarmalute in foi de varza dulce (din aluat ras)Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie rondele mai groase si se pun la fiert in apa cu sare. Ii vom fierbe doar pe...
Piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor
Clateste orezul cu apa, strecoara-l si scurge-l. Sterge lamaia cu apa fierbinte si taie 2-3 fasii din coaja galbena cu un...
Orez cu fructe
Preincalzeste cuptorul la 180 grade. Decojeste si taie felii subtiri merele, dupa care aseaza-le intr-un vas termorezistent....
Prajitura cu mere
Somnul: Indeparteaza pielea si oasele pestelui si lasa sa stea feliile presarate cu sare. Sosul: Caleste ceapa in ulei, ia-o...
Peste cu portocale
Strudelul cu cirese este un desert foarte apreciat, de obicei consumandu-se imediat. Este foarte bun, crocant in exterior si...
Strudel cu cireseMinitartele cu fructe sunt intotdeauna apreciate in primul rand de copii, find suficient de mici pentru mainile lor. Va...
Minitarte cu cireseBranza telemea o dam pe razatoarea cu ochiuri mari si o amestecam cu 1 ou. Aluatul de foietaj il lasam sa se descongeleze,...
Triunghiuri cu telemeaGemul de capsuni este o metoda foarte buna de a pastra aroma fructelor pe tot parcursul anului. Este de preferat a se face...
Gem de capsuni
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane