Spanacul se decongeleaza, se caleste in putin unt si se lasa sa se raceasca. Din doua oua se face aluatul galustelor (cu...
Galuste cu ou si spanac
Pieptul de pui se dezoseaza, fiecare bucata se strapunge pe lungime sa poata fi umpluta cu bucati de praz. Pieptul umplut se...
Piept de pui cu praz
Chifla se taie in cubulete de cca 1 x 1 cm si se prajeste in ulei, se adauga ficatul de pui taiat fasii subtiri. Se prajesc...
Supa-crema din ficat de pui
Cozonacii se taie si se lasa o zi sa se usuce. Ouale se separa. Galbenusurile se amesteca impreuna cu zaharul si cu aroma....
Prajitura cu mere si visine
Cartofii si telina se taie cubulete si se pun sa fiarba in vase diferite. Se scurge zeama de pe telina fiarta si cand s-a...
Piure de cartofi si telina cu oua
Jumatate din ceapa tocata marunt se caleste intr-o lingura de ulei, se adauga orezul si de doua ori atata apa. Se adauga...
Oua prajite in orez
Carnea de curcan se toaca, ceapa se razuieste si toate astea se amesteca cu condimentele. Se face din ele forme de pogacele...
Chiftele de curcan
Sunca traditionala se marineaza cu sare si silitra. Silitra se presara deasupra, dupa ce s-a asezat sunca in vasul pentru...
Sunca traditionala
O ceapa se caleste in putin ulei. Cate doua radacini de patrunjel si morcov, o gulie, un cartof se taie cubulete si se pun...
Supa falsa
Cartofii se curata, se taie rondele, apoi se pune apa cat sa ii acopere si se pun sa fiarba. Cartofii fierti se zdrobesc,...
Galuste cu ceapa si smantana
Merele se curata, se taie bucati si se pun la fiert in apa cu putin zahar, impreuna cu prunele uscate. Se fierb pana cand...
Supa de mere cu galuste
Laptele se pune la fiert cu untul, cand clocoteste se pune repede faina. Se raceste, apoi se adauga zaharul, un praf de sare,...
Galuste cu ciocolata
Stafidele se inmoaie, apoi se taie marunt. Faina se framanta bine cu praful de copt, zaharul, margarina, stafidele si se pune...
Biscuiti cu stafide
Stafidele se inmoaie, apoi se taie marunt. Faina se framanta bine cu praful de copt, zaharul, margarina, stafidele si se pune...
Biscuiti cu stafide
Morcovii se curata si se taie rondele. Se unge cu putina margarina un vas pentru cuptor cu pereti inalti. Se aseaza rondelele...
Morcovi la cuptor
Curatam burta si o oparim cu apa sarata si cu otet. Apoi, asezonam cu Delikat si o fierbem pana se inmoaie. Apoi scoatem...
Supa de burta din Nyirtelek
Batem feliile de piept de pui, condimentam cu sare si piper, dam prin faina, apoi prajim rapid in margarina sau ulei. Le...
Piept de pui picant
Curatim bine ciolanul si coada de porc, le spalam si le taiem in bucati, apoi le fierbem, la foc mic, in 1,5-2 l de apa rece....
Supa acrisoara
Amestecam untul, faina, sare si lapte, pana devine o pasta uniforma si apoi fierbem. In acest sos Bechamel punem 350 g...
Cremvusti la cuptorFriptura de porc o taiem in fasii subtiri si le punem uniform, pe fundul unui vas termorezistent plat. Cartofii taiati ii...
Friptura la tava
Calim ceapa taiata marunt impreuna cu usturoiul. Presaram chimion si boia. Adaugam cubulete de carne de purcel si prajim pana...
Gulas de purcel
Carnea se da cu sare, piper, se prajeste jur-imprejur, turnam 1 dl vin, putina apa, o ceapa taiata in doua, usturoi, bobite...
Friptura de porc
Spalam cartofii si ii fierbem timp de 30 de minute, pana se inmoaie. Indepartam pielita de pe crenvursti si ii taiem in...
Galuste de cartofi cu crenvursti
400 g. cascaval Trapist (nu feliat) se pune in apa clocotinda si se fierbe 10 minute, dupa care se lasa sa mai stea 15...
Rulouri de branzaCernem faina si cacao impreuna intr-un bol. Apoi ne apucam de oua Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu...
Prajitura cu capsuni si menta
Caisele uscate se inmoaie in vin. Cuisoarele si scortisoara se pun la fiert in 1 -1,5 l apa si cand apa se reduce la 0,5 l,...
Pepene galben cu miere si caise
Se pune mazarea la fiert. Pieptul de pui se taie fasii si se caleste in putina grasime. Se potriveste gustul cu sare, piper...
Pui cu sos de mazare verde
Pregatim intai umplutura pentru clatite. Taiem marunt fructele uscate, le punem intr-o cratita impreuna cu scortisoara, rom,...
Tort de clatiteSe amesteca capsunile curatate, spalate cu zaharul si se lucreaza bine cu mixerul. Se strecoara. Se adauga vinul, frisca si...
Supa de capsuni
Se calesc fructele in ulei. Salata se spala, se rupe bucati si se adauga la mere, ananas, si banane. Se amesteca bine otetul...
Salata de ananas
Se curata bine puiul, se taie bucati, si se sareaza. Se incalzeste untul intr-o tigaie. Se prajeste usturoiul zdrobit si se...
Pui cu cirese
Se amesteca bine margarina, mierea, zaharul cristal si galbenusurile. Se adauga praful de cacao, faina, praful de copt,...
Tort de coacazeRosiile se spala si li se taie cate un capacel in partea dinspre codita, li se scoate miezul cu o lingurita. Rosiile golite...
Rosii umplute pe gratar
Faina se cerne intr-un castron, se presara sare si zahar. Margarina se topeste, se raceste putin. In timp ce se raceste, se...
Melci cu branza
Cartofii spalati bine, se fierb in coaja, in apa sarata, se curata fierbinti de coaja si se paseaza prin pasoarul de cartofi...
Nudli cu mac
Ingredientele se amesteca bine, se formeaza chiftele si se prajesc in ulei.
Chiftele cu rosii
Pestii proaspat pescuiti ( clean, crap, stiuca) se curata de solzi si intestine, se spala, se taie in jumatate incepand de la...
Peste prajit pe gratar
Parizerul taiat felii se pune pe fundul unei tavi presarat cu cascaval ras, apoi boabele de porumb, se acopera cu zucchini...
Zucchini gratinati
Maruntaiele bine curatate si spalate se acopera cu apa si se pun la fiert. Se adauga frunza de vita de vie, piper si sare....
Mancarica din maruntaie de curcan ca la Szatmar
Se taie pulpa de porc felii, se bat si se sareaza. Se feliaza ceafa, cascavalul si se pun deasupra feliilor de pulpa. Se...
Snitel cu cascaval a la Avasalia
Se spala cartofii, se pun la fiert in coaja dupa care se curata si se taie in doua. Se scoate cu o lingura o parte din...
Cartofi spanioli cu usturoi
Vinetele se taie in doua in lung si se sareaza. Partea indepartata se taie cubulete si se sareaza. Grasimea de porc se taie...
Vinete umplute
Se lasa chiflele sa stea in apa dupa care se scoate miezul de le fiecare si se amesteca cu carnea tocata. Se adauga ceapa...
Gomboti din carne cu sos de usturoi
Se taie slanina proaspata si se frige pentru jumere. Ingredientele se taie bucati mici si se amesteca bine intr-un vas mare....
Sarmale campioane
Se fierbe ciolanul in zeama condimentata, se fierb separat cartofii taiati felii si se caleste ceapa. Ciolanul se taie...
Cartofi cu ciolan
Fasolea se imoaie timp de o zi, a doua zi o strecuram, apoi o fierbeme la foc mic si o pisam. Ceapa curatata si taiata...
Mancare egipteana
Curatam castanele, le punem intr-o cratita si adaugam atata apa cat sa le acopere. Presaram Delikat, punem margarina, apoi le...
Rata umpluta cu castane
Prelucram foarte bine ingredientele, aluatul il punem intr-o tava mijlocie si il coacem aprox. 5-10 minute, in cuptor...
Prajitura cu branza ceha
Se spala carnea, se taie bucati. Se curata ceapa si se toaca marunt. Ceapa tocata marunt se rumeneste in untura (ulei), se ia...
Supa de carne
Se curata dovleacu, telina si se taie cubulete. Se pun la fiert intr-o cratita mare cu lapte si supa de carne. Se potriveste...
Supa-crema din dovleac de copt si castane
Ardeiul taiat in rondele si rosia in bucati (iarna se foloseste ghiveci) se pun intr-un vas termorezistent cu ulei. Pulpele...
Pulpe de pui cu pireu de morcovi
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane