Amestecam ingredientele cu exceptia martipanului si a glazurii. Framantam pana obtinem un aluat usor de format. Intindem...
Tort cu martipan in forma de numarPresaram ceafa cu sare si o frecam cu condimentele de gratar si piperul macinat, o stropim cu ulei si o punem la cuptorul...
Jeleu BavarezTaiem fasii pulpa perelor. Taiem ceapa fasii si le calim in unt. Adaugam fasiile de pere la cele de ceapa si le calim...
Pastrav crocantFeliem ceafa in felii de grosimea unui deget si le condimentam cu piper, sare, mustar si lasam sa se odihneasca la frigider,...
Tocanita de cartofiAmestecam ouale, laptele, sarea, zaharul si incorporam incet faina (trebuie sa obtinem un amestec neted). Daca amestecul este...
Clatite cu gem de capsuni, smochine si sirop de artarCondimentam pieptul de pui si il ungem cu branza de oaie. Il rulam impreuna cu feliile de slanina si il prajim in ulei.
Piept de pui cu branza de oaie si slaninaPresaram costita cu sare si o lasam sa stea 1 zi. Curatam ceapa rosie si o taiem cubulete. Macinam ficatul si taiem carnea...
Costita umplutaAmestecam ouale cu sare, lapte si faina. Daca este necesar adaugam apa minerala pana obtinem o consistenta a aluatului ca de...
Placinte cu branza de oaie si mararPrajim zaharul, il diluam cu lapte si il lasam la racit. Batem spuma galbenusurile cu 5 dkg de unt, 5 dkg de zahar pudra, la...
Prajitura MatildaFramantam bine ingredientele si le lasam la dospit ½ de ora. Apoi impartim aluatul in 3 parti si il framatam. Intindem o...
Felii cu cascaval afumatFierbem galbenusurile cu zaharul, pachetele de budinca si laptele pana obtinem o crema groasa. Adaugam la amestecul racit...
Prajitura cu crema cu budinca de vanilieDospim un aluat de pogaci nu foarte tare. Dupa 1 ora il intidem. Ungem aluatul cu un amestec obtinut din 3 pachete de branza...
Pogaci cu usturoiFramantam faina, smantana si oul si intindeam aluatul obtinut. Amestecam margarina cu 13 dkg de faina si o intindem pe aluat....
FoetajPentru bilute framantam margarina la temperatura cemerei cu zaharul si cu restul ingredientelor si formama bilute de marimea...
Prajitura cu branzaPreparam un aluat moale de cozonac din ingrediente. Aluatul trebuie sa aiba consistenta asemanatoare aluatului de gogosi....
Cozonac de sarbatoareTaiem carnea si slanina cubulete. Punem slanina in ceaun si o stropim cu ulei, o prajim pana se topeste. Adaugam carnea de...
Ciorba de carne si legume cu smantanaCu o seara inainte de preparare taiem in 2 pieptul de pui dezosat si il feliem. Turnam intr-un vas adanc uleiul si adaugam...
Piet de pui la gratar cu verdeturiCuratam ciupercile si le spalam. Alegem 16 palarii mai frumoase si le punem deoparte. Curatam ceapa verde si o taiem marunt....
Ciuperci umplute cu sunca si cascavalSare, piper, foi de dafin Calim ceapa intr-o lingura de untura, adaugam pasta de rosii, condimentele, diluam cu apa si...
Cotlet de porc umplut cu cascavalTaiem carnea in felii de grosimea degetului, "infuriem” o parte cu amestecul de ulei (adaugam la ulei piperul macinat...
Ceafa la gratarFierbem putin varza in apa cu sare inainte de a o pune pe gratar. Taiem rondele legumele. Infasuram varza una cate una in...
Friganele cu legumePresaram feliile de carne cu sare si piper si le ungem cu mustar. Le punem una cate una pe folie de aluminiu si le decoram...
Ceafa de porc cu legume la cuptorSe taie felii rosiile, castravetii, ceapa, usturoiul si mararul verde si se pun intr-un castron. Se adauga maslinele si se...
Salata de rosii cu maslineImvelim cartofii cu feliile de slanina. Amestecam maghiranul cu 4 linguri de ulei. Tragem pe frigaruie carnatul si cartofii...
Frigarui cu carnati BavariaCuratam ciupercile, le spalam si le scurgem, le taiem rondele. Taiem cubulete slanina afumata. Topim untul, adaugam slanina...
Ciuperci umbrela cu slaninaSpalam carnea de peste si o feliem in 4-4 bucati subtiri, le condimentam cu sare si piper. Curatam spanacul. Intindem 2...
Rulada de pastrav - biban afumat cu legume la grillAmestecam nucile cu miezul de paine si hreanul si umplem sardelele cu amestecul obtinut. Amestecam uleiul de masline cu zeama...
Sardele picante la gratarTaiem cubulete slanina afumata si o punem intr-o oala. Turnam deasupra uleiul si topim grasimea de pe slanina. Adaugam ceapa...
Gulas cu ciuperci si smantanaPrajim in ulei carnea taiata bucati si ceapa si le diluam cu putina apa. Le fierbem acoperite cu un capac. Amestecam din cand...
Gulas la ceaunCuratam ceapa si o taiem marunt, o calim intr-o oala in ulei. Taiem varza si carnea in bucati pentru tocana si le stratificam...
Ciorba de varza cu ciolanCartofii dulci prajiti cu usturoi sunt o gustare delicioasa pe care o puteti pregati acasa, o alternativa sanatoasa la...
Cartofi dulci prajiti cu usturoiClatim carnea in apa rece si o scurgem. O taiem in cubulete. Turnam deasupra vinul rosu si lasam sa stea cateva ore. Intre...
Tocana de cerb in ceaunFeliem ceafa si o presaram cu sare, piper si putin ulei si punem la macerat in frigider 4-5 ore. Fierbem cartofii in coaja,...
Ceafa de porc la gratar cu cartofi cu smantana, cepa si slaninaCondimentam carnea, o framantam si formam bilute. Taiem rondele cartofii, ceapa, rosiile si ardeii si le tragem pe frigarui...
Frigarui de carne cu legumeSe prajeste usor, fara sa se ingalbeneasca, untul cu faina. Se stinge cu zeama de carne. Se lasa sa fiarba la foc mic,...
Sos de fainaSe prajeste usor, fara sa se ingalbeneasca, untul cu faina. Se stinge cu zeama de carne. Se lasa sa fiarba la foc mic,...
Sos de faina cu ouSe prajeste usor, fara sa se ingalbeneasca, untul cu faina. Se stinge cu zeama de carne. Se lasa sa fiarba la foc mic,...
Sos cu oua rascoapteSe pun intr-o cratita cu o lingura de unt, un morcov si o ceapa taiate marunt, putin cimbru si o frunza de dafin. Se tin pe...
Sos de vinSe pun intr-o cratita, cu o lingura de unt, un morcov si o ceapa taiate marunt, putin cimbru si o frunza de dafin. Se tin pe...
Sos de ciuperci cu vinSe spala si se taie ciupercile in felii subtiri. Se pun sa se inabuse pe foc cu 1/2 lingura de unt. Separat se face un...
Sos de ciuperci cu smantanaSe prajeste o lingura de faina cu lingura de unt. Se stinge cu zeama de carne, la care s-a adaugat otetul si o lingurita de...
Sos pentru fripturiSpalam rosiile si tuchiniul cu 4-5 ore inainte de preparare si le feliem. Pisam usturoiul, il amestecam cu 4 linguri de ulei...
Branza de oaie marinata pe grilCa sa nu se taie in timpul pregatirii, sosul de unt trebuie facut la foc potrivit, pe baie de apa, adica, cratita in care il...
Sos de untSe subtiaza mustarul cu putin otet, se amesteca cu zaharul. Se adauga cateii de usturoi tocati marunt si se freaca turnand...
Sos de mustar cu usturoiSe curata usturoiul si se sfarama cu putina sare in piulita de lemn pina se face ca o alifie. Se pune in sosiera si se...
Mujdei de usturoiSe striveste usturoiul in piulita de lemn sau si mai bine intr-una de piatra. Se adauga boiaua de ardei, sare si un galbenus....
Sos de usturoi AioliSe face rantasul alb din unt cu faina. Se stinge cu zeama de carne sau de zarzavat sau chiar cu apa. Se adauga otetul, sarea...
Sos de usturoi cu fainaSe face un rantas alb din unt cu faina. Se stinge cu o ceasca de lapte. Se adauga smantana, mararul tocat fin, sare si sare...
Sos de marar cu smantanaSe prajeste usor, fara sa se ingalbeneasca, faina in unt. Se stinge cu zeama de carne. Se pune mararul taiat fin. Inainte de...
Sos de marar cu ouSe freaca galbenusul cu smantana. Se pune hreanul ras, putina sare si otet dupa gust. Se tine la foc in alt vas cu apa...
Sos de hreanSe spala cateva rosii frumoase, se rup bucati si se pun sa fiarba. Se trec prin sita, se adauga sarea, zaharul, untul si...
Sos de rosiiEste o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete paneSalata de oua cu ciuperci si sos de iaurt este delicioasa si sanatoasa! Este o reteta de salata rece care se prepara usor.
Salata de oua cu ciuperci si sos de iaurtOmleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherry este perfecta pentru mic-dejun de primavara.
Omleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherryMuschiulet de porc cu ciuperci este o mancare delicioasa, o masa completa cu garnitura de ciuperci.
Muschiulet de porc cu ciuperciIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata