Se piseaza usturoiul curatat si se caleste in uleiul de masline pana devine sticlos. Apoi aduagam smantana, iar dupa ce s-a...
Taitei cu sos camembertCiupercile se taie felii, apoi se calesc impreuna cu ceapa, intr-o lingura de ulei, apoi se asezoneaza cu sare, piper...
Ciuperci vanatorestiColtunasii cu branza sunt foarte delicioase. Aceasta reteta se prepara folosind branza de oaie.
Coltunasi cu branza de oaiePrepara tocana in mod obisnuit. Adauga rosiile feliate si ardeii taiati rondele, dupa care lasa-i la inabusit timp de zece...
Galuste cu carneFierbe 1,5 l de apa cu putina sare. In timp ce amesteci continuu (cel mai indicat e sa folosesti un tel) presara malaiul....
Mamaliga cu branza de oaieRade cartofii curatati (strecoara zeama), taie marunt sau toaca carnea, prajeste ceapa in putin ulei pana devine aurie....
Mancare de cartofi cu carneTaie ouale rondele. Toaca carnea, si impreuna cu ciupercile curatate si taiate marunt, prajeste-o in jumatatea untului 1-2...
Musaca de oua cu carne si besamelFramanta bine ingredientele, pune aluatul in tava, unge-l bine cu gem de piersici si presara-l bine cu bucatele de nuci mai...
Prajitura drumetilorFierbe carnea pe jumatate in apa sarata. Taie varza in 10-12 bucati si adaug-o la carne. Condimenteaza cu tarhon, marar si...
Supa de varzaBatem spuma margarina impreuna cu zaharul si ouale. Presaram coaja rasa de lamaiein crema si incorporam alternativ smantana...
Briose cu ciocolata si visineSfaramam untul pentru aluat in faina amestecata cu praful de copt, apoi adaugam zaharul, galbenusurile si 1,5 dl de lapte si...
Prajitura cu spuma si punchInmuiem drojdia in putin lapte caldut cu zahar. Amestecam faina cu sare si turnam drojdia in mijloc impreuna cu laptele cu...
Cozonac cu nucaPreparam un aluat din oua, zahar, apa, mac, faina si praf de copt. Coacem si dupa racire il taiem in doua foi. Preparam o...
Prajitura cu macAmestecam ouale cu zaharul si romul si incorporam incet uleiul. Amestecam merele razuite, nuca macinata, praful de copt,...
Prajitura cu mereFramantam branza, faina si untul cu putina sare si putin zahar si lasam sa se odihneasca 1 ora. Formam cornulete si le...
Cornulete cu branzaAmestecam zaharul pudra cu ½ de cub de margarina si incorporam incet ouale. Framantam cu faina si praful de copt. Impartim...
Prajitura cu visineRupem bucati painea prajita si le inmuiem in lapte. Scurgem visinele. Batem spuma albusurile. Amestecam galbenusurile cu...
Sufleu cu branza si visinePrajim in uleiul fierbinte ceapa taiata marunt si adaugam pieptul de pui taiat bucati si le prajim pana cand carnea devine...
Piept de pui cu smantanaAmestecam bine galbenusurile cu zaharul si faina, iar apoi adaugam albusurile batute spuma. Turnam aluatul obtinut intr-o...
Rulada cu castaneTaiem cartofii in bucati mai mari si ii fierbem in apa cu sare si piper impreuna cu uleiul, frunzele de patrunjel si...
Rondele cu cartofiSeparam galbenusurile de albusuri si punem la fiert 1 l de apa. Punem la fiert si laptele impreuna cu zaharul vanilat. Batem...
Lapte de pasareRupem piscoturile in bucati si le punem intr-un vas mai mare. Le stropim cu vin, stafide, smochine taiate bucati si presaram...
Piscoturile cu vinCoacem 4 foi din aluat pe tava intoarsa (doar la prima foaie trebuie unsa tava si presarata cu faina). Crema: prajim 30 dkg...
Felii cu caramelCoacem in forme de cozonac piscotul galben, cel maro (cu cacao) si cel roz (cu aroma de portocale rosii). Preparam crema....
Piscot cu crema de lapteFierbem fideaua in apa cu sare, o strecuram si o clatim in apa rece. Amestecam galbenusurile cu 4 linguri de zahar si cu...
Prajitura cu fructeIndoim frunzele porumbului, il spalam si il fierbem 10 minute in apa sarata. Amestecam usturoiul curatat si pisat cu pasta...
Piept de curcan cu mozzarella si porumbGulasul este o mancare traditionala ungureasca, "adoptata" cu mare succes in Ardeal. In mod traditional se foloseste atat...
Gulas la ceaun cu vitaAmestecam condimentele cu usturoiul pisat. Dezosam pulpele de pui si le ungem cu amestecul de condimente. Inmuiem pulpele...
Pulpe de pui la gratarPrajim slanina taiata cubulete si prajim in ea pastele late. Adaugam ceapa taiata marunt si le prajim impreuna. Presaram cu...
Slambuc la ceaunPunem la fiert intr-o oala mai mare carnea taiata bucati, legumele taiate rondele, morcovii, guliile taiate cubulete, ceapa...
Tocana de fazan cu frisca si tarhonPregatim 2 ghivece cu diametrul de 15 cm. La prima utilizare ghivecele trebuie pregatite. Le ungem cu ulei atat pe interior...
Paine cu usturoi in ghiveciFeliem pestele, presaram feliile cu sare si le rulam in pesmet. Le prajim in ulei fierbinte pe ambele parti pana devin...
Stiuca cu mere si friscaSpalam carnea de peste si o feliem in 4-4 bucati, batem feliile si le presaram cu sare si piper. Curatam spanacul. Intindem...
Rulada de stiuca – pastrav afumat cu legume la gratarFeliem carnea si ungem feliile cu mustar, ulei amestecat cu piper si le punem la frigider la macerat intr-un vas care se...
Muschiulet la gratar cu mazare Taiem toate legumele si mezelurile,adaugam ulei si sare dupa gust.Amestecam toate ingredientele la un loc si obtinem o...
Salata asortata cu avocadoFierbem cartofii si ouale. Curatam cartofii si ii taiem cubulete,taiem ceapa julie,,ouale taiate cubulete.Taiem ardeiul in...
Salata de cartofi cu maionezaSe spala si de sterg bine merele. Se scot coditele. Se decupeaza apoi mijlocul petalei. Se taie capacul si se decupeaza...
Salata de fructe in cupe de merePreparam in ceaun o baza de tocanita in mod obisnuit. Adaugam puiul taiat bucati si il amestecam cu orez, adaugam atata apa...
Pui cu orez la ceaunFierbem un sos dintr-un litru de apa si sosul de soia. Il racim si maceram 2 ore tofu-ul in el. Apoi, scoatem tofu-ul din...
Tofu pe frigaruiCu o zi inainte de preparare maceram carnea, iar prunele uscate le inmuiem in vin rosu. Crestam feliile de carne si le ungem...
Frigarui cu carne de caprioaraPreparam o baza de aluat de paine clasic cu drojdie pe care il intindem intr-o tava, il ungem cu smantana, il presaram cu...
Placinte cu aluat de painePresaram ficatul cu sare, piper si il ungem cu usturoiul pisat. Il prajim intr-o tigaie in unt, adaugam Calvados-ul si...
Ficat de gasca pe rondele de mereOparim 2 minute ficatul in apa fierbinte si il strecuram. Gaurim in mijloc medalioanele de porc si pozitionam ficatul...
Friptura porc cu baconPresaram pulpele cu sare si le taiem la capatul osului, astfel carnea se va indeparta usor de pe os cand e gata. Le punem...
Pulpa de gasca cu varzaCuratam morcovii, ii spalam si ii razuim. Spalam lamaia, ii razuim coaja si o stoarcem. Separam ouale. Batem spuma albusurile...
Tort de morcoviPresaram zahar intr-un vas rezistent termic uns cu unt, punem merele feliate in vas si umplem spatiile ramase libere cu nuci....
Tort de merePentru aluat fierbem la baie de abur 15 dkg de zahar pudra cu 5 dkg de unt, 2 linguri de praf de cacao, 2 oua si 2 linguri de...
Prajitura Felii KinderMod de preparare: se spala fasolea verde si se rup cozile din ambele capete. Se rup bucatele de 0,5-1 cm, si se adauga...
Ciorba de fasole verdeSe prepara un rantas din faina si ulei. (rantasul nu trebuie lasat pe foc pana capata o culoare maronie, ci doar pana se...
Supa de rosiiSfaramam drojdia in putina faina, iar apoi adaugam restul fainii. Amestecam 1 dl de ulei cu 2 dl de lapte, 2 dl iaurt...
Cornulete cu susanInghetata italieneasca este recunoascuta pentru cremozitatea si aroma intensa. Urmareste reteta de inghetata si sfaturile...
Inghetata italianaEste o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete paneSalata de oua cu ciuperci si sos de iaurt este delicioasa si sanatoasa! Este o reteta de salata rece care se prepara usor.
Salata de oua cu ciuperci si sos de iaurtOmleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherry este perfecta pentru mic-dejun de primavara.
Omleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherryMuschiulet de porc cu ciuperci este o mancare delicioasa, o masa completa cu garnitura de ciuperci.
Muschiulet de porc cu ciuperciIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata