Se piseaza usturoiul curatat si se caleste in uleiul de masline pana devine sticlos. Apoi aduagam smantana, iar dupa ce s-a...
Taitei cu sos camembert
Ciupercile se taie felii, apoi se calesc impreuna cu ceapa, intr-o lingura de ulei, apoi se asezoneaza cu sare, piper...
Ciuperci vanatoresti
Coltunasii cu branza sunt foarte delicioase. Aceasta reteta se prepara folosind branza de oaie.
Coltunasi cu branza de oaie
Prepara tocana in mod obisnuit. Adauga rosiile feliate si ardeii taiati rondele, dupa care lasa-i la inabusit timp de zece...
Galuste cu carne
Fierbe 1,5 l de apa cu putina sare. In timp ce amesteci continuu (cel mai indicat e sa folosesti un tel) presara malaiul....
Mamaliga cu branza de oaie
Rade cartofii curatati (strecoara zeama), taie marunt sau toaca carnea, prajeste ceapa in putin ulei pana devine aurie....
Mancare de cartofi cu carne
Taie ouale rondele. Toaca carnea, si impreuna cu ciupercile curatate si taiate marunt, prajeste-o in jumatatea untului 1-2...
Musaca de oua cu carne si besamel
Framanta bine ingredientele, pune aluatul in tava, unge-l bine cu gem de piersici si presara-l bine cu bucatele de nuci mai...
Prajitura drumetilor
Fierbe carnea pe jumatate in apa sarata. Taie varza in 10-12 bucati si adaug-o la carne. Condimenteaza cu tarhon, marar si...
Supa de varza
Batem spuma margarina impreuna cu zaharul si ouale. Presaram coaja rasa de lamaiein crema si incorporam alternativ smantana...
Briose cu ciocolata si visine
Sfaramam untul pentru aluat in faina amestecata cu praful de copt, apoi adaugam zaharul, galbenusurile si 1,5 dl de lapte si...
Prajitura cu spuma si punch
Inmuiem drojdia in putin lapte caldut cu zahar. Amestecam faina cu sare si turnam drojdia in mijloc impreuna cu laptele cu...
Cozonac cu nuca
Preparam un aluat din oua, zahar, apa, mac, faina si praf de copt. Coacem si dupa racire il taiem in doua foi. Preparam o...
Prajitura cu mac
Amestecam ouale cu zaharul si romul si incorporam incet uleiul. Amestecam merele razuite, nuca macinata, praful de copt,...
Prajitura cu mere
Framantam branza, faina si untul cu putina sare si putin zahar si lasam sa se odihneasca 1 ora. Formam cornulete si le...
Cornulete cu branza
Amestecam zaharul pudra cu ½ de cub de margarina si incorporam incet ouale. Framantam cu faina si praful de copt. Impartim...
Prajitura cu visine
Rupem bucati painea prajita si le inmuiem in lapte. Scurgem visinele. Batem spuma albusurile. Amestecam galbenusurile cu...
Sufleu cu branza si visine
Prajim in uleiul fierbinte ceapa taiata marunt si adaugam pieptul de pui taiat bucati si le prajim pana cand carnea devine...
Piept de pui cu smantana
Amestecam bine galbenusurile cu zaharul si faina, iar apoi adaugam albusurile batute spuma. Turnam aluatul obtinut intr-o...
Rulada cu castane
Taiem cartofii in bucati mai mari si ii fierbem in apa cu sare si piper impreuna cu uleiul, frunzele de patrunjel si...
Rondele cu cartofi
Separam galbenusurile de albusuri si punem la fiert 1 l de apa. Punem la fiert si laptele impreuna cu zaharul vanilat. Batem...
Lapte de pasare
Rupem piscoturile in bucati si le punem intr-un vas mai mare. Le stropim cu vin, stafide, smochine taiate bucati si presaram...
Piscoturile cu vin
Coacem 4 foi din aluat pe tava intoarsa (doar la prima foaie trebuie unsa tava si presarata cu faina). Crema: prajim 30 dkg...
Felii cu caramel
Coacem in forme de cozonac piscotul galben, cel maro (cu cacao) si cel roz (cu aroma de portocale rosii). Preparam crema....
Piscot cu crema de lapte
Fierbem fideaua in apa cu sare, o strecuram si o clatim in apa rece. Amestecam galbenusurile cu 4 linguri de zahar si cu...
Prajitura cu fructe
Indoim frunzele porumbului, il spalam si il fierbem 10 minute in apa sarata. Amestecam usturoiul curatat si pisat cu pasta...
Piept de curcan cu mozzarella si porumbGulasul este o mancare traditionala ungureasca, "adoptata" cu mare succes in Ardeal. In mod traditional se foloseste atat...
Gulas la ceaun cu vita
Amestecam condimentele cu usturoiul pisat. Dezosam pulpele de pui si le ungem cu amestecul de condimente. Inmuiem pulpele...
Pulpe de pui la gratar
Prajim slanina taiata cubulete si prajim in ea pastele late. Adaugam ceapa taiata marunt si le prajim impreuna. Presaram cu...
Slambuc la ceaun
Punem la fiert intr-o oala mai mare carnea taiata bucati, legumele taiate rondele, morcovii, guliile taiate cubulete, ceapa...
Tocana de fazan cu frisca si tarhon
Pregatim 2 ghivece cu diametrul de 15 cm. La prima utilizare ghivecele trebuie pregatite. Le ungem cu ulei atat pe interior...
Paine cu usturoi in ghiveci
Feliem pestele, presaram feliile cu sare si le rulam in pesmet. Le prajim in ulei fierbinte pe ambele parti pana devin...
Stiuca cu mere si frisca
Spalam carnea de peste si o feliem in 4-4 bucati, batem feliile si le presaram cu sare si piper. Curatam spanacul. Intindem...
Rulada de stiuca – pastrav afumat cu legume la gratar
Feliem carnea si ungem feliile cu mustar, ulei amestecat cu piper si le punem la frigider la macerat intr-un vas care se...
Muschiulet la gratar cu mazare Taiem toate legumele si mezelurile,adaugam ulei si sare dupa gust.Amestecam toate ingredientele la un loc si obtinem o...
Salata asortata cu avocadoFierbem cartofii si ouale. Curatam cartofii si ii taiem cubulete,taiem ceapa julie,,ouale taiate cubulete.Taiem ardeiul in...
Salata de cartofi cu maionezaSe spala si de sterg bine merele. Se scot coditele. Se decupeaza apoi mijlocul petalei. Se taie capacul si se decupeaza...
Salata de fructe in cupe de mere
Preparam in ceaun o baza de tocanita in mod obisnuit. Adaugam puiul taiat bucati si il amestecam cu orez, adaugam atata apa...
Pui cu orez la ceaun
Fierbem un sos dintr-un litru de apa si sosul de soia. Il racim si maceram 2 ore tofu-ul in el. Apoi, scoatem tofu-ul din...
Tofu pe frigarui
Cu o zi inainte de preparare maceram carnea, iar prunele uscate le inmuiem in vin rosu. Crestam feliile de carne si le ungem...
Frigarui cu carne de caprioara
Preparam o baza de aluat de paine clasic cu drojdie pe care il intindem intr-o tava, il ungem cu smantana, il presaram cu...
Placinte cu aluat de paine
Presaram ficatul cu sare, piper si il ungem cu usturoiul pisat. Il prajim intr-o tigaie in unt, adaugam Calvados-ul si...
Ficat de gasca pe rondele de mere
Oparim 2 minute ficatul in apa fierbinte si il strecuram. Gaurim in mijloc medalioanele de porc si pozitionam ficatul...
Friptura porc cu bacon
Presaram pulpele cu sare si le taiem la capatul osului, astfel carnea se va indeparta usor de pe os cand e gata. Le punem...
Pulpa de gasca cu varza
Curatam morcovii, ii spalam si ii razuim. Spalam lamaia, ii razuim coaja si o stoarcem. Separam ouale. Batem spuma albusurile...
Tort de morcovi
Presaram zahar intr-un vas rezistent termic uns cu unt, punem merele feliate in vas si umplem spatiile ramase libere cu nuci....
Tort de mere
Pentru aluat fierbem la baie de abur 15 dkg de zahar pudra cu 5 dkg de unt, 2 linguri de praf de cacao, 2 oua si 2 linguri de...
Prajitura Felii Kinder
Mod de preparare: se spala fasolea verde si se rup cozile din ambele capete. Se rup bucatele de 0,5-1 cm, si se adauga...
Ciorba de fasole verde
Se prepara un rantas din faina si ulei. (rantasul nu trebuie lasat pe foc pana capata o culoare maronie, ci doar pana se...
Supa de rosii
Sfaramam drojdia in putina faina, iar apoi adaugam restul fainii. Amestecam 1 dl de ulei cu 2 dl de lapte, 2 dl iaurt...
Cornulete cu susanInghetata italieneasca este recunoascuta pentru cremozitatea si aroma intensa. Urmareste reteta de inghetata si sfaturile...
Inghetata italiana
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane