 
								O delicioasa garnitura din fructele toamnei, preparata pentru fripturi delicioase!
Prune marinate cu usturoi 
								Aceasta reteta o am de la mama si ne place asa mult, incant nu exista toamna in care sa nu prepar cateva borcanele.
Gogosari in otet 
								O reteta simpla si foarte buna pe care v-o recomand cu drag.
Castraveţi bulgăreşti reţetă (fara conservanti) 
								O reteta rapida ,fara conservanti si fara fierbere.
Gogosari in otet 
								 
								O reteta de salata pentru iarna foarte delicioasa pe care o poti manca goala.
Salata asortata de legume pentru iarna 
								Pentru cei carora le place iute.
Ardei iuti ciresica in otet 
								Este extrem de gustoasa, recomand sa o incercati!
Sfecla rosie la otet 
								Acestia sunt preferatii mei! Aleg mereu ardei rosii, carnosi si foarte iuti!
Ardei iuti la otet 
								 
								 
								O reteta care merita incercata! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"
Ciuperci marinate 
								O reteta de toamna preparata de batranii lipoveni din zona Dobrogei! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"
Obletel marinat 
								Imi place sa conserv castravetii pentru sezonul rece, ca apoi sa ii pot folosi la salata de boeuf sau ca salata la o mancare...
Castraveţi bulgăreşti reţetă 
								 
								Eu una recunosc ca prima data cand am auzit de nuci verzi murate, m-am uitat cam ciudat si m-am gandit "Oare ce-o mai fi si...
Nuci verzi murate 
								Chimichurri e un sos de care pot sa zic ca m-am indragostit. E asa de aromat si colorat ca pur si simplu il ador.
Chimichurri 
								Ardeii iuti cu boabe de mustar in otet sunt o garnitura excelenta iarna pentru ciorbele acrite cu bors si nu numai.
Ardei iuti cu boabe de mustar in otet 
								Ardeii bulgaresti la conserva sunt excelenti alaturi de o ciorba de burta sau de potroace, mai ales in sezonul rece.
Ardei bulgaresti conserva 
								Salata de cruditati pentru iarna este o garnitura ce poate fi consumata in sezonul rece, alaturi de fripturi.
Salata de cruditati pentru iarna 
								Dovleceii conservati pentru salata sunt, pe langa cei congelati, ideali pentru folosirea in sezonul rece.
Dovlecei conservati pentru salata 
								Ardeii iuti, murati si copti sunt conserve delicioase si foarte utile in timpul iernii. Se coc ardeii iuti. Coaja nu se ia...
Ardei iuti, murati si copti 
					Vinetele cu gogosari sunt gustoase iare pentru aceasta reteta va trebuie 3 kg vinete, 2 kg gogosari.
Vinete cu gogosari 
								Gogosari umpluti cu struguri in otet este o reteta de muraturi asortate grozava pentru iarna. Pentru aceasta reteta de...
Gogosari umpluti cu struguri in otet 
								Vinete cu usturoi este un mode deosebit de a pune vinetele pentru iarna. Pentru aceasta reteta cu vinete aveti nevoie de 5-6...
Vinete cu usturoi 
					Garnitura din zarzavat se poate pregati pentru fripturi si tocane. Ingredientele necesare sunt: otet, zahar, miere, ardei.
Garnitura din zarzavat 
					Pentru reteta de gogosarii umpluti cu hribi, mai ai nevoie de otet, apa, zahar, ulei, foi de dafin si condimente.
Gogosari umpluti cu hribi 
								Ardeii iuti oltenesti in otet sunt perfecti pentru iarna. Merg de minune langa ciorbe si ne incalzesc sufletul :).
Ardei iuti oltenesti 
								Se pun la fiert 2 l de otet, 1 apa cu 2 cani de zahar, 2 linguri de sare, 4 -5 foi de dafin, 1 lingura de boabe de mustar, 1...
Gogosari umpluti cu conopida 
					Intr-un vas de pamant se pun fileuri de heringi, iar peste fileuri se presara morcovii rasi pe razatoare, boabe de piper,...
Marinata de heringi 
					Se cresteaza maslinele in lung, se pun in apa si se lasa jumatate de ora. Separat se fierbe apa cu otetul, foaia de dafin si...
Masline marinate 
					Curatati ciupercile, spalati-le si puneti-le la fiert pentru 20 de minute in apa cu ceva sare, apoi scurgeti-le de apa....
Ciuperci marinate cu ardei gras 
								Spalam ardeii si ii taiem rondele. De la telina folosim frunzele, tocate marunt, tijele taiate rondele mai lungi si cateva...
Ardei bulgaresti cu telina in otet 
					Se spala castraveciorii care se aleg cu grija, sa nu aiba seminte multe si sa nu fie loviti, se pun intr-un borcan curat,...
Castraveciori in otet 
					Se spala ardeii, se pun sa fiarba pe rand cate cinci minute in lichidul clocotit. Apa se amesteca cu otetul si cu sarea, iar...
Ardei capia in otet 
					Se spala ardeii, se aseaza in straturi cat mai stranse intr-un borcan de sticla, alternandu-i cu buchete de conopida si...
Gogosari in otet 
					Se fierbe apa care s-a amestecat cu otetul, se trage vasul de pe foc si se toarna lichidul, dupa ce s-a racorit putin, peste...
Varza rosie tocata 
								Ciupercile se curata, se spala bine si se pun intregi la fiert. Dupa ce au fiert se clatesc si se scurg bine de apa. Morcovii...
Salata de ghebe de toamna 
					Se curata pestele de solzi si se portioneaza in bucati potrivite, cat doua laturi de deget si se sareaza dupa gust. Se...
Peste marinat 
					Ardeii iuti se coc precum ardeii grasi sau kapia, pe tabla, cu mare grija sa nu se arda. Se curata de coaja arsa. Se...
Ardei iuti copti murati 
					Se aleg fire de usturoi mai vanjoase si se introduc in borcane (preferabil de 800g), un fir cu capatana in sus iar altul cu...
Usturoi verde in otet 
					Se pun la fiert otetul, zaharul, mierea si sarea. Cand aceasta fierbe, se oparesc putin gogosarii. Se scot, se aseaza frumos...
Gogosari cu miere si otet 
					Se curata cateii de usturoi , intr-o cratita cu fundul gros . Se adauga dafinul, rozmarinul, ardeii iuti si piperul, se...
Usturoi conservat cu ulei de masline aromat 
					Se aleg rosii coapte, dar nu stricate. Se spala, se introduc o clipa cu ajutorul unei site in apa clocotita, se cojesc de...
Rosii conservate la borcan 
					Se spala si se feliaza gogosarii. Se pune toata cantitatea de gogosari intr-un vas mai mare. Se adauga zaharul si otetul....
Gogosari feliati in otet 
					Hreanul se da pe razatoarea mare, se pune in borcan, se preseaza si se adauga peste el otet, in care s-a pus un praf de sare....
Hrean in otet 
					Gogonelele, ardeii kapia si ceapa se taie "pestisori". Se oparesc (doar gogonelele si ceapa) in 3 l. apa cu 2 lingurite de...
Salata asortata 
					Se aleg ciuperci albe, de cultura, de preferat mici. Se curata si se spala bine in mai multe ape. Se pun ciupercile si...
Ciuperci marinate 
					Gogosarii se spala, se curata si se lasa sa se scurga de apa sau se sterg cu un servet curat. Dupa aceea se taie in felii, pe...
Gogosari cu mustar 
					Se aleg gogosari frumosi, se spala, se sterg bine cu un servet curat, se taie codita si cu o andrea se inteapa in jurul...
Gogosari in otet 
					Se pun rosiile la fiert (dupa ce au fost decojite si taiate bucati) pina dispare spuma, se dauga ardeiul taiat, se lasa sa...
A la grec pentru ciorbe si tocanite
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori