Porumbeii se curata, se golesc si se flambeaza, iar apoi se impaneaza cu slanina. Se pune uleiul la incins, se adauga 20 de...
Mancare de porumbei
Porumbeii se curata, se golesc de intestine, se flambeaza si se taie de-a lungul spinarii. Se bat cu batatorul de carne, se...
Porumbei la gratar
Prepelitele se curata, se flambeaza si se golesc de intestine.Jambonul se amesteca impreuna cu slanina, cateva fire de...
Prepelita fripta in pesmet
Prepelitele se curata de pene, se golesc, se flambeaza apoi se sareza si se infasoara fiecare in parte intr-o foaie de vita...
Prepelita la frigare
Prepelitele se curata si se taie de-a lungul spinarii. Se bat cu batatorul de carne si se scot oasele. Se sareaza, se...
Prepelite la gratar
Cristeii se curata de pene, apoi se sareaza si se pipereaza. Se pune in fiecare cate o felie mica de slanina afumata si se...
Cristei la frigare
Cristeii se curata de pene, se spala bine, se sareaza, se pipereaza si se introduce in fiecare o jumatate de felie de lamaie....
Cristei la tava
Se curata de pene si se golesc cristeii, apoi se pun la fiert intr-o oala cu apa, ceapa si sare. Se pune unt la incins,...
Pilaf de orez cu cristei
Se pun la fiert prepelitele curatate si spalate impreuna cu orezul si cativa carnati in zeama de carne. Se face un sos...
Mancare de prepelite cu carnati
Legumele impreuna cu ciupercile, cimbrul si patrunjelul verde se toaca marunt si se pun cu o lingura de unt, la inabusit...
Mancare de prepelite cu orez
Prepelitele se curata si se punintr-un vas impreuna cu jambonul, carnea de porc, morcovii, cepele intepate cu 2 cuisoare si...
Mancare de prepelite cu mazare
Prepelitele se curata si se calesc in unt fierbinte. Apoi se pun la fiert in zeama de carne. In untul ramas se rumeneste...
Mancare de orez cu prepelite
Prepelite se curata si se pun la calit in unt. Dupa ce s-au rumenit pe toate partile, se pune sare, piper, putin patrunjel...
Prepelite in sos de vin
Prepelitele se curata, apoi se sareaza si se pun la prajit in untura incinsa. Dupa ce s-au rumenit, se scot si se prajesc in...
Mancare de prepelite cu varza
Potarnichile se curata, se golesc, apoi se sareaza si li se leaga picioarele si aripile. Se pun intr-un vas cu unt, la...
Mancare de potarnichi
Potarnichile se despica fiecare pe toata lungimea spinarii, se bat cu un batator de carne si se scot toate oasele....
Potarnichi la gratar cu sos de ciuperci
Potarnichile se curata si apoi se despica de-a lungul spinarii, se bat putin cu un batator de carne si li se scot oasele. Se...
Mancare moldoveneasca de potarnichi
Ciupercilor curatate si spalate li se toaca picioarele, iar palaariile se lasa intregi. Picioarele se la inabusit in unt. Se...
Potarnichi umplute cu ciuperci
Potarnichi umplute, in aspic este o mancare deosebit de gustoasa. Pentru a pregati aceasta reteta avem nevoie de mai multe...
Potarnichi umplute, in aspic
Potarnichile se curata, se golesc, apoi se sareaza si se infasoara in bucati de slanina. Se pun la prajit in putin unt si se...
Salmiu de potarnichi
Prepelitele curatate se fierb in zeama de carne amestecata cu vinul, cu jambonul si slanina maruntite. Dupa ce au fiert...
Pilaf de prepelite
Potarnichile se curata si se golesc de intestine. Ficatul se toaca marunt impreuna cu 100 gr carne de porc, putina paine,...
Potarnichi cu sos
Varza se curata, se spala si se taie in 4. Se pune la fiert in apa clocotita cu sare si se lasa 15 minute. Dupa ce s-a racit...
Potarnichi cu varza
Verzele se curata si se pun in apa rece. Intr-un alt vas se fierbe apa cu sare si cand incepe sa de in clocot se adauga...
Potarnichi cu varza de Bruxelles
Potarnichile se curata, apoi se golesc si se flambeaza. Se lasa la rumenit, se presara faina si se adauga 125 gr slanina...
Potarnichi cu zarzavat
Sitarul se taie bucati, se scoate carnea de pe oase, iar resturile ramase precum si oasele se pun in zeama de carne...
Sote de sitari
Se curata sitarii apoi se calesc in unt si se lasa la fiert cateva minute. Se scurg apoi de unt si se indeparteaza carnea de...
Sufleu de sitari
Potarnichile se fierb inabusit, infasurate in slanina. Dupa ce sunt fierte, se scot din slanina, se pun pe o farfurie...
Potarnichi cu smantana
Intestinele de sitari se toaca marunt impreuna cu un ficat de pasare. Se pun la inabusit in unt, cateva ciuperci feliate si...
Intestine de sitari
Sitarii se curata, se impaneaza cu slanina afumata si se pun la fript in frigare. Dupa ce s-au racit, se scoate carnea de pe...
Salmiu de sitari
Sitarii curatati se pun la rumenit in putin unt. Apoi se scot si se desfac picioarele, pieptul si aripile. Se pun bucatile de...
Sitari in vin
Se unge in interior sitarul cu o umplutura facuta din intestine, cateva ciuperci, ficatul de gasca, tocate toate marunt,...
Mancare de sitari
Se curata fazanii, li se taie picioarele si se scot cu grija oasele, se iau pieptii si se fierb inabusit in unt 10 minute. Se...
Pulpa de fazan umpluta
Pieptul se impaneaza cu bucati mici de slanina si se taie in felii subtiri. Se sareaza, se pipereaza. Ciupercile se curata,...
Piept de fazan sote cu ciuperci
Fazanul se curata de pene, se parleste si se goleste de intestine, apoi se condimenteaza si se lasa deoparte. Se toaca inima,...
Fazan umplut
Se curata si se oparesc ratele cu apa clocotita, apoi se golesc de maruntaie si se spala. Ficatul si inima se toaca marunt,...
Mancare portugheza de rata
Rata se parleste si se opareste cu apa fierbinte cu sare si otet. Se taie apoi in bucati si se pune intr-un vas impreuna cu...
Rata salbatica cu masline
Rata se curata, se taie bucati si se prajeste in untura. Se scoate apoi, iar in untura ramasa se prajesc ceapa, morcovii,...
Rata salbatica cu portocale
Fazanul se curata si se spala. Se impaneaza apoi cu bucatele subtiri de slanina. Se pun la calit, cu unt, ceapa, morcovul,...
Fazan inabusit
Se taie fileuri din pulpa de urs si se bat cu ciocanul. Se sareaza, se pipereaza si se dau prin faina. Se pun la prajit apoi...
Escalop din carne de urs
Se taie bucati carnea de vanat si se pune la prajit in untura incinsa. Se scoate apoi si se pune ceapa la calit in untura...
Papricas din carne de urs
Carnea taiata felii se bate putin cu ciocanul de snitel si se pune la prajit. Se scoate apoi si se adauga faina in untura...
Snitel din carne de urs, inabusit
Ratele se curata, se spala, se sareaza si se pipereaza. Din vin, apa, ceapa, morcovul feliat, boabele de piper, enibahar,...
Mancarea de rata
Carnea se curata, apoi se taie bucati mici, care se trec prin masina de tocat si se amesteca bine. Pentru fiecare kg de carne...
Mititei din carne de cerb
Carnea se taie bucati si se trece prin masina de tocat. Se adauga ceapa prajita putin in ulei, painea muiata in apa rece si...
Muschi tocat din carne de cerb
Carnea se taie bucati sis e pune la rumenit in untura. Se scoate apoi si in untura ramase se caleste faina cu ceapa, morcovii...
Ostropel din carne de cerb
Pulpa se taie bucati, se bate cu ciocanul de carne, apoi se pune deoparte pana cand se pregateste umplutura. Sunca se taie in...
Rulou din pulpa de cerb
Se taie bucati carnea, se sareaza si se pune la prajit in untura. Se scoate apoi si se pune la calit in untura ramasa ceapa...
Carne de urs cu ciuperci
Vinul alb se pune la fiert intr-un vas. Se adauga sare, piper boabe, enibahar, foi de dafin, cimbru, usturoiul pisat,...
Muschi de mistret afumat
Se taie pulpa in bucati si se impaneaza cu fasii inguste de costita si usturoi. Carnea se pune apoi intr-un vas cu untura...
Pulpa de mistret impanata
Carnea se toaca impreuna cu jumatate din ceapa calita. Se adauga orezul, piperul pisat si putina sare. Se omogenizeaza...
Sarmale din carne de mistret
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane