Mancaruri cu vanat

Mancare de porumbei
Romania

Mancare de porumbei

Porumbeii se curata, se golesc si se flambeaza, iar apoi se impaneaza cu slanina. Se pune uleiul la incins, se adauga 20 de...

Mancare de porumbei
Porumbei la gratar
Romania

Porumbei la gratar

Porumbeii se curata, se golesc de intestine, se flambeaza si se taie de-a lungul spinarii. Se bat cu batatorul de carne, se...

Porumbei la gratar
Prepelita fripta in pesmet
Romania

Prepelita fripta in pesmet

Prepelitele se curata, se flambeaza si se golesc de intestine.Jambonul se amesteca impreuna cu slanina, cateva fire de...

Prepelita fripta in pesmet
Prepelita la frigare
Romania

Prepelita la frigare

Prepelitele se curata de pene, se golesc, se flambeaza apoi se sareza si se infasoara fiecare in parte intr-o foaie de vita...

Prepelita la frigare
Prepelite la gratar
Romania

Prepelite la gratar

Prepelitele se curata si se taie de-a lungul spinarii. Se bat cu batatorul de carne si se scot oasele. Se sareaza, se...

Prepelite la gratar
Cristei la frigare
Romania

Cristei la frigare

Cristeii se curata de pene, apoi se sareaza si se pipereaza. Se pune in fiecare cate o felie mica de slanina afumata si se...

Cristei la frigare
Cristei la tava
Romania

Cristei la tava

Cristeii se curata de pene, se spala bine, se sareaza, se pipereaza si se introduce in fiecare o jumatate de felie de lamaie....

Cristei la tava
Pilaf de orez cu cristei
Romania

Pilaf de orez cu cristei

Se curata de pene si se golesc cristeii, apoi se pun la fiert intr-o oala cu apa, ceapa si sare. Se pune unt la incins,...

Pilaf de orez cu cristei
Mancare de prepelite cu carnati
Romania

Mancare de prepelite cu carnati

Se pun la fiert prepelitele curatate si spalate impreuna cu orezul si cativa carnati in zeama de carne. Se face un sos...

Mancare de prepelite cu carnati
Mancare de prepelite cu orez
Romania

Mancare de prepelite cu orez

Legumele impreuna cu ciupercile, cimbrul si patrunjelul verde se toaca marunt si se pun cu o lingura de unt, la inabusit...

Mancare de prepelite cu orez
Mancare de prepelite cu mazare
Romania

Mancare de prepelite cu mazare

Prepelitele se curata si se punintr-un vas impreuna cu jambonul, carnea de porc, morcovii, cepele intepate cu 2 cuisoare si...

Mancare de prepelite cu mazare
Mancare de orez cu prepelite
Romania

Mancare de orez cu prepelite

Prepelitele se curata si se calesc in unt fierbinte. Apoi se pun la fiert in zeama de carne. In untul ramas se rumeneste...

Mancare de orez cu prepelite
Prepelite in sos de vin
Romania

Prepelite in sos de vin

Prepelite se curata si se pun la calit in unt. Dupa ce s-au rumenit pe toate partile, se pune sare, piper, putin patrunjel...

Prepelite in sos de vin
Mancare de prepelite cu varza
Romania

Mancare de prepelite cu varza

Prepelitele se curata, apoi se sareaza si se pun la prajit in untura incinsa. Dupa ce s-au rumenit, se scot si se prajesc in...

Mancare de prepelite cu varza
Mancare de potarnichi
Romania

Mancare de potarnichi

Potarnichile se curata, se golesc, apoi se sareaza si li se leaga picioarele si aripile. Se pun intr-un vas cu unt, la...

Mancare de potarnichi
Potarnichi la gratar cu sos de ciuperci
Romania

Potarnichi la gratar cu sos de ciuperci

Potarnichile se despica fiecare pe toata lungimea spinarii, se bat cu un batator de carne si se scot toate oasele....

Potarnichi la gratar cu sos de ciuperci
Mancare moldoveneasca de potarnichi
Romania

Mancare moldoveneasca de potarnichi

Potarnichile se curata si apoi se despica de-a lungul spinarii, se bat putin cu un batator de carne si li se scot oasele. Se...

Mancare moldoveneasca de potarnichi
Potarnichi umplute cu ciuperci
Romania

Potarnichi umplute cu ciuperci

Ciupercilor curatate si spalate li se toaca picioarele, iar palaariile se lasa intregi. Picioarele se la inabusit in unt. Se...

Potarnichi umplute cu ciuperci
Potarnichi umplute, in aspic
Romania

Potarnichi umplute, in aspic

Potarnichi umplute, in aspic este o mancare deosebit de gustoasa. Pentru a pregati aceasta reteta avem nevoie de mai multe...

Potarnichi umplute, in aspic
Salmiu de potarnichi
Romania

Salmiu de potarnichi

Potarnichile se curata, se golesc, apoi se sareaza si se infasoara in bucati de slanina. Se pun la prajit in putin unt si se...

Salmiu de potarnichi
Pilaf de prepelite
Romania

Pilaf de prepelite

Prepelitele curatate se fierb in zeama de carne amestecata cu vinul, cu jambonul si slanina maruntite. Dupa ce au fiert...

Pilaf de prepelite
Potarnichi cu sos
Romania

Potarnichi cu sos

Potarnichile se curata si se golesc de intestine. Ficatul se toaca marunt impreuna cu 100 gr carne de porc, putina paine,...

Potarnichi cu sos
Potarnichi cu varza
Romania

Potarnichi cu varza

Varza se curata, se spala si se taie in 4. Se pune la fiert in apa clocotita cu sare si se lasa 15 minute. Dupa ce s-a racit...

Potarnichi cu varza
Potarnichi cu varza de Bruxelles
Romania

Potarnichi cu varza de Bruxelles

Verzele se curata si se pun in apa rece. Intr-un alt vas se fierbe apa cu sare si cand incepe sa de in clocot se adauga...

Potarnichi cu varza de Bruxelles
Potarnichi cu zarzavat
Romania

Potarnichi cu zarzavat

Potarnichile se curata, apoi se golesc si se flambeaza. Se lasa la rumenit, se presara faina si se adauga 125 gr slanina...

Potarnichi cu zarzavat
Sote de sitari
Romania

Sote de sitari

Sitarul se taie bucati, se scoate carnea de pe oase, iar resturile ramase precum si oasele se pun in zeama de carne...

Sote de sitari
Sufleu de sitari
Romania

Sufleu de sitari

Se curata sitarii apoi se calesc in unt si se lasa la fiert cateva minute. Se scurg apoi de unt si se indeparteaza carnea de...

Sufleu de sitari
Potarnichi cu smantana
Romania

Potarnichi cu smantana

Potarnichile se fierb inabusit, infasurate in slanina. Dupa ce sunt fierte, se scot din slanina, se pun pe o farfurie...

Potarnichi cu smantana
Intestine de sitari
Romania

Intestine de sitari

Intestinele de sitari se toaca marunt impreuna cu un ficat de pasare. Se pun la inabusit in unt, cateva ciuperci feliate si...

Intestine de sitari
Salmiu de sitari
Romania

Salmiu de sitari

Sitarii se curata, se impaneaza cu slanina afumata si se pun la fript in frigare. Dupa ce s-au racit, se scoate carnea de pe...

Salmiu de sitari
Sitari in vin
Romania

Sitari in vin

Sitarii curatati se pun la rumenit in putin unt. Apoi se scot si se desfac picioarele, pieptul si aripile. Se pun bucatile de...

Sitari in vin
Mancare de sitari
Romania

Mancare de sitari

Se unge in interior sitarul cu o umplutura facuta din intestine, cateva ciuperci, ficatul de gasca, tocate toate marunt,...

Mancare de sitari
Pulpa de fazan umpluta
Romania

Pulpa de fazan umpluta

Se curata fazanii, li se taie picioarele si se scot cu grija oasele, se iau pieptii si se fierb inabusit in unt 10 minute. Se...

Pulpa de fazan umpluta
Piept de fazan sote cu ciuperci
Romania

Piept de fazan sote cu ciuperci

Pieptul se impaneaza cu bucati mici de slanina si se taie in felii subtiri. Se sareaza, se pipereaza. Ciupercile se curata,...

Piept de fazan sote cu ciuperci
Fazan umplut
Romania

Fazan umplut

Fazanul se curata de pene, se parleste si se goleste de intestine, apoi se condimenteaza si se lasa deoparte. Se toaca inima,...

Fazan umplut
Mancare portugheza de rata
Romania

Mancare portugheza de rata

Se curata si se oparesc ratele cu apa clocotita, apoi se golesc de maruntaie si se spala. Ficatul si inima se toaca marunt,...

Mancare portugheza de rata
Rata salbatica cu masline
Romania

Rata salbatica cu masline

Rata se parleste si se opareste cu apa fierbinte cu sare si otet. Se taie apoi in bucati si se pune intr-un vas impreuna cu...

Rata salbatica cu masline
Rata salbatica cu portocale
Romania

Rata salbatica cu portocale

Rata se curata, se taie bucati si se prajeste in untura. Se scoate apoi, iar in untura ramasa se prajesc ceapa, morcovii,...

Rata salbatica cu portocale
Fazan inabusit
Romania

Fazan inabusit

Fazanul se curata si se spala. Se impaneaza apoi cu bucatele subtiri de slanina. Se pun la calit, cu unt, ceapa, morcovul,...

Fazan inabusit
Escalop din carne de urs
Romania

Escalop din carne de urs

Se taie fileuri din pulpa de urs si se bat cu ciocanul. Se sareaza, se pipereaza si se dau prin faina. Se pun la prajit apoi...

Escalop din carne de urs
Papricas din carne de urs
Romania

Papricas din carne de urs

Se taie bucati carnea de vanat si se pune la prajit in untura incinsa. Se scoate apoi si se pune ceapa la calit in untura...

Papricas din carne de urs
Snitel din carne de urs, inabusit
Romania

Snitel din carne de urs, inabusit

Carnea taiata felii se bate putin cu ciocanul de snitel si se pune la prajit. Se scoate apoi si se adauga faina in untura...

Snitel din carne de urs, inabusit
Mancarea de rata
Romania

Mancarea de rata

Ratele se curata, se spala, se sareaza si se pipereaza. Din vin, apa, ceapa, morcovul feliat, boabele de piper, enibahar,...

Mancarea de rata
Mititei din carne de cerb
Romania

Mititei din carne de cerb

Carnea se curata, apoi se taie bucati mici, care se trec prin masina de tocat si se amesteca bine. Pentru fiecare kg de carne...

Mititei din carne de cerb
Muschi tocat din carne de cerb
Romania

Muschi tocat din carne de cerb

Carnea se taie bucati si se trece prin masina de tocat. Se adauga ceapa prajita putin in ulei, painea muiata in apa rece si...

Muschi tocat din carne de cerb
Ostropel din carne de cerb
Romania

Ostropel din carne de cerb

Carnea se taie bucati sis e pune la rumenit in untura. Se scoate apoi si in untura ramase se caleste faina cu ceapa, morcovii...

Ostropel din carne de cerb
Rulou din pulpa de cerb
Romania

Rulou din pulpa de cerb

Pulpa se taie bucati, se bate cu ciocanul de carne, apoi se pune deoparte pana cand se pregateste umplutura. Sunca se taie in...

Rulou din pulpa de cerb
Carne de urs cu ciuperci
Romania

Carne de urs cu ciuperci

Se taie bucati carnea, se sareaza si se pune la prajit in untura. Se scoate apoi si se pune la calit in untura ramasa ceapa...

Carne de urs cu ciuperci
Muschi de mistret afumat
Romania

Muschi de mistret afumat

Vinul alb se pune la fiert intr-un vas. Se adauga sare, piper boabe, enibahar, foi de dafin, cimbru, usturoiul pisat,...

Muschi de mistret afumat
Pulpa de mistret impanata
Romania

Pulpa de mistret impanata

Se taie pulpa in bucati si se impaneaza cu fasii inguste de costita si usturoi. Carnea se pune apoi intr-un vas cu untura...

Pulpa de mistret impanata
Sarmale din carne de mistret
Romania

Sarmale din carne de mistret

Carnea se toaca impreuna cu jumatate din ceapa calita. Se adauga orezul, piperul pisat si putina sare. Se omogenizeaza...

Sarmale din carne de mistret
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
3
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari in sos
4
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Gogosari cu conopida si struguri
5
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri