In prima faza se curata fazanul de pene, de intestine, i se inlatura capul si labele. Se pune apoi la flambat pe flacara...
Fazan fript
Fazanul se curata de pene si intestine, se spala si se sterge. Se acopera apoi pieptul cu felii de slanina si se pune cu unt...
Fazan cu sos Madera
Curatam fazanul de pene, se tine pe flacara mare ca sa se nrcu puful, se sterge cu o cirpa umeda si se goleste de intestine...
Fazan umplut
Se curata fazanul de pene, se sterge cu o cirpa umeda, apoi se goleste de intestine si de maruntaie. Se spala si se sareaza,...
Fazan cu mere
Curatam ratat de pene; se parleste pe foc mare, apoi se freaca cu putin malai. Se spala si se goleste de intestine si de...
Friptura de rata cu smantana
Se pregateste rata cu o zi inainte, se lasa taiata bucati, cu putina sare, la rece si se stropeste cu unt topit cind se pune...
Friptura de rata cu ciuperci
Se jumulesc porumbeii de pene, apoi se trec prin flacara si se spala cu apa rece. Se golesc de maruntaie, dupa care se taie...
Porumbei cu costita afumata
Se inlatura pielita de pe carne, eventual se scoate osul, se desface pulpa pe latimea ei, se impaneaza cu usturoi si slanina,...
Friptura de mistret
Carnea de mistret se tine in solutie pentru marin a re cel putin trei zile. Cind se prepara, carnea se sterge, se sareaza...
Cotlete de mistret cu sos
Carnea marinata se pune in apa rece, se spala bine si se opareste un sfert de ora cu apa clocotita. Se scoate din apa si se...
Ragout din carne de mistret
Curatam pasarea de pene, se pirleste pe flacara mica, se sterge cu o cirpa curata inmuiata in apa rece, dupa care se goleste...
Fazan portughez
Se taie carnea bucati potrivit de mari, dupa ce s-a scos din sosul marinat, si se sareaza usor. Se rumeneste carnea in unt,...
Iepure delicios
Se marineaza carnea in apa cu otet si usturoi zece ore, apoi se scoate si se taie bucati potrivit de mari. Se sareaza carnea...
Mancare rece de iepure
Marinam carnea de caprioara 10—12 ore intr-un amestec de apa, vin, otet, usturoi si cimbru. Amestecul lichid trebuie...
Friptura pe gratar cu muschi de caprioara
Se scoate pulpa din solutia pentru marinare unde a stat zece ore, se bate cu un batator de lemn, se unge cu putin ulei si se...
Friptura de caprioara
Se condimenteaza pulpa de caprioara cu condimente pt. vanat, busuioc, mustar. Se lasa putin sa patrunda condimentele, apoi se fi
Traistute de caprioara
Fazanul se spala, se curata si se lasa timp de doua-trei ore Ia marinat, impreuna cu doua cepe taiate solzisori, telina si...
Fazan umplut
Incalzim cuptorul la 220 de grade, spalam castanele, le taiem pe latime si le prajim in cuptorul incins pana se desface...
Iepure cu castane
Pieptul de fazan se injumatateste. Se condimenteaza cu sare, piper si maghiran. Ficateii de gasca se taie in 8 bucati de cate...
Piept de fazan umplut in stil vanatoresc
Pulpele de iepure de camp se pun cu o seara inainte la marinat: zarzavatul curatat se taie rondele, se pune ceapa si se...
Iepure de camp cu sos vanatoresc
Carnea curatata de pielita se lasa o zi in saramura cu legume. Ceapa si morcovii taiati rondele se calesc in putin ulei,...
Carne de vanat
Ratele se curata, se infige in ele bucati de slanina, se sareaza pe dinauntru si dinafara. Gutuile feliate se aseaza in...
Rata salbatica umpluta cu gutui
Prajeste spinarea de caprioara in ulei incins pe toate partile, dupa care adauga legumele, boabele de ienupar, ceapa si...
Spinare de caprioara
In ziua inaintea friptului carnea se marineaza, prunele uscate si desamburate se inmoaie in vin rosu. In feliile de carne se...
Frigarui de caprioara
Slanina taiata fasii se frige in untura topita, se caleste ceapa, se adauga carnea si se fierbe inabusit. Se potriveste...
Tocanita de caprioara cu ciuperci
Carnea de caprioara se prajeste pe ambele parti, se adauga zarzavaturile, boabele de ienupar, ceapa.Se condimenteaza cu sare...
Cotlete de caprioara ca la Baden
Carnea de mistret foarte bine spalata se taie in fasii subtiri impreuna cu slanina afumata. Se pune in apa rece, slanina se...
Tocana de vanat cu garnitura de fasole neagra
Cu o zi inainte de preparare maceram carnea, iar prunele uscate le inmuiem in vin rosu. Crestam feliile de carne si le ungem...
Frigarui cu carne de caprioaraCuratam legumele, le taiem bucati mai mari, ungem o tava cu putin ulei si le asezam amestecate. Usturoiul nu l-am mai curatat...
Friptura de iepure cu legume
Rata se curata de pene si de maruntaie si se tine la rece 24 de ore intr-un amestec de vin, sare si piper. Apoi, se scoate,...
Rata salbatica in sos de fructeFriptura de caprioara va fi o cina delicioasa. Carnea frageda de la bait servita alaturi de niste galbiori, va fi un deliciu...
Friptura de caprioara cu galbiori
Se curata muschiuletul de caprioara de pielite, se condimenteaza, apoi se rumeneste intr-o tigaie cu putin ulei. Se adauga...
Friptura de caprioara cu fructe de padure
Se curata ciupercile si se taie cuburi baconul. Se spala carnea, se sterge si se pipereaza. Se incing in tigaie 2 linguri de...
Friptura de caprioara
Carnea de caprioara dezosata se taie felii(fileuri), se sareaza, se pipereaza. Se presara cu rozmarin, cimbrisor si boabe...
File de caprioara cu sos de stafide si gogosele de cartofi
Se spala hribii, se lasa sa se inmoaie in apa calduta. Se desprinde carnea de pe os de-a lungul coloanei vertebrale, de pe o...
Muschi de caprioara cu pere umplute
Inainte de a fi preparata, carnea se tine in bait 2 zile. Pentru prepararea baitului, se amesteca toate ingredientele date,...
Pulpa de mistret cu afine
Iepurele, dupa ce a stat la fezandat in piele 2 zile, se jupoaie si se tine la bait 12 ore. Dupa ce a fost scos de la...
Rasol in bors de iepure impanat
Se taie de pe carne grasimea, se sareaza si se pipereaza pe amandoua partile. Uleiul se infierbanta intr-o tigaie si carnea...
Medalioane de caprioara cu prune uscate si piure de cartofi
Fazanul trebuie neaparat tinut 2-3 zile dupa ce a fost vanat, inainte sa fie pregatit.Dupa ce s-a jumulit, s-a curatat de...
Fazan fript
Inainte de a fi fripta, rata se marineaza. Se face o marinata din vin rosu, otet diluat, cateva foi de dafin, boabe de piper;...
Rata salbatica fripta
Bucatile care raman de la carnea aleasa pentru friptura se sterg de sosul marinatei (apa amestecata cu vin, 203 linguri otet,...
Mancare rece de iepure cu masline
Se rumenesc, intr-o cratita cu o lingura de unt, 200 gr slanina sau costita afmata si vreo 25 fire arpagic. Cand s-au...
Iepure cu ciuperci
Friptura de caprioara se poate prepara si fara sa fi stat in marinata, carnea fiind destul de frageda. Este mai gustoaa insa...
Pulpa de caprioara la tava
Carnea taiata in bucati se trage in cratita mare cu jumatate din unt, pana cand este frumos rumenita. Cu restul de unt se...
Tocana de mistret tanar
Prepelita se mananca foarte proaspata. Se jumuleste, se scot intestinele si maruntaiele, se parleste repede, se sterge cu o...
Prepelita
Se curata prepelitele. Se sareaza, se pune ficatul inauntru, se inveleste fiecare prepelita cu o foaie de vita, apoi cu o...
Prepelite inabusite
Potarnichile se lasa o zi doua sa se fragezeasca. Se prepara 2 potarnichi la tava, punandu-se in unt. Cand sunt aproape gata,...
Potarnichi cu smantana
Se spala bine carnea si se sterge cu o cirpa curata, se taie bucati si se rumeneste in ulei amestecat cu unt. Se adauga ceapa...
Friptura de iepure sote vinatoresc
Se taie carnea in doua transe si se bate un pic dupa care se da prin faina pe ambele parti apoi se trage in 100 ml ulei...
Medalion de caprioara
In cratita cu uleiul fierbinte se prajesc bucatile de iepure, se adauga ceapa taiata pestisori, vinul, 2-3 linguri de apa,...
Iepure cu masline
Intr-o cratita cu o lingura de untura se prajesc usor bucatile de iepure, se adauga ½ pahar de apa, ceapa tocata,...
Iepure cu smintina
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane