Mancaruri cu vanat

Fazan fript
Romania

Fazan fript

In prima faza se curata fazanul de pene, de intestine, i se inlatura capul si labele. Se pune apoi la flambat pe flacara...

Fazan fript
Fazan cu sos Madera
Romania

Fazan cu sos Madera

Fazanul se curata de pene si intestine, se spala si se sterge. Se acopera apoi pieptul cu felii de slanina si se pune cu unt...

Fazan cu sos Madera
Fazan umplut
Romania

Fazan umplut

Curatam fazanul de pene, se tine pe flacara mare ca sa se nrcu puful, se sterge cu o cirpa umeda si se goleste de intestine...

Fazan umplut
Fazan cu mere
Romania

Fazan cu mere

Se curata fazanul de pene, se sterge cu o cirpa umeda, apoi se goleste de intestine si de maruntaie. Se spala si se sareaza,...

Fazan cu mere
Friptura de rata cu smantana
Romania

Friptura de rata cu smantana

Curatam ratat de pene; se parleste pe foc mare, apoi se freaca cu putin malai. Se spala si se goleste de intestine si de...

Friptura de rata cu smantana
Friptura de rata cu ciuperci
Romania

Friptura de rata cu ciuperci

Se pregateste rata cu o zi inainte, se lasa taiata bucati, cu putina sare, la rece si se stropeste cu unt topit cind se pune...

Friptura de rata cu ciuperci
Porumbei cu costita afumata
Romania

Porumbei cu costita afumata

Se jumulesc porumbeii de pene, apoi se trec prin flacara si se spala cu apa rece. Se golesc de maruntaie, dupa care se taie...

Porumbei cu costita afumata
Friptura de mistret
Romania

Friptura de mistret

Se inlatura pielita de pe carne, eventual se scoate osul, se desface pulpa pe latimea ei, se impaneaza cu usturoi si slanina,...

Friptura de mistret
Cotlete de mistret cu sos
Romania

Cotlete de mistret cu sos

Carnea de mistret se tine in solutie pentru marin a re cel putin trei zile. Cind se prepara, carnea se sterge, se sareaza...

Cotlete de mistret cu sos
Ragout din carne de mistret
Romania

Ragout din carne de mistret

Carnea marinata se pune in apa rece, se spala bine si se opareste un sfert de ora cu apa clocotita. Se scoate din apa si se...

Ragout din carne de mistret
Fazan portughez
Romania

Fazan portughez

Curatam pasarea de pene, se pirleste pe flacara mica, se sterge cu o cirpa curata inmuiata in apa rece, dupa care se goleste...

Fazan portughez
Iepure delicios
Romania

Iepure delicios

Se taie carnea bucati potrivit de mari, dupa ce s-a scos din sosul marinat, si se sareaza usor. Se rumeneste carnea in unt,...

Iepure delicios
Mancare rece de iepure
Romania

Mancare rece de iepure

Se marineaza carnea in apa cu otet si usturoi zece ore, apoi se scoate si se taie bucati potrivit de mari. Se sareaza carnea...

Mancare rece de iepure
Friptura pe gratar cu muschi de caprioara
Romania

Friptura pe gratar cu muschi de caprioara

Marinam carnea de caprioara 10—12 ore intr-un amestec de apa, vin, otet, usturoi si cimbru. Amestecul lichid trebuie...

Friptura pe gratar cu muschi de caprioara
Friptura de caprioara
Romania

Friptura de caprioara

Se scoate pulpa din solutia pentru marinare unde a stat zece ore, se bate cu un batator de lemn, se unge cu putin ulei si se...

Friptura de caprioara
Traistute de caprioara
Romania

Traistute de caprioara

Se condimenteaza pulpa de caprioara cu condimente pt. vanat, busuioc, mustar. Se lasa putin sa patrunda condimentele, apoi se fi

Traistute de caprioara
Fazan umplut
Romania

Fazan umplut

Fazanul se spala, se curata si se lasa timp de doua-trei ore Ia marinat, impreuna cu doua cepe taiate solzisori, telina si...

Fazan umplut
Iepure cu castane
Romania

Iepure cu castane

Incalzim cuptorul la 220 de grade, spalam castanele, le taiem pe latime si le prajim in cuptorul incins pana se desface...

Iepure cu castane
Piept de fazan umplut in stil vanatoresc
Romania

Piept de fazan umplut in stil vanatoresc

Pieptul de fazan se injumatateste. Se condimenteaza cu sare, piper si maghiran. Ficateii de gasca se taie in 8 bucati de cate...

Piept de fazan umplut in stil vanatoresc
Iepure de camp cu sos vanatoresc
Romania

Iepure de camp cu sos vanatoresc

Pulpele de iepure de camp se pun cu o seara inainte la marinat: zarzavatul curatat se taie rondele, se pune ceapa si se...

Iepure de camp cu sos vanatoresc
Carne de vanat
Romania

Carne de vanat

Carnea curatata de pielita se lasa o zi in saramura cu legume. Ceapa si morcovii taiati rondele se calesc in putin ulei,...

Carne de vanat
Rata salbatica umpluta cu gutui
Romania

Rata salbatica umpluta cu gutui

Ratele se curata, se infige in ele bucati de slanina, se sareaza pe dinauntru si dinafara. Gutuile feliate se aseaza in...

Rata salbatica umpluta cu gutui
Spinare de caprioara
Romania

Spinare de caprioara

Prajeste spinarea de caprioara in ulei incins pe toate partile, dupa care adauga legumele, boabele de ienupar, ceapa si...

Spinare de caprioara
Frigarui de caprioara
Romania

Frigarui de caprioara

In ziua inaintea friptului carnea se marineaza, prunele uscate si desamburate se inmoaie in vin rosu. In feliile de carne se...

Frigarui de caprioara
Tocanita de caprioara cu ciuperci
Romania

Tocanita de caprioara cu ciuperci

Slanina taiata fasii se frige in untura topita, se caleste ceapa, se adauga carnea si se fierbe inabusit. Se potriveste...

Tocanita de caprioara cu ciuperci
Cotlete de caprioara ca la Baden
Romania

Cotlete de caprioara ca la Baden

Carnea de caprioara se prajeste pe ambele parti, se adauga zarzavaturile, boabele de ienupar, ceapa.Se condimenteaza cu sare...

Cotlete de caprioara ca la Baden
Tocana de vanat cu garnitura de fasole neagra
Romania

Tocana de vanat cu garnitura de fasole neagra

Carnea de mistret foarte bine spalata se taie in fasii subtiri impreuna cu slanina afumata. Se pune in apa rece, slanina se...

Tocana de vanat cu garnitura de fasole neagra
Frigarui cu carne de caprioara
Romania

Frigarui cu carne de caprioara

Cu o zi inainte de preparare maceram carnea, iar prunele uscate le inmuiem in vin rosu. Crestam feliile de carne si le ungem...

Frigarui cu carne de caprioara
Friptura de iepure cu legume
Romania

Friptura de iepure cu legume

Curatam legumele, le taiem bucati mai mari, ungem o tava cu putin ulei si le asezam amestecate. Usturoiul nu l-am mai curatat...

Friptura de iepure cu legume
Rata salbatica in sos de fructe
Romania

Rata salbatica in sos de fructe

Rata se curata de pene si de maruntaie si se tine la rece 24 de ore intr-un amestec de vin, sare si piper. Apoi, se scoate,...

Rata salbatica in sos de fructe
Friptura de caprioara cu galbiori
Romania

Friptura de caprioara cu galbiori

Friptura de caprioara va fi o cina delicioasa. Carnea frageda de la bait servita alaturi de niste galbiori, va fi un deliciu...

Friptura de caprioara cu galbiori
Friptura de caprioara cu fructe de padure
Romania

Friptura de caprioara cu fructe de padure

Se curata muschiuletul de caprioara de pielite, se condimenteaza, apoi se rumeneste intr-o tigaie cu putin ulei. Se adauga...

Friptura de caprioara cu fructe de padure
Friptura de caprioara
Romania

Friptura de caprioara

Se curata ciupercile si se taie cuburi baconul. Se spala carnea, se sterge si se pipereaza. Se incing in tigaie 2 linguri de...

Friptura de caprioara
File de caprioara cu sos de stafide si gogosele de cartofi
Romania

File de caprioara cu sos de stafide si gogosele de cartofi

Carnea de caprioara dezosata se taie felii(fileuri), se sareaza, se pipereaza. Se presara cu rozmarin, cimbrisor si boabe...

File de caprioara cu sos de stafide si gogosele de cartofi
Muschi de caprioara cu pere umplute
Romania

Muschi de caprioara cu pere umplute

Se spala hribii, se lasa sa se inmoaie in apa calduta. Se desprinde carnea de pe os de-a lungul coloanei vertebrale, de pe o...

Muschi de caprioara cu pere umplute
Pulpa de mistret cu afine
Romania

Pulpa de mistret cu afine

Inainte de a fi preparata, carnea se tine in bait 2 zile. Pentru prepararea baitului, se amesteca toate ingredientele date,...

Pulpa de mistret cu afine
Rasol in bors de iepure impanat
Romania

Rasol in bors de iepure impanat

Iepurele, dupa ce a stat la fezandat in piele 2 zile, se jupoaie si se tine la bait 12 ore. Dupa ce a fost scos de la...

Rasol in bors de iepure impanat
Medalioane de caprioara cu prune uscate si piure de cartofi
Romania

Medalioane de caprioara cu prune uscate si piure de cartofi

Se taie de pe carne grasimea, se sareaza si se pipereaza pe amandoua partile. Uleiul se infierbanta intr-o tigaie si carnea...

Medalioane de caprioara cu prune uscate si piure de cartofi
Fazan fript
Romania

Fazan fript

Fazanul trebuie neaparat tinut 2-3 zile dupa ce a fost vanat, inainte sa fie pregatit.Dupa ce s-a jumulit, s-a curatat de...

Fazan fript
Rata salbatica fripta
Romania

Rata salbatica fripta

Inainte de a fi fripta, rata se marineaza. Se face o marinata din vin rosu, otet diluat, cateva foi de dafin, boabe de piper;...

Rata salbatica fripta
Mancare rece de iepure cu masline
Romania

Mancare rece de iepure cu masline

Bucatile care raman de la carnea aleasa pentru friptura se sterg de sosul marinatei (apa amestecata cu vin, 203 linguri otet,...

Mancare rece de iepure cu masline
Iepure cu ciuperci
Romania

Iepure cu ciuperci

Se rumenesc, intr-o cratita cu o lingura de unt, 200 gr slanina sau costita afmata si vreo 25 fire arpagic. Cand s-au...

Iepure cu ciuperci
Pulpa de caprioara la tava
Romania

Pulpa de caprioara la tava

Friptura de caprioara se poate prepara si fara sa fi stat in marinata, carnea fiind destul de frageda. Este mai gustoaa insa...

Pulpa de caprioara la tava
Tocana de mistret tanar
Romania

Tocana de mistret tanar

Carnea taiata in bucati se trage in cratita mare cu jumatate din unt, pana cand este frumos rumenita. Cu restul de unt se...

Tocana de mistret tanar
Prepelita
Romania

Prepelita

Prepelita se mananca foarte proaspata. Se jumuleste, se scot intestinele si maruntaiele, se parleste repede, se sterge cu o...

Prepelita
Prepelite inabusite
Romania

Prepelite inabusite

Se curata prepelitele. Se sareaza, se pune ficatul inauntru, se inveleste fiecare prepelita cu o foaie de vita, apoi cu o...

Prepelite inabusite
Potarnichi cu smantana
Romania

Potarnichi cu smantana

Potarnichile se lasa o zi doua sa se fragezeasca. Se prepara 2 potarnichi la tava, punandu-se in unt. Cand sunt aproape gata,...

Potarnichi cu smantana
Friptura de iepure sote vinatoresc
Romania

Friptura de iepure sote vinatoresc

Se spala bine carnea si se sterge cu o cirpa curata, se taie bucati si se rumeneste in ulei amestecat cu unt. Se adauga ceapa...

Friptura de iepure sote vinatoresc
Medalion de caprioara
Romania

Medalion de caprioara

Se taie carnea in doua transe si se bate un pic dupa care se da prin faina pe ambele parti apoi se trage in 100 ml ulei...

Medalion de caprioara
Iepure cu masline
Romania

Iepure cu masline

In cratita cu uleiul fierbinte se prajesc bucatile de iepure, se adauga ceapa taiata pestisori, vinul, 2-3 linguri de apa,...

Iepure cu masline
Iepure cu smintina
Romania

Iepure cu smintina

Intr-o cratita cu o lingura de untura se prajesc usor bucatile de iepure, se adauga ½ pahar de apa, ceapa tocata,...

Iepure cu smintina
Gogosi

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Ardei iuti la otet
4
Romania

Ardei iuti la otet

Acestia sunt preferatii mei! Aleg mereu ardei rosii, carnosi si foarte iuti!

Ardei iuti la otet
Gogosi
5
Romania

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi