Puneti uleiul intr-o tigaie incinsa. In timp ce uleiul se incalzeste, spalati rosiile, scoateti miezul si tocati-l in bucati...
Farfalle cu sos rapid de rosii
Pe un tocator, asezati fiecare scoica pe partea plata si taiati-o pe lungime in jumatate. Puneti uleiul de masline intr-o...
Taglierini cu scoici
Puneti uleiul de masline intr-o tigaie cu fundul gros incinsa si adaugati barbunul, curatat de solzi. Maruntiti si apoi...
Taglierini cu barbun la tigaie
Faceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre...
Paste ravioliPuneti parmezanul, busuiocul, rosiile si mozarrella intr-un bol, amestecati si condimentati dupa gust. Taiati feliile de...
Ravioli cu prosciutto, rosii, busuioc si mozzarella
Spalati bine urzicile si limba-mielului si cufundati-le in apa cu sare clocotita timp de 30 de secunde. Strecurati-le si...
Ravioli cu urzici si ricotta
Daca fasolea lata este foarte mica si moale, o puteti folosi cruda. Daca este de marime medie sau mare, inmuiati-o in apa...
Ravioli cu fasole lata zdrobita, menta si ricotta
Puneti ciupercile uscate intr-un bol mic si adaugati aproximativ 285 ml de apa clocotita. Asigurati-va ca toate ciupercile...
Pappardelle cu ciuperci, cimbru, sos de rosii si mascorpone
Curatati ciupercile cu o pensula de patiserie sau un servet si feliati-le subtire. Puneti uleiul de masline intr-o tigaie...
Pappardelle cu ciuperci
Puneti untul si uleiul de masline intr-o tigaie aproape incinsa, cu fundul gros. Adaugati prazul feliat oblic si usturoiul,...
Pappardelle cu praz dulce si mascarpone
Puneti uleiul de masline si usturoiul intr-o tigaie cu fundul gros aproape incinsa si caliti-l aproximativ 30 de secunde fara...
Tagliatelle cu dovlecei verzi, lamaie si busuioc
Puneti uleiul de masline intr-o tigaie foarte incinsa, cu fundul gros si adaugati imediat midiile si usturoiul. Acoperiti cu...
Tagliatelle cu sfecla rosie, pesto si midii
In primul rand, scoateti mazarea si fasolea lata din pastai. Puneti mazare si fasolea in apa clocotita, nesarata si lasati-o...
Tagliatelle cu mazare si fasole lata
Scoateti buchetelele de la broccoli, apoi taiati, curatati si tocati marunt tulpinile. Intr-o tigaie, prajiti usturoiul tocat...
Farfalle cu broccoli, ansoa si ardei iute rosu
Intr-o tigaie, prajiti pancetta in putin ulei de masline pana ce se rumeneste usor. Adaugati usturoiul maruntit si cimbrul si...
Farfalle cu varza creata, pancetta, cimbru si mozzarella
Incingeti intr-o tigaie mare doua linguri de ulei si caliti usturoiul si ardeiul iute timp de 30 de secunde inainte de a...
Spaghete cu masline zdrobite, rosii si usturoi
In timp ce spaghetele se fierb „al dente" in apa clocotita cu sare, tocati marunt usturoiul, ardeii si patrunjelul....
Spaghete cu usturoi, ardei iute si patrunjel
In timp ce spaghetele se fierb in apa clocotita si sarata, tocati ceapa, rosiile si busuiocul. Caliti usor, timp de 5 minute,...
Spaghete cu ceapa rosie, tomate si busuioc
Mai intai faceti pangritata. Puneti uleiul de masline intr-o tigaie incinsa, cu fundul gros. Adaugati usturoiul si cimbrul...
Spaghete cu ansoa, ardei iute si pangritata
Fierbeti pastele linguine in apa clocotita cu sare pana se fac „al dente". Intre timp, incingeti o tigaie si adaugati...
Linguine cu pancetta, ardei iute, moluste si vin alb
Fierbeti linguinele in apa clocotita cu sare pana se fac „al dente". Intre timp, prajiti usturoiul, ardeii iuti rosii,...
Linguine puttanesca
Prepararea Cannelloni cu ciuperci incepe prin curatarea ciupercilor. Acestea se taie felii si se sropesc cu zeama de lamaie....
Cannelloni cu ciuperciPunem intr-o tigaie 3-4 linguri de ulei de masline si ceapa taiata pestisori cu un pic de sare (nu mult, un varf de cutit) si...
Pisaladiere
Pieptul de pui se spala si se taie cubulete, in care se infig scobitori. Cateii de usturoi se taie feliute si se amesteca cu...
Spaghete cu frigarui de puiPastele se fierb al dente in apa cu sare. In acest timp se incinge uleiul de masline in tigaie. Jumatate din sunca felii se...
Tagliatelle cu prosciutto
Se pune apa la fiert pentru paste. In apa punem cateva picaturi de ulei si sare. Pastele se vor fierbe al dente. Cat timp...
Linguini cu crevetiSe fierb pastele in apa cu sare dupa indicatiile de pe cutie, se dau deoparte cam 60 ml din apa in care au fiert pastele....
Paste cu rosii uscate si anghinareBranza de vaci, 1 lingurita rasa de sare, oul, grisul si faina se pun intr-un bol. Se framanta pana la obtinerea unui aluat...
Gnocchi cu branza de vaci
Carnea se spala, se curata de pielite si se pune la fiert in apa rece. Cand da in clocot, se ia spuma si se continua...
Budinca de taitei dietetica
Se fierb spaghetele in apa sarata (se lasa putin crocante). Se adauga o lingura de ulei in apa pentru a nu se lipi. Se...
Paste cu fructe de mare
Se amesteca untul cu pasta de hamsie. Se fierb macaroanele ( in apa se adauga cubuletul cu legume sau o lingura de vegeta)....
Macaroane cu hamsie
Se caleste ceapa si usturoiul. Se adauga carnea tocata si ficateii, iar apoi pasta de tomate si rosiile. Se fierbe cateva...
Macaroane prajite
Pastele se fierb. Se incalzeste frisca, se amesteca in ea cascavalul maruntit, pana se topeste. La urma se toarna frisca cu...
Paste cu frisca si cascaval
Se pun pastele la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt gata, se scot intr-o sita si se pun sub un jet de apa rece. Se scurg...
Spaghete cu sos pesto
Branza, trecuta prin sita, se amesteca cu faina, doua oua, 100 ml de smantana si 50 g de zahar praf. Adaugam si un pic de...
Taitei din branza
Se da varza pe razatoare, se presara cu sare, se lasa sa stea 30 de minute cu sare, dupa care se scurge apa. In untura...
Paste framantate cu varza
Prepara un aluat de pizza conform retetei de "Pizza cu ciuperci". In timp ce se coace blatul, feliaza subtire 100 g de ceapa...
Pizza cu ceapa
Amesteca 50 g de faina, 40 ml de apa calduta, 5 g de drojdie si putin acid ascorbic, dupa care acopera maiaua si tine-o la...
Pizza cu ciuperci
Pune rosiile in apa fierbinte, iar dupa o jumatate de minut scoate-le si decojeste-le. Taie rosiile decojite in doua....
Pizza cu usturoi
Intai pregatim sosul béchamel. Fierbem untul cu faina timp de 5 minute, adaugam laptele, mai fierbem 10 minute dupa ce am...
Paste fainoase
Slanina se taie cubulete mici si se prajeste. Bucatile de slanina prajite se scot si la untura se adauga 2 linguri de...
Taietei cu branza
Fierbe taieteii in apa cu sare, iar intre timp prepara umplutura cu branza. Amesteca ingredientele. Amesteca taieteii fierti...
Paste cu branza de vaci
Se amesteca galbenusurile cu unt, smantana, se condimenteaza si se adauga pastele fierte. Se adauga legumele, sunca,...
Paste cu legume
Intr-un vas emailat se pun 4 l de apa la fiert. Pentru persoanele cu gusturi aparte se poate adauga o lingurita de Vegeta....
Galuste
Se sparg 4 oua mari la care se adauga 4 linguri de ulei alimentar, un sfert de lingurita de sare si se bat spuma. Galustele...
Galuste cu oua
Ceapa taiata marunt se caleste usor in ulei incins, dupa care adaugam carnea tocata si le prajim impreuna cateva minute. Apoi...
Spaghete bologneze
Se fierb pastele dupa instructiunile de pe ambalaj, apoi le racim clatindu-le cu apa rece. Intre timp, taiem rosiile, le...
Salata simpla din paste fainoase
Morcovii se aburesc in apa putin sarata timp de 5 minute, apoi se clatesc cu apa rece si se strecoara. Taiteii se fierb in...
Taitei lati cu mac si morcovi
Ceapa, ardeiul, rosia se taie marunt si se calesc in ulei. Se adauga boiaua si se amesteca. Carnea taiat felii se pune peste...
Spaghete cu tocanita de vita
Preparatele din carne se macina toate impreuna. Slanina se taie in bucatele mici si se face unsoare. Cartilajul se lasa in...
Paste picante cu tocana
Ceapa taiata cuburi se caleste in putin ulei, se ia de pe foc, se presara boia, se amesteca si cand se pune din nou pe foc,...
Paste gratinate a la Judit
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori