Puneti intr-o tigaie 4 linguri bune de ulei de masline, apoi usturoiul si cimbrul. Adaugati ceapa, acoperiti cu capac si...
Baghete cu ceapa
Intr-o tigaie mare cu putin ulei de masline, prajiti la foc mare ceapa, usturoiul si vanata. Dupa circa 4 minute, adaugati...
Grande Capella Rossa Calzone
Faceti un aluat de paine presarand aluatul cu faina pe masura ce il intindeti sub forma unei foi dreptunghiulare de circa 1...
Rulada de paine cu sunca de Parma, branza, ou si busuioc
Urmati reteta de baza pentru paine. Cand e timpul sa dati forma aluatului, intindeti aluatul intr-o foaie mare,...
Focaccia cu branza si rucolaSe dizolva drojdia in 2-3 linguri de apa si se lasa 5-10 minute. In acest timp, faina se freaca cu untul. Se adauga toate...
Cornuri din aluat dospit la receIncalziti cuptorul la 220 grade Celsius. Intr-un castron amestecati cu mana toate ingredientele Eu am impartit aluatul in...
Biscuiti din branza Cheddar cu chimenSe incepe prepararea acetui fel de mancare cu umplutura. Se taie ceapa si ardeii si se pun intr-o tigaie incinsa cu putin...
Placinta Scufita RosieSe sparge oul, se adauga apa cat incape in trei jumatati de ou, se adauga un praf de sare si se cerne deasupra faina. Se...
Placinta dobrogeana
Se cerne faina. Se framanta cu apa fierbinte si sare. Coca se imparte in bucati cat pumnul care se turtesc, se rotunjesc si...
Azima
Aluatul se intinde foaie potrivita (in Dobrogea, facaletul se numeste... merdenea si e lung si deosebit de subtire- cam 1...
Merdenele
Se curata cartofii, se tai rondele subtiri, si una cate una, se asaza pe fundul unei tavi. Se presara cu sare, iar apoi se...
Placinte cu cartofi la cuptor
Cartofii curatati se dau prin razatoare. Se pune intr-un vas si se toarna apa rece. Sa lasa sa stea in apa 15 minute, dupa...
Placinte cu cartofi
Cornurile se taie in doua, apoi capetele. Se scoate miezul cu lingura de lemn, se marunteste (eventual se usuca in cuptor si...
Cornuri umplute
Foitajul se decongeleaza, se intinde si se decupeaza forme rotunde potrivite fundului formei de copt pentru mouffin....
Mouffin cu cascaval
Se razuieste varza (1,2 kg fara cocean). Se sareaza (1l.c.mocca) si se lasa 30 de minute. Bine stoarsa si condimentata cu...
Strudel cu varza
Sfarama branza, adauga faina, oua, sare si framanta totul. Fierbe apa cu sare. Intinde branza framantata taietei de grosimea...
Taietei stiriani
Se amesteca putina faina cu untul, un ou si sare, adaugandu-se apa din cand in cand. Se incorporeaza restul de faina si se...
Placinta cu carne de porc si ceapa
Sfarama branza, adauga faina, oua, sare si framanta totul. Pune la fiert apa cu sare. Intinde branza framantata si taie...
Paste la cuptor
Saratelele sunt foarte gustoase. Daca vrei sa pui pe masa aperitive bune, pregateste saratele fragede.
Saratele fragede
Se prepara aluatul traditional pentru placinte. Se umple placintele cu amestecul de sunca, ou si smantana, se ruleaza...
Placinte cu sunca
Cartoful se curata si se fierbe in apa putin sarata, apoi se zdrobeste cu zdrobitorul de cartofi. Branza de oaie se amesteca...
Pogacele cu telemea
Pune 50 g drojdie in 200 ml de lapte caldut si adauga 1 lingura de zahar. Amesteca bine 700 g de faina, 200 ml de smantana,...
Cornuri
In apa fierbinte se dizolva bicarbonatul si se fierbe in ea spanacul pana devine moale. Dupa racire se stoarce de apa si se...
Coltunasi umpluti cu spanac si maduva
Se prajesc semintele de dovleac curatate, intr-o tigaie fierbinte. Razuim miezul de dovlecel, adaugam faina, unt moale, oua...
Paine din dovlecelBranza telemea o dam pe razatoarea cu ochiuri mari si o amestecam cu 1 ou. Aluatul de foietaj il lasam sa se descongeleze,...
Triunghiuri cu telemea
Freaca spuma 20 g de unt la temperatura camerei. Adauga un ou, putina sare si amesteca totul cu 2 linguri de faina. Dupa ce...
Galuste cu unt
Rupe o chifla in cuburi cu o latura de aproximativ 1 cm si prajeste-le in 2 linguri de ulei, amestecand continuu, pana devin...
Crutoane de paine prajita
Coltunasii cu branza sunt foarte delicioase. Aceasta reteta se prepara folosind branza de oaie.
Coltunasi cu branza de oaie
Dospim un aluat de pogaci nu foarte tare. Dupa 1 ora il intidem. Ungem aluatul cu un amestec obtinut din 3 pachete de branza...
Pogaci cu usturoi
Framantam faina, smantana si oul si intindeam aluatul obtinut. Amestecam margarina cu 13 dkg de faina si o intindem pe aluat....
Foetaj
Amestecam faina cu bicarbonatul de sodiu, le framantam cu restul ingredientelor pana obtinem un aluat usor de intins. Il...
Placinte simple
Framantam bine ingredientele si prajim placintele formate cu ajutorul unui polonic la 8 mm grosime, intr-o tigaie, in ulei...
Placinte crete
Razuim cartofii si tuchiniul. Taiem marunt usturoiul si mararul. Amestecam ingredientele. Prajim placintele in ulei...
Placinte cu dovleac
Spalam bine costreiul, il strecuram si il punem intr-o tava de 23 de cm, turnam apa in proportie de 1:4, presaram sare,...
Pizza cu costrei si tuchini
Framantam faina, sarea, zaharul, otetul, galbenusul cu laptele sau apa pana obtinem un aluat moale. Amestecam bine untura cu...
Strudel Pintyoke
Razuim cartofii, ii presaram cu sare, adaugam usturoiul si faina si amestecam cu ouale. Ii prajim intr-o tigaie in ulei pe...
Placinte cu carne de porc cu legume
Sfaramam margarina in faina si adaugam drojdia, sarea si atata smantana cat sa putem framanta aluatul cu usurinta. Framantam...
Pogaci umplute cu crema de branza
Inmuiem drojdia cu putin zahar in lapte si adaugam o lingura de faina. Spalam cartofii si ii coacem in cuptor. Ii decojim si...
Pogaci cu cartofi
Drojdia si zaharul se pun in laptele putin incalzit. Cernem faina intr-un vas adanc, sfaramam in ea untura si adaugam...
Pogaci cu foi cu jumari
Inmuiem drojdia in putin lapte si amestecam ingredientele (aluatul ar trebui sa fie mai degraba tare). Il intindem la un...
Covrig fiert si prajit
Pregatiti mai intai un aluat din: unt, faina cat cuprinde, galbenusuri, smantana, zahar, vin si sare. Framantati aluatul pe...
Aluat cu ciuperci
Intr-un vas adanc, se framanta cu mana 2 oua intregi, 60 ml apa si 300 grame faina (cat cuprinde). Cand s-a incorporat toata...
Taietei de casa
500 grame jumari pregatite din cuburi de soia, cu deosebirea ca inaite de prajire, cuburile inmuiate de soia se taie in 3-4...
Taietei cu branzaSe amesteca faina cu margarina si smintina (dar eu le-am pus direct peste faina). Se adauga cascavalul ras (eu am pus Gouda)...
Cornulete cu cascaval si macSarea si faina se amesteca. Drojdia se dizolva in jumatate din cantitatea de apa si se amesteca impreuna cu zaharul. Se lasa...
Focaccia umpluta cu ceapa si maslineAm facut un aluat de paine cu semoule fine (fina). Se face aluatul, se intinde o foaie de aluat, apoi se pune spanacul...
Painici cu spanac si somonSe amesteca drojdia cu 2 lingurite zahar si 50 ml lapte caldut. Se lasa sa creasca maiaua 10 minute. Restul de lapte se...
Rasucite cu branza si oreganoPrepararea aluatului cu oregano si pamezan dureaza aproximativ o ora. Drojdia se dilueaza intr-un bol cu lapre caldut, dupa...
Roza cu oregano si parmezanPregatirea pateurilor incepe cu prepararea aluatului. Intr-un bol, se pune faina, drojdia, sarea, zaharul, si untul, si se...
Pateuri gourmet cu prosciuttoSe cerne faina.Se adauga sarea,uleiul,drojdia frecata cu zahar si le. Se framanta aluatul pana devine elastic.Se lasa la...
Tarte aperitive cu dovlecei
Piperul sechuan si usturoiul taiat marunt se prajeste in ulei, apoi adaugam carnea tocata si restul condimentelor. Se calesc...
Paste cu carne
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane