Punem carnea taiata marunt peste ceapa prajita in ulei. Asezonam cu foi de dafin, sare, piper, apoi turnam supa de carne....
Supa de campie
Carnea curatata si taiata in cubulete (mici) se prajeste putin in ulei (pana se albeste). apoi se adauga morcovii, napii,...
Supa de potroace
La ficatul curatat si fragmentat adaugam slanina taiata in cubulete marunte, si ceapa taiata merunt si prajita in unt pana...
Supa de bilute din ficat de Bajor
Carnea se spala si se toaca. Cartofii se curata, se dau pe razatoare, se adauga carnea, apoi se adauga faina cat cuprinde...
Supa de bilute
Se caleste ceapa taiata marunt in 50 g ulei, apoi se frig si ciupercile taiate felii. Se stinge cu apa, se presara 1,5...
Supa de ciuperci
Taiem crenvurstii felii subtiri (daca nu sunt umpluti in mate, se scoate pielea de pe ei), varza creata se spala si se taie...
Supa a la Frankfurt
Oasele taiate in prealabil, se oparesc, se spala si se pun la fiert impreuna cu carnea intr-un vas adanc, sare, piper boabe,...
Supa de carne
Taiem zarzavaturile rondele, usturoiul se rade. Se pune ulei in oala si se calesc zarzavaturile si usturoiul. Se presara...
Ciorba de perisoareSupa rece de capsune este cu siguranta adorata de copii, in primul rand pentru ca este o supa dulce. Capsunele spalate si...
Supa rece de capsune
Despicam pestele, se curata de organe si de solzi,se spala, se taie capul, coada si aripioarele. Carnea se cresteaza, se taie...
Ciorba de peste
Se curata mazarea, se spala. Se curata si se spala morcovul, patrunjelul, se taie cuburi sau rondele, ceapa se foloseste...
Supa traditionala de mazare verde
Fierbem 1 – 1,5 l apa cu zahar, scortisoara si un varf de cutit de sare. Se adauga fructele spalate (visine, cirese, prune,...
Supa de fructe
Fierbem o supa concentrata de oase sau de bullion din cubulet, adaugam ghimbirul si fierbem timp de 5 minute pe foc mic....
Supa chinezeasca cu oua si porumb
Spalam conopida foarte bine apoi se desface in buchetele si se fierbe in supa de oase (daca nu este, in apa sarata) pana se...
Supa de conopida
Punem la fiert din timp fasolea(cu 2-2,5 apa rece) cu ciolanul. Adaugam morcovii curatati si intregi, telina si carnatii, si...
Supa de fasole de Jokai
Punem la fiert varza in 1,5 l apa rece. Adaugam fasolea proaspat scoasa din pastai (sau fasolea uscata pregatita...
Supa de varza cu fasole
Se taie pieptul de pui cubulete, se sareaza, se adauga piper, curcuma, boia, mirodenii, se amesteca bine si se lasa sa se...
Supa indiana
Lintea pregatita se pune la fiert in 1,5 l apa rece impreuna cu cepele rosii curatate, sarea si foaia de dafin. Din faina si...
Supa de linte
Se taie slanina in cubulete marunte, se prajeste intr-o cratita larga si apoi scoatem slanina din untura. Calim ceapa in...
Supa de cus-cus
Pe varza murata (gustata/pregatita) se toarna din abundenta 2 litri de apa rece, se adauga foile de dafin, costita, carnatul...
Supa betivanului
Curatam pestele cu atentie, se despica la sira spinarii, iar capul, coada, sira spinarii se fierb in apa sarata timp de 1 ora...
Supa de peste
In amestecul de ulei si unt preincalzit calim ceapa pana devine aurie. Adaugam sunca fiarta taiata cubulete si carnatul...
Supa de cartofi cu carnati
Taiem ceapa rosie marunt, se prajeste in putin ulei, se adauga usturoiul strivit, apoi condimentam. Adaugam putina apa, apoi...
Supa ungureasca de ciuperci cu taitei
Se prajeste slanina taiata cubulete. In grasimea ramasa se prajeste cus-cusul, se adauga ceapa tocata marunt. Se continua...
Supa cu cus-cus
Se desprinde coaja sparanghelului cu cutitul, se taie varful iar restul lujerului se taie in bucati de 1 – 2 cm. Se dizolva...
Supa crema de sparanghel
Se taie ceapa marunt, se pune in untura fierbinte, se adauga macrisul foarte bine spalat si se caleste. Se cerne faina...
Supa de macris
Lintea se alege in ajun si se pune sa se inmoaie in apa rece. A doua zi, se taie slanina cubulete. Se curata ceapa, se taie...
Supa de linte
Taiem carnea cubulete si curatam ceapa. Se taie marunt, se prajeste in jumatate din cantitatea de ulei pana devine aurie....
Ciorba din carne de curcan cu tarhon
Spalam foarte bine ciolanul si se pune la fiert in apa rece. Dupa ce s-a fiert, se scoate din oala, se dezoseaza si se taie...
Ciorba din ciolan cu tarhon
Tocam marunt ceapa si o calim in ulei. Se adauga bucatile marunte de dovleac si morcovii si atata apa cat sa-i acopere. Dupa...
Supa de dovleac de copt
Lasam peste noapte fasolea la umflat in apa. Punem a doua zi la fiert ciolanul cu zarzavaturile taiate in patru in atata apa...
Supa de fasole uscata cu smantana
Mazarea scoasa din pastai, se fierbe pana se inmoaie cu o lingura de zeama de oase indulcita cu zahar, (daca nu este cu apa...
Supa de mazare
Fierbem mazarea in apa cu vegeta. Facem un rantas din unt si faina. diluam cu lapte si fierbem pana se ingroasa putin....
Supa-crema de mazare
Se curata fasolea verde si se taie in bucati de aprox. 2 cm, apoi se fierbe pana se inmoaie in zeama de oase (sau apa). Intre...
Supa de fasole verde
Gaina se curata foarte bine, ii taiem capul, gatul, picioarele, apoi o punem intrega intr-o oala corespunzator de mare....
Supa de gaina
Prajim carnea in unt pana se albeste. Adaugam in acelasi timp zarzavaturile, sarea si le lasam sa se inmoaie in putina apa....
Supa crema cu frisca
Ciupercile curatate se taie felii subtiri iar morcovii si zarzavatul alb se taie rondele. Ceapa taiata marunt se caleste in...
Supa de ciuperci cu smantana
Fierbem din oase zeama. Prajim in untura ceapa rosie taiata marunt, adaugam toata carnea taiata cubulete, adaugam sare,...
Supa de carne
Taiem in cubulete marunte morcovii si radacinile de patrunjel. Tocam ceapa rosie. Cartofii curatati ii taiem in cuburi...
Supa de legume si bilute de cartofiSupa de linte rosie cu rosii si ceapa este foarte buna pentru vegetarieni sau pentru cei care tin post. Se adauga rosiile...
Supa de linte rosie cu rosii si ceapaIntr-o oala cu presiune se pune ceapa, lintea, nautul, rosiile taiate marunt sau razalite, patrunjelul+telina, sarea,...
Supa Harira
Curatam bine zarzavatul, se spala si se pune intreg la fiert cu apa calda. Se ferbe acoperit, la foc mic 30 de minute, dupa...
Supa de chimen
Curatam zarzavatul si se pune la fiert intreg, cu multa apa calda. Dupa o ora se scoate zarzavatul, se trece prin sita si se...
Supa pasata cu chimen
Curatam frumos guliile de coaja tare, se taie felii si se pun la fiert impreuna cu doi cartofi curatati si taiati felii....
Supa de gulii pasata
Curatam bine guliile de coaja tare, se taie fideluta si se calesc in unt, apoi se pun intr-un vas adinc si se sting cu supa...
Supa de gulii
Curatam guliile, le taiem in patru apoi le punem la fiert in apa calda impreuna cu morcovii si telina taiate felii groase. O...
Supa de gulii cu galuste de ficat
Se curata si se spala legumele. Se taie marutnsi se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert se toarna in supa niste...
Supa de legume
Decojim gulia si cartofii ii spalam apoi ii taiem cuburi. Se toaca ceapa si se caleste intr-o lingura ulei. Se adauga legume...
Supa de gulii
Se face un rantas slab din faina si unt, care se stinge cu bere, la care se adauga sare, piper, zaharul, scortisoara. Se lasa...
Supa de bereSe spala salata si se pune la fiert in supa si apoi se trece printr-o sita. Se face un sos alb din faina is lapte, si cu supa...
Supa crema de salata
Se alege untisorul si se spala, si se pastreaza doar frunzele care se pun la fiert in apa cu sare. Se strecoara untisorul si...
Ciorba de salatica (untisor)
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori