Se spala carnea, se taie bucati si se pune sa fiarba intr-un litru de apa rece. Se spumuieste cind da in clocot, se lasa sa...
Ciorba a la grec
Se curata puiul, se spala si se taie bucati. Se pune la fiert in apa rece cit sa-l acopere. Cind da in clocot se spumuieste,...
Bors de pui cu fasole verde
Ss pune carnea tocata intr-o farfurie adinca, se amesteca cu felia de piine inmuiata si bine farimitata, cu un ou crud,...
Bors de perisoare
Carnea se taie bucati potrivit de mari, se spala in apa rece si se pune la fiert impreuna cu osul intreg si curatat, cu apa...
Bors rusesc
Se curata pestele si se lasa in apa rece. Se alege orezul, se toaca ceapa si se pun sa fiarba in bors diluat cu o cana de...
Bors de peste
Se alege fasolea, se spala cu apa rece si se lasa in apa rece citeva ore. La fel se procedeaza cu ciolanul afumat, care se...
Ciorba de carne afumata cu fasole boabe
Se spala carnea, se taie bucati potrivit de mari si se pune la foc cu trei litri de apa rece. Se spumuieste cind supa da in...
Bors de vacuta
Se pune carnea tocata intr-o farfurie adinca si se amesteca bine cu miezul de piine inmuiat in apa rece, cu oul intreg,...
Bors de dovlecei umpluti
Se spala si se curata maruntaiele si tacimurile de pasare, apoi se pun sa fiarba intr-o oala adinca impreuna cu borsul si 1/2...
Bors din maruntaie de pasare
Se spala carnea, se taie bucati potrivit de mari, se pune la fiert cu apa rece cit s-o acopere. Se spumuieste cind carnea a...
Bors din carne de miel
Capul se curata de resturile de par, se inlatura ochii, se separa limba si se spala in mai multe ape reci. Se pune la fiert...
Bors din cap de miel
Se spala carnea, se taie bucati potrivit de mari care se pun la fiert in apa rece. Se spumuieste cind da in clocot, dupa care...
Bors din carne de porc
Se spala puiul, se curata, se trece pe flacara mare si se freaca usor cu malai. Se mai spala o data, se taie bucati, apoi se...
Bors din carne de pui
Spalam gaina, o uscam si facem loc pentru umplutura cu degetele. Frecam cu sare, piper atat pe interior cat si pe exterior si...
Supa de gaina umpluta
Se spala merele acrisoare de vara, se taie in doua si se curata de coaja. Dupa scoaterea cotoarelor, se taie in mai multe...
Supa de mere
Se spala burta, se curata cu lama unui cutit ascutit, se taie felii mari si se spala din nou. Se aseaza felii de burta pe...
Ciorba de burta a la francaise
Se taie o ceapa mica, se pune intr-un vas emailat, se adauga un praf de sare si 1 lingurita de chimen si se distuie in ulei...
Supa de chimen
Inainte cu o seara se spala 17 dg de mazare aleasa si se lasa la inmuiat in 1,5 l apa intr-un vas emailat. Ziua urmatoare se...
Supa de mazare uscata
Se prepara la fel ca si supa de chimen, cu diferenta ca ouale nu se bat inainte a le pune in supa, ele se lasa asa intregi....
Supa de legume cu ou
Se spala mazarea si morcovii (se tai rondele), si se calesc in putin ulei intr-o cratita emailata, aprox. 5 min, adaugand 1...
Supa de mazare verde
Fierbe carnea pe jumatate in apa sarata. Taie varza in 10-12 bucati si adaug-o la carne. Condimenteaza cu tarhon, marar si...
Supa de varzaGulasul este o mancare traditionala ungureasca, "adoptata" cu mare succes in Ardeal. In mod traditional se foloseste atat...
Gulas la ceaun cu vita
Mod de preparare: se spala fasolea verde si se rup cozile din ambele capete. Se rup bucatele de 0,5-1 cm, si se adauga...
Ciorba de fasole verde
Se prepara un rantas din faina si ulei. (rantasul nu trebuie lasat pe foc pana capata o culoare maronie, ci doar pana se...
Supa de rosii
Taiem carnea si slanina cubulete. Punem slanina in ceaun si o stropim cu ulei, o prajim pana se topeste. Adaugam carnea de...
Ciorba de carne si legume cu smantana
Taiem cubulete slanina afumata si o punem intr-o oala. Turnam deasupra uleiul si topim grasimea de pe slanina. Adaugam ceapa...
Gulas cu ciuperci si smantana
Prajim in ulei carnea taiata bucati si ceapa si le diluam cu putina apa. Le fierbem acoperite cu un capac. Amestecam din cand...
Gulas la ceaun
Curatam ceapa si o taiem marunt, o calim intr-o oala in ulei. Taiem varza si carnea in bucati pentru tocana si le stratificam...
Ciorba de varza cu ciolan
Dezosam pulpa si o taiem cubulete. Incalzim 2 linguri de ulei intr-un ceaun si calim ceapa taiata cubulete si o presaram cu...
Supa Paloc
Curatam morcovul, prazul, ardeiul si taiem fasii. Clatim 200 gr de ciuperci si le feliem. Strecuram conservele de porumb si...
Supa cu legume chinezesti
Inmuiem stafidele in rom. Zdrobim cu furculita pireul de castane. Luam un polonic de lapte si amestecam cu praful de budinca...
Supa crema de castane cu stafide cu rom
Prajim ceapa taiata marunt in ulei, o presaram cu boia si adaugam 1,5 l de apa. Adaugam cartofii curatati si taiati...
Gulas cu peste
Indepartam coditele frunzelor de macris si le spalam, le punem la fiert si le acoperim, periodic amestecam. Dupa ce au fiert...
Supa de macris cu frisca si ou
Fierbem lintea pana devine moale. Preparam un amestec din ulei, faina si putina ceapa razuita si ingrosam supa cu el....
Supa crema de linte
Taiem in bucati maruntaiele de pasare si le punem la fiert in apa rece. Adaugam legumele taiate rondele. Condimentam cu...
Supa de pasare
Razuim pe lungime morcovii si sparanghelul, adaugam fasolea verde si le fierbem. Condimentam cu marar, sare si piper si...
Supa cu marar
Indepartam grasimea de pe zeama de carne afumata. O fierbem si o ingrosam cu un amestec de smantana si faina. Condimentam...
Supa saraca cu smantana
Fierbem 3 l de supa din ceafa, ceapa, sare si piper boabe. Calim in ulei morcovii, sfecla, patrunjelul si gulia taiate...
Supa bors
Taiem fasolea verde in bucati de 2 cm, taiem cartofii cubulete, iar morcovul si patrunjelul ii taiem rondele. Incalzim putin...
Supa de fasole verde Veronica
Taiem gaina in bucati mai mici si impreuna cu legumele feliate le calim in untul fierbinte. Turnam putina apa deasupra si...
Supa de gaina acra
Taiem cartofii cubulete. Prajim in untura ceapa taiata marunt. Daca s-a prajit ceapa o luam de pe foc si adaugam praful de...
Supa mixta
Punem la fiert 400 gr de cartofi taiati cubulete impreuna cu sarea, piperul, ½ de ceapa si cubul pentru supa. Cand...
Supa cu cartofi prajiti
Fierbem supa din legume si cuburi. Din frisca si restul ingredietelor preparam galuste. Salvia le cofera o aroma speciala....
Supa de legume cu galuste de carne
Rupem fasolea verde curatata in bucati de 3 cm si le punem la fiert intr-o oala de 8-10 l in apa sarata impreuna cu slanina....
Fasole amestecata dupa reteta bunicii
Scoatem miezul dovleacului si il punem la fiert in apa rece. Preparam supa de carne in mod obisnuit, adaugam legumele,...
Supa de carne cu dovleac pentru vegetarieni
Taiem varza fasii. Taiem morcovii cubulete. Taiem slanina in bucatele mici. Prajim slanina intr-o oala. Adaugam legumele si...
Supa Frankfurt
Punem la fiert maruntaiele de pui impreuna cu patrunjelul, morcovii, ceapa – o scoatem mai tarziu – si usturoiul....
Supa cu smantana
Inmuiem painea si o punem la fiert in supa de carne. Condimentam cu chimen, ceapa razuita, foi de dafin si cascaval afumat....
Supa brutarului
Prajim ceapa in putin ulei. Adaugam bucati de patrunjel si morcovi taiati cubulete, gulia taiata patratele si cartoful pisat....
Supa saraca
Prajim prazul feliat in 50 gr de unt si il diluam cu 800 ml de supa de carne. Cand da in clocot, adaugam 400 gr de mere...
Supa de praz
Taiem cubulete carnea si o fierbem in apa. Pregatim ingredientele: ceapa rosie o taiem marunt, morcovii, telina si cartofii...
Ciorba ardeleneasca cu carne de vita
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori