Se face, pe foc mic, o ciulama din doua linguri de unt, o lingura de faina si o cana de lapte dulce. Ciulamaua se sareaza si...
Pilaf de orez cu ciulama de carneSe toaca ceapa marunt si se caleste intr-o ceasca de ulei si o ceasca de apa. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga o...
Ragout din resturi de fripturaSe amesteca bine untul cu zaharul pudra, se adauga pudra de cacao si scortisoara amestecata cu faina, nucile macinate, se...
Prajituri migdaleCarnea se curata de pielite si se da prin masina de tocat. Se pune intr-un vas adanc si se amesteca cu jumatate din...
Friptura servita receSe faramiteaza untul cu faina. Se amesteca smantana cu galbenusurile si se framanta bine totul. Se formeaza 16 galuste, care...
Cornulete miciMuschiul se taie in felii potrivit de groase, care se trec prin faina si se prajesc in ulei incins. Se scot pe o farfurie si...
Biftec cu ciuperciSe trec feliile de muschi prin ou batut, apoi prin faina si se prajesc in ulei incins cate trei minute pe fiecare parte. Se...
Biftec elvetianSe amesteca martipanul cu doua galbenusuri. Se adauga restul de galbenusuri, zaharul pudra, apa, coaja de lamaie, amidonul,...
Prajitura cu migdaleSe amesteca bine margarina cu zaharul. Se adauga nucile pisate, faina, pudra cacao, praful de copt si esenta se rom. Aluatul...
Prajituri in forma de migdalese faramiteaza untul cu faina. Se amesteca smantana cu galbenusurile si se plamadeste bine totul. Se formeaza 16 galuste,...
Cornulete miciSe pregateste un aluat din lapte, sare, oua, zahar, drojdie si unsoare, in final se adauga si faina. Se pune intr-o tava...
Placinte dospiteFa un aluat din faina, 60 g de zahar, nuca macinata, 1 ou si unt, intinde aluatul de o grosime de 1 cm si coace-l intr-o tava...
Prajitura cu nuca si ciocolataSe bat ouale, zaharul si untul topit pana amestecul devine spumos. Se amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul de...
Briose de ciocolataAmestecam ingredientele intr-un castron, cu exceptia laptelui, bicarbonatului de amoniu si de sodiu. Din faina se utilizeaza...
Prajitura cu mierePentru a obtine aluatul amesteca zahar pudra, bicarbonat de sodiu, margarina, faina si smantana. Cand e gata framantata...
Prajitura cu miere si branzaFierbe amoniacul in lapte si amesteca cu celelalte ingrediente (faina, zahar si oua). Coace 3 foi di aluatul rezultat. Freaca...
Prajitura cu visine si budincaPrima data prepara aluatul alb. Pentru asta bate albusurile spuma si cand e apropoape gata adauga zaharul. Amesteca nuca de...
Prajitura RaffaelloSe freaca spuma untul cu zaharul si galbenusurile pana cand devine totul o pasta omogena. Se adauga un praf de sare, apoi...
Budinca de caiseSe separa galbenusurile si se freaca bine cu patru linguri de zahar. Se adauga o lingura de faina si se omogenizeaza cu...
Budinca de lamaieOuale, zaharul si untul topit se bat pana amestecul devine spumos. Se amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul de...
Briose de ciocolataReteta de clatite cu mere este o reteta aromata. Pentru aluatul clatitei este nevoie de: oua, lapte, scortisoara, faina,...
Mega clatita cu mereSe separa galbenusurile de albus si se bat spuma cu patru linguri de zahar. Amestecul se ingroasa cu o lingura de faina...
Sufleu cu smantanaSe foloseste piureul cald, care se amesteca cu doua oua intregi, batute spuma, cu chimen pisat si trei linguri de faina. Se...
Budinca de cartofiSe face o ompleta din cele patru oua crude batute spuma cu o lingurita de faina si o ceasca de lapte dulce. Faina si laptele...
Omleta cu piept de pasareSe bat ouale bine cu o lingurita de smantana si o lingurita de faina pusa in ploaie. Cand amestecul este omogen, se pune...
Omleta cu smantanaCuptorul se incalzeste la 180 grade C. Se pregateste un aluat elastic din faina, unt, zahar pudra si praf de sare, care cand...
Placinta cu mere clasicaOuale, zaharul si untul topit se bat pana amestecul devine spumos. Se amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul de...
Briose de ciocolataOuale, zaharul si untul topit se bat pana amestecul devine spumos. Se amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul de...
Briose cu bananeSe bat spuma albusurile a 6 oua, adaugand 40 g de zahar si 6 linguri de ulei, apoi se amesteca adaugand inca 30 g faina, 1...
Prajitura frantuzeasca cu macPunem sare pe filele de peste, taiate bucatele, le rotim in faina de porumb, apoi se invart in amestecul albusurilor de ou si...
Peste prajit in sos de vinSe spala frunzele de macris, se toaca marut si se prajesc in unt. Se pune faina in ploaie, se amesteca incet, se stinge cu...
Sos de macrisSe pune untul intr-o cratita emailata, pe foc mic. Se adauga faina in ploaie, amestecand mereu pentru a se omogeniza bine. Se...
Sos „Robert"Se pune untul intr-o cratita emailata si se inmoaie usor, la foc mic. Peste unt se adauga faina in ploaie, se amesteca incet...
Sos albSe pune untul intr-o cratita emailata si se inmoaie usor pe foc mic. Se pune faina in ploaie si se omogenizeaza bine, apoi se...
Sos alb IISe face un aluat de clatite, obisnuit, din lapte, ou si faina. Apoi se coc clatitele, se asaza pe o farfurie si se pregateste...
Canelloni cu carneAceasta reteta este delicioasa. Se prepara rapid si simplu. Avem nevoie doar de smantana, faina, ou si unt.
Crochete cu smantana in untSe incinge cuptorul la (200 grade), se ung cu ulei formele de briose. Se amesteca faina cu mirodeniile si cu praful de copt....
Briose cu mereSe amesteca bine cele doua oua intregi cu patru linguri de zahar si cu untul frecat spuma. Se incorporeaza faina si se...
Prajitura din dovleacSe separa albusurile de galbenusuri si bate albusul spuma cu zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile si faina, omogenizand...
Prajitura "Roua florilor"Se amesteca untul inmuiat cu o jumatate de cana de zahar si cu doua oua intregi. Se incorporeaza si se amesteca faina si...
Prajitura cu trei fructeSe freaca galbenusurile cu cinci linguri de zahar. Se adauga untul inmuiat si faina in ploaie, amestecand mereu, astfel incat...
Prajitura cu nuci si friscaOuale se bat bine cu o cana de zahar pana cand se obtine un amestec pufos. Se adauga faina in ploaie si cacaua,...
Prajitura rozSe bate albusul spuma impreuna cu zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile si se incorporeaza faina si praful de copt. Se...
Prajitura zi si noapteCele sase albusuri se bat spuma impreuna cu o cana de zahar, care se adauga treptat. Se adauga esenta de vanilie si faina in...
Prajitura ClopotelSe freaca untul cu zaharul, se incorporeaza pe rand galbenusurile si apoi faina. Se framanta aluatul si se imparte in trei...
Prajitura cu crema de cafeaSe taie untul in cubulete, se adauga un ou si doua linguri de zahar. Se incorporeaza faina si cateva linguri de apa si se...
Prajitura cu dovleacUntul se freaca bine cu 4 galbenusuri, zaharul si 3 linguri de cacao. Se adauga 200 g faina, praful de copt si laptele. Se...
Negresa cu glazura de ciocolataSe pune faina intr-un vas, se adauga putina sare, uleiul si o jumatate de cana de apa si se framanta un aluat nu foarte tare....
Placinta cu dovleacAlbusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se amesteca cu zaharul si cu nuca macinata. Se adauga faina in ploaie, amestecand...
Inimioare cu cremaSe pune faina intr-un vas. Se toarna treptat o cana de lapte in care s-a desfacut drojdia si se adauga o cana de zahar. Se...
Prajitura cu crema