Se fierbe apa cu zaharul, pana se formeaza un sirop gros, apoi se adauga caisele spalate si rupte in bucati si se fierb bine....
Jeleu de caiseFructele se pun intr-o strecuratoare, ca sa se scurga bine sucul din ele (caisele se taie in felii groase cat degetul). Se...
Prajitura cu visine sau caiseSe spala caisele, se curata de samburi si se dau prin sita. Se freaca galbenusurile cu 200 gr zahar si vanilia pana isi...
Sufleu de caiseIntr-un vas se inmoaie chiflele in apa calda 10 minute, apoi se scurg si se maruntesc. Se scot caisele din compot si se lasa...
Budinca de caise din compotSe spala caisele, se curata de samburi si se pun intr-un vas curat. Se acopera cu putina apa si se fierb un sfert de ora. Se...
Serbet de caiseSe spala fructele si se curata de samburi. Se rup in doua si se pun intr-un vas mai mare, acoperite cu 1 kg de zahar si se...
Gem de caiseSe spala caisele, se curata de samburi si se rup bucati mari. Se pun intr-un vas special si se acopera cu 1 l de apa...
Marmelada de caiseSe spala fructele si se curata de coaja. Fructele se aleg sanatoase, nu prea coapte si de marime mijlocie. Se scot samburii...
Dulceata de caise coapteSe pune zaharul cu o cana de apa intr-un vas pe foc si se leaga un sirop de consistenta siropului de dulceata. Se adauga...
Compot de caiseSe pune zaharul cu apa intr-un vas pe foc si se leaga un sirop ca pentru dulceata. Se trage vasul de pe foc ca sa stea din...
Compot de caise intregiSe culeg caisele verzi, inainte de a se forma si a se intari miezul. Se spala si se oparesc zece minute cu apa clocotita,...
Dulceata de caise verziSe aleg caise foarte coapte, se spala, se curata de samburi si se desfac bucati mici. Se pun intr-un vas emailat, se acopera...
Suc de caiseInghetata de caise este foarte cremoasa, aromata, perfecta ca si desert de vara, fiind preparata cu fructe proaspete. Iti...
Inghetata de caiseSe cerne faina, se pune sare, se adauga jumatate din cantitatea de unt topit pe foc mic, se adauga laptele caldut si se...
Tort de caiseSe aleg caise bine coapte, se zdrobesc cu o lingura de lemn, se lasa pe un tifon sa se scurga. Se foloseste numai sucul de...
Inghetata de caiseCureti merele de coaja, le golesti de seminte si de partea tare, dar pastrezi fundul, ca sa le poti umple. Pui in golul...
Mere umplute cu marmeladaSe freaca spuma untul cu zaharul si galbenusurile pana cand devine totul o pasta omogena. Se adauga un praf de sare, apoi...
Budinca de caiseFructele se spala, se desfac in jumatati si se scot samburii. Se taie apoi in sferturi si se stropesc cu lichiorul de...
Prajitura cu caiseSe aleg caise coapte, care se curata de coaja si se pun intr-un castron, presarand deasupra lor o cana de zahar. Se introduc...
Mousse de caiseSe framanta bine ingredientele necesare aluatului. Mai mult de jumatate din aluat se pune in tava, intr-un strat uniform, se...
Cozonac cu nucaSe amesteca bine galbenusul de ou, untura, coaja de lamaie si zaharul pudra. Se adauga praful de copt amestecat cu faina, si...
Linzer cu gem de caiseSe bate o spuma din ou si vin, iar apoi se adauga zahar, ghimbir, scortisoara si sare. Se adauga atata faina cat sa obtinem...
Caise prajite in aluatGalbenusurile se freaca spuma cu o treime din zahar si cu zahar vanilat. Albusurile se bat spuma tare cu restul de zahar, se...
Prajitura cu caiseDupa spalare, caisele se curata de samburi, se desfac in doua, apoi se taie in 4 – 5 bucati, se pun intr-o cratita...
Gem de caiseDupa spalare, caisele de marime mica si foarte coapte se arunca in portii mai mici in apa fierbinte. Dupa cca un minut se...
Marmelada de caiseInmoaie vasul roman pentru 20 de minute in apa rece. Spala pulpele si condimenteaza-le cu piper. Curata si toaca usturoiul....
Pulpe de iepure salbatic cu caiseSe amesteca praful de copt cu faina, dupa care se framanta cu margarina. Drojdia inmuiata in lapte se toarna peste faina, si,...
Prajitura cu nuci si gem de caiseFeliem oblic 6-8 cornuri nesarate. Amestecam 7 dl lapte cu 4 oua, 150 g zahar, 1 pachetel de zahar vanilat in care cornurile...
Sufleu din cornuri cu caiseCaisele uscate se inmoaie in vin. Cuisoarele si scortisoara se pun la fiert in 1 -1,5 l apa si cand apa se reduce la 0,5 l,...
Pepene galben cu miere si caiseLaptele se fierbe cu 40 g zahar, se adauga coaja de lamaie, un praf de sare, pastaia de vanilie taiata in doua si cu...
Orez cu caiseBatem spuma galbenusurile cu zaharul pudra, incorporam faina, drojdia inmuiata in lapte cu zahar si la sfarsit, untul topit....
Placinta cu caisePentru décor: zahar pudra, pentru fiecare bucata ¼ compot de caise si 2-3 boabe de struguri albi Fierbem pastele in apa...
Prajitura PozsonyTaiem piscotul in 3 foi. Incalzim iaurtul cu 2 linguri de gelatina si 18 dkg de zahar, nu este necesar sa fierbem amestecul,...
Tort cu caise si iaurtSe spala caisele, li se scot samburii si se paseaza prin sita. Se amesteca intr-un vas piureul de caise cu zaharul, vanilia...
Inghetata de caisePrajim intr-o tigaie fulgii de cocos pana devin aurii. Fierbem laptele cu frisca, 3 dkg de , sare si vanilat. Presaram...
Supe de caise cu galuste de cocosFierbem laptele cu 4 dkg de zahar, coaja de lamaie nerasa, sarea si batonul de vanilie crestat. Adaugam orezul spalat si...
Orez cu lapte si caiseBlatul: Se freaca untura spuma, se adauga galbenusurile, zaharul, faina si albusurile spuma. Compozitia se coace in doua...
Tort cu crema de caise italienescBlatul-budinca: Se fierbe laptele vanilat cu faina timp de 7-8 min, se amesteca cu zaharul si se fierbe in continuare....
Tort de caiseSe freaca untul cu zaharul, dupa care se include faina cernuta. Se coace blatul, se umple cu marmelada in care s-au inclus...
Tort cu marmelada de caiseBlatul: Ouale se freaca cu sarea, zaharul si coaja rasa de lamaie. Dupa ce compozitia a devenit ca o crema se adauga faina....
Tort de caise rusescBlatul: Ouale se freaca cu zaharul, coaja rasa si zeama de lamaie. Se adauga faina. Se coace in forma de savarina, dupa care...
Tort de caise deliciosAmestecam ingredientele si coacem aluatul la foc mediu. Ungem formele de briose si le tapitam cu hartie de copt. Putem adauga...
Briose cu ciocolata usoareAmestecam aroma de caise cu romul si apa. Inmuiem piscoturile in amestec si tapetam cu ele un vas rotund transparent....
Tortul cu mascarponeFramantam ingredientele si impartim aluatul obtinut in 2 parti, ungem o foaie cu gem de caise. Umplutura: batem spuma 5...
Felii cu cocosDaca folositi piersici din conserva atunci trebuie scurse de sirop, daca folositi proaspete atunci trebuiesc curatate de...
Desert cu caise si piersici fara blatPunem la fiert 7 dl de lapte, intre timp amestecam galbenusurile cu zaharul, sarea, zaharul vanilat si laptele ramas,...
Racoritoare de caiseDin ingredientele pentru aluat se face un aluat care se intinde un dreptunghi (latimea cam 35 cm), se unge cu unt si peste se...
Colacel cu caise uscate si ciocolataBlatul Se amesteca migdalele pisate cu zaharul si faina si din compozitia obtinuta. Se coc doua foi care dupa racire se umplu...
Tort de migdale cu crema de caiseVa recomandam o rulada usoara, foarte light care va multumi pe deplin papilele gustative ale persoanelor noastre dragi. Se...
Rulada cu frisca si gem de caiseMuschiul de porc se taie in doua. Se adauga baconul, patrunjelul peste bacon, se adauga caisele uscate taiate in jumatati. Se...
Rulada de porc cu sos de caise