Pentru piscot batem o spuma usoara din albusuri si zahar. Batem spuma margarina cu zaharul pudra si adaugam galbenusurile,...
Tort cu lapte de pasarePentru aluat maruntim nuca si o prajim. Amestecam bine galbenusurile, 4 linguri de apa si zaharul. Batem spuma albusurile,...
Felie cu nuci prajiteFramantam ingredientele pentru aluat si coacem 2 foi. Din 4 oua coacem piscotul in mod traditional. Il umplem cu urmatoarea...
Prajitura IbolyaAmestecam ingredientele pentru aluat si tapetam o forma cu modele astfel incat sa ramana aluat si pentru acoperit. Pentru...
Baston cu branzaAmestecam in ½ l de lapte sarea, zaharul, untul si grisul. Fierbem crema amestecand continuu. Adaugam la restul de lapte...
Crema in doua culoriAluat: batem spuma albusurile cu zaharul, adagam nuca, faina, pesmetul si praful de copt. Turnam amestecul intr-o tava...
Prajitura cu foiFramantam faina, untura si margarina, adaugam zaharul pudra, galbenusurile, praful de cacao, bicarbonatul de amoniu si atat...
Prajitura cu piscoturi si glazura de ciocolataAmestecam ingredientele pentru aluat cu atata lapte cat sa obtinem un aluat usor de framantat. Impartim aluatul in 2 parti. O...
Prajitura cu alune si nucaCaptusim cu hartie de copt o tava de 26 de cm in diametru. Incalzim cuptorul la 180 de grade C. Batem spuma zaharul, zaharul...
Tort cu vin rosuTiramisu reţetă cu fructe Pentru sirop razuim coaja unei lamai, adaugam zeama de lamaie, 1,5 dl apa si 2,5 dkg zahar,...
Tiramisu reţetă cu fructeAluatul este uns cu gem. Framantam ingredientele pentru aluat si il impartim in 2 parti. O parte o intindem si o ungem cu...
Magnat cu nucaFramantam ingredientele si turnam aluatul obtinut intr-o forma (forma poate fi de cornulete sau orice alt fel. Dupa coacere...
Cornulete cu cocosPiscot din 4 oua: amestecam albusurile cu apa si batem spuma, adaugam zaharul si galbenusurile, faina, macul si praful de...
Prajitura cu mac si lamaieBatem spuma 6 galbenusuri cu zaharul pudra, untul si zaharul vanilat. Adaugam laptele rece si faina amestecata cu praful de...
Prajitura curcubeuFramantam bine ingredientele, formam cornulete mici din aluat. Dupa racire le rulam, la cald, cu zahar vanilat.
Cornulete cu vanilieMai intai se prepara o portie de carne de soia. Apoi, se fierb cartofi fainosi in coaja (1 kg), se curata, se paseaza pana...
Cartofi frecati cu soiaIahnie de fasole din 400 g fasole uscata care se fierbe bine si se trece prin masina de tocat carne. Daca tocatura este prea...
Iahnie de fasoleCeapa (200g) se taie felii groase de 2 mm si se prajeste in ulei fierbinte, se amesteca cu furculita sa se rumeneasca...
Mancarca de ceapaSe curata 700 g gulii fragede, se spala si se taie in felii de cca 1cm. Se pun intr-un vas emailat si se pun la fiert....
Snitel din guliiSe alege orez (325 g) cu boabe lungi, se spala in strecuratoare sub jet de apa calda si se caleste in doua linguri de ulei....
Orez calitSalata verde se rupe in bucati (nu se taie pentru ca isi pierde din calitati) , se fierb 3-4 oua si se taie cubulete, branza...
Salata freshBatem spuma zaharul pudra si galbeusurile, macinam jumatate din cantitatea de alune iar restul o maruntim si impreuna cu...
Budinca de branzaCartofii se curata si se taie cubulete. Usturoiul se zdrobeste si se caleste in unt. Se adauga cartofii si prajim impreuna...
Cartofi cu usturoiCartofii se curata, se spala si se taie rondele subtiri. Ii punem sa fiarba in atata apa rece cu sare, cat sa ii acopere....
Galuste prajite din cartofiCartofii fierti se zdrobesc, adaugam faina, galbenusurile, sarea, drojdia dospita in lapte si untul. Toata compozitia se...
Gogosi cu cartofiCartoful se curata, se spala si se taie rondele si se aseaza intr-un vas iena. Se presara usturoiul zdrobit, presaram cu...
Cartofi gratinatiBranza de vaci se amesteca bine, fara cocoloase si adaugam zaharul. Adaugam bucatile de ananas si atata suc de ananans,...
Branza cu ananasCartofii se fierb in coaja pe jumatate, se cojesc, apoi se taie in felii mari. Intr-o tava mare, in care am pus cateva...
Cartofi nisiposi la cuptorFramantam faina, galbenusurile, zaharul pudra, praful de copt, margarina, sarea, coaja rasa de lamaie cu putina smantana...
Prajitura cu mere si macFramantan faina, margarina, branza de oaie si drojdia inmuiata in lapte. Infasuram aluatul in folie si il punem la rece o...
Pogaci cu iaurtFramantam ingredientele pentru aluat intr-un vas, presaram faina pe o suprafata si coacem 3 foi. Fierbem budinca si dupa...
Prajitura Felie cu rosiiCartofii se razuiesc pe razatoarea mare, adaugam smantana, saram si atata faina adaugam, incat compozitia sa fie mai moale...
Crochete cu cartofiCuptorul se incinge la 210 grade. Cartofii se curata, se taie cubulete, se fireb in apa fierbinte, se strecoara si se...
Cartofi la cuptorUntul se imparte in doua. Intr-una din parti se caleste ceapa tocata marunt, usturoiul si ardeiul iute. Adaugam ciupercile...
Orez cu ciuperciFramantam faina cu untul, sarea, smantana si oul, lasam la odihna la rece o ora. Apoi intindem aluatul si formam pogaci,...
Cornulete umpluteCoacem un piscot din 10 oua. Batem spuma 10 oua cu 10 linguri de zahar. Amestecam 9 linguri de faina cu 1 lingura de praf de...
Tort cu ciocolata si castaneBatem spuma 4 galbenusuri cu 15 dkg unt sau margarina, adaugam 3 dkg de drojdie inmuiata in putin lapte, 30 dkg de faina si...
Placinta usoara cu branzaAmestecam ingredientele si le framantam. Intindem aluatul si il impaturim in 4. Il lasam sa se odihneasca jumatate de ora si...
Pogaci cu branzaAmestecam ingredientele pentru piscot. Il coacem intr-o tava rotunda unsa in cuptorul pre-incalzit. Lasam sa se raceasca....
Prajitura cu smantana si fructeBatem spuma galbenusurile, 20 dkg de zahar pudra, margarina si praful de cacao. Adaugam laptele, praful de copt, zaharul...
Prajitura NegresaBatem spuma margarina cu zaharul pudra si galbenusurile. Amestecam faina cu sarea si bicarbonatul de sodiu. Batem spuma...
Felii papagalAmestecam faina, zaharul pudra, margarina, praful de copt, galbenusurile cu putina smantana si impartim aluatul obtinut in 3...
Cremes KaposAmestecam budinca de vanilie cu laptele si zaharul, o fierbem si o racim. Batem spuma galbenusurile cu zaharul pudra, zaharul...
Prajitura CraterIncalzim cuptorul la 225-250 de grade C si ungem cu ulei formele de briose. Amestecam faina, zaharul, praful de copt, albusul...
Briose cu stafideFramantam din ingrediente un aluat elastic. Il impartim in 2 parti. Intindem o parte. O punem intr-o tava captusita cu hartie...
Patratel cu castaneFierbem laptele cu budinca, zaharul si galbenusurile. Dupa racire, turnam jumatate peste piscot si acoperim cu un pachet de...
Prajitura cu vanilieFramantam faina, margarina, oul, zaharul si bicarboantul de amoniu inmuiat in lapte si impartim amestecul in 2 parti, adaugam...
Prajitura cu rom si visineFramantam ingredientele pentru aluat si il intindem la 3-4 cm grosime. Formam pogaci de 8 cm in diametru si le punem in forme...
Cosulete cu branzaBatem spuma untul cu zaharul pudra si adaugam galbenusurile unul cate unul. Batem spuma albusurile, le adaugam la...
Piscot picant cu untSpalam capsunile, indepartam frunzele si le scurgem. Punem deoparte 4-5 bucati pentru decor. Amestecam bine smantana si...
Tort de capsuni cu crema de smantanaEste o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete paneIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata