Clatitele banatene sunt o reteta de clatite dulci cu sos de vanilie si branza delicioase, si potrivite pentru desert. Copiii...
Clatite banatenePrajitura Tutti Frutti este o delicioasa prajitura cu doua blaturi, crema fina de branza si fructe. O prajitura delicioasa pe...
Prajitura Tutti Frutti
Se taie marunt migdalele. Se prepara un sirop din zeama portocalelor cu zaharul pana se leaga bine si se ingroasa. Siropul...
Tort de portocale si friscaFacem o maia din: 200-230 gr faina (din faina totala) tot laptele si drojdia stinsa cu o lingurita de miere sau zahar. O...
Treccia russa
Se freaca de coaja de portocala bucatile de zahar si se taie marunt. Migdalele tocate se amesteca cu zeama de portocale a...
Tort de portocale si migdale, cu marmelada de coacaze
Blatul Zaharul cu ouale se bat cu telul pe foc slab sau in bain marie. Dupa ce s-a batut bine compozitia si s-a racit se...
Tort de portocale "Capsa"Gogosile glazurate se aseamana foarte mult cu clasicele gogosi. Reteta nu difera foarte mult, atat doar ca trebuie pregatite...
Gogosi glazurate
Blatul. Zaharul si ouale se bat bine cu telul in bain marie. Dupa ce compozitia s-a ingrosat se da la o parte sa se...
Tort spumos de portocale "Capsa"Aceasta reteta de cozonac Trandafir este intr-adevar una deosebita. Este un cozonac festiv cu aluat dospit indelung, foietat...
Cozonac trandafir
Blatul Frecam margarina cu zaharul, oul pana obtinem o . Adaugam faina, le apoi incorporam cacaua, esenta de , praful de copt...
Pasca polonezaIn primul rand, se bat pana fac spume urmatoarele: 2 galbenuse, un ou intreg, 5-6 plicuri de zahar vanilat, o cana de zahar...
Cozonac insiropat
Batem ouale cu zaharul, se adauga faina, migdalele macinate, vanilia si se da la cuptor. Se insiropeaza si apoi se taie
Tort de migdale insiropat
Blatul. Se bat mai intai ouale intregi la foc mic, apoi cu zaharul. Se adauga migdalele pisate si coaja rasa a portocalelor....
Tort de portocale si migdale
Curatam carnea de pielite, o spalam bine, o saram si apoi o prajim in ulei. In uleiul ramas calim ceapa, curatata si taiata...
Papricas de miel
Spalam pulpa o frecam cu lamaie si presaram putina boia dulce. Amestecam frunzele de tarhon, busuioc, tocate marunt cu...
Arpagic cu miel
Pregatirea aluatului Amestecam toate ingredientele si framntam un aluat potrivit de moale. Il lasam deoparte 1/2 ore. Pentru...
Coroana umpluta cu miel
Taiem carnea in 20 bucati. Curatam ceapa si o taiem marunt. Calim carnea impreuna cu ceapaintr-o cratita unsa cu ulei. Peste...
Stufat de miel
Taiem carnea de miel in bucati potrivite, o spalam si o lasam sa se scurga de apa. Preparam un sos din3-4 lg de mustar, boia,...
Friptura de mielIntr-un vas inalt termorezistent punem 4 linguri de ulei de masline, adaugam ceapa taiata mai mare, carnea de miel si...
Miel la cuptor
Pregatim aluatul Separam albusurile de galbenusuri si batem spuma albusurile. Freci galbenusurile cu zaharul si apoi le...
Pasca cu smantana
Se bat albusurile si adaugam treptat zaharul si romul. Cand spuma e tare adaugam pe rand galbenusurile, cacaoa cernuta si...
Prajitura fina cu nuci
Batem albusurile spuma, adaugam treptat 300g zahar. Batem energic. Adaugam faina, amidonul si untul topit. Amestecam...
Prajitura cu portocale
Puneti intr-un vas la main-marie mierea si untul. Amestecati-le pana cand se topeste untul apoi luam vasul de pe foc. Batem...
Chec cu miere
Se amesteca ingredientele pentru primul blat pana obtinem un aluat fraged si omogen. Il punem la frigider pentru 30 de...
Prajitura cu nuci
Untul si zaharul se freaca spuma si adaugam pe rand zaharul vanilat, ouale batute, romul, coaja si zeama de lamaie. Cand...
Colac de PasteTortul Diplomat este cu siguranta un desert apreciat de fiecare data cand este preparat. Exista nenumarate variatiuni pe tema...
Diplomat cu cafea
Ouale si zaharul se freaca bine-bine, adaugam pe rand laptele pana obtinem o compozitie albicioasa si zaharul s-a dizolvat de...
Prajitura cu crema de cafea
Curatam pulpa de pielite, o spalam si o scurgem de apa cu un servet. O impanam din loc in loc cu cativa catei de usturoi si...
Pulpa de miel la cuptor cu usturoi
Intr-o oala se pun 3 lg ulei. Curatam zarzavatul, il taiem cuburi iar ceapa solzisori. Se pun toate in oala si se lasa la...
Bors de mielCeapa am calit-o, impreuna cu orezul, verdeata si putina apa. Am incoporat pateul de ficat, sare si piper. Am pus si ouale....
Drob fals (fara miel)Placinta cu cartofi si telemea este un tip de foietaj care cunoaste foarte multe variatii pe tot intinsul tarii, atat ca si...
Placinta cu cartofi si telemea
Muschiuletul de porc se spala si se taie in bucati mari (3-4 de persoana) care se pun la prajit in ulei incins. Usturoiul se...
Tochitura ca la crama
Dupa ce dati un clocot de 10 minute cu puiul portionat,opriti pieptul si eventual pulpele,aruncati apa. Acum ,dupa ce s-a...
Tochitura de puiSe macina jumerile si ceapa se toaca foarte marunt. Mustarul,sarea si piperul se amesteca bine, apoi se adauga o parte din...
Pasta de jumeriRulada din biscuiti este o reteta simpla ce seamana un pic cu reteta de salam de biscuiti. Pentru aceasta reteta de desert...
Rulada din biscuiti Noapte si Zi
Amestecam intr-un castron: ustuoi pisat, zeama de lamaie si ulei de masline. Saram si piperam. Punem cotletele intr-o tava de...
Cotlet de miel cu sos mentolat
Curatam carnea apoi o taiem cubulete. Punem la incins ulei intr-un vas incapator, adaugam carnea, taiem ceapa, pisam...
Miel grecescCrevetii se lasa la marinat intr-un bol cu praful de curry si usturoi maruntit. Topim untul; calim ghimbirul si ardeiul iute....
Creveti in sos de migdaleSe intinde peste carnea de miel cam 500 g carne tocata de vita. Se condimententeaza cu sare, piper sau amestec special pentru...
Rulade gourmet din cotlete de miel
Morcovul, ceapa, pastarnacul, telina si un cartof le pune in 750 ml apa cu sare su 1 lg ulei. Cand e morcovul strecuram apa....
Supa crema de spanacIncalzim uleiul si calim ceapa aproximativ 3-5 minute, pana se inmoaie. Adaugam ardeiul, amestecam usor si tinem alte 7-8...
Oua cu legume la cuptor (reteta marocana)Presaram vinetele cu sare si lasam 30 minute. Intr-un ibric punem la fiert apa, uleiul si paprika. Dam intr-un clocot si...
Vinete coapteIncalzim uleiul; calim ceapa si usturoiul. Adaugam untul de arahide si sucul de rosii. dam in clocot, lasam sa fiarba alte...
Legume in sos de alune
prima data curatam nuca si o prajim pt 10-15 min. Dupa ce s-a racit o zdrobim. Punem la fiert 150 ml apa si o lasam sa de ain...
Salata de cruditati
Amestecam trei galbenusuri cu faina, , branza, smantana si piper. La final adaug albusurile batite spuma cu un praf de sare....
Rulada de ou
Condimenta pieptrul cu sare, piper, cimbru, rozmarin. Maruntaiele de miel le pun la fiert in apa cu sare. Ficatul il punem...
Piept de miel umplut
Spalam carnea, o frecam cu otet si o taiem bucati. Curatam prazul si ceapa. Le tocam rondele subtiri. Curatam usturoiul si il...
Miel cu ciuperci
Prajim usor burta in ulei de masline pana capata culoare. Fierbem maruntaiele dupa care le tocam marunt. Calim doua fire de...
Drob de miel in stil italian
Punem uleiul la incins si frigem repede carnea taiata bucati. Punem ceapa si amestecam pana devine aurie. Adaugam faina,...
Papricas de miel
Incalzim cuptorul si ungem cu ulei de masline o tava. Asezam somonul, bine condimentat cu sare, piper, ghimbir, mirodenii...
Somon aromat
Punem la fiert maruntaiel s radacinoasele in apa cu sare. Luam spunma cand se formeaza. Curatam ceapa si o tocam marunt. Cand...
Drob cu pui
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane