Clatitele banatene sunt o reteta de clatite dulci cu sos de vanilie si branza delicioase, si potrivite pentru desert. Copiii...
Clatite banatenePrajitura Tutti Frutti este o delicioasa prajitura cu doua blaturi, crema fina de branza si fructe. O prajitura delicioasa pe...
Prajitura Tutti FruttiSe taie marunt migdalele. Se prepara un sirop din zeama portocalelor cu zaharul pana se leaga bine si se ingroasa. Siropul...
Tort de portocale si friscaFacem o maia din: 200-230 gr faina (din faina totala) tot laptele si drojdia stinsa cu o lingurita de miere sau zahar. O...
Treccia russaSe freaca de coaja de portocala bucatile de zahar si se taie marunt. Migdalele tocate se amesteca cu zeama de portocale a...
Tort de portocale si migdale, cu marmelada de coacazeBlatul Zaharul cu ouale se bat cu telul pe foc slab sau in bain marie. Dupa ce s-a batut bine compozitia si s-a racit se...
Tort de portocale "Capsa"Gogosile glazurate se aseamana foarte mult cu clasicele gogosi. Reteta nu difera foarte mult, atat doar ca trebuie pregatite...
Gogosi glazurateBlatul. Zaharul si ouale se bat bine cu telul in bain marie. Dupa ce compozitia s-a ingrosat se da la o parte sa se...
Tort spumos de portocale "Capsa"Aceasta reteta de cozonac Trandafir este intr-adevar una deosebita. Este un cozonac festiv cu aluat dospit indelung, foietat...
Cozonac trandafirBlatul Frecam margarina cu zaharul, oul pana obtinem o . Adaugam faina, le apoi incorporam cacaua, esenta de , praful de copt...
Pasca polonezaIn primul rand, se bat pana fac spume urmatoarele: 2 galbenuse, un ou intreg, 5-6 plicuri de zahar vanilat, o cana de zahar...
Cozonac insiropatBatem ouale cu zaharul, se adauga faina, migdalele macinate, vanilia si se da la cuptor. Se insiropeaza si apoi se taie
Tort de migdale insiropatBlatul. Se bat mai intai ouale intregi la foc mic, apoi cu zaharul. Se adauga migdalele pisate si coaja rasa a portocalelor....
Tort de portocale si migdaleCuratam carnea de pielite, o spalam bine, o saram si apoi o prajim in ulei. In uleiul ramas calim ceapa, curatata si taiata...
Papricas de mielSpalam pulpa o frecam cu lamaie si presaram putina boia dulce. Amestecam frunzele de tarhon, busuioc, tocate marunt cu...
Arpagic cu mielPregatirea aluatului Amestecam toate ingredientele si framntam un aluat potrivit de moale. Il lasam deoparte 1/2 ore. Pentru...
Coroana umpluta cu mielTaiem carnea in 20 bucati. Curatam ceapa si o taiem marunt. Calim carnea impreuna cu ceapaintr-o cratita unsa cu ulei. Peste...
Stufat de mielTaiem carnea de miel in bucati potrivite, o spalam si o lasam sa se scurga de apa. Preparam un sos din3-4 lg de mustar, boia,...
Friptura de mielIntr-un vas inalt termorezistent punem 4 linguri de ulei de masline, adaugam ceapa taiata mai mare, carnea de miel si...
Miel la cuptorPregatim aluatul Separam albusurile de galbenusuri si batem spuma albusurile. Freci galbenusurile cu zaharul si apoi le...
Pasca cu smantanaSe bat albusurile si adaugam treptat zaharul si romul. Cand spuma e tare adaugam pe rand galbenusurile, cacaoa cernuta si...
Prajitura fina cu nuciBatem albusurile spuma, adaugam treptat 300g zahar. Batem energic. Adaugam faina, amidonul si untul topit. Amestecam...
Prajitura cu portocalePuneti intr-un vas la main-marie mierea si untul. Amestecati-le pana cand se topeste untul apoi luam vasul de pe foc. Batem...
Chec cu miereSe amesteca ingredientele pentru primul blat pana obtinem un aluat fraged si omogen. Il punem la frigider pentru 30 de...
Prajitura cu nuciUntul si zaharul se freaca spuma si adaugam pe rand zaharul vanilat, ouale batute, romul, coaja si zeama de lamaie. Cand...
Colac de PasteTortul Diplomat este cu siguranta un desert apreciat de fiecare data cand este preparat. Exista nenumarate variatiuni pe tema...
Diplomat cu cafeaOuale si zaharul se freaca bine-bine, adaugam pe rand laptele pana obtinem o compozitie albicioasa si zaharul s-a dizolvat de...
Prajitura cu crema de cafeaCuratam pulpa de pielite, o spalam si o scurgem de apa cu un servet. O impanam din loc in loc cu cativa catei de usturoi si...
Pulpa de miel la cuptor cu usturoiIntr-o oala se pun 3 lg ulei. Curatam zarzavatul, il taiem cuburi iar ceapa solzisori. Se pun toate in oala si se lasa la...
Bors de mielCeapa am calit-o, impreuna cu orezul, verdeata si putina apa. Am incoporat pateul de ficat, sare si piper. Am pus si ouale....
Drob fals (fara miel)Placinta cu cartofi si telemea este un tip de foietaj care cunoaste foarte multe variatii pe tot intinsul tarii, atat ca si...
Placinta cu cartofi si telemeaMuschiuletul de porc se spala si se taie in bucati mari (3-4 de persoana) care se pun la prajit in ulei incins. Usturoiul se...
Tochitura ca la cramaDupa ce dati un clocot de 10 minute cu puiul portionat,opriti pieptul si eventual pulpele,aruncati apa. Acum ,dupa ce s-a...
Tochitura de puiSe macina jumerile si ceapa se toaca foarte marunt. Mustarul,sarea si piperul se amesteca bine, apoi se adauga o parte din...
Pasta de jumeriRulada din biscuiti este o reteta simpla ce seamana un pic cu reteta de salam de biscuiti. Pentru aceasta reteta de desert...
Rulada din biscuiti Noapte si ZiAmestecam intr-un castron: ustuoi pisat, zeama de lamaie si ulei de masline. Saram si piperam. Punem cotletele intr-o tava de...
Cotlet de miel cu sos mentolatCuratam carnea apoi o taiem cubulete. Punem la incins ulei intr-un vas incapator, adaugam carnea, taiem ceapa, pisam...
Miel grecescCrevetii se lasa la marinat intr-un bol cu praful de curry si usturoi maruntit. Topim untul; calim ghimbirul si ardeiul iute....
Creveti in sos de migdaleSe intinde peste carnea de miel cam 500 g carne tocata de vita. Se condimententeaza cu sare, piper sau amestec special pentru...
Rulade gourmet din cotlete de mielMorcovul, ceapa, pastarnacul, telina si un cartof le pune in 750 ml apa cu sare su 1 lg ulei. Cand e morcovul strecuram apa....
Supa crema de spanacIncalzim uleiul si calim ceapa aproximativ 3-5 minute, pana se inmoaie. Adaugam ardeiul, amestecam usor si tinem alte 7-8...
Oua cu legume la cuptor (reteta marocana)Presaram vinetele cu sare si lasam 30 minute. Intr-un ibric punem la fiert apa, uleiul si paprika. Dam intr-un clocot si...
Vinete coapteIncalzim uleiul; calim ceapa si usturoiul. Adaugam untul de arahide si sucul de rosii. dam in clocot, lasam sa fiarba alte...
Legume in sos de aluneprima data curatam nuca si o prajim pt 10-15 min. Dupa ce s-a racit o zdrobim. Punem la fiert 150 ml apa si o lasam sa de ain...
Salata de cruditatiAmestecam trei galbenusuri cu faina, , branza, smantana si piper. La final adaug albusurile batite spuma cu un praf de sare....
Rulada de ouCondimenta pieptrul cu sare, piper, cimbru, rozmarin. Maruntaiele de miel le pun la fiert in apa cu sare. Ficatul il punem...
Piept de miel umplutSpalam carnea, o frecam cu otet si o taiem bucati. Curatam prazul si ceapa. Le tocam rondele subtiri. Curatam usturoiul si il...
Miel cu ciuperciPrajim usor burta in ulei de masline pana capata culoare. Fierbem maruntaiele dupa care le tocam marunt. Calim doua fire de...
Drob de miel in stil italianPunem uleiul la incins si frigem repede carnea taiata bucati. Punem ceapa si amestecam pana devine aurie. Adaugam faina,...
Papricas de mielIncalzim cuptorul si ungem cu ulei de masline o tava. Asezam somonul, bine condimentat cu sare, piper, ghimbir, mirodenii...
Somon aromatPunem la fiert maruntaiel s radacinoasele in apa cu sare. Luam spunma cand se formeaza. Curatam ceapa si o tocam marunt. Cand...
Drob cu puiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiPeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa