Incalzim supa si o mentinem pe foc in clocot. Incingem ulei intr-o cratita si prajim ceapa. Dupa 2 min adaugam usturoiul...
Risotto cu somonIncingem cuptorul. Intre timp curatam ardeii, ii taiem in jumatati si se pun pe o tava cu partea taiata in jos; se coc la...
Somon la cuptorSe amesteca hreanul cu suc de limette si se unge pestele cu compozitia. Se acopera si se lasa sa stea la frigider. Decojim...
Peste picantAlunele se pun in cuptor intr-o tava si se incalzesc pana ce se pot curata usor de coaja subtire, frecandu-se c
Tort de alune umplut cu marmelada finaBlatul. Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga alunele prajite, curatate si rasnite, dupa care compozitia s
Tort de alune si ciocolataBlatul. Se freaca ouale cu zaharul pudra, se adauga alunele prajite si rasnite si pesmetul fin pisat. Dupa coacere
Tort de alune cu crema de cafeaSe curata pestele si se pudreaza cu faina. Il prajim usor in ulei bine incins, la foc iute. Se scoate si se pastreaza cald....
Ostropel de stavridCuratam pestele, il dezosam si il taiem suvite. Il asezam intr-un castron mare. Amestecam ingredientele pentru marinata, le...
Rulouri de macrouSe caramelizeaza zaharul intr-o cratita. In alta cratita incalzim vinul. Cand e complet topit zaharul dam focul incet si...
File de peste in caramelSotezi legumele taiate marunt. Intinzi aluatul, asezi cotletul marinat a.i sa formezi un corp de peste. Acoperi cu aluatul si...
Rechini in aluatCondimentam salaul cu sare, piper, se ung cu ulei, cimbru si usturoi pisat. Se ruleaza si se prind cu bete de frigarui, apoi...
Rulouri de salau cu orez si sosSe condimenteaza cu sare si piper si se lasa la rece medalioanele de somon. Coacem cartofii in cuptor. Pe un gratar incins...
Somon cu sos albSe pune pestele in tava cu sare, piper, ulei si foi de dafin. Se baga macroul la cuptor si se lasa la foc potrivit. Taiem...
File de macrou la cuptorCuratati radacinoasele si dati-le prin razatoare. Tocati ceapa marunt. Taiati rosiile in cubulete mari. Caliti legumele in...
Ciorba de pesteSe rup frunzele de pe tulpinile de tarhon si se lasa intregi. Tulpinitele de tarhon le taiem cat mai fin si le punem in supa...
Sos de tarhon pentru friptura de mielPulpele de pui se prajesc pe ambele parti apoi se adauga ciupercile si le-am lasat pana a scazut apa din ele si am tot pus...
Pui cu ciuperci si usturoiSe topeste untul, apoi caliti in el ceapa rasa cat mai marunt si apoi adaugati faina. Rumeniti-o 3 minute la foc potrivit....
Sos de macrisSe topeste untul pus intr-o craticioara. Se adauga faina, se amesteca si se rumeneste 3 minute, la foc potrivit. "Stingeti"...
Sos de capereCordon Bleu este o mancare delicioasa dar deosebita care se prepara din muschi de porc. Muschiuletul se pregateste ca pentru...
Cordon BleuSe amesteca toate ingredientele pana devine omogen. Apoi puneti vasul la bain-marie, la foc potrivit si fierbeti sosul timp...
Sos de mentaCuratam pestele pestele si il spalam. Il calim in 2 linguri de ulei, ceapa verde, adaugam orezul, o cana de apa fierbinte si...
Pastrav cu legumeCuratam pestele pestele si presaram peste sare si piper. Lasam sa se condimenteze 30 minute. Batem ouale, adaugam berea,...
Cod pane cu ceapa caramelizataSe freaca spuma margarina cu zaharul. Adaugati coaja de lamaie rasa, miezul de nuca macinat, apoi faina, bicarbonatul si...
Fursecuri cu nuciSe curata puiul, se taie bucati potrivite. Se spala si se pune la fiert in apa cu sare si piper. Adunati spuma ori de cate...
Ciorbita de pui cu fasoleMargarina se framanta cu faina, se adauga galbenusurile si coaja de lamaie si framantati un aluat fraged. Formati din aluat...
Cornulete fragedeSe topeste untul intr-o cratita, dupa care adaugi zaharul, cacaua si laptele. Lasi sa fiarba 3-4 minute. Din aceasta...
Tort cu ciocolataPentru a obtine o compozitie foarte tare amesteci nucile date prin masina cu zaharul, zaharul vanilat si 11/2 albus. Intinzi...
Prajitura cu glazuraSe ung doua cescute de capucino cu unt apoi se tapeteaza fundul cu hartie pentru copt. Se adauga o lingurita de miere in...
Budinca de miereSe fierbe 5 minute lamaia curatata de coaja, taiata in felii, impreuna cu coaja rasa de portocala in 100ml apa. Separat...
Sos fin acrisor pentru friptura de mielSe fierbe laptele si se toarna fierbinte peste faina. Amestecati pentru a obtine o compozitie omogena, puneti din nou vasul...
Sos de hrean cu nuci sau migdaleSe caleste ceapa si se presara deasupra faina. Rumeniti-o 5 minute si turnati peste amestec otetul, apa si vinul negru....
Sos de ceapa cu vinSe amesteca 70g unt cu vanilia, zaharul si galbenusurile, pana cand se obtine o compozitie spumoasa. Adaugati faina si...
Tort de nuciTaiati perele in felii, incepand de la partea bombata inspre codita, in asa fel incat feliile sa ramana prinse una de alta,...
Pere in sos de vin cu friscaFrecati margarina cu zaharul, apoi adaugati pe rand ouale, miezul de nuca, topita, zaharul vanilat si sarea. Amestecati...
Tort de ciocolata cu ghimbirSfaramati biscuitii pana obtineti un pesmet fin. Amestecati pesmetul cu nuca de cocos, untul, 2 linguri ciocolata topita si...
Iepurasi pentru PasteSe pune smantana si mierea intr-o cratita, la foc potrivit. Adaugati untulo si rupta in bucati. Fierbeti ingredientele pana...
Oua de ciocolataFrecati ouale cu zaharul, apoi adaugati laptele, uleiul si faina in care ati amestecat praful de copt. Se obtine o compozitie...
Oua cu surprizeSe curata si se spala verdeturile si puneti-le la fiert in apa cu sare, timp de 10 minute. Scurgeti-le si tocati-le cat mai...
Crema de verdeturiSe freaca spuma 150 g zahar cu margarina. Se adauga pe rand galbenusurile, biscuitii macinati, nucile taiate in bucatele....
Prajitura necoaptaSe spala verdeturile si se taie in fasii marunte. Puneti-le la fiert in 2 1 apa clocotita cu sare. Se taie cubulete baconul...
Supa de verdeturi cu hreanSe curata zarzavaturile si taie cubulete, felii, rondele. Taiati in fasii frunzele de gulii. Caliti zarzavaturile si frunzele...
Ciorba de zarzavatSe bat albusurile spuma cu zaharul, dupa care adaugati galbenusurile, unul cate unul. Amestecati usor, pana cand se...
Pasca la minutAlevanca bucovineana este o reteta de prajitura cu faina de malai, cu lapte si oua. Se prepara cu precadere in judetul Suceava.
Alevanca bucovineanaSe cerne faina si preparati maiaua astfel: amestecati drojdia cu 1 lingurita zahar, 1 lingura faina si putin lapte caldut....
Coroana PascalaPrajiti alunele intr-o tigaie uscata. Macinati-le cat mai marunt. Separati albusurile de galbenusuri. Frecati cele 10...
Tort de alune cu crema de cafeaFramantati ingredientele pentru prima foaie si intindeti aluatul in tava unsa si tapetata. Se coace foaia la foc potrivit....
Felii de PasteSe freaca margarina cu mierea, adaugati pe rand cele 5 galbenusuri si zaharul. Dupa ce amestecul s-a omogenizat, adaugati...
Prajitura cu friscaPulpa de miel dezosata se curata de grasime si de pielite. Se bate cu ciocanelul pentru snitele astfel incat sa se obtina o...
Rulada de miel cu spanacSe dizolva drojdia cu o lingurita rasa de zahar si un galbenus in 2-3 linguri lapte caldut. Se freaca pana se omogenizeaza si...
Pasca cu branza dulce si stafideAm pus totul in culcusul de faina. Am framantat pana am obtinut un aluat nelipicios. Am uns coca cu ulei si am lasat-o la...
Pasca cu ciocolataSe taie ceapa marunt si se caleste in ulei. Adaugi piperul. Dai pe razatoare morcovul, telina, zdrobesti usturoiul, adaugi...
Ciorba picanta de legumeDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiPeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa