Separam albusurile si galbenusurile de la 3 oua. Albusurile se bat spuma cu zahar tos, apoi se adauga cu grija galbenusurile...
Tort cu iaurt de piersici
Topim untul, apoi il tragem de pe foc si adaugam bucati de ciocolata. Amestecam pana obtinem o crema mata. Batem o spuma din...
Tort de portocale cu ciocolataTiramisu reteta originala este, fara indoiala, un desert deja clasic, dar un desert care poate fi mereu reinventat cu fructe...
Tiramisu reţetă cu fructe
Amestecul de musli se lasa la inmuiat in apa rece timp de 1 ora. Apoi se adauga galbenusurile de ou si zeama de lamaie....
Tort cu musli
1.Din hartia de copt se taie un cerc cu diametrul de 26cm cu care se tapeteaza fundul formei de tort. Cuptorul se incalzeste...
Tort de nuca
1.Pentru blat, ouale se separa, untul se topeste si se lasa la racit. Se taie 6 cercuri cu diametrul de 26 cm din hartia de...
Tort Dobos
aie marunt coaja de portocala si lamaie cu zahar si stropeste-le cu rom, impreuna cu stafidele. Inmoaie-le timp de 1 ora....
Tort rusesc cu crema
Pentru aluat: bate spuma tare 12 albusuri si adauga amestecul de zahar (280 g), nuca, scortisoara si faina. Unge 5 foi cu...
Tort Eszterhazy
Se amesteca bine branza, uleiul, zaharul vanilat si mierea. Se amesteca faina si praful de copt la care se adauga compozitia...
Tort de mere
Faina se amesteca bine cu margarina, zaharul se freaca cu galbenusurile si se framanta un aluat fraged. Acesta se intinde pe...
Tort de branza cu rubarba
Gelatina se fierbe in 200 ml apa si se lasa la racit. Frisca pudra se bate spuma tare cu zaharul vanilat, se adauga smantana,...
Tort de smantana cu fructe
Morcovii se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoare. Lamaia se spala, coaja se da pe razatoare, zeama se stoarce....
Tort de morcovi
Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia la foc mic pana la spumare. Se ia apoi la o parte si se bate pana se...
Tort cu migdale si crema bavareza de portocale
Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana devine spuma, se adauga migdalele curatate, macinate si uscate la cuptor,...
Tort de migdale cu portocale si frisca
Blatul. Se bat ouale intregi cu zaharul pana se obtine o crema al carei volum este de 2-3 ori mai mare fata de cel initial....
Tort cu crema de portocale si frisca
Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga coaja rasa si zeama de portocale si se amesteca bine pana se ingroasa....
Tort de portocale, migdale si frisca
Se rad mai multe mere si se amesteca cu zaharul vanilat. Se da compozitiei forma de tort si se imbraca in multa frisca. Se...
Tort de mere cu frisca
Blatul. Se feaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga, alternand, albusurile spuma cu faina. Se coace compozitia si...
Tort de portocale
Blatul. Se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga migdalele, albusurile batute spuma, zeama si coaja rasa de la o...
Tort de portocale si migdale
Blatul. Se prepara amestecand bine galbenusurile cu zaharul, faina cernuta si albusurile spuma. Compozitia se coace in forma...
Tort cu crema de portocale
Blatul. Se amesteca un ou cu apa rece, zaharul pudra si zaharul vanilat. Se adauga faina, praful de copt, restul de oua...
Tort insiropat cu crema de portocale
Blatul. Se freaca zaharul ca sa se ingalbeneasca, se usuca putin deasupra cuptorului, dupa care se piseaza si se cerne. Se...
Tort de portocale si nuci
Blatul. Se freaca untul spuma. Se adauga ouale intregi, galbenusurile, dupa fiecare galbenus adaugand cate o lingurita de...
Tort cu crema bavareza de portocale
Se amesteca zaharul, zeama portocalelor, galbenusurile, coaja rasa de portocale, migdalele curatate si macinate, albusurile...
Tort de migdale si portocale
Untul se freaca spuma cu zaharul, praful de scortisoara si coaja rasa de lamaie. Se includ pe rand galbenusurile si faina....
Tort de mere glasat
Se framanta un aluat din unt, faina si migdale, zahar, scortisoara si lamaie rasa. Trei sferturi din acest aluat se...
Tort de mere cu capsuni
Se unge forma cu unt si se presara cu faina. Se freaca galbenusurile timp de 1/2 ora cu zaharul pana se fac mici basici. Se...
Tort de mere cu glazura de rom
Se rade coaja de portocala peste zahar, dupa care se freaca galbenusurile 30 min cu zaharul. Pesmetul fin cernut se inmoaie...
Tort de portocale simplu
Blatul. Se bat ouale intregi cu zaharul si bucata de vanilie taiata fin pana ce compozitia se face ca o crema, iar volumul ei...
Tort cu dulceata si lichior de portocale
Blatul. Se bat ouale intregi cu zaharul pana se face o crema, iar volumul compozitiei a crescut de 2-3 ori. Se adauga faina...
Tort de pandispan cu crema de portocale
Blatul. Se feaca pe rand bucatile de zahar pe coaja de portocala (pana incepe sa se zareasca partea alba a portocalei, care...
Tort de portocale delicios
Blatul. Galbenusurile se freaca bine spuma cu zaharul, coaja rasa si zeama de lamaie, faina si albusurile spuma. Compozitia...
Tort de lamaie ornat cu migdale
Blatul. Galbenusurile si zaharul se freca bine. Se adauga coaja si zeama de lamaie, faina si albusurile spuma. Compozitia se...
Tort cu crema si glazura de lamaie
Blatul. Se bat ouale cu zaharul pana curg in forma de panglica, dupa care se adauga faina amestecand usor. Compozitia se...
Tort cu crema de mandarine si lamaie
Blatul. Se freaca bine zaharul pisat fin cu vanilia, untul, ouale intregi si galbenusurile rascoapte. Se adauga apoi...
Tort cu mere Linz
Blatul. Se feaca bine zaharul pisat fin cu vanilia si untul si apoi cu ouale intregi si galbenusurile rascoapte. Se adauga...
Tort cu mere si dulceata
Blatul. Se amesteca faina, untul, migdalele macinate si zaharul pana se obtine un aluat omogen, care se imparte in 4. Se coc...
Tort de migdale cu crema de mere
Pentru blat se amesteca faina cu untul, zaharul, vanilia si ouale. Se face un aluat care se intinde in tava. Grosimea...
Tort de mere cu crema de frisca
Se fierb in apa, dar numai pe jumatate, merele cretesti, curatate de coaja si taiate cuburi. Se fierb si gutuile separat,...
Tort de mere si fistic
Se framanta bine faina cu untul, coaja de lamaie rasa, zaharul si ouale. Se pune compozitia intr-o forma in asa fel ca sa...
Tort de fructe
Blatul. Ouale se freaca cu zaharul pudra si faina sau se bat galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga faina si albusurile...
Tort de fistic
Se fierb gutuile in apa si se dau prin sita. Se obtine 300 g piure, care se pune intr-un castron sa se raceasca, apoi se...
Tort de gutui
Se amesteca 30 de minute galbenusurile cu zaharul. Se adauga migdalele curatate si taiate marunt, coja rasa si zeama de...
Tort de lamaie
Blatul. Galbenusurile si zaharul se freaca bine. Se adauga coaja si zeama unei lamai, faina si albusurile spuma. Se pune...
Tort de lamaie si frisca
Blatul. Se freaca bine galbenusurile cu zaharul si zeama de lamaie, dupa care se amesteca cu spuma tare de albusuri si cu...
Tort cu glazura de lamaie
Foile de blat. Se amesteca componentele de blat in care se include cate putin faina cernuta, pana se face un aluat care se...
Tort cu crema de lamaie
Foile de blat. Se amesteca bine ouale, se freaca cu ulei, se adauga laptele, zaharul, faina cat cuprinde, in care se presara...
Tort cu glazura de lamaie
Blatul. Se freaca zaharul bucati, pe rand, de coaja de lamaie si se piseaza sau se rade coaja de lamaie peste zaharul tos si...
Tortul de migdale si lamaie
Se freaca untul spuma cu zaharul, se adauga ouale, nucile si faina. Se coc doua foi rotunde si se umplu la mijloc cu felii...
Tort de fructe proaspete
Ouale intregi se bat foarte bine cu zaharul pudra sau tos in bain marie si la urma se adauga cacaua, nucile macinate,...
Tort de pandispan cu fructe
Blatul. Se freaca zaharul pudra cu 3 galbenusuri. Se bat bine 5 min, se adauga migdale pisate si galbenusul urmator pentru ca...
Tort de migdale cu crema de fructe
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori