Ungem cu ulei o forma de tort. Amestecam cu mixerul prajiturile (biscuitii) cu untul pana se sfarama. Ungem amestecul obtinut...
Tort de branza
Taiem piscotul in 3 foi. Incalzim iaurtul cu 2 linguri de gelatina si 18 dkg de zahar, nu este necesar sa fierbem amestecul,...
Tort cu caise si iaurtTortul cu banane este foarte aspectuos, gustos si usor de preparat. Este o reteta de tort minunata, perfecta pentru orice...
Tort de banane simplu
Batem frisca si pisam le cu ul pudra, zeama de lamaie si ul vanilat. Gelatina fiarta si racita o adaugam la crema si o punem...
Tort de capsuni1. Se bat ouale cu 4 linguri apa fierbinte un minut. Se amesteca ul cu vanilat si coaja portocale, se inglobeaza in...
Tort cu ciocolata si portocale
Amestecam faina si terciul de ovaz cu putina sare. Adaugam margarina si 2 linguri de apa cu gheata pentru a obtine un aluat...
Tort de morcovi englez
Amestecam praful de budinca cu zaharul vanilat, cacao, lapte si rom. Frecam margarina cu zaharul pudra si adaugam la praful...
Tort cu piscoturi Vienez
Curatam merele si le taiem in 4. Topim margarina intr-o forma de tort, presaram zaharul si il caramelizam, apoi adaugam...
Tort de mere frantuzescTortul Hennesy este un tort delicios si aromat, poate fi pregatit cu succes pentru orice ocazie festiva dar si cand ai pofta...
Tort Hennessy
Taiem piscotul in doua. Fierbem in sucul de ananas ¾ dl lapte, 2 plicuri de budinca de vailie si 6 linguri de zahar. Dupa...
Tort grilaj cu ananas
Se taie curmalele in bucatele si se amesteca cu zaharul pisat fin, cu vanilia si migdalele sau nucile curatate, uscate si...
Tort de migdale si curmale
Blatul: Se bat albusurile spuma cu cateva picaturi suc de lamaie, care ajuta la intarire. Se amesteca cu zahar pudra cam...
Tort de curmale englezesc
Foile de blat: Se curata migdalele si se macina. Se taie marunt ca fideaua curmalele si smochinele. Se bat albusurile spuma,...
Tort de curmale si smochine
Blatul: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, alunele, migdalele si curmalele taiate in lung. Compozitia se coace...
Tort de curmale cu crema de ciocolata
In spuma de albusuri batuta tare se amesteca zaharul, migdalele pisate sau macinate si curmalele taiate marunt. Compozitia se...
Tort de curmale cu frisca
Blatul: Se freaca untura spuma, se adauga galbenusurile, zaharul, faina si albusurile spuma. Compozitia se coace in doua...
Tort cu crema de caise italienesc
Blatul: Se face un aluat de pandispan batand bine ouale intregi cu zaharul pana ce compozitia se face ca o crema, iar volumul...
Tort de capsuni
Se face un aluat dintr-un galbenus, unt, faina si zahar pudra. Separat se bat albusurile cu zaharul si se amesteca apoi cu...
Tort de coacaze
Din toate componentele de blat se face un aluat framantat, care se lasa sa creasca 15 minute. Apoi se intinde cu sucitorul...
Tort de cirese aromat
Se cerne faina, se face o adancitura la mijloc, in care se pun untul, sare si apa. Se amesteca, se preseaza lasandu-se sa...
Tort de cirese economic
In faina cernuta cu un praf de sare se includ zaharul, ouale si laptele. Se framanta bine. Se imparte compozitia in doua si...
Tort de cirese
Se face un aluat dintr-un galbenus, unt, faina si zahar pudra. Separat se bat albusurile spuma cu zaharul si apoi se amesteca...
Tort de coacaze si migdale
Blatul: Albusurile batute spuma se amesteca cu zaharul pudra, cu migdalele curatate si macinate (inclusiv cele amare),...
Tort de curmale si ciocolata
Se freaca ouale timp de 20 minute cu zaharul si coaja rasa de lamaie. Se adauga faina si se pune aluatul intr-o forma de tort...
Tort de agrise
Blatul: Agrisele se pun intr-un vas cu apa cat sa le acopere si se lasa sa dea in clocot. Se scurg si se fierb moi cu...
Tort de agrise cu nuci
Foile de blat: Din componentele de blat se face un aluat, din care se intind foi subtiri cu sucitorul si se coc la cuptor....
Tort de banane
Blatul-budinca: Se fierbe laptele vanilat cu faina timp de 7-8 min, se amesteca cu zaharul si se fierbe in continuare....
Tort de caise
Se freaca untul cu zaharul, dupa care se include faina cernuta. Se coace blatul, se umple cu marmelada in care s-au inclus...
Tort cu marmelada de caise
Blatul: Ouale se freaca cu sarea, zaharul si coaja rasa de lamaie. Dupa ce compozitia a devenit ca o crema se adauga faina....
Tort de caise rusesc
Blatul: Ouale se freaca cu zaharul, coaja rasa si zeama de lamaie. Se adauga faina. Se coace in forma de savarina, dupa care...
Tort de caise delicios
Pentru foile de blat, galbenusurile se freaca cu ul apoi se amesteca cu albusurile si faina. Se coc pe fundul unei cratite...
Tort dobos XII
Pentru foile de blat, galbenusurile se freaca cu ul vanilat, dupa care se amesteca cu albusurile si faina. Din compozitia...
Tort dobos cu doua creme
Pentru foile de blat, se freaca bine galbenusurile cu ul amestecat cu coaja rasa de lamaie, apoi cu albusurile spuma si...
Tort dobos
Pentru foile de blat, se freaca galbenusurile cu zaharul, dupa care se adauga albusurile spuma, faina, vanilia si...
Tort dobos
Pentru foile de blat, se freaca galbenusurile cu ul, dupa care se adauga albusurile spuma, faina, vanilia si bicarbonatul....
Tort dobos
Se freaca ouale intregi cu ul pana ce compozitia se ingroasa. Se adauga faina. Se unge forma mare de tort cu unt si se...
Tort de ananas
Se bat pe foc slab sau in bain marie ouale cu galbenusurile, ul si vanilia. Dupa ce compozitia s-a racit se adauga untul...
Tort de ananas glasat
Pentru foile de blat, galbenusurile se freaca cu zaharul si treptat se adauga albusurile spuma si faina. Pe forma unsa si...
Tort dobos cu crema de vanilie
Pentru foile de blat, se freaca bine ouale cu zaharul, dupa care se adauga faina cat cuprinde si bicarbonatul. Se face un...
Tort dobos cu glazura
Pentru foile de blat, se bat albusurile spuma si galbenusurile cu zaharul si vanilia. Se amesteca intre ele si se adauga...
Tort dobos cu zahar ars
Pentru foile de blat, se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Se adauga faina si albusurile...
Tort dobos cu crema de vanilie
Pentru foile de blat, ouale intregi se freaca cu zaharul pana ce compozitia se ingroasa. Se adauga faina. Se tapeteaza...
Tort dobos cu unt si cacao
Pentru foile de blat, ouale cu zaharul se bat in bain marie, dupa care, compozitia racita se amesteca cu faina si apoi cu...
Tort dobos cu vanilie si cacao
Pentru foile de blat, se freaca galbenusurile circa 30 de minute cu ul vanilat. Se amesteca bine cu faina. Se adauga...
Tort dobos cu oua si glazura
Pentru foile de blat, se freaca galbenusurile 1/2 ora cu ul vanilat. Se amesteca bine cu faina. Se adauga albusurile batute...
Tort dobos
Pentru foile de blat, ouale cu ul se bat in bain marie. Compozitia racita se amesteca cu faina si apoi cu untul topit. Coca...
Tort dobos cu ciocolata
Untul se freaca bine cu zaharul pudra peste care se adauga pe rand galbenusurile si ciocolata inmuiata in lapte, amestecand...
Tort de ciocolata cu nuci
Pentru blat, se bat bine albusurile, se adauga zaharul si se bate ca de bezele. Se includ galbenusurile, faina amestecata cu...
Tort de ciocolata si cacao, glasat cu ciocolata
Pentru foile de blat, se amesteca galbenusurile cu zaharul, coaja rasa de lamaie si zeama, pana se obtine o crema spumoasa....
Tort dobos cu glazura de ciocolata
Pentru foile de blat, zaharul cu ouale se bat intr-un cazanel pe foc slab. Dupa ce se raceste, compozitia se amesteca cu...
Tort dobos "Capsa"
Pentru foile de blat, se freaca galbenusurile cu zaharul pisat pana ce compozitia se albeste, se adauga vanilia, faina si...
Tort dobos frantuzesc
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori