Reţetă de preparare a papanaşilor, Telina se taie cubulete si se fierbe pana cand devine moale in apa cu suc de lamaie si...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu telina
Se incalzeste cuptorul la 175°. Cartofii se curata de coaja, se taie in felii de ½ cm. Se unge un vas termorezistent si...
Sufleu de cartofi cu cascaval
Rosiile se taie in doua si se asaza in vas termorezistent cu partea taiata in sus. Miezul rosiilor se freaca cu ceapa, se...
Rosii prajite cu cascaval
Telina se curata de coaja, se taie cuburi, se fierbe in apa sarata, se scurge. Se fierb ouale, se curata de coaja, se taie...
Telina pariziana cu cascaval
Feliile de paine se taie in diagonala ca sa devina triunghiulare. Intre doua triunghiuri suprapuse se asaza sunca si...
Friganele cu sunca si cascaval
Ciolanul se curata, se ia carnea de pe os si se taie cubulete. Carnea afumata se taie fasii. Untura se topeste, se caleste in...
Fasole cu ciolan
Carnea se curata, se taie felii si se bate cu ciocanul de carne. Se tapeteaza carnea cu atata sare, usturoi zdrobit si lapte,...
Piept de curcan cu cascaval
Bucatile de carne se sareaza si se prajesc pe ambele parti, se pun deoparte. In uleiul ramas, se caleste usor ceapa rasa, se...
Friptura frantuzeasca
Vinetele, zucchini, ceapa, rosiile, ardeii si usturoiul taiate, se calesc in ulei de masline ca un ghiveci. Se potriveste...
Ghiveci
Orezul se fierbe in apa cu sofran si vegeta. Se scurge, se pune in vasul de amestecat. Se adauga patrunjelul verde tocat...
Pilaf cu pui si sofran
Costita se taie in fasii perpendicular pe oase. Se spala ca sa se duca jos aschiile din oase si se usca prin stergere. Se...
Costita fripta
Se amesteca intr-un vas urmatoarele: carnea taiata marunt, piperul, uleiul, boiaua si ceapa tocata marunt. Se sareaza (ca la...
Varza secuiasca la tava
Cartofii dati prin razatoare se amesteca cu faina adaugata treptat. Usturoiul zdrobit in presa de usturoi se adauga la...
Musaca de chiftelute
Din pieptul de curcan se taie 4 felii deschise, partile care pica se macina. Chifla umezita, ou, pireu de castane si...
Piept de curcan umplut cu pireu de castane
Carnea se taie jos perpendicular de pe oase si se spala. Se taie in bucati si se sareaza dupa gust. Untul se topeste, se...
Costita fripta in bere
Pentru acasta reteta este necesara costita fara slanina. Se taie in bucati, se spala ca eventualele aschii de oase sa...
Costita cu sos
Carnea se taie exact langa oase si se spala. Mierea, mustarul, otetul balsamic, vinul alb, sosul de soia, oregano dupa gust,...
Costita picanta
Se bat putin bucatile de piept de pui, se sareaza, se trece prin faina si se frige la foc mare. Bucatile de ceafa se pun...
Piept de pui cu mar si ceafa afumata
Se dezoseaza pulpele de pui cu un cutit ascutit, se condimenteaza si se pun deoparte. Prunele se fierb timp de cateva minute...
Pulpe de pui umplute cu mar si prune
Se taie pieptul de pui fileuri subtiri, se frige in ulei cu usturoi, se adauga merele taiate cubulete si prunele inmuiate in...
Piept de pui cu prune
Tine somnii pitici in apa de 40-50 de grade, care contine 1-2 linguri de sare si 100 ml de otet. Curata-i si toarna putin...
Somn pitic prajit
Se curata pestii in interior si in exterior, se sareaza si se lasa 2 ore. Se aseaza bucatile de peste intr-o tigaie, se pun...
Pastrav cu unt
Se curata bine stiuca de solzi, i se scot ochii, se indeparteaza branhiile, se spala bine si se usuca cu ajutorul unui prosop...
Stiuca umpluta
Curatam cartofii si ii taiem cubulete. Calim ceapa in untura si o presaram cu boia. Amestecam ceapa cu cubuletele de cartofi,...
Carne de porc cu cartofi
Amestecam ingredientele, iar acest amestec il punem in frunze si le punem intr-un vas. Adaugam zeama de rosii si le fierbem...
Sarmale
Somnul: Indeparteaza pielea si oasele pestelui si lasa sa stea feliile presarate cu sare. Sosul: Caleste ceapa in ulei, ia-o...
Somn cu portocale
Bate feliile de peste decongelate pe celofan uns cu unt si aseaza-le in forma dreptunghiulara. Pune deoparte partile care...
Rulou de peste
Se curata ciolanul, se spala si se lasa in apa impreuna cu ceafa afumata. Se alege lintea si se lasa in apa rece. Se pune...
Mancare de linte cu ciolan
Fasolea verde curatata se taie in bucatele mici, apoi o fierbem timp de 15 minute in apa putin sarata. Adaugam visinele si...
Tocanita de fasole verde cu visine
Cartofii se spala foarte bine, apoi ii fierbem in coaja aprox. 20 de minute. Spalam carnea si o frecam cu sare si piper....
Cartofi umpluti cu unt condimentat
Cartofii curatati ii taiem in rondele sau in felii lungi. Ii punem intr-o tava, presaram deasupra rondele de ceapa si...
Cartofi la tava
Curatam crapul, il spalam si il saram. Fierbem in apa sarata putin, amestecul mexican de legume. Pregatim umplutura,...
Peste umplut cu legume si carne de pui
Pregatim o saramura din ulei si condimente in care punem carnea, pe care o tinem la frigider timp de o zi. A doua zi scoatem...
Carne de porc cu cascaval
Ficatei de pui cu piper langa ragu: 1 ceapa rosie 500 g ficatei de pui untura mirodenii (piper alb, maiorana, sare)...
Ficatei de pui cu piper langa ragu
Se prajesc cubulete de slanina, dupa care se pun intr-un alt vas. Se marunteste ceapa. Se curata carnea de pui, se sareaza,...
Pui cu fasole verde
Pulpele se dezoseaza; se umezeste pielea si se freaca bine cu sare. Partea interioara a pulpei o piperam. Legumele pentru...
Pulpe de pui umplute cu mazare verde
Curatam guliile, le taiem in cubulete cu grosime de aprox. 0,5 cm si le prajim cateva minute cu 1 lingura de ulei, sare si...
Tocanita gustoasa
Pulpele de iepure de camp se pun cu o seara inainte la marinat: zarzavatul curatat se taie rondele, se pune ceapa si se...
Iepure de camp cu sos vanatoresc
Spanacul se spala bine. Se fierbe in apa sarata impreuna cu usturoiul curatat. Se amesteca bine laptele cu faina si se toarna...
Mancare persana de spanac cu sunca si oua ochiuri
Curatam castanele, le punem intr-o cratita si adaugam atata apa cat sa le acopere. Presaram Delikat, punem margarina, apoi le...
Rata umpluta
Curcanul, tinut cateva ore la temperatura camerei, se sareaza cu 2 zile inainte. Prajim ficatul de gasca cu ficatul de curcan...
Curcan umplut pentru sarbatoare
Pieptul de pui se taie felii, se bat cu ciocanul pentru carne si se sareaza. Se unge fiecare felie cu mustar si se dau prin...
Pui cu ciuperci si mustar
Taiem marunt o ceapa mica rosie si o calim intr-o tigaie mai mare, in 50 ml de ulei, pana devine sticloasa. Apoi aduagam 2...
Tocanita de oua
Cu o seara inainte inmuiem 100 g cubulete uscate de soia in 300 ml apa, apoi punem la frigider. A doua zi, dimineata, ii...
Jumari de soia
Într-o tigaie se pune untura la incalzit, se pune ceapa taiata marunt. Cand ceapa devine sticloasa de la calit se pune kaiz
Piept de pui delicios
Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie in jumatati. Cu ajutorul unei lingurite se scobesc, ceea ce ramÃ
Cartofi umpluti cu ficatel de rataPuiul chinezesc cu susan si miere este delicios, perfect pentru o cina sofisticata, dar simpla in acelasi timp. Aromele se...
Pui chinezesc cu susan si miere
Se fierbe varza in apa cu sare 10 minute, dupa care se scurge. Slanina se taie cubulete, se prajeste, iar cu unsoarea se unge...
Varza de Bruxelles prajita
Presara cu sare feliile de peste, condimenteaza-le pe o parte cu vegeta, iar pe cealalta parte cu busuioc. Lasa-le sa stea 15...
Peste cu smantana
entru aluat incalzeste laptele, adauga zaharul si sfarama drojdia. Adauga si o lingura de faina si lasa-l sa stea 15-20 de...
Galuste aurii cu piure de mere
Caleste ceapa tocata impreuna cu usturoiul pisat in ulei incins. Adauga lichior de anason, sare, curcuma si mixeaza totul....
Rac prajit cu legume
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori