Cartofii se fierb in coaja, se curata si se feliaza. Varza create se desface in frunze si se fierbe pe jumatate cu morcovii...
Bechamel de legume
Cepele se taie in doua si apoi marunt, apoi se caleste impreuna cu slanina pana devine sticloasa. Se aduga varza murata...
Varza in stil ardelenesc
Prajim in ceaun slanina taiata marunt. Adaugam ceapa taiata marunt si le prajim pana ceapa devine sticloasa. Apoi adaugam...
Tocana de legume la ceaun
Ceapa taiata marunt se caleste usor in ulei incins, dupa care adaugam carnea tocata si le prajim impreuna cateva minute. Apoi...
Spaghete bologneze
Varza se da pe rindea sau se taie fideluta, apoi se fierbe impreuna cu bucati mai mari de carne, sarea, 1 lingurita de...
Varza brasoveana
Cartofii cruzi se curata , se dau pe razatoare si se scurg de zeama printr-o sita. Adaugam faina, cartofii fierti zdrobiti,...
Sufleu de cartofi cu varza
Se pregateste baza tocanitei la care se adauga putin piure de rosii, oasele de porc taiate in bucati cat mai mici si se...
Tocanita a la Budapesta
Cartofii se fierb in coaja cu grija sa nu crape. Slanina taiata in bucati mici se topeste, se calesc ceapa si ciupercile...
Mazare cu usturoi si cartofi
Ceapa taiata marunt se prajeste in putina untura fierbinte pana devine aurie, se presara cu boia, se adauga ciupercile taiate...
Orez cu ciuperci ca la Bacska
Orezul se spala si se scurge. Cand tocanita este aproape gata, se pune orezul intr-un vas termorezistent, ardeii curatati,...
Carne cu orez
Curatam coaja de pe mugurii de bambus si ii fierbem 40 minute cu 1-2 ardei chili care ii iau gustul amarui. Cei consevati se...
Muguri de bambus cu sos de carne picant
Ceapa se taie rondele, usturoiul se zdrobeste. Se curata cartofii si se fierb in apa sarata. Se amesteca uleiul cu frunze de...
Cotlete de miel cu conopida
Ingredientele se amesteca si se framanta bine carnea, compozitia se intinde intr-o tava unsa si se da la cuptor sau, sub...
Chiftelute din carne de pasare
Puiul se transeaza, se sareaza si se lasa 10 minute, apoi bucatile de carne se tavalesc prin faina. Se infierbanta margarina...
Pui cu busuioc
Cotletele se feliaza, se bate cu ciocanul de carne, fleica se da prin masina de tocat carne, se condimenteaza cu sare, piper,...
Rulada cu vin
Carnea se taie in bucati de 2 cm si se prajeste 10 minute. Se adauga condimentele, pireul de rosii si supa de carne...
Pilaf bulgaresc
Se taie cate o felie mai subtire din baza oulor si una mai groasa din varf. Cea subtire este necesara pentru a le fixa pe...
Rosii umplute
Ceapa se taie marunt, se prajeste in ulei. I se da culoare cu boia de ardei. Se adauga mazarea. Daca este congelata se...
Mancarica de mazare
Slanina se taie fasii subtiri si se prajeste, se scoate din tigaie, grasimea se adauga la cea in care se prajeste ceapa...
Tocanita cu vin
Intr-un vas termorezistent se cladesc randuri alternative de varza acra presarata cu sare, piper, cimbru si marar taiat...
Varza a la Brasov
Taiem slanina in cuburi mici si o punem la prajit . In untura rezultata punem ceapa taiata marunt , zarzavatul de supa taiat...
Tocana de vita cu ciuperci
Somnul african curatat, se cresteaza din loc in loc si se pune intr-o tava adanca, curbat in semicerc. Uleiul de masline se...
Peste somon la tava
Carnea fripta intr-o bucata se infierbanta in suc propriu, se pun feliile de mere in jurul carnii si se calesc 5 minute....
Friptura cu mere
Somonul se curata, se sareaza, se prajeste in unt-ulei, se tine la cald. Pentru pregatirea sosului, conserva de ananas se...
Somon cu ananas si curry
Rondelele de ananas se introduc sub pielea pieptului de pui si a pulpelor, se sareaza. Ceapa taiata pestisori se caleste in...
Friptura de pui cu ananas
Umplutura: Slanina se taie in cubulete, se topeste si prajeste ceapa rosie tocata marunt. Adauga ardeii verzi si rosia...
Pulpe de pui umplute cu ciuperci
Decojeste cartofii si taie-i rondele subtiri. Tapeteaza un vas termorezistent cu fasii de slanina si aseaza un strat de felii...
Musaca de cartofi
Taie ficatul fasii de grosimea unui deget si prajeste-l in 3 linguri de ulei amestecand continuu si condimenteaza-l cu putin...
Ficat cu ciuperci
Dezoseaza cotletul si taie-i interiorul in lungime cu un cutit ascutit. Scoate o cantitate suficienta de carne, incat sa...
Friptura umpluta
Ratele se curata, se infige in ele bucati de slanina, se sareaza pe dinauntru si dinafara. Gutuile feliate se aseaza in...
Rata salbatica umpluta cu gutui
Orezul se fierbe in apa condimentata cu un cub de supa. Carnea se amesteca cu unsoare fierbinte si se condimenteaza....
Conopida la cuptor
Ceafa se dezoseaza si se taie in 4 felii mari. Feliile de carne se bat cu batatorul si se sareaza. Dupa asta se ung cu mustar...
Friptura de ceafa de porc
Se fieb cubluletele de telina in apa cu vegeta, iar cartofii in apa sarata. Cartofii ii curatam si ii taiem in cubulete...
Mere umplute
Se fierb pastele dupa instructiunile de pe ambalaj, apoi le racim clatindu-le cu apa rece. Intre timp, taiem rosiile, le...
Salata simpla din paste fainoase
Fierbe 2-3 kg de pulpa de porc cu piele in 0,5 litri de Coca Cola amestecata cu putina apa. In timp ce fierbe carnea, adauga...
Friptura in Coca Cola
Prajeste spinarea de caprioara in ulei incins pe toate partile, dupa care adauga legumele, boabele de ienupar, ceapa si...
Spinare de caprioara
Fierbe cartofii in coaja. Sareaza ciupercile si infasoara-le in bacon, infasoara si cartofii curatati in bacon. Unge cu unt...
Cartofi cu ciuperci si smantana la cuptor
Unge tava cu unt, amesteca smantana cu 2 linguri de ulei si amestecul de condimente. Aseaza feliile de peste in tava sau...
Felii de peste cu smantana
In ziua inaintea friptului carnea se marineaza, prunele uscate si desamburate se inmoaie in vin rosu. In feliile de carne se...
Frigarui de caprioara
Intr-o oala se caleste ceapa, apoi se adauga zarzavaturile foliate si se prajesc. Fasolea care a stat in apa (daca folosim...
Mancare cu carne
Varza de Bruxelles, inainte de grill, se fierbe in apa putin sarata. Zarzavaturile se taie felii. Varza se ruleaza una cate...
Frigarui de Ieniceri
Pentru a pregati ardei umpluti cu cascaval, avem nevoie de ardei, carne macinata si condimente. Aceasta mancare este foarte...
Ardei umpluti cu cascaval
Cartofii si dovlecelul se razalesc in bucati mari. Se toaca marunt usturoiul si mararul. Se amesteca ingredientele....
Chiftele de dovleac
Fierbe ciolanul in apa. Feliaza-l cand s-a racit. Curata cartofii si taie-i cuburi de 2 cm. Daca varza ti se pare prea acra,...
Varza cu vin si ciolan
Curata cepele, ardeii si taie-i fasii. Presara-i cu sare si zahar, si prajeste-i in 100 ml de ulei. Pune rosiile in apa...
Ghiveci de dovleac
In carnea tocata de porc sau de pasare se rad doua mere acrisoare, se amesteca cu doua oua, o chifla muiata in lapte si...
Mere cu carne tocata
Se face o tocanita din carne tocata, iar mazarea si conopida se calesc. Se pun straturi de ingrediente, intr-o tava unsa cu...
Mazare la cuptor
Tocam tocanita din pulpa de porc, adaugam smantana, galbenusurile de ou si albusurile batute spuma. Taiem 10 clatite sarate...
Tocanita cu clatite
Cascavalul pane cu nuca si pireu de cartofi cu morcovi este na dintre cele mai bune mancaruri. Reteta este usor de preparat.
Cascaval pane cu nuca si pireu de cartofi cu morcovi
Morcovii se aburesc in apa putin sarata timp de 5 minute, apoi se clatesc cu apa rece si se strecoara. Taiteii se fierb in...
Taitei lati cu mac si morcovi
Intr-o tigaie se pune 1 lingura de ulei si se caleste jumatate din ceapa tocata, se pune in ea orezul, se amesteca un pic si...
Oua coapte in orez
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori