Spalati pieptul de vitel, taiati-l in bucati potrivite si rumeniti-l in unt circa 10 minute, impreuna cu ceapa, tocata...
Piept de vitel cu fasole verde
Curatati castravetii si taiati-i in jumatate pe lungime. Cu ajutorul unei linguri scoateti semintele. Fierbeti-i apoi in apa...
Castraveti umpluti
Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperci
Curatati ciupercile, spalati-le, scurgeti-le bine de apa si taiati-le in feliute. Curatati ceapa si ardeiul, spalati-le si...
Ciuperci in sos de vin cu orez
Din malai, 1 litru de apa si sare, dupa gust, faceti o mamaliga vartoasa, apoi cand s-a mai racit, taiati-o in felii de circa...
Ciuperci cu verdeturi si mamaliga
Curatati ciupercile, spalati-le, scurgeti-le bine de apa si taiati in bucati bucatile mari, iar pe cele mici lasati-le...
Ciuperci cu cartofi la cuptor
Curatati ciupercile, spalati-le, scurgeti-le bine de apa si taiatile in feliute de circa 5 mm grosime. Incingeti uleiul...
Ciuperci prajite cu usturoi si patrunjelRata cu varza rosie si prune uscate este un fel de mancare pe care merita sa il faceti la sarbatori sau aniversari. Dulceata...
Rata cu varza rosie si prune uscate
Curatati ciupercile, spalati-le, scurgeti-le bine de apa si taiati-le bucatele. Caliti-le impreuna cu ceapa taiata julienne,...
Paste cu ciuperci si spanac
Pune laptele la fiert si cand clocoteste adauga macaroanele. Lasa sa fiarba 10-12 minute, scurge-le si apoi adauga branza...
Macaroane dulci in trei variante
Pune macarooanele la fiert in apa cu putina sare si ulei de masline. Cat timp acestea fierb pune ceapa taiata fin cu...
Macaroane cu carne la cuptor
Fierbe pastele in apa cu sare si putin ulei dupa indicatiile de pe ambalaj. intre timp, taie sunca in cubulete si prajeste-o...
Macaroane "afumate"
Toaca varza marunt si opareste-o vreo 10 minute in apa cu sare, scurge-o si stoarce-o bine de zeama. Da laptele intr-un...
Budinca de varza
Pune untura la incins si caleste carnaciorii taiati bucati, costita feliata si carnea, facuta bucati mici. cand toate au...
Mancare poloneza
Pune untura la incins si caleste iute ceapa taiata solzisorii. Cand s-a aurit frumos, adauga carnea si un praf de sare. Alege...
Musaca de varza
Curata crapul, cresteaza-l pe ambele parti, freaca-l bine cu sare, piper si ulei de masline si lasa-l la rece zece minute....
Crap cu lamaie si portocalaRisotto cu ficat este o mancare cu orez foarte consistenta, interesanta cu o imbinare delicata a gusturilor, ce poate fi...
Risotto cu ficat
In doua vase separate, cu cate un praf de sare, pun la fiert ciupercile si ficateii. Cand sunt gata, scurge-i si da-i prin...
Placinta cu ficatei
Taie ceapa marunt si caleste-o in uleiul incins. Adauga ficateii spalati, curatati de pielite si scursi. Lasa-i sa se...
Tocanita de ficatei
Pestele se spala, se scurge de apa. Crevetii se spala si ei si se pun la fiert in apa cu sare alaturi de peste. Dupa ce s-au...
Sufleu de salau
Ardeii se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Usturoiul se toaca marunt si se pune intr-un va, impreuna cu mierea si...
Friptura cu legume
Ficateii se spala, se curata si se pun la scurs. Cartofii se curata, se taie in cuburi mari si se pun la fiert, in apa cu...
Musaca de cartofi cu ficatei
Cannelloni se fierb in apa cu sare pentru patru minute. Se scot si se pun la scurs. Trebuie sa fie elastici, dar sa nu se...
Cannelloni umplute cu urda si spanac
Urzicile se spala si se scurg. Se pun la oparit in apa cu sare si otet. Se lasa la fiert pana sunt aproape gata. Intr-o...
Pilaf cu urzici
Se spala legumele si se usuca sau se sterg frunzele. Ceapa, usturoiul si leurda se toaca marunt. Se unge o forma adanca de...
Chisa cu trufandale
Se curata si se rup cozile ciupercilor de padure. Se spala si se usuca bine, apoi se fierb 5 minute in putina apa cu un praf...
Ciuperci de padure cu leurda
Se spala bucatile de peste cu jet de apa rece, se condimenteaza cu sare, piper, foaie de dafin si boia, se stropesc cu uleiul...
Crap cu sos de ardei
Se taie muschiul de porc astfel inact sa se poata itercala cu legumele coapte. Se curata vinetele, dovleceii si ardeii, se...
Muschi de porc su legume
Se taie muschiul de vita felii medii, se unge cu unt, se stropeste cu vin, se freaca cu zahar pe toata suprafata si apoi se...
Carne de vita cu sos alb
Costitele de porc se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, boia iute si dulce, se ung cu ulei pe toata suprafata si se...
Costite de porc la gratar
Se feliaza pieptul de pui, se bate cu ciocanul de snitel, se condimenteaza cu sare, piper si se unge cu ulei si mustar. Se...
Rulouri de carne si sos de rosii
Se pun vinetele la copt, apoi se decojesc si se lasa sa se scurga. Intre timp, se curata si se spala dovleceii si cartofii....
Musaca de vinete si cartofi
Telemeaua de vaca, urda, smantana, branza de vaci, ouale si mararul se paseaza cu blenderul. Se topeste untul, se adauga...
Cannelloni de primavara
Se cerne faina intr-un bol, se adauga drojdia stinsa in 2 linguri de lapte dulce si caldut, sarea, uleiul, apa minerala si...
Pizza cu blat crocant
Se pregateste carnea de miel, se taie bucati potrivite si se calesc in ulei incins, se adauga sare, piper si vinul rose si se...
Friptura de miel cu sos de piper
Se trece orezul prin cateva ape si se pune sa fiarba in apa cu sare si putin ulei. Cartofii si morcovii se spala si se pun si...
Mancare sarbeasca
Se curata pieptul de pui de pielite, se spala in cateva ape si se taie cubulete. Se condimenteaza cu sare, piper, boia iute...
Frigarui de pui cu salata verde
Se spala dovleceii, se scoate miezul cu o lingurita mica, ca sa nuse rupa si se pun sa se scurga pe un prosop absorbant....
Dovlecei cu sos de smantana
Se pun medalioanele de salau in tava, se stropesc cu ulei, vin si zeama de lamaie, se condimenteaza cu sare si piper si se...
Specialitate de peste cu orez
Copanele de pui se parlesc pe flacara, se spala in cateva jeturi de apa rece, apoi se scot si se lasa la scurs pe un prosop...
Copane cu sos de masline si ciuperci
Se curata ceapa, se toaca marunt, se caleste in uleiul incins pana devine sticloasa si se adauga carnea tocata, apoi se...
Lasagna cu urda
Se taie carnea cubulete si se caleste in putin ulei pana capata o crusta aurie. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust...
Tocanita cu carne si orez
Se curata cartofii, se spala, se taie cubulete si se pun sa fiarba in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg de zeama si se...
Musaca de cartofi cu carne
Pastele sub forma de melcisori se fierb conform instructiunilor de pe cutie, in apa cu sare si un strop de ulei, ca sa nu se...
Salata de paste cu rosii si busuioc
Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete, apoi se pun sa fiarba in apa cu sare. Separat se curata carnea de manzat de...
Ghiveci in crusta de cartofi
Mai intai, preparati sosul pesto. Zdrobiti usturoiul cu pisalogul, impreuna cu busuiocul, rucola si cardamaua. Adaugati...
Farfalle asezonate cu sos pesto, cu cardama si rucola
Se condimenteaza muschiul de vita cu sare si pier, se stropeste cu ulei si vin rosu, se infasoara in folie de plastic si se...
Muschi de vita in aluat frantuzesc
Bucatile de salau se condimenteaza cu sare si piper, se stropesc cu lamaie si se ung cu putin ulei. Se acopera cu o folie de...
File de salau cu sos de capereDin ulei, ceapa taiata marunt, usturoi, rosii si busuioc se face un sos rapid. Spalam si taiem felii subtirele...
Parmigiana de dovlecei
Taiati bulbii de anghinare in jumatate. Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie si adaugati usturoiul si cimbrul. Adaugati...
Farfalle cu anghinare, parmezan si smantanaFarfalle se pun la fiert conform instructiunilor. Se scurg. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Rosiile se curata de pielita...
Farfalle cu sos de rosii si verdeata, la cuptor
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori