Incingeti intr-o tigaie mare doua linguri de ulei si caliti usturoiul si ardeiul iute timp de 30 de secunde inainte de a...
Spaghete cu masline zdrobite, rosii si usturoiIn timp ce spaghetele se fierb „al dente" in apa clocotita cu sare, tocati marunt usturoiul, ardeii si patrunjelul....
Spaghete cu usturoi, ardei iute si patrunjelIn timp ce spaghetele se fierb in apa clocotita si sarata, tocati ceapa, rosiile si busuiocul. Caliti usor, timp de 5 minute,...
Spaghete cu ceapa rosie, tomate si busuiocMai intai faceti pangritata. Puneti uleiul de masline intr-o tigaie incinsa, cu fundul gros. Adaugati usturoiul si cimbrul...
Spaghete cu ansoa, ardei iute si pangritataFierbeti pastele linguine in apa clocotita cu sare pana se fac „al dente". Intre timp, incingeti o tigaie si adaugati...
Linguine cu pancetta, ardei iute, moluste si vin albFierbeti linguinele in apa clocotita cu sare pana se fac „al dente". Intre timp, prajiti usturoiul, ardeii iuti rosii,...
Linguine puttanescaPreincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Folositi o tava mica, astfel incat pestele sa se distribuie...
Cambula in tava cu spanac, masline si rosiiPreincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Puneti rosiile si jumatate din uleiul aromat in care au fost...
Rulouri de unditarPisica de mare este un sortiment de peste care se gaseste deja destul de usor si la noi in marile magazine. Carnea este alba...
Aripioare de pisica de mare cu lamaie si 5 aromeOpariti sparanghelul si prazul in apa sarata clocotita timp de cateva minute sau pana cand se inmoaie si apoi scurgeti apa....
Scoici la tigaie cu sparanghel si praz tanarBarbunul este un peste de talie mica care traieste in apa de mica adancime. Este asemanator guvidului, insa are carnea roz si...
Barbun umplut cu pesmet si rosiiCreveti prajiti, simpli, in tigaie sunt cei mai deliciosi. Crevetii vor lua aromele celorlalte ingrediente: ghimbir, usturoi...
Creveti prajiti, cu ghimbir, usturoi si ardei iutiE usor sa gatiti carnea, cartofii si budincile, dar e important sa va sincronizati operatiunile. Inainte de a incepe, trebuie...
Vita la cuptor cu cei mai buni cartofiPreincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Zdrobiti rozmarinul intr-un mojar, pentru a-i elibera aroma....
Calcan sicilian la cuptor cu lamaieZbarciogii sunt primii bureti ce apar in paduri, si pot fi culesi in luna aprilie. merg perfect in tocanite, servite langa...
Medalioane de vita cu zbarciogi si sos din vinPreincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Crestati in zig-zag grasimea de pe coastele de miel - astfel,...
Miel la tava cu legume si ulei de maslinePreincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Taiati pestele in cubulete cu latura de 2,5 cm puneti-l intr-un...
Frigarui de unditar cu rozmarin, pancetta si painePreincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Puneti toata sarea intr-un castron, impreuna cu semintele de...
Pui invelit in sare cu fenicul, cimbru si lamaiePreincalziti cuptorul la 190°C (treapta 5 la cel pe gaz) si pregatiti un vas potrivit pentru pui. Asezonati-I bine peste...
Pui in laptePreincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Tocati ciupercile — jumatate din cantitate mai mare,...
Piept de pui rulat in aluatSeparati pulpele inferioare, cele superioare si pieptul pasarii sau rugati-l pe macelar sa faca acest lucru. Intr-un...
Bibilica la cuptor cu rodii si spanacMarinati bucata de ton in putin sos de soia, timp de 1 ora. Uscati pestele prin tamponare cu un servet de hartie, frecati-l...
Ton prajit cu ghimbir ras si arpagicPreincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Cu doua-trei bucati de sfoara, legati carnea de porc. Nu trebuie...
Porc in vin alb cu usturoi, fenicul si rozmarinZdrobiti jumatate din salvie intr-un mojar (puteti folosi un facalet si un castron de metal). Adaugati usturoiul si...
File de porc splendid marinat, copt cu rubarbaPuneti faina intr-un castron mare si amestecati-o treptat cu 500 ml de apa, pana ce obtineti un aluat elastic, usor de...
Pui in crusta de aluatPreincalziti cuptorul la 190°C (treapta 5 la cel pe gaz). Asezonati abundent puiul in intenor si la exterior si umpleti...
Pui ia cuptor cu sos dulce-acrisorLuati un somon frumos si proaspat, asezonati-l atat in interior, cat si in exterior, frecati-l cu ulei de masline si...
Somon fript intreg, in ierburiLuati radacina de telina si indepartati cu cutitul o bucata de circa 1 cm inaltime (din capatul in care au crescut frunzele),...
Piure de telinaPentru a pregati anghinarea, luati o capatana si taiati cate 5 cm din varful si din tulpina acesteia. Acum, ceea ce aveti de...
Anghinare la tava cu migdale, pesmet si ierburiSeparati tulpinile cu frunze de bulbii de fenicul si tocati-le marunt. Puneti-le intr-o tava pentru cuptor. Taiati bulbii de...
Fenicul la cuptor cu rosii cherry, masline si usturoiDovleacul Hamilton este o reteta de mancare cu dovleac aromata si delicioasa. Dovleacul se umple cu o multime de feluri de...
Dovleac HamiltonPuneti intr-o strecuratoare acoperita cu folie de staniol si asezata deasupra unei oale cu apa in clocot, la abur, pastaile...
Fasole pastai cu sos de rosiiFierbeti cepele in multa apa timp de 15 minute, pana se fragezesc un pic. Scoateti-le din vas cand au fiert si lasati-le sa...
Cepe coapteNuca de cocos se da prin razatoare, se amesteca cu lichidul ei, cu scortisoara, enibahar, cuisoare si sare. Puiul se taie, se...
Pui cu nuca de cocosPreincalziti cuptorul la 22°C (treapta 7 la cel pe gaz). Indepartati eventualele parti decolorate ale feniculuiui, apoi...
Fenicul copt cu usturoi, unt si vermutPreincalziti cuptorul la 220 de grade (treapta 7 la cel pe gaz). Zdrobiti intr-un pisalog cimbrul, ardeiul iute si putin...
Ciuperci de camp la tava, cu usturoi, unt si cimbru maruntitTurnati putin ulei intr-o tigaie infierbantata sau intr-un wok bine incins, agitati vasul si adaugati 4 maini imense de...
Spanac simplu, cu nucsoara si untIn zilele noastre, hribii uscati pot fi gasiti mai peste tot. Sunt foarte scumpi, dar savoarea lor e puternica si de-a...
Spanac si hribi, cu rozmarin si lamaiePreincalziti cuptorul si o tava pentru copt de marime adecvata, la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Fierbeti cartofii in...
Pui Hamilton infasurat in bacon si umplut cu cartofi si salviePreincalziti cuptorul si o tava pentru copt de marime adecvata la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Spalati puiul atat la...
Pui fript deliciosPreincalziti cuptorul si incingeti o tava pentru copt de marimea adecvata la 230°C (treapta 8 la cel pe gaz). Asigurati-va...
File de vita infasurat in prosciutto, hribi si plante aromaticePreincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz) si incingeti pe aragaz un vas adanc tip caserola sau o tava...
Piept de porumbel inabusit cu mazare, laptuca si ceapa verdePreincalziti cuptorul la 170°C (treapta 3 la cel pe gaz). Taiati ingredientele pentru pasta de curry in bucati mari,...
Curry de miel a la PeterPreincalziti cuptorul la 230°C (treapta 8 la cel pe gaz). Amestecati si zdrobiti toate ingredientele laolalta. Folositi...
Burger BothamCoaceti ardeii la cuptor sau pe o tabla pusa pe flacara aragazului. Presarati-i cu sare si puneti-i intr-o punga de plastic...
Perisoare de vita la cuptorPreincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Crestati pe toata lungimea, din centimetru in centimetru, pielea...
Spate de porc cu piersici la cuptorPreincalziti cuptorul la 170°C (treapta 3 la cei pe gaz). Intr-un vas mare tip caserola sau intr-o tava adanca pentru...
Miel inabusit cu vin si legumeZdrobiti semintele de coriandru intr-un mojar, apoi amestecati-le cu rozmarinul, sarea, piperul si oregano si presarati-le pe...
Carpaccio de vita in crusta rumenitaPreincalziti cuptorul la 230°C (treapta 8 la cel pe gaz). Spalati si razuiti sfecla. Taiati terminatiile si introduceti-o...
Carpaccio de vita cu sfecla si hreanDupa ce ati preparat carnea de vita, adunati laolalta feliile de ghimbir si taiati-le fideluta. Presarati-le la intamplare...
Carpaccio de vita cu ardei iute, ghimbir, ridichi si soiaFrecati bine cotletele de porc cu marinata de rozmarin si lasati-le asa, in mod ideal, timp de 1-6 ore, pentru a le permite...
Cotlete de porc la tava cu cartofi, pastarnac si plante aromaticeSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateEste genul de tarte aperitiv pe care le faci in doi timpi si trei miscari, mai ales daca ai musafiri sau pur si simplu vrei...
Tarta aperitiv cu feta, rucola si rosiiSimpla si delicioasa!
Rulada cu mascarpone si dulceata din coji de portocalaO pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...
Pizza cu spanac si sos AlfredoTapioca, un ingredient japonez, este iubit de noi in combinatie cu dulceturi de casa, cu nuci,etc. si iubim fiecare desrt...
Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapiocaM-am inspirat de la bucataras Oana.....doar ca tava mea a fost un pic mai mare si mi-au iesit mai putin inalte prajiturile
Desert prajitura BoemaDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri