Mancaruri cu vanat

Fazan fript
Mancaruri cu vanat

Fazan fript

In prima faza se curata fazanul de pene, de intestine, i se inlatura capul si labele. Se pune apoi la flambat pe flacara...

Fazan fript
Fazan cu sos Madera
Mancaruri cu vanat

Fazan cu sos Madera

Fazanul se curata de pene si intestine, se spala si se sterge. Se acopera apoi pieptul cu felii de slanina si se pune cu unt...

Fazan cu sos Madera
Fazan umplut
Mancaruri cu vanat

Fazan umplut

Curatam fazanul de pene, se tine pe flacara mare ca sa se nrcu puful, se sterge cu o cirpa umeda si se goleste de intestine...

Fazan umplut
Fazan cu mere
Mancaruri cu vanat

Fazan cu mere

Se curata fazanul de pene, se sterge cu o cirpa umeda, apoi se goleste de intestine si de maruntaie. Se spala si se sareaza,...

Fazan cu mere
Friptura de rata cu smantana
Mancaruri cu vanat

Friptura de rata cu smantana

Curatam ratat de pene; se parleste pe foc mare, apoi se freaca cu putin malai. Se spala si se goleste de intestine si de...

Friptura de rata cu smantana
Friptura de rata cu ciuperci
Mancaruri cu vanat

Friptura de rata cu ciuperci

Se pregateste rata cu o zi inainte, se lasa taiata bucati, cu putina sare, la rece si se stropeste cu unt topit cind se pune...

Friptura de rata cu ciuperci
Porumbei cu costita afumata
Mancaruri cu vanat

Porumbei cu costita afumata

Se jumulesc porumbeii de pene, apoi se trec prin flacara si se spala cu apa rece. Se golesc de maruntaie, dupa care se taie...

Porumbei cu costita afumata
Friptura de mistret
Mancaruri cu vanat

Friptura de mistret

Se inlatura pielita de pe carne, eventual se scoate osul, se desface pulpa pe latimea ei, se impaneaza cu usturoi si slanina,...

Friptura de mistret
Cotlete de mistret cu sos
Mancaruri cu vanat

Cotlete de mistret cu sos

Carnea de mistret se tine in solutie pentru marin a re cel putin trei zile. Cind se prepara, carnea se sterge, se sareaza...

Cotlete de mistret cu sos
Ragout din carne de mistret
Mancaruri cu vanat

Ragout din carne de mistret

Carnea marinata se pune in apa rece, se spala bine si se opareste un sfert de ora cu apa clocotita. Se scoate din apa si se...

Ragout din carne de mistret
Fazan portughez
Mancaruri cu vanat

Fazan portughez

Curatam pasarea de pene, se pirleste pe flacara mica, se sterge cu o cirpa curata inmuiata in apa rece, dupa care se goleste...

Fazan portughez
Iepure delicios
Mancaruri cu vanat

Iepure delicios

Se taie carnea bucati potrivit de mari, dupa ce s-a scos din sosul marinat, si se sareaza usor. Se rumeneste carnea in unt,...

Iepure delicios
Mancare rece de iepure
Mancaruri cu vanat

Mancare rece de iepure

Se marineaza carnea in apa cu otet si usturoi zece ore, apoi se scoate si se taie bucati potrivit de mari. Se sareaza carnea...

Mancare rece de iepure
Friptura pe gratar cu muschi de caprioara
Mancaruri cu vanat

Friptura pe gratar cu muschi de caprioara

Marinam carnea de caprioara 10—12 ore intr-un amestec de apa, vin, otet, usturoi si cimbru. Amestecul lichid trebuie...

Friptura pe gratar cu muschi de caprioara
Friptura de caprioara
Mancaruri cu vanat

Friptura de caprioara

Se scoate pulpa din solutia pentru marinare unde a stat zece ore, se bate cu un batator de lemn, se unge cu putin ulei si se...

Friptura de caprioara
Traistute de caprioara
Mancaruri cu vanat

Traistute de caprioara

Se condimenteaza pulpa de caprioara cu condimente pt. vanat, busuioc, mustar. Se lasa putin sa patrunda condimentele, apoi se fi

Traistute de caprioara
Fazan umplut
Mancaruri cu vanat

Fazan umplut

Fazanul se spala, se curata si se lasa timp de doua-trei ore Ia marinat, impreuna cu doua cepe taiate solzisori, telina si...

Fazan umplut
Iepure cu castane
Mancaruri cu vanat

Iepure cu castane

Incalzim cuptorul la 220 de grade, spalam castanele, le taiem pe latime si le prajim in cuptorul incins pana se desface...

Iepure cu castane
Piept de fazan umplut in stil vanatoresc
Mancaruri cu vanat

Piept de fazan umplut in stil vanatoresc

Pieptul de fazan se injumatateste. Se condimenteaza cu sare, piper si maghiran. Ficateii de gasca se taie in 8 bucati de cate...

Piept de fazan umplut in stil vanatoresc
Iepure de camp cu sos vanatoresc
Mancaruri cu vanat

Iepure de camp cu sos vanatoresc

Pulpele de iepure de camp se pun cu o seara inainte la marinat: zarzavatul curatat se taie rondele, se pune ceapa si se...

Iepure de camp cu sos vanatoresc
Carne de vanat
Mancaruri cu vanat

Carne de vanat

Carnea curatata de pielita se lasa o zi in saramura cu legume. Ceapa si morcovii taiati rondele se calesc in putin ulei,...

Carne de vanat
Rata salbatica umpluta cu gutui
Mancaruri cu vanat

Rata salbatica umpluta cu gutui

Ratele se curata, se infige in ele bucati de slanina, se sareaza pe dinauntru si dinafara. Gutuile feliate se aseaza in...

Rata salbatica umpluta cu gutui
Spinare de caprioara
Mancaruri cu vanat

Spinare de caprioara

Prajeste spinarea de caprioara in ulei incins pe toate partile, dupa care adauga legumele, boabele de ienupar, ceapa si...

Spinare de caprioara
Frigarui de caprioara
Mancaruri cu vanat

Frigarui de caprioara

In ziua inaintea friptului carnea se marineaza, prunele uscate si desamburate se inmoaie in vin rosu. In feliile de carne se...

Frigarui de caprioara
Tocanita de caprioara cu ciuperci
Mancaruri cu vanat

Tocanita de caprioara cu ciuperci

Slanina taiata fasii se frige in untura topita, se caleste ceapa, se adauga carnea si se fierbe inabusit. Se potriveste...

Tocanita de caprioara cu ciuperci
Cotlete de caprioara ca la Baden
Mancaruri cu vanat

Cotlete de caprioara ca la Baden

Carnea de caprioara se prajeste pe ambele parti, se adauga zarzavaturile, boabele de ienupar, ceapa.Se condimenteaza cu sare...

Cotlete de caprioara ca la Baden
Tocana de vanat cu garnitura de fasole neagra
Mancaruri cu vanat

Tocana de vanat cu garnitura de fasole neagra

Carnea de mistret foarte bine spalata se taie in fasii subtiri impreuna cu slanina afumata. Se pune in apa rece, slanina se...

Tocana de vanat cu garnitura de fasole neagra
Frigarui cu carne de caprioara
Mancaruri cu vanat

Frigarui cu carne de caprioara

Cu o zi inainte de preparare maceram carnea, iar prunele uscate le inmuiem in vin rosu. Crestam feliile de carne si le ungem...

Frigarui cu carne de caprioara
Friptura de iepure cu legume
Mancaruri cu vanat

Friptura de iepure cu legume

Curatam legumele, le taiem bucati mai mari, ungem o tava cu putin ulei si le asezam amestecate. Usturoiul nu l-am mai curatat...

Friptura de iepure cu legume
Rata salbatica in sos de fructe
Mancaruri cu vanat

Rata salbatica in sos de fructe

Rata se curata de pene si de maruntaie si se tine la rece 24 de ore intr-un amestec de vin, sare si piper. Apoi, se scoate,...

Rata salbatica in sos de fructe
Friptura de caprioara cu galbiori
Mancaruri cu vanat

Friptura de caprioara cu galbiori

Friptura de caprioara va fi o cina delicioasa. Carnea frageda de la bait servita alaturi de niste galbiori, va fi un deliciu...

Friptura de caprioara cu galbiori
Friptura de caprioara cu fructe de padure
Mancaruri cu vanat

Friptura de caprioara cu fructe de padure

Se curata muschiuletul de caprioara de pielite, se condimenteaza, apoi se rumeneste intr-o tigaie cu putin ulei. Se adauga...

Friptura de caprioara cu fructe de padure
Friptura de caprioara
Mancaruri cu vanat

Friptura de caprioara

Se curata ciupercile si se taie cuburi baconul. Se spala carnea, se sterge si se pipereaza. Se incing in tigaie 2 linguri de...

Friptura de caprioara
File de caprioara cu sos de stafide si gogosele de cartofi
Mancaruri cu vanat

File de caprioara cu sos de stafide si gogosele de cartofi

Carnea de caprioara dezosata se taie felii(fileuri), se sareaza, se pipereaza. Se presara cu rozmarin, cimbrisor si boabe...

File de caprioara cu sos de stafide si gogosele de cartofi
Muschi de caprioara cu pere umplute
Mancaruri cu vanat

Muschi de caprioara cu pere umplute

Se spala hribii, se lasa sa se inmoaie in apa calduta. Se desprinde carnea de pe os de-a lungul coloanei vertebrale, de pe o...

Muschi de caprioara cu pere umplute
Pulpa de mistret cu afine
Mancaruri cu vanat

Pulpa de mistret cu afine

Inainte de a fi preparata, carnea se tine in bait 2 zile. Pentru prepararea baitului, se amesteca toate ingredientele date,...

Pulpa de mistret cu afine
Rasol in bors de iepure impanat
Mancaruri cu vanat

Rasol in bors de iepure impanat

Iepurele, dupa ce a stat la fezandat in piele 2 zile, se jupoaie si se tine la bait 12 ore. Dupa ce a fost scos de la...

Rasol in bors de iepure impanat
Medalioane de caprioara cu prune uscate si piure de cartofi
Mancaruri cu vanat

Medalioane de caprioara cu prune uscate si piure de cartofi

Se taie de pe carne grasimea, se sareaza si se pipereaza pe amandoua partile. Uleiul se infierbanta intr-o tigaie si carnea...

Medalioane de caprioara cu prune uscate si piure de cartofi
Fazan fript
Mancaruri cu vanat

Fazan fript

Fazanul trebuie neaparat tinut 2-3 zile dupa ce a fost vanat, inainte sa fie pregatit.Dupa ce s-a jumulit, s-a curatat de...

Fazan fript
Rata salbatica fripta
Mancaruri cu vanat

Rata salbatica fripta

Inainte de a fi fripta, rata se marineaza. Se face o marinata din vin rosu, otet diluat, cateva foi de dafin, boabe de piper;...

Rata salbatica fripta
Mancare rece de iepure cu masline
Mancaruri cu vanat

Mancare rece de iepure cu masline

Bucatile care raman de la carnea aleasa pentru friptura se sterg de sosul marinatei (apa amestecata cu vin, 203 linguri otet,...

Mancare rece de iepure cu masline
Iepure cu ciuperci
Mancaruri cu vanat

Iepure cu ciuperci

Se rumenesc, intr-o cratita cu o lingura de unt, 200 gr slanina sau costita afmata si vreo 25 fire arpagic. Cand s-au...

Iepure cu ciuperci
Pulpa de caprioara la tava
Mancaruri cu vanat

Pulpa de caprioara la tava

Friptura de caprioara se poate prepara si fara sa fi stat in marinata, carnea fiind destul de frageda. Este mai gustoaa insa...

Pulpa de caprioara la tava
Tocana de mistret tanar
Mancaruri cu vanat

Tocana de mistret tanar

Carnea taiata in bucati se trage in cratita mare cu jumatate din unt, pana cand este frumos rumenita. Cu restul de unt se...

Tocana de mistret tanar
Prepelita
Mancaruri cu vanat

Prepelita

Prepelita se mananca foarte proaspata. Se jumuleste, se scot intestinele si maruntaiele, se parleste repede, se sterge cu o...

Prepelita
Prepelite inabusite
Mancaruri cu vanat

Prepelite inabusite

Se curata prepelitele. Se sareaza, se pune ficatul inauntru, se inveleste fiecare prepelita cu o foaie de vita, apoi cu o...

Prepelite inabusite
Potarnichi cu smantana
Mancaruri cu vanat

Potarnichi cu smantana

Potarnichile se lasa o zi doua sa se fragezeasca. Se prepara 2 potarnichi la tava, punandu-se in unt. Cand sunt aproape gata,...

Potarnichi cu smantana
Friptura de iepure sote vinatoresc
Mancaruri cu vanat

Friptura de iepure sote vinatoresc

Se spala bine carnea si se sterge cu o cirpa curata, se taie bucati si se rumeneste in ulei amestecat cu unt. Se adauga ceapa...

Friptura de iepure sote vinatoresc
Medalion de caprioara
Mancaruri cu vanat

Medalion de caprioara

Se taie carnea in doua transe si se bate un pic dupa care se da prin faina pe ambele parti apoi se trage in 100 ml ulei...

Medalion de caprioara
Iepure cu masline
Mancaruri cu vanat

Iepure cu masline

In cratita cu uleiul fierbinte se prajesc bucatile de iepure, se adauga ceapa taiata pestisori, vinul, 2-3 linguri de apa,...

Iepure cu masline
Iepure cu smintina
Mancaruri cu vanat

Iepure cu smintina

Intr-o cratita cu o lingura de untura se prajesc usor bucatile de iepure, se adauga ½ pahar de apa, ceapa tocata,...

Iepure cu smintina
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Piersicute
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Piersicute
Iepure cu cartofi la cuptor
3
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Sarmalute in foi de vita
4
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Gnocchi cu carnati de curcan
Bucataras.RO

Gnocchi cu carnati de curcan

M-am inspirat dupa reteta lui Timea,a iesit ceva bun.

Gnocchi cu carnati de curcan
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola