Pentru reteta de varza murata cu hrean se aleg verze indesate care sa aiba frunza subtire, se curata, se spala si i se...
Varza murata cu hreanSe aleg verze mici, se taie in patru, se spala cu apa rece si se pun intr-un borcan mic de sticla, cu boabe de piper printre...
Varza rosie murataSe spala vinetele, li se taie cozile, apoi se taie felii groase. Se curata si se spala morcovii si telina, se taie rondele si...
Vinete murateSe spala vinetele, se curata de codite si se taie in doua pe lung. Se tin in apa care clocoteste zece minute, se scot si se...
Vinete umplute cu zarzavatSe foloseste zahar fara impuritati. Se pune zaharul cu 500 ml apa si un pahar de zeama rece de samburi, pe foc mare, sa...
Serbet de cirese amareSe spala caisele, se curata de samburi si se pun intr-un vas curat. Se acopera cu putina apa si se fierb un sfert de ora. Se...
Serbet de caiseSe aleg ardei sanatosi si carnosi, se spala si se decupeaza capacelele. Se lasa sa se scurga cu gura in jos. In acest timp se...
Ardei umpluti cu varzaSe spala ardeii, se decupeaza capacelele si se scurg cu gura in jos. Se aseaza in straturi intr-un borcan de sticla spalat si...
Ardei gras pentru umplutSe spala castravetii si se aseaza in straturi in borcanul de sticla spalat si uscat. Intre castraveti se pun rondele de...
Castraveti in saramuraSe aleg gogonele mari si sanatoase, se spala si se pun intr-un borcan de sticla curat si uscat. Se aseaza pe fundul...
GogoneleSe spala legumele, se aseaza in straturi asortate, in borcan de sticla curat si uscat. Telinele, morcovii si conopida se...
Gogonele asortateSe spala si se curata zarzavatul de coaja tare de deasupra, apoi se taie fideluta si se amesteca cu sare. Se pune totul...
Esenta de zarzavat cu verdeataSe aleg mere coapte, dar acrisoare la gust, se spala si se taie felii subtiri. Se acopera cu apa calda si se fierb cateva...
Marmelada de mereSe spala merele si se pun la fiert acoperite cu apa calda. Se aleg fructe bine coapte si se folosesc in cantitati egale....
Marmelada de mere si pereSe aleg fructe foarte coapte, se spala si se curata de samburi. Se trec prin masina de tocat carne, se pun intr-o oala cu...
Marmelada de prune brumariiSe aleg prune foarte coapte, din soiurile dulci sau prune brumarii. Se spala si se decojesc, apoi se pun intr-o oala cu...
Marmelada de prune decojiteSe curata fructele de coaja, se desfac in doua, eventual se taie felii subtiri si se acopera cu o cana de apa. Se fierb la...
Marmelada de piersiciSe spala fructele, se curata de codite si de samburi, se pun intr-un vas curat, acoperite de zahar. Se lasa zece ore asa,...
Visine conservateSe oparesc rosiile pentru a putea fi decojite mai usor. Dupa ce s-au racit, se decojesc si se mixeaza pulpa impreuna cu cele...
Supa de rosii cu galusteSe spala fructele si se curata de samburi. Se rup in doua si se pun intr-un vas mai mare, acoperite cu 1 kg de zahar si se...
Gem de caiseGemul de cirese poate fi pregatit de tine chiar acasa, fara conservanti. Il vei putea folosi iarna la diferite retete de...
Gem de cireseGemul de capsuni imi aduce aminte de bunica, mereu ma intrebam oare ce tot mestereste la borcanele alea de iese un gem...
Gem de capsuni a la bunicaSe spala fructele si se decojesc, dupa care se curata de samburi. Se despart in doua parti: o parte se pune in vasul de...
Gem de piersiciSe spala prunele, se curata de samburi, se pun desfacute in jumatati in vasul de dulceata si se acopera cu zahar. Printre...
Gem de prune brumariiSe spala fructele, se taie felii cu lama ascutita a unui cutit si se pun intr-un vas special. Se pune vasul pe foc mic...
Gem de prune dulciSe spala caisele, se curata de samburi si se rup bucati mari. Se pun intr-un vas special si se acopera cu 1 l de apa...
Marmelada de caiseSe spala fructele si se taie felii subtiri, se acopera cu apa calda si se fierb la foc mic pana cand s-au inmuiat bine. Se...
Marmelada de gutuiSe amesteca fructele ramase dupa pregatirea siropurilor, care nu mai au suc, cu 1 kg de capsuni proaspete. Se acopera cu apa,...
Marmelada de cirese, visine si capsuniSe spala fructele si se curata de coaja. Fructele se aleg sanatoase, nu prea coapte si de marime mijlocie. Se scot samburii...
Dulceata de caise coapteSe spala fructele si se curata de samburi. Se pun intr-o vas special de dulceata, se acopera cu 1 kg de zahar si se lasa 10...
Dulceata de cirese albeSe spala ciresele, se curata de samburi si se pun intr-o oala speciala de dulceata. Se acopera cu zahar, se lasa 10 ore, dupa...
Dulceata de cirese amareDulceaţă de căpsuni reţetă. Se curata capsunile de frunze, se spala in mai multe ape reci, apoi se aseaza in vasul de...
Dulceaţă de căpsuni reţetăSe spala si se curata zmeura, se aseaza in vasul de dulceata si se acopera cu zeama de lamaie. Se pune peste fructe zaharul...
Dulceata de zmeura fara conservantSe aleg fructe bine coapte, se curata de samburi si se pun sa fiarba in sirop de zahar si apa bine legat. Fructele se pun...
Dulceata de coarneSe face siropul pe foc moale pana cand este bine legat. Petalele de trandafiri speciali de dulceata se spala si se freaca in...
Dulceata de trandafiriSe pun prunele intr-o strecuratoare si se introduc in apa care clocoteste pentru doua minute. Se decojesc repede apoi se...
Dulceata de prune decojiteSe pune zaharul cu apa pe foc si se leaga un sirop dens. Se spala gutuile, se dau pe razatoare si se pun in sirop. Se lasa pe...
Dulceata de gutui cu nuci si scortisoaraSe aleg fructe mari, bine coapte si sanatoase, care se curata de codite, se spala in apa rece si se pun intr-un borcan de 800...
Compot de cireseSe pune zaharul cu o cana de apa intr-un vas pe foc si se leaga un sirop de consistenta siropului de dulceata. Se adauga...
Compot de caiseSe pune zaharul cu apa intr-un vas pe foc si se leaga un sirop ca pentru dulceata. Se trage vasul de pe foc ca sa stea din...
Compot de caise intregiSe curata visinele, se spala in apa rece si se pun in sticle cu gatul larg. Se acopera fructele cu patru linguri de zahar,...
Compot de visineSe spala gutuile, se taie felii subtiri, care la randul lor se taie din nou, se pun in sticle cu gatul larg si se acopera cu...
Compot de gutuiFructele se spala, se pun in borcane sau in sticle cu gatul larg si se acopera cu zahar. Se pune peste zahar un plic de zahar...
Compot de pruneSe culeg caisele verzi, inainte de a se forma si a se intari miezul. Se spala si se oparesc zece minute cu apa clocotita,...
Dulceata de caise verziSe fierbe vinul impreuna cu o jumatate de lingurita de scortisoara pisata si putina coaja de lamaie. Se spumuieste vinul si...
Sodou de vin rosuSe freaca galbenusul cu mierea de albine, se toarna peste amestec lapte foarte cald, amestecand incet ca sa nu se taie oul,...
Sodou pentru copiiSe tine puiul pe flacara dupa ce s-a golit de intestine si de maruntaie, se spala in multa apa rece si se pune la fiert cu...
Supa din carne de puiSe spala puiul, se pune pe un fund de lemn si se bate cu un batator pana cand se sfarama osul. Se spala din nou, se pune apoi...
Supa din carne de pasare cu mereRasolul se spala si se pune la fiert intr-o oala mare, cu multa apa race. Se fierbe descoperit doua ore, dupa oare se adauga...
Supa de carne cu stafideSe curata sfecla de coaja, se taie batoane mici de 2-3 cm si se pune la fiert cu apa calda. Se fierbe cu oala acoperita pana...
Bors calugarescSe curata cartofii de coaja, se spala in apa rece, apoi se taie cubulete mici. Se mai spala in cateva ape reci, dupa care se...
Bors de cartofiUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori