Chiflele le taiem in felii mai groase. Amestecam galbenusurile de ou cu zahar, esenta de vanilie, unt topit, apoi lapte, si...
Prajitura din chifleFaina, praful de copt, margarina, 1 ou, 100 g zahar, sucul si coaja de la lamaie se framanta bine. Aluatul se imparte in...
Prajitura cu bulineCornurile se taie rondele de grosimea unui deget si se pun intr-un castron. Nuca se amesteca cu zaharul pudra. Compotul se...
Cornuri cu nuci si visineMerele se curata si se scoate casa semintelor fara a le taia. Se taie rondele groase. Ouale se separa. Se amesteca bine...
Rondele de mar in aluat cu berePraful de budinca si 2 linguri zeama rece de compot se amesteca , restul de zeama de compot se da in clocot cu zaharul si...
Glazura de visine pentru prajituraCarnea de berbec (spata, piept sau ceafa) se taie bucati si se pune intr-o oala, in straturi alternand cu varza data prin...
Varza cu carne de berbecPregatim un piure de spanac. Alegem spanacul proaspat, taiem coditele, il spalam foarte bine in mai multe ape, apoi il...
Mancare scazuta de spanacCuratam cartofii de coaja, ii taiem cubulete, apoi ii spalam. Curatam ceapa de coaja, o taiem cubulete, apoi o prajim pana...
Mancare scazuta de cartofiCarnea curatata se taie cubulete, apoi se prajeste cu masura, uscata. Untura se adauga dupa evaporare. Punem zeama de oase...
Tocanita Znojmo3 chifle uscate se taie cubulete de 1 cm latime si se prajesc pana la rumenire in 3 linguri de ulei fierbinte. Se amesteca...
Galuste din chiflePentru crema amestecam 150 lapte cu cele 4 linguri zahar plus amidonul. Restul de lapte se toarna intr-o cratita, se adauga...
Prajitura Cuburi de LapteGalbenusurile se bat spuma cu zaharul. Se adauga faina si albusurile batute spuma tare. Daca este prea consistent, se...
Banane paneSe ia carnea de pe pieptul de gasca si se macina. Adaugam ceapa data prin razatoare, chifla inmuiata in lapte si stoarsa...
Chiftelute din carne de gascaGalbenusurile se bat spuma cu zaharul, adaugam zaharul vanilat si cacao, apoi branza de vaci maruntita si romul, pe care le...
Cupe cu branza, ciocolata si migdaleCarnea se da prin ulei fierbinte, se presara cu condimente si usturoi, se adauga vinul, baconul si ceapa. Se scoate carnea....
Felii de vanat in sos de vin cu capsuniMargarina se amesteca bine cu zaharul, apoi adaugam ouale si smantana. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, lingura...
Prajitura cu budincaInmuiem visinele fara samburi impreuna cu putin rom alimentar si miere si le tinem asa aprox. o zi amestecand din cand in...
Bomboane cu visineAceasta delicatesa se prepara amestecand o crema din 0,5 kg piure de castanet si 4 galbenusuri de ou, cu 200 g ciocolata...
Bomboane cu castaneCuratim o banana/persoana si o calim usor pe toate partile, in 20 g unt/persoana, apoi scoatem fiecare banana pe cate o...
Desert din banane1 kg de gutui se spala temeinic, se taie felii de cca 1,5 cm latime, li se scoate mijlocul pietros si semintele, se curata de...
Compot de gutuiSe spala temeinic sub jet de apa 600 g de ciuperci champignon, se scot sau se taie cu grija cozile. 100 g cuburi de soia...
Ciuperci umplute cu soiaSe taie felii 200 g de ciuperci sau cozi de ciuperci comestibile. O ceapa mica se taie marunt, se sareaza putin si se caleste...
Supa de ciuperciSe amesteca 100 g unt la temperatura camerei cu 100 g parmezan ras, 20 g(o capatana mijlocie) de usturoi pisat sau ras fin,...
Ciuperci umplute (cu usturoi)Se adauga piure de castane, unt, galbenusurile si zahar vanilat. Se bate spuma si se unge rece pe aluat. Cantitatea este...
Umplutura de castane pentru ruladeCuburile de soia inmuiate se taie in 3- 4 bucati inainte de a prepara jumarile. O ceapa mijlocie se toaca marunt si se...
Ghiveci cu soiaO ceapa mijlocie se toaca marunt si se caleste in 130 ml ulei. Se spala 1,2 kg ardei verzi, se taie rondele si se calesc cu...
Ghiveciul de zucchiniSe adauga 300 g faina, 80 g zahar brun, 2 l.c. mocca de praf de copt, un praf de sare si se freaca cu 15o g unt rece. Se...
Cornulete cu gemPregatim o coca din 200 g faina alba, 1,5 dl lapte proaspat caldut, 30 g drojdie faramitata si putin acid ascorbic, ca in...
Chifle GrahamCuratam o banana, o taiem bucati si o maruntim in blender. Adaugam 100 g zmeura congelata si 20 g (1 lingurita cu varf) miere...
Inghetata vegetarianaCu o zi inainte decojim migdalele, apoi le dam prin masina de tocat nuci. Spalam foarte bine coaja unei portocale mai mici,...
Minge din fructeO ceapa mica se toaca marunt si se caleste in doua linguri de ulei alimentar. Se curata varza si se taie fara cocean in fasii...
Varza cu rosiiFileurile de peste se dau bine cu sare si zahar, dupa care se invelesc in pungi. Sa lasa sa stea asa timp de o saptamana la o...
Peste prajitSe fragezesc feliile de carne, se presar cu sare si piper. Se dau prin faina si se prajesc putin in ulei incins, dupa care se...
Friptura EszterhazySpalam castanele si le crestam pe o margine. Turnam peste apa pana sunt acoperite complet si le fierbem aprox. 25 minute....
Castane prajiteSe fierb castanele aprox. ½ ora, dupa care se curata de ambele coji si se dau prin masina de tocat cat sunt inca calde....
Piure de castaneSe amesteca 400 g faina cu 2,8 dl apa rece, 30 g drojdie faramitata si putin acid ascorbic, pe tabla de framantat, apoi...
Paine GrahamAlbusurile se bat bine cu putina sare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul. Dupa aceea adaugam...
Tort cu doua creme de ciocolataSe amesteca macul cu mierea, stafidele si coaja de lamaie. Se adauga laptele, se pune pe foc mic (nu direct pe flacara), se...
Umplutura de mac pentru ruladeSe amesteca faina cu untul si laptele, si amestecand continuu, se fierbe o crema densa. Se ia de pe foc, se adauga zaharul si...
Prajitura cu romSe macina carnea. Fulgii de ovaz se pun la inmuiat in lapte, dupa care se strecoara laptele. Ceapa se da pe razatoare, iar...
Perisoare cu fulgi de ovazPiepturile se asaza intr-o tigaie (cu partea cu pielea in jos) si se prajesc 3-4 minute. Intre timp se presar cu sare, piper...
Piept de rata cu mureCarnea curatata de pielita se taie cubulete potrivite. Se pune la incins 50 g unt, se adauga carnea si, amestecand, se...
Pui cu nuci si mereSe dezoseaza pulpele si se presar cu sare. Uleiul se amesteca cu sosul soia si cu mustarul, se adauga condimentele si...
Frigarui cu pulpe de puiSlanina se taie bucatele si se danteleaza; trebuie sa fie ca un fel de pensula, deoarece cu aceasta vom unge pielea...
Purcel prajit intregSe fragezesc feliile de carne, se presar cu sare, piper si usturoi zdrobit si se asaza pe cate o folie de aluminiu unsa cu...
Friptura de porcSe prepara umplutura: spanacul condimentat cu sare, piper si usturoi zdrobit se caleste in putin unt incins. Pieptul se taie...
Pui cu capsuniCu 2 zile inainte de preparare muschiul se pune in saramura: se taie felii de grosimea unui deget, se ung pe ambele parti cu...
Muschi de vita in sos de vin rosuse prajesc putin feliile de carne, dupa care se pun deoparte. In grasimea ramasa se caleste ceapa maruntita, se adauga...
Coaste de porc cu carnatiSe plamadeste bine aluatul si se imparte in 3. Se intind 3 foi subtiri. Se ia prima foaie, se asaza in tava, se unge cu gem,...
Prajitura cu nucaMacrisul se spala in mai multe ape. Se rup cozile , se mai spala o data, se taie fasii late de un deget. Se pune o lingura...
Mancare de macrisEste o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete paneSalata de oua cu ciuperci si sos de iaurt este delicioasa si sanatoasa! Este o reteta de salata rece care se prepara usor.
Salata de oua cu ciuperci si sos de iaurtOmleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherry este perfecta pentru mic-dejun de primavara.
Omleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherryMuschiulet de porc cu ciuperci este o mancare delicioasa, o masa completa cu garnitura de ciuperci.
Muschiulet de porc cu ciuperciGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata