Chiflele le taiem in felii mai groase. Amestecam galbenusurile de ou cu zahar, esenta de vanilie, unt topit, apoi lapte, si...
Prajitura din chifle
Faina, praful de copt, margarina, 1 ou, 100 g zahar, sucul si coaja de la lamaie se framanta bine. Aluatul se imparte in...
Prajitura cu buline
Cornurile se taie rondele de grosimea unui deget si se pun intr-un castron. Nuca se amesteca cu zaharul pudra. Compotul se...
Cornuri cu nuci si visine
Merele se curata si se scoate casa semintelor fara a le taia. Se taie rondele groase. Ouale se separa. Se amesteca bine...
Rondele de mar in aluat cu bere
Praful de budinca si 2 linguri zeama rece de compot se amesteca , restul de zeama de compot se da in clocot cu zaharul si...
Glazura de visine pentru prajitura
Carnea de berbec (spata, piept sau ceafa) se taie bucati si se pune intr-o oala, in straturi alternand cu varza data prin...
Varza cu carne de berbec
Pregatim un piure de spanac. Alegem spanacul proaspat, taiem coditele, il spalam foarte bine in mai multe ape, apoi il...
Mancare scazuta de spanac
Curatam cartofii de coaja, ii taiem cubulete, apoi ii spalam. Curatam ceapa de coaja, o taiem cubulete, apoi o prajim pana...
Mancare scazuta de cartofi
Carnea curatata se taie cubulete, apoi se prajeste cu masura, uscata. Untura se adauga dupa evaporare. Punem zeama de oase...
Tocanita Znojmo
3 chifle uscate se taie cubulete de 1 cm latime si se prajesc pana la rumenire in 3 linguri de ulei fierbinte. Se amesteca...
Galuste din chiflePentru crema amestecam 150 lapte cu cele 4 linguri zahar plus amidonul. Restul de lapte se toarna intr-o cratita, se adauga...
Prajitura Cuburi de Lapte
Galbenusurile se bat spuma cu zaharul. Se adauga faina si albusurile batute spuma tare. Daca este prea consistent, se...
Banane pane
Se ia carnea de pe pieptul de gasca si se macina. Adaugam ceapa data prin razatoare, chifla inmuiata in lapte si stoarsa...
Chiftelute din carne de gasca
Galbenusurile se bat spuma cu zaharul, adaugam zaharul vanilat si cacao, apoi branza de vaci maruntita si romul, pe care le...
Cupe cu branza, ciocolata si migdale
Carnea se da prin ulei fierbinte, se presara cu condimente si usturoi, se adauga vinul, baconul si ceapa. Se scoate carnea....
Felii de vanat in sos de vin cu capsuni
Margarina se amesteca bine cu zaharul, apoi adaugam ouale si smantana. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, lingura...
Prajitura cu budinca
Inmuiem visinele fara samburi impreuna cu putin rom alimentar si miere si le tinem asa aprox. o zi amestecand din cand in...
Bomboane cu visine
Aceasta delicatesa se prepara amestecand o crema din 0,5 kg piure de castanet si 4 galbenusuri de ou, cu 200 g ciocolata...
Bomboane cu castane
Curatim o banana/persoana si o calim usor pe toate partile, in 20 g unt/persoana, apoi scoatem fiecare banana pe cate o...
Desert din banane
1 kg de gutui se spala temeinic, se taie felii de cca 1,5 cm latime, li se scoate mijlocul pietros si semintele, se curata de...
Compot de gutui
Se spala temeinic sub jet de apa 600 g de ciuperci champignon, se scot sau se taie cu grija cozile. 100 g cuburi de soia...
Ciuperci umplute cu soia
Se taie felii 200 g de ciuperci sau cozi de ciuperci comestibile. O ceapa mica se taie marunt, se sareaza putin si se caleste...
Supa de ciuperci
Se amesteca 100 g unt la temperatura camerei cu 100 g parmezan ras, 20 g(o capatana mijlocie) de usturoi pisat sau ras fin,...
Ciuperci umplute (cu usturoi)
Se adauga piure de castane, unt, galbenusurile si zahar vanilat. Se bate spuma si se unge rece pe aluat. Cantitatea este...
Umplutura de castane pentru rulade
Cuburile de soia inmuiate se taie in 3- 4 bucati inainte de a prepara jumarile. O ceapa mijlocie se toaca marunt si se...
Ghiveci cu soia
O ceapa mijlocie se toaca marunt si se caleste in 130 ml ulei. Se spala 1,2 kg ardei verzi, se taie rondele si se calesc cu...
Ghiveciul de zucchini
Se adauga 300 g faina, 80 g zahar brun, 2 l.c. mocca de praf de copt, un praf de sare si se freaca cu 15o g unt rece. Se...
Cornulete cu gem
Pregatim o coca din 200 g faina alba, 1,5 dl lapte proaspat caldut, 30 g drojdie faramitata si putin acid ascorbic, ca in...
Chifle Graham
Curatam o banana, o taiem bucati si o maruntim in blender. Adaugam 100 g zmeura congelata si 20 g (1 lingurita cu varf) miere...
Inghetata vegetariana
Cu o zi inainte decojim migdalele, apoi le dam prin masina de tocat nuci. Spalam foarte bine coaja unei portocale mai mici,...
Minge din fructe
O ceapa mica se toaca marunt si se caleste in doua linguri de ulei alimentar. Se curata varza si se taie fara cocean in fasii...
Varza cu rosii
Fileurile de peste se dau bine cu sare si zahar, dupa care se invelesc in pungi. Sa lasa sa stea asa timp de o saptamana la o...
Peste prajit
Se fragezesc feliile de carne, se presar cu sare si piper. Se dau prin faina si se prajesc putin in ulei incins, dupa care se...
Friptura Eszterhazy
Spalam castanele si le crestam pe o margine. Turnam peste apa pana sunt acoperite complet si le fierbem aprox. 25 minute....
Castane prajite
Se fierb castanele aprox. ½ ora, dupa care se curata de ambele coji si se dau prin masina de tocat cat sunt inca calde....
Piure de castane
Se amesteca 400 g faina cu 2,8 dl apa rece, 30 g drojdie faramitata si putin acid ascorbic, pe tabla de framantat, apoi...
Paine GrahamAlbusurile se bat bine cu putina sare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul. Dupa aceea adaugam...
Tort cu doua creme de ciocolata
Se amesteca macul cu mierea, stafidele si coaja de lamaie. Se adauga laptele, se pune pe foc mic (nu direct pe flacara), se...
Umplutura de mac pentru rulade
Se amesteca faina cu untul si laptele, si amestecand continuu, se fierbe o crema densa. Se ia de pe foc, se adauga zaharul si...
Prajitura cu rom
Se macina carnea. Fulgii de ovaz se pun la inmuiat in lapte, dupa care se strecoara laptele. Ceapa se da pe razatoare, iar...
Perisoare cu fulgi de ovaz
Piepturile se asaza intr-o tigaie (cu partea cu pielea in jos) si se prajesc 3-4 minute. Intre timp se presar cu sare, piper...
Piept de rata cu mure
Carnea curatata de pielita se taie cubulete potrivite. Se pune la incins 50 g unt, se adauga carnea si, amestecand, se...
Pui cu nuci si mere
Se dezoseaza pulpele si se presar cu sare. Uleiul se amesteca cu sosul soia si cu mustarul, se adauga condimentele si...
Frigarui cu pulpe de pui
Slanina se taie bucatele si se danteleaza; trebuie sa fie ca un fel de pensula, deoarece cu aceasta vom unge pielea...
Purcel prajit intreg
Se fragezesc feliile de carne, se presar cu sare, piper si usturoi zdrobit si se asaza pe cate o folie de aluminiu unsa cu...
Friptura de porcSe prepara umplutura: spanacul condimentat cu sare, piper si usturoi zdrobit se caleste in putin unt incins. Pieptul se taie...
Pui cu capsuni
Cu 2 zile inainte de preparare muschiul se pune in saramura: se taie felii de grosimea unui deget, se ung pe ambele parti cu...
Muschi de vita in sos de vin rosu
se prajesc putin feliile de carne, dupa care se pun deoparte. In grasimea ramasa se caleste ceapa maruntita, se adauga...
Coaste de porc cu carnati
Se plamadeste bine aluatul si se imparte in 3. Se intind 3 foi subtiri. Se ia prima foaie, se asaza in tava, se unge cu gem,...
Prajitura cu nuca
Macrisul se spala in mai multe ape. Se rup cozile , se mai spala o data, se taie fasii late de un deget. Se pune o lingura...
Mancare de macris
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane