Carnea se taie fasii de grosimea unui deget. Se pune ulei la incins si se prajeste carnea pana devine alba. Se adauga sare,...
Piept de curcan cu nuci
Se prajeste carnea intr-o oala uscata, se adauga ceapa, condimentele si atata apa incat sa acopere carnea. Se fierbe pana se...
Friptura frageda in sos de legume
Se curata muschii de piele si se presara cu sare si piper. Intr-o tava se pune untura la incins, se pune in ea carnea si se...
Muschi Wellington
Se toarna putin ulei intr-o tigaie cu pereti grosi si se sparg ouale cu grija ca sa ramana galbenusurulie intregi. (Pentru ca...
Oua ochiuri
Morcovii, patrunjelul si guliile se curata si se spala, apoi se taie cubulete. Conopida se desface in buchetele, se spala....
Legume delicioase
Se taie felii subtiri o chifla si se lasa in lapte. Spanacul se spala in mai multe ape, se curata de cozi si nervuri, se mai...
Mancare de spanac
Fasolea verde se curata, se spala si se marunteste pe diagonala in bucatele de 2cm. Ceapa se taie marunt, usturoiul se...
Mancare de fasole verde
Cele doua capete ale dovleacului se taie, se curata subtire, se taie de-a lungul si se indeparteaza semintele cu o lingura,...
Mancare de dovleac
Urzicile sunt plante medicinale deosebite, se prepara ca spanacul. Frunzele culese cu manusile de bucatarie se cantaresc (400...
Mancare de urzici
Ceapa curatata, ardeii taiati cubulete si un carnat (in lungime) se pun pe betisoare de frigarui, alternand. In cele doua...
Frigarui cu carnati
Se sfarama biscuitii/piscoturile. Ciocolata se ra pe razatoare si se topeste pe baie de aburi. La fel se topeste si untul si...
Piscoturi crocante cu miere
Intr-o tigaie se prajeste susanul, fara a adauga ulei sau untura. Intr-o oala se amesteca frisca, untul, zaharul si faina si...
Prajitura crocanta
Carnea se taie felii subtiri cat un deget, apoi se aseaza peste ceapa taiata fin si calita. Se prajeste putin, se stinge cu...
Tocana Gundel
Heringul file se taie in doua de-a lungul, se ruleaza si se strapunge cu scobitori. Galbenusurile fierte se zdrobesc si se...
Gustare cu hering
Legumele se taie in jumatati, se scoate mijlocul cu semintele si se razuiesc. O ceapa se taie marunt, se caleste intr-o...
Mancare de zucchini
Caracatitele congelate se pun direct in cucta (oala sub presiune) si se fierb in apa asa cum sunt. Se vor scoate cand s-au...
Caracatita cu legume
Se fierb macaroanele si se adauga untul frecat cu galbenusul de ou, sunca taiata marunt, 3 linguri de smantana, albusul batut...
Friptura de porc
Chifla se pune la inmuiat in lapte, apoi se stoarce bine. Carnea, sunca si slanina se da prin masina de tocat carne, urmand...
Carne cu sunca
Untul se freaca cu faina, sarea, patrunjelul, busuiocul si cu 2 linguri de apa. Se framanta bine si se acopera vasul. Se lasa...
Tascute umplute cu carne
Varza creata se curata de frunzele ofilite, se taie in doua, apoi se marunteste in bucatele de 2 cm, apoi se spala din mai...
Mancare de varza creata
Carnea se taie in bucati mici, costita, in fasii. Se pune intr-o tava, se freaca cu plantele aromatice si mirodeniile....
Friptura cu legume
Untul se amesteca cu zahar, nuci si galbenusuri, se freaca sa se obtina o compozitie omogena. Se adauga albusurile batute...
Prajitura rapida cu visine
Legumele pregatite si taiate in cuburi se fierb in apa sarata, se strecoara si se lasa la racit. Patrunjelul verde se toaca...
Pulpe de pui umplute cu legume
Carnea si rinichii se taie fasii ca taiteii, se condimenteaza cu sare si piper, se presara cu faina, se amesteca si se frige...
Mancare de vitel
Desi nu este Tiramisu reteta originala, varianta de fata a iesit un deliciu! Galbenusurile se freaca spuma cu sare si zahar....
Tiramisu reţetă cu blat
Se spala varza, se indeparteaza coceanul si nervurile groase, dupa care se taie cubulete. Morcovii curatati se tai rondele,...
Platou de legume cu carnati
Carnea nu se bate sa se subtieze, ci i se face un buzunar cucutitul.Ciupercile si sunca se taie marunt, se amesteca cu...
Cotlete cu buzunar
Tiramisu reţetă originala Cafeaua se amesteca cu rom si amaretto, se lasa la racit. Galbenusurile se bat spuma cu zahar,...
Tiramisu reţetă originala
Intinde foietajul pe o plansa presarata cu faina si impatura-l. Imparte foietajul in trei parti, intinde-i de 3-4 mm grosime...
Tort Olandez cu visine
Se fierbe 250 ml apa cu vegeta. Meisorul se pune intr-o sita si se spala sub jetul de apa fierbinte. Se adauga in apa...
Varza de Bruxelles cu meisor
Se pune la fiert varza si coastele, adugand apa si pasta de tomate. Intre timp, din carnea tocata, orezul fiert si ou se...
Varza cu paste
Ingredientele pentru aluat se framanta. Din aluat se decupeaza forme mici rotunde (cu un pahar de lichior).Rondelele se pun...
Fursecuri
Smantana se bate spuma cu zaharul tos si vanilat. Doua bucati de gelatina se inmoaie in lapte timp de 10 minute, se fierbe...
Tort cu smantana
Piscotul se asaza pe un platou pe un rand, se acopera cu piersici taiate in doua, se stropesc cu sirop din compot. Smantana...
Desert cu smantanica
Se strecoara apa de pe scoici si se presara cu piper. Se infasoara 1-2 scoici (in functie de marime) in fasiile de slanina,...
Scoici la gratar
Se caleste ceapa si usturoiul taiate marunt pana devin sticlate, iar apoi se adauga ardeii spalati si taiati fasii. Se mai...
Scoici a la marinar
Taie blatul patrate de 4x4 cm, stropeste-i cu 1 fiola de esenta de rom. Presara cu aproximativ 60-80 g miez de nuca tocat...
Prajitura in forma de arci
Fierbe cafeaua, adauga zaharul, glucoza, 80 g de unt si fierbe pana se dezlipeste de marginea vasului. Unge cu unt un vas din...
Bomboane de pom
Amesteca ingredientele pentru blat si coace-l pe spatele unei tavi mari. Cand s-a racit, ia blatul cu grija de pe tava si...
Tort cu nuca
Strecoara ambele conserve de ananas. (Din sirop, suc de lamaie, apa minerala si cuburi de gheata poti prepara bautura...
Tort cu branza
Fileurile de piept de pui se tai fasii si cu un morcov taiat marunt, se prajesc in ulei de masline. Se adauga ardeii...
Pui Oriental cu paste prajite
Framanta faina cu untura/margarina, dupa care adauga galbenusurile si drojdia crescuta, incat sa obtii un aluat usor de...
Prajitura in forma de ochelari
Fierbe cartofii in coaja, curata-i, taie-i felii si prajeste-i in putina untura incinsa, dupa care presara cu sare. Prajeste...
Friptura de porc a la Brasov
Se caleste ceapa taiata marunt in untura incinsa. Se ia de pe foc si se adauga o lingura de boia si ardeii taiati feliute,...
Ghiveci de legume
Cu o zi inainte se pun in apa, la inmuiat, prunele uscate, iar a doua zi se fierb in aceeasi apa timp de 10 minute, adaugand...
Linte cu prune uscate
Se fierb cartofii, dupa care se curata si se zdrobesc. Se taie marunt ceapa si se caleste in putin ulei, se adauga boia si se...
Macaroane cu cartofi
Maruntaiele spalate si curatate se pun la fiert in 1,5 l apa, la foc mic. Se adauga morcovii, napii, telina (daca aveti...
Maruntaie de pasare cu garnitura de orez
Se da varza pe razatoare, se presara cu sare, se lasa sa stea 30 de minute cu sare, dupa care se scurge apa. In untura...
Paste framantate cu varza
Se spala cartofii. Se pun la fiert, dar cu coaja, deoarece asa se prajeste mai departe. Din varf se taie o felie subtire, si...
Oua prajite in cartofi
Dizolva drojdia in lapte cu zahar, amesteca cu faina, ou, sare si lapte caldut, incat sa obtii un aluat nu foarte ferm....
Melci cu cacao
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane