ntr-o tigaie mai mare se pune uleiul la incins, se pun cubuletele de carne, usturoiul pisat, sare, se amesteca si se lasa la...
Carne de miel cu smantanaSe separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga doua linguri de cacao...
Bule de ciocolata cu cremaSe freaca trei oua cu sase linguri de zahar si se adauga romul. Laptele se fierbe cu cacaua pana cand da in clocot. Se lasa...
Inghetata de cacaoSe spala capsunile, li se indeparteaza coditele si se paseaza, obtinandu-se un piure. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul...
Inghetata de capsuniSe spala capsunile, li se indeparteaza coditele si se taie in jumatati daca sunt prea mari. Se pun intr-un vas si se adauga...
Capsuni cu sampanie si friscaIntr-un castron mare, batem spuma galbenusurile de ou, zaharul si zaharul vanilat. Faina o cernem prin sita si o amestecam...
Blat de tortIntai pregatim blatul. Din albusurile de ou batem o spuma tare, adaugam cu grija, pe rand, galbenusurile, apoi zaharul si...
Prajitura cu branza si ananasCarnea se pregateste si se prajeste la fel ca la bredie de mazare. Cand punem carnea in zeama de carne, adaugam sare, piper,...
Tomato bredieAmestecam margarina cu galbenusurile de ou, faina si jumatate din cantitatea de zahar, apoi adaugam smantana si stafidele....
Cubulete a la PozsonyDezosam pieptul de pui, indepartam pielea, iar aceste bucati de carne le intepam de-a lungul pe tepuse. Intre ele punem...
Piept de pui a la DebretiInmuiem vasul de lut un timp sufficient de lung. Curatam rata pe dinafara si pe dinauntru si o saram. Zeama si coaja rasa de...
Friptura de rata pentru sarbatoriSe aleg struguri cu boabele cat mai mari, bine coapte. Se desprind boabele, se spala si se lasa la scurs. Se face o crema de...
Boabe de struguri in ciocolataSe condimenteaza pulpa de caprioara cu condimente pt. vanat, busuioc, mustar. Se lasa putin sa patrunda condimentele, apoi se fi
Traistute de caprioaraCarnea de miel se lasa 24 de ore in frigider la murat cu amestecul din usturoi, tarhon, mustar, sare, piper si ulei. Dupa...
Friptura de miel cu sos de mentaFicatul de porc se spala, se taie in bucatele si se prajeste in ulei incins. Cartofii se curata, se taie in cuburi si se pun...
Ficat de porc in sos de vin cu cartofi naturSe spala varza murata, se toaca marunt si se caleste in ulei. Se stinge cu cateva linguri de apa, sau zeama de carne,...
Gasca cu varza murata la cuptorSe spala muschiul, se curata, se taie in bucati si se presara cu sare, piper si cimbru. Ceapa se curata si se taie in rondele...
Muschi de porc la cuptor cu sosPestele, curatat si spalat, se fierbe in vin amestecat cu o jumatate de litru de apa. Dupa ce da in clocot, se ia de pe foc,...
Pastrav rasolSe curata pestele sub un jet de apa rece. Se spala bine, se transeaza pe burta si i se inlatura intestinele. Se clateste bine...
Peste deliciu la cuptorCarnea de porc se spala si se portioneaza. Se adauga un praf de sare si apoi se frig bucatile de carne pe gratar. Ciupercile...
Pulpa de porc cu ciuperci la gratarDin carnea tocata formam 4 pogacele egale, fiecare cu grosimea de aprox. 1,5 cm, pe care le dam prin faina amestecata cu sare...
Carne tocata danezaSe amesteca laptele cu sare, piper si usturoiul zdrobit. Carnea se taie fasii subtiri, se adauga la lapte si se pune in...
Piept de curcan cu usturoiCaserola intreaga de pui se sareaza, se condimenteaza si se pune in interior un mar intreg. Puiul se pune intr-o folie de...
Pui prajit in folieSe taie cate o fasie de branza cu grosime de 1 cm, pentru fiecare felie de sunca. Se taie ardeiul rondele. Pe fiecare bucata...
Rulouri fierbinti de suncaSe toarna apa intr-o cratita. Se adauga ghimbirul si se fierbe. Se adauga puiul si se la cca 10 minute de la fierbere, la foc...
Pui fiert cu 3 feluri de sosSe amesteca carnea cu sare, piper, ou si ceapa. Se adauga treptat lichidul (pentru care ati optat). Se amesteca cu faina. Se...
Chiftele danezeFierbem zeama de baza dashi, adaugam sake, sos de soia, fulgi de bonito, zahar, tragem de pe foc, iar cand bonito se depune,...
Peste si legume paneSe spala carnea, se curata si se taie in bucati. Bucatile se sareaza si se bat cu batatorul de lemn. Se dau apoi prin faina...
Escalop cu ciuperci si sos de vinFazanul se spala, se curata si se lasa timp de doua-trei ore Ia marinat, impreuna cu doua cepe taiate solzisori, telina si...
Fazan umplutSe amesteca laptele cu sare, piper si usturoiul zdrobit. Carnea se taie fasii subtiri, se adauga la lapte si se pune in...
Piept de curcan cu usturoiCaserola intreaga de pui se sareaza, se condimenteaza si se pune in interior un mar intreg. Puiul se pune intr-o folie de...
Pui prajit in folieSe taie cate o fasie de branza cu grosime de 1 cm, pentru fiecare felie de sunca. Se taie ardeiul rondele. Pe fiecare bucata...
Rulouri fierbinti de suncaSe toarna apa intr-o cratita. Se adauga ghimbirul si se fierbe. Se adauga puiul si se la cca 10 minute de la fierbere, la foc...
Pui fiert cu 3 feluri de sosSe taie ceapa marunt si se pune la calit in 50 gr de unsoare. Chiflele se imbiba in lapte, dupa ce se scurg, se adauga la...
ChifteleSe ia carnea de iepure, se taie in 8 bucati se condimenteaza cu sare si piper. Bucatile de carne se prajesc in ulei fierbinte...
Mancare din carne de iepureCarnea pentru tocana se prajeste in 60 gr de unsoare. Se adauga ceapa, usturoi, boia, maghiran, coaja de lamaie, sare, piper...
Gulas FiakerSe ia jumatate de margarina si se unge pastravul, in interior si pe exterior, dupa care se trece prin amestecul de faina cu...
Pastrav condimentat cu „floarea - vioara”Feliile de crap se condimenteaza cu sare, piper si delikat si se aseaza intr-un bol una langa cealalta. Se adauga usturoiul...
Felii de crap cu usturoiPiscoturile se trampeaza(se umezesc) in laptele cu rom si zahar si se asaza un strat intr-un vas termorezistent. Piersicile...
Budinca cu piersiciOrezul se fierbe intr-un litru de lapte. Margarina si stafidele se adauga in orezul cald. Cand se raceste, galbenusurile se...
Sufleu de orezSe taie ceapa marunt si se pune la calit in 50 gr de unsoare. Chiflele se imbiba in lapte, dupa ce se scurg, se adauga la...
ChifteleSe ia carnea de iepure, se taie in 8 bucati se condimenteaza cu sare si piper. Bucatile de carne se prajesc in ulei fierbinte...
Mancare din carne de iepureCarnea pentru tocana se prajeste in 60 gr de unsoare. Se adauga ceapa, usturoi, boia, maghiran, coaja de lamaie, sare, piper...
Gulas cu carne de vitaSe ia jumatate de margarina si se unge pastravul, in interior si pe exterior, dupa care se trece prin amestecul de faina cu...
Pastrav condimentatFeliile de crap se condimenteaza cu sare, piper si delikat si se aseaza intr-un bol una langa cealalta. Se adauga usturoiul...
Felii de crap cu usturoiSe fierbe un sirop din apa si zahar. Se ia de pe foc si se amesteca cu margarina, se raceste. Se adauga laptele praf si nuca...
RaffaeloDaca vrem sa oferim familiei aperitive gustoase, putem prepara crenvursti cu cascaval. Aceasta reteta este foarte delicioasa.
Crenvursti cu cascavalIngredientele pentru piscot se amesteca ca de obicei. Galbenusurile se freaca cu zahar. Albusurile se bat spuma tare, apoi se...
Piscot cu gris si fructeFaina se amesteca cu galbenusurile, sare, miere si lapte. Compozitia se lasa deoparte o jumatate de ora.Albusurile se bat...
Mere impanatePireul de castane se inmoaie putin cu rom, se adauga migdalele macinate, pudra de cacao si se amesteca. Se formeaza bombite...
Bombite cu castaneEste o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete paneSalata de oua cu ciuperci si sos de iaurt este delicioasa si sanatoasa! Este o reteta de salata rece care se prepara usor.
Salata de oua cu ciuperci si sos de iaurtOmleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherry este perfecta pentru mic-dejun de primavara.
Omleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherryMuschiulet de porc cu ciuperci este o mancare delicioasa, o masa completa cu garnitura de ciuperci.
Muschiulet de porc cu ciuperciGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata