Zacusca tocata si pastrata la borcane, peste iarna, este numai buna pentru mesele din perioada postului si nu numai.
Zacusca tocataPasta de rosii cu bulion este bun in sezonul rece pentru diferse preparate, de la ciorbe, la mancaruri de post.
Pasta de rosii cu bulionCompotul de cirese galbene este o modalitate buna de pastrare a fructelor sezoniere si in perioada iernii.
Compot de cirese galbeneDulceata simpla cu mure este ideala atat pentru micul dejun, cat si pentru desert, pentru clatite cu dulceata sau prajituri...
Dulceata simpla cu mureCompotul de prune cu scortisoara inlocuiest cu succes orice fel de suc sau sirop din comert si poate fi consumat in orice...
Compot de prune cu scortisoaraMagiunul de prune este ideal pe paine cu unt, la micul dejun, alaturi de o cafea aburinda sau de un ceai aromat.
Magiun de pruneRosiile cu ardei pentru ciorbe se pot pastra excelent pentru sezonul rece si se pot folosi ca atunci cand sunt proaspete.
Rosii cu ardei pentru ciorbeCastraveţi bulgăreşti reţetă. Castravetii murati cu Pikant Fix se pastreaza mai bine si pe termen mai lung.
Castraveţi bulgăreşti reţetă cu Picant FixToata lumea iubeste ardeii grasi umpluti cu varza, pusi la borcan si acriti inainte de prima zapada.
Ardei grasi cu varza albaZarzavatul pentru iarna este intotdeauna binevenit in gospodarie, iar cel deshidratat se poate pastra si folosi luni in sir.
Zarzavat deshidratat pentru iarnaSpanacul se poate pastra foarte bine si la borcan, nu numai in congelator si este la fel de bun si hranitor.
Conserve de spanacArdeii iuti cu boabe de mustar in otet sunt o garnitura excelenta iarna pentru ciorbele acrite cu bors si nu numai.
Ardei iuti cu boabe de mustar in otetCastravetii murati sunt o foarte buna garnitura la fripturi, tocanite etc., indiferent de anotimp.
Castraveti murati dieteticCastraveti murati pentru consumul imediat sunt ideali pentru sezonul cald, mai ales ca pot fi consumati alaturi de friptura...
Castraveti murati pentru consumul imediatArdeii bulgaresti la conserva sunt excelenti alaturi de o ciorba de burta sau de potroace, mai ales in sezonul rece.
Ardei bulgaresti conservaSalata de cruditati pentru iarna este o garnitura ce poate fi consumata in sezonul rece, alaturi de fripturi.
Salata de cruditati pentru iarnaDovleceii conservati pentru salata sunt, pe langa cei congelati, ideali pentru folosirea in sezonul rece.
Dovlecei conservati pentru salataDovleceii sterilizati se pot folosi cu succes in sezonul rece, fie ca ingredient pentru mancare sau ca salata.
Dovlecei sterilizatiVerdeturile pastrate pentru iarna se pot folosi la mancaruri atunci cand nu se gasesc cele proaspete pe piata.
Verdeturi pastrate pentru iarnaRosiile sterilizate in apa cu sare pot inlocui cu succes rosiile proaspete in anotimpul rece.
Rosii sterilizate in apa cu sareZacusca de vinete este un mod minunat de a te bucura de gustul lor si iarna. Zacusca este delicioasa si nu e deloc greu de...
Zacusca de vinete cu rosii si ardeiVegeta de casa este o conserva de legume foarte aromata, potrivita de pus pentru iarna ca sa ne bucuram de gustul legumelor...
Vegeta de casaDulceata de agrise confera o savoare aparte clatitelor, iar combinatia agrise-clatite este numai buna pentru un moic dejun...
Clatite americane cu dulceata de agrisePentru salata de iarna cu legume se toaca marunt toate legumele, morcovul se da pe razatoarea mare. Se pun toate intr-o oala...
Salata de iarna cu legumePentru razatura de lamaie a la Mircea lamaile se spala si se rad de coaja. Razatura astfel obtinuta se amesteca cu zahar. Se...
Razatura de lamaie a la MirceaZacusca de dovleac este delicioasa si se prepara foarte usor, va fi numai buna la iarna. Pentru zacusca de dovleac se curata...
Zacusca de dovleacPentru ardei grasi umpluti cu varza si conopida se da pe razatoarea mare varza si morcovul. Se freaca cu sare. Se taie...
Ardei grasi umpluti cu varza si conopidaPentru slanina la saramura apa se lasa sa dea in clocot o singura data. Apoi se adauga sarea, piperul, cimbrul, foile de...
Slanina la saramuraGogosarii in zahar si otet sunt foarte gustosi si se pun la borcan pentru iarna. Pentru acestia aveti nevoie doar de...
Gogosari in zahar si otet pentru iarnaPentru castraveti murati la soare se pune pe fundul borcanului marar. Castravetii murati la soare sunt mai sanatosi si sunt...
Castraveti murati la soarePentru serbetul delicios de lamaie se fierbe zaharul cu apa, iar dupa ce s-a legat siropul, se ia de pe foc si se lasa la racit.
Serbet delicios de lamaiePentru serbetul aromat de zahr ars, intr-o cratita punem 300 g zahar la ars, dupa care se stinge cu 2 pahare de apa.
Serbet aromat de zahar arsCondimentul creol se poate folosi la pui, cartofi prajiti sau popcorn. Pentru prepararea acestui condiment aveti nevoie de...
Condiment creolCondimentul cajun este delicios si se pot folosi mai ales la mancarurile cu carne. Pentru preparare aveti nevoie de paprika,...
Condiment cajunCondimentul italian poate fi folosit pentru specialitatile italiene. Pentru prepararea acestui condiment aveti nevoie de...
Condiment italianEsenta de citrice se poate folosi la deserturi sau la prepararea unor cocktailuri. Pentru preparare aveti nevoie de...
Esenta de citriceCondimentul sarea bucatarului este ideal pentru orice reteta care necesita sare. Se prepara din sare de mare, usturoi pudra,...
Condiment sarea bucataruluiPentru relish de dovlecei pentru hotdog se dau prin robot toate legumele si se pun intr-un bol mare, se presara sarea si se...
Relish de dovlecei pentru hotdogOtet aromat cu zmeura se foloseste la prepararea salatelor si pentru aceasta veti avea nevoie doar de otet din vin alb si de...
Otet aromat cu zmeuraCoaja de lamaie confiata se adauga la prajituri, deserturi sau bauturi. se curata coaja de lamaie, se pastreaza numai partea...
Coaja de lamaie confiataFasolea verde conservata cu ardei poate fi folosita pentru ciorbe sau tocanite. Pentru a prepara aceasta mancare cu legume...
Fasole verde conservata cu ardeiGhiveciul de legume cu orez este o mancare cu legume traditionala si foarte delicioasa. Se spala bine rosiile si se storc...
Ghiveci de legume cu orezPentru chisalita se scot samburii din prune. Se dau prunele prin robot si se dau la fiert. Daca nu sunt destul de zemoase, se...
ChisalitaArdeii iuti, murati si copti sunt conserve delicioase si foarte utile in timpul iernii. Se coc ardeii iuti. Coaja nu se ia...
Ardei iuti, murati si coptiRosiile la borcan sunt conserve foarte utile in timpul iernii. Se taie rosii spalate in sferturi. Se aseaza in borcan si la...
Rosii la borcanPentru prune si struguri murati se spala prunele si strugurii si se pun in borcan impreuna cu batul de scortisoara. Se...
Prune si struguri muratiTocana de legume pentru iarna este ideala pentru mancaruri cu carne sau peste. Pentru a prepara aceasta tocana aveti nevoie...
Tocana de legume pentru iarnaVinetele conservate sunt delicioase. Pentru a prepara aceasta conserva aveti nevoie de 5 kg vinete, 3 lg sare si conservant.
Vinete conservate intregiMerele rase conservate sunt delicioase. Pentru a prepara aceste mere conservate aveti nevoie de 4 kg mere, 10 lg zahar si...
Mere rase conservateZarzavatul pentru ciorbe si alte mancaruri este delicios. Pentru a prepara aceasta conserva aveti nevoie de 3 kg ardei sau...
Zarzavat pentru ciorbe si alte mancaruriSalata ruseasca cu gogonele este delicioasa. Pentru a prepara aceasta salata aveti nevoie de 3 kg gogonele, 1.5 kg ceapa, 1...
Salata ruseasca cu gogoneleCornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lut1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si merePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsse incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....
Piept de gasca cu sos CassisReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat