Conserve si muraturi

Zacusca tocata
Conserve de iarna

Zacusca tocata

Zacusca tocata si pastrata la borcane, peste iarna, este numai buna pentru mesele din perioada postului si nu numai.

Zacusca tocata
Pasta de rosii cu bulion
Conserve de iarna

Pasta de rosii cu bulion

Pasta de rosii cu bulion este bun in sezonul rece pentru diferse preparate, de la ciorbe, la mancaruri de post.

Pasta de rosii cu bulion
Compot de cirese galbene
Conserve de iarna

Compot de cirese galbene

Compotul de cirese galbene este o modalitate buna de pastrare a fructelor sezoniere si in perioada iernii.

Compot de cirese galbene
Dulceata simpla cu mure
Conserve de iarna

Dulceata simpla cu mure

Dulceata simpla cu mure este ideala atat pentru micul dejun, cat si pentru desert, pentru clatite cu dulceata sau prajituri...

Dulceata simpla cu mure
Compot de prune cu scortisoara
Conserve de iarna

Compot de prune cu scortisoara

Compotul de prune cu scortisoara inlocuiest cu succes orice fel de suc sau sirop din comert si poate fi consumat in orice...

Compot de prune cu scortisoara
Magiun de prune
Conserve de iarna

Magiun de prune

Magiunul de prune este ideal pe paine cu unt, la micul dejun, alaturi de o cafea aburinda sau de un ceai aromat.

Magiun de prune
Rosii cu ardei pentru ciorbe
Conserve de iarna

Rosii cu ardei pentru ciorbe

Rosiile cu ardei pentru ciorbe se pot pastra excelent pentru sezonul rece si se pot folosi ca atunci cand sunt proaspete.

Rosii cu ardei pentru ciorbe
Castraveţi bulgăreşti reţetă cu Picant Fix
Conserve de iarna

Castraveţi bulgăreşti reţetă cu Picant Fix

Castraveţi bulgăreşti reţetă. Castravetii murati cu Pikant Fix se pastreaza mai bine si pe termen mai lung.

Castraveţi bulgăreşti reţetă cu Picant Fix
Ardei grasi cu varza alba
Conserve de iarna

Ardei grasi cu varza alba

Toata lumea iubeste ardeii grasi umpluti cu varza, pusi la borcan si acriti inainte de prima zapada.

Ardei grasi cu varza alba
Zarzavat deshidratat pentru iarna
Conserve de iarna

Zarzavat deshidratat pentru iarna

Zarzavatul pentru iarna este intotdeauna binevenit in gospodarie, iar cel deshidratat se poate pastra si folosi luni in sir.

Zarzavat deshidratat pentru iarna
Conserve de spanac
Conserve de iarna

Conserve de spanac

Spanacul se poate pastra foarte bine si la borcan, nu numai in congelator si este la fel de bun si hranitor.

Conserve de spanac
Ardei iuti cu boabe de mustar in otet
Conserve in otet

Ardei iuti cu boabe de mustar in otet

Ardeii iuti cu boabe de mustar in otet sunt o garnitura excelenta iarna pentru ciorbele acrite cu bors si nu numai.

Ardei iuti cu boabe de mustar in otet
Castraveti murati dietetic
Conserve de iarna

Castraveti murati dietetic

Castravetii murati sunt o foarte buna garnitura la fripturi, tocanite etc., indiferent de anotimp.

Castraveti murati dietetic
Castraveti murati pentru consumul imediat
Muraturi simple

Castraveti murati pentru consumul imediat

Castraveti murati pentru consumul imediat sunt ideali pentru sezonul cald, mai ales ca pot fi consumati alaturi de friptura...

Castraveti murati pentru consumul imediat
Ardei bulgaresti conserva
Conserve in otet

Ardei bulgaresti conserva

Ardeii bulgaresti la conserva sunt excelenti alaturi de o ciorba de burta sau de potroace, mai ales in sezonul rece.

Ardei bulgaresti conserva
Salata de cruditati pentru iarna
Conserve in otet

Salata de cruditati pentru iarna

Salata de cruditati pentru iarna este o garnitura ce poate fi consumata in sezonul rece, alaturi de fripturi.

Salata de cruditati pentru iarna
Dovlecei conservati pentru salata
Conserve in otet

Dovlecei conservati pentru salata

Dovleceii conservati pentru salata sunt, pe langa cei congelati, ideali pentru folosirea in sezonul rece.

Dovlecei conservati pentru salata
Dovlecei sterilizati
Conserve de iarna

Dovlecei sterilizati

Dovleceii sterilizati se pot folosi cu succes in sezonul rece, fie ca ingredient pentru mancare sau ca salata.

Dovlecei sterilizati
Verdeturi pastrate pentru iarna
Conserve de iarna

Verdeturi pastrate pentru iarna

Verdeturile pastrate pentru iarna se pot folosi la mancaruri atunci cand nu se gasesc cele proaspete pe piata.

Verdeturi pastrate pentru iarna
Rosii sterilizate in apa cu sare
Conserve de iarna

Rosii sterilizate in apa cu sare

Rosiile sterilizate in apa cu sare pot inlocui cu succes rosiile proaspete in anotimpul rece.

Rosii sterilizate in apa cu sare
Zacusca de vinete cu rosii si ardei
Conserve de iarna

Zacusca de vinete cu rosii si ardei

Zacusca de vinete este un mod minunat de a te bucura de gustul lor si iarna. Zacusca este delicioasa si nu e deloc greu de...

Zacusca de vinete cu rosii si ardei
Vegeta de casa
Conserve de iarna

Vegeta de casa

Vegeta de casa este o conserva de legume foarte aromata, potrivita de pus pentru iarna ca sa ne bucuram de gustul legumelor...

Vegeta de casa
Clatite americane cu dulceata de agrise
Conserve de iarna

Clatite americane cu dulceata de agrise

Dulceata de agrise confera o savoare aparte clatitelor, iar combinatia agrise-clatite este numai buna pentru un moic dejun...

Clatite americane cu dulceata de agrise
Salata de iarna cu legume
Muraturi simple

Salata de iarna cu legume

Pentru salata de iarna cu legume se toaca marunt toate legumele, morcovul se da pe razatoarea mare. Se pun toate intr-o oala...

Salata de iarna cu legume
Razatura de lamaie a la Mircea
Conserve de iarna

Razatura de lamaie a la Mircea

Pentru razatura de lamaie a la Mircea lamaile se spala si se rad de coaja. Razatura astfel obtinuta se amesteca cu zahar. Se...

Razatura de lamaie a la Mircea
Zacusca de dovleac
Conserve de iarna

Zacusca de dovleac

Zacusca de dovleac este delicioasa si se prepara foarte usor, va fi numai buna la iarna. Pentru zacusca de dovleac se curata...

Zacusca de dovleac
Ardei grasi umpluti cu varza si conopida
Conserve de iarna

Ardei grasi umpluti cu varza si conopida

Pentru ardei grasi umpluti cu varza si conopida se da pe razatoarea mare varza si morcovul. Se freaca cu sare. Se taie...

Ardei grasi umpluti cu varza si conopida
Slanina la saramura
Conserve de iarna

Slanina la saramura

Pentru slanina la saramura apa se lasa sa dea in clocot o singura data. Apoi se adauga sarea, piperul, cimbrul, foile de...

Slanina la saramura
Gogosari in zahar si otet pentru iarna
Muraturi simple

Gogosari in zahar si otet pentru iarna

Gogosarii in zahar si otet sunt foarte gustosi si se pun la borcan pentru iarna. Pentru acestia aveti nevoie doar de...

Gogosari in zahar si otet pentru iarna
Castraveti murati la soare
Muraturi simple

Castraveti murati la soare

Pentru castraveti murati la soare se pune pe fundul borcanului marar. Castravetii murati la soare sunt mai sanatosi si sunt...

Castraveti murati la soare
Serbet delicios de lamaie
Conserve de iarna

Serbet delicios de lamaie

Pentru serbetul delicios de lamaie se fierbe zaharul cu apa, iar dupa ce s-a legat siropul, se ia de pe foc si se lasa la racit.

Serbet delicios de lamaie
Serbet aromat de zahar ars
Conserve de iarna

Serbet aromat de zahar ars

Pentru serbetul aromat de zahr ars, intr-o cratita punem 300 g zahar la ars, dupa care se stinge cu 2 pahare de apa.

Serbet aromat de zahar ars
Condiment creol
Conserve de iarna

Condiment creol

Condimentul creol se poate folosi la pui, cartofi prajiti sau popcorn. Pentru prepararea acestui condiment aveti nevoie de...

Condiment creol
Condiment cajun
Conserve de iarna

Condiment cajun

Condimentul cajun este delicios si se pot folosi mai ales la mancarurile cu carne. Pentru preparare aveti nevoie de paprika,...

Condiment cajun
Condiment italian
Conserve de iarna

Condiment italian

Condimentul italian poate fi folosit pentru specialitatile italiene. Pentru prepararea acestui condiment aveti nevoie de...

Condiment italian
Esenta de citrice
Conserve de iarna

Esenta de citrice

Esenta de citrice se poate folosi la deserturi sau la prepararea unor cocktailuri. Pentru preparare aveti nevoie de...

Esenta de citrice
Condiment sarea bucatarului
Conserve de iarna

Condiment sarea bucatarului

Condimentul sarea bucatarului este ideal pentru orice reteta care necesita sare. Se prepara din sare de mare, usturoi pudra,...

Condiment sarea bucatarului
Relish de dovlecei pentru hotdog
Muraturi combinate

Relish de dovlecei pentru hotdog

Pentru relish de dovlecei pentru hotdog se dau prin robot toate legumele si se pun intr-un bol mare, se presara sarea si se...

Relish de dovlecei pentru hotdog
Otet aromat cu zmeura
Conserve de iarna

Otet aromat cu zmeura

Otet aromat cu zmeura se foloseste la prepararea salatelor si pentru aceasta veti avea nevoie doar de otet din vin alb si de...

Otet aromat cu zmeura
Coaja de lamaie confiata
Conserve de iarna

Coaja de lamaie confiata

Coaja de lamaie confiata se adauga la prajituri, deserturi sau bauturi. se curata coaja de lamaie, se pastreaza numai partea...

Coaja de lamaie confiata
Fasole verde conservata cu ardei
Conserve de iarna

Fasole verde conservata cu ardei

Fasolea verde conservata cu ardei poate fi folosita pentru ciorbe sau tocanite. Pentru a prepara aceasta mancare cu legume...

Fasole verde conservata cu ardei
Ghiveci de legume cu orez
Conserve de iarna

Ghiveci de legume cu orez

Ghiveciul de legume cu orez este o mancare cu legume traditionala si foarte delicioasa. Se spala bine rosiile si se storc...

Ghiveci de legume cu orez
Chisalita
Conserve de iarna

Chisalita

Pentru chisalita se scot samburii din prune. Se dau prunele prin robot si se dau la fiert. Daca nu sunt destul de zemoase, se...

Chisalita
Ardei iuti, murati si copti
Conserve in otet

Ardei iuti, murati si copti

Ardeii iuti, murati si copti sunt conserve delicioase si foarte utile in timpul iernii. Se coc ardeii iuti. Coaja nu se ia...

Ardei iuti, murati si copti
Rosii la borcan
Conserve de iarna

Rosii la borcan

Rosiile la borcan sunt conserve foarte utile in timpul iernii. Se taie rosii spalate in sferturi. Se aseaza in borcan si la...

Rosii la borcan
Prune si struguri murati
Conserve de iarna

Prune si struguri murati

Pentru prune si struguri murati se spala prunele si strugurii si se pun in borcan impreuna cu batul de scortisoara. Se...

Prune si struguri murati
Tocana de legume pentru iarna
Conserve de iarna

Tocana de legume pentru iarna

Tocana de legume pentru iarna este ideala pentru mancaruri cu carne sau peste. Pentru a prepara aceasta tocana aveti nevoie...

Tocana de legume pentru iarna
Vinete conservate intregi
Conserve de iarna

Vinete conservate intregi

Vinetele conservate sunt delicioase. Pentru a prepara aceasta conserva aveti nevoie de 5 kg vinete, 3 lg sare si conservant.

Vinete conservate intregi
Mere rase conservate
Conserve de iarna

Mere rase conservate

Merele rase conservate sunt delicioase. Pentru a prepara aceste mere conservate aveti nevoie de 4 kg mere, 10 lg zahar si...

Mere rase conservate
Zarzavat pentru ciorbe si alte mancaruri
Conserve de iarna

Zarzavat pentru ciorbe si alte mancaruri

Zarzavatul pentru ciorbe si alte mancaruri este delicios. Pentru a prepara aceasta conserva aveti nevoie de 3 kg ardei sau...

Zarzavat pentru ciorbe si alte mancaruri
Salata ruseasca cu gogonele
Conserve de iarna

Salata ruseasca cu gogonele

Salata ruseasca cu gogonele este delicioasa. Pentru a prepara aceasta salata aveti nevoie de 3 kg gogonele, 1.5 kg ceapa, 1...

Salata ruseasca cu gogonele
Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura simpla cu nuci si mere
1
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
2
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
3
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita