Sfecla conservata cu chimen este deliciosa. Pnetru a prepara aceasta conserva aveti nevoie de 3 kg sfecla, 6 lg zahar, otet,...
Sfecla conservata cu chimenPentru a prepara zarzavatul pentru supe de post aveti nevoie de 3 kg morcovi, 2 teline, 2 pastarnac, 500 ml ulei, sare,...
Zarzavat pentru supe de postTocanita cu fasole boabe este delicioasa. Pentru a prepara aceasta tocanita aveti nevoie de 3 kg ardei kapia, 2 kg fasole...
Tocanita cu fasole boabeZacusca cu vinete si morcov este o varianta speciala, ce merita incercata! Pentru aceasta se spala toate legumele si se...
Zacusca cu vinete si morcovPrunele conservate in zahar sunt delicioase. Pentru a prepara aceasta reteta de conserva aveti nevoie de 2 kg prune, 15 lg...
Prune conservate in zaharSosul pentru pizza de casa este mult mai sanatoasa si delicioasa decat cel cumparat. Pentru aceasta se macina ardei, ardeiul...
Sos pentru pizzaSosul cu gogosari murati se serveste cu friptura, piure de cartofi sau orez. Inatai se spala bine gogosarii si se curata de...
Sos cu gogosari muratiPentru zacusca cu fasole se lasa la inmuiat fasolea cel putin 12 ore apoi se pune la fiert in apa cu sare, se schimba apa de...
Zacusca cu fasoleTarhonul in otet se foloseste pentru aromatizarea ciorbelor acre de fasole, cartofi. Tarhonul astfel conservat se pastreaza...
Tarhon in otetUleiul cu chili se adauga la mancaruri, se pun cateva picaturi la inceput. Pentru aceasta se pune uleiul intr-o craticioara...
Ulei cu chiliPentru un chutney de mere cu ghimbir si ardei iute se spala merele si se dau prin robot sau razatoare. Se rade si ghimbirul,...
Chutney de mere cu ghimbir si ardei iuteRelish de ardei si gogosari este o conserva de legume foarte util cand ne grabim cu mancare sau nu avem la indemana legume...
Relish de ardei si gogosari
Pelteaua aromata de mere se poate servi ca si serbetul sau se poate folosi pentru tarte, budinci, orez cu lapte, gris cu...
Peltea aromata de mere
Pentru vegeta la borcan aveti nevoie de 1 kg morcovi, 1 kg pastarnac, 1 kg patrunjel, 1 kg gogosari. Se pregateste usor.
Vegeta la borcan
Vinetele cu gogosari sunt gustoase iare pentru aceasta reteta va trebuie 3 kg vinete, 2 kg gogosari.
Vinete cu gogosari
Vinetele cu usturoi sunt foarte gustoase si se servesc la fripturi sau la musaca. Se pregatesc usor.
Vinete cu usturoi la borcan
Salata de toamna cu legume se pregateste usor. Pentru aceasta ceapa se taie solzi si se inmoaie intr-o cana de ulei.
Salata de toamna cu legume
Pentru salata de toamna gustoasa aveti nevoie de 3 kg gogonele, 3 kg gogosari sau ardei, 1 kg morcov.
Salata de toamna gustoasa
Pentru salata vinegreta va trebuie 2 kg ardei, 2 kg gogosari, 3 bucati de telina. Se pregateste usor si este gustoasa.
Salata vinegreta
Pentru tocana de legume aveti nevoie de 1 kg de ceapa, care se taie pestisori si se caleste intr-un litru de ulei.
Tocana de legume
Pentru varza rosie cu bait de otet punem intr-un vas 10 kg de varza rosie tocata fin ca pentru salata, peste ea turnam un bait.
Varza rosie cu bait de otetSalata de toamna este o muratura gustoasa, pe care o puteti pregati usor. Salata de toamna este perfecta pentru zilele de iarna.
Salata de toamna
Pentru salata de popinci cu gogosari aveti nevoie de 30 gogosari, o farfurie cu popinci fierte.
Salata de popinci cu gogosari
Pentru aceasta reteta de salata de popinci aveti nevoie de 2 kg popinci fierte, 1 kg gogosari curatati si taiati fasii.
Salata de popinci
Pentru aceasta salata de popinci cu morcovi se face un bait din trei cani de otet de 9 grade, 6 cani de apa.
Salata de popinci cu morcovi
Pentru salata gustoasa de popinci aveti nevoie de 4 kg gogosari, 3 kg popinci (ciuperci), 2 kg ceapa, 100 g otet, 1 l de ulei.
Salata gustoasa de popinci
Pentru salata de sfecla rosie se face un bait rece din 100 g otet, 8 catei de usturoi, 10 boabe de piper boabe de ghimbir si...
Salata de sfecla rosie
Salata de sfecla si ciuperci este foarte buna. Se face un bait din 300 ml de otet, 500 ml de ulei, 1 l de apa.
Salata de sfecla si ciuperci
Gogosarii umpluti cu conopida si struguri sunt o muratura foarte buna care este usor de pregatit.
Gogosari umpluti cu conopida si struguri
Pentru muraturile asortate 9 l de apa se fierb cu 300 g sare mare, 100 g zahar, foi de dafin, piper si boabe de mustar.
Muraturi asortate pentru iarna
Pentru patlagelele verzi in saramura va trebuie marar uscat, 2-3 frunze de telina, 2-3 crengute de visin.
Patlagele verzi in saramura
Pentru rosiile pentru iarna, in butoiul curat, printre rosii si frunze de vita de vie, se pun intercalat hrean, patrunjel...
Rosii pentru iarna
Salata ardeleneasca se consuma dupa 60 de zile iar pentru aceasta reteta va trebuie 4 kg varza, 2 kg gogosari.
Salata ardeleneasca
Pentru salata de ardei kapia va trebuie 3 kg ardei kapia, 1 l de ulei, 500 ml otet, 500 ml apa.
Salata de ardei kapia
Salata de gogosari este gustoasa si se pregateste usor. Va trebuie 3 kg gogosari curatati si taiati ca pentru murat.
Salata de gogosari
Pentru aceasta reteta va trebuie 3,5 kg gogosari taiati, 6 linguri de bulion. Gogosarii cu sos bulion sunt gustosi.
Gogosari cu sos bulionGogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.
Gogosari in otet pentru iarna
Pentru gogosarii murati aveti nevoie de 10 kg gogosari, 1 kg zahar, 1 l de ulei, 1 l de otet, piper.
Gogosari murati
Pentru gogosarii murati felii, 4-5 kg de gogosari se spala, se curata si se taie felii late de un centimetru.
Gogosari murati felii
Pentru gogosarii murati intregi, gogosarii, spalati, se sterg fiecare, se unge fiecare cu ulei si se inteapa de cateva ori.
Gogosari murati intregi
Pentru gogosarii umpluti cu ciuperci, ciupercile, fierte cu apa, sare si zeama de la o lamaie, le scurgem si le tocam, apoi...
Gogosari umpluti cu ciuperci
Pentru gogosarii umpluti cu conopida aveti nevoie de 20 gogosari, 2 conopide, 2 legaturi de telina.
Gogosari pentru iarna umpluti cu conopida
Castraveţi bulgăreşti reţetă Pentru castravetii in otet, spalam castraveti sanatosi, apoi se pun intr-o oala mare peste...
Castraveţi bulgăreşti reţetă
Castraveti murati sunt foarte buni. Aveti nevoie de 10 kg castraveti, 6 l de apa, 6 linguri de sare.
Castraveti murati
Pentru compotul din dovlecei aveti nevoie de 5 kg dovlecei, curatati de coaja si de samburi.
Compot din dovlecei
Garnitura delicioasa pentru fripturi se face din 1 kg morcovi, 1 kg gogosari, 1 kg ardei gras, 1 kg ardei kapia.
Garnitura delicioasa pentru fripturi
Pentru aceasta reteta de gogosari cu mustar aveti nevoie de 5 kg gogosari taiati, 500 ml de ulei, 250 ml de otet.
Gogosari cu mustar
Gogosarii cu sos sunt foarte buni si usor de pregatit. Aveti nevoie de 4 kg. de gogosari.
Gogosari cu sos
Zarzavatul din pastai pentru ciorba se pregateste usor si da o aroma deosebita mancarii.
Zarzavat din pastai pentru ciorba
Ardeii pentru umplut sunt foarte gustosi pentru iarna. Se pregatesc foarte usor si rapid.
Ardei pentru umplut
Pentru ardeii gras la borcan se coc ardeii, se curata de pielite si cotoare, se aseaza in borcane de 800 g.
Ardei gras la borcan
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane