Conserve si muraturi

Sfecla conservata cu chimen
Romania

Sfecla conservata cu chimen

Sfecla conservata cu chimen este deliciosa. Pnetru a prepara aceasta conserva aveti nevoie de 3 kg sfecla, 6 lg zahar, otet,...

Sfecla conservata cu chimen
Zarzavat pentru supe de post
Romania

Zarzavat pentru supe de post

Pentru a prepara zarzavatul pentru supe de post aveti nevoie de 3 kg morcovi, 2 teline, 2 pastarnac, 500 ml ulei, sare,...

Zarzavat pentru supe de post
Tocanita cu fasole boabe
Romania

Tocanita cu fasole boabe

Tocanita cu fasole boabe este delicioasa. Pentru a prepara aceasta tocanita aveti nevoie de 3 kg ardei kapia, 2 kg fasole...

Tocanita cu fasole boabe
Zacusca cu vinete si morcov
Romania

Zacusca cu vinete si morcov

Zacusca cu vinete si morcov este o varianta speciala, ce merita incercata! Pentru aceasta se spala toate legumele si se...

Zacusca cu vinete si morcov
Prune conservate in zahar
Romania

Prune conservate in zahar

Prunele conservate in zahar sunt delicioase. Pentru a prepara aceasta reteta de conserva aveti nevoie de 2 kg prune, 15 lg...

Prune conservate in zahar
Sos pentru pizza
Romania

Sos pentru pizza

Sosul pentru pizza de casa este mult mai sanatoasa si delicioasa decat cel cumparat. Pentru aceasta se macina ardei, ardeiul...

Sos pentru pizza
Sos cu gogosari murati
Romania

Sos cu gogosari murati

Sosul cu gogosari murati se serveste cu friptura, piure de cartofi sau orez. Inatai se spala bine gogosarii si se curata de...

Sos cu gogosari murati
Zacusca cu fasole
Romania

Zacusca cu fasole

Pentru zacusca cu fasole se lasa la inmuiat fasolea cel putin 12 ore apoi se pune la fiert in apa cu sare, se schimba apa de...

Zacusca cu fasole
Tarhon in otet
Romania

Tarhon in otet

Tarhonul in otet se foloseste pentru aromatizarea ciorbelor acre de fasole, cartofi. Tarhonul astfel conservat se pastreaza...

Tarhon in otet
Ulei cu chili
Romania

Ulei cu chili

Uleiul cu chili se adauga la mancaruri, se pun cateva picaturi la inceput. Pentru aceasta se pune uleiul intr-o craticioara...

Ulei cu chili
Chutney de mere cu ghimbir si ardei iute
Romania

Chutney de mere cu ghimbir si ardei iute

Pentru un chutney de mere cu ghimbir si ardei iute se spala merele si se dau prin robot sau razatoare. Se rade si ghimbirul,...

Chutney de mere cu ghimbir si ardei iute
Relish de ardei si gogosari
Romania

Relish de ardei si gogosari

Relish de ardei si gogosari este o conserva de legume foarte util cand ne grabim cu mancare sau nu avem la indemana legume...

Relish de ardei si gogosari
Peltea aromata de mere
Romania

Peltea aromata de mere

Pelteaua aromata de mere se poate servi ca si serbetul sau se poate folosi pentru tarte, budinci, orez cu lapte, gris cu...

Peltea aromata de mere
Vegeta la borcan
Romania

Vegeta la borcan

Pentru vegeta la borcan aveti nevoie de 1 kg morcovi, 1 kg pastarnac, 1 kg patrunjel, 1 kg gogosari. Se pregateste usor.

Vegeta la borcan
Vinete cu gogosari
Romania

Vinete cu gogosari

Vinetele cu gogosari sunt gustoase iare pentru aceasta reteta va trebuie 3 kg vinete, 2 kg gogosari.

Vinete cu gogosari
Vinete cu usturoi la borcan
Romania

Vinete cu usturoi la borcan

Vinetele cu usturoi sunt foarte gustoase si se servesc la fripturi sau la musaca. Se pregatesc usor.

Vinete cu usturoi la borcan
Salata de toamna cu legume
Romania

Salata de toamna cu legume

Salata de toamna cu legume se pregateste usor. Pentru aceasta ceapa se taie solzi si se inmoaie intr-o cana de ulei.

Salata de toamna cu legume
Salata de toamna gustoasa
Romania

Salata de toamna gustoasa

Pentru salata de toamna gustoasa aveti nevoie de 3 kg gogonele, 3 kg gogosari sau ardei, 1 kg morcov.

Salata de toamna gustoasa
Salata vinegreta
Romania

Salata vinegreta

Pentru salata vinegreta va trebuie 2 kg ardei, 2 kg gogosari, 3 bucati de telina. Se pregateste usor si este gustoasa.

Salata vinegreta
Tocana de legume
Romania

Tocana de legume

Pentru tocana de legume aveti nevoie de 1 kg de ceapa, care se taie pestisori si se caleste intr-un litru de ulei.

Tocana de legume
Varza rosie cu bait de otet
Romania

Varza rosie cu bait de otet

Pentru varza rosie cu bait de otet punem intr-un vas 10 kg de varza rosie tocata fin ca pentru salata, peste ea turnam un bait.

Varza rosie cu bait de otet
Salata de toamna
Romania

Salata de toamna

Salata de toamna este o muratura gustoasa, pe care o puteti pregati usor. Salata de toamna este perfecta pentru zilele de iarna.

Salata de toamna
Salata de popinci cu gogosari
Romania

Salata de popinci cu gogosari

Pentru salata de popinci cu gogosari aveti nevoie de 30 gogosari, o farfurie cu popinci fierte.

Salata de popinci cu gogosari
Salata de popinci
Romania

Salata de popinci

Pentru aceasta reteta de salata de popinci aveti nevoie de 2 kg popinci fierte, 1 kg gogosari curatati si taiati fasii.

Salata de popinci
Salata de popinci cu morcovi
Romania

Salata de popinci cu morcovi

Pentru aceasta salata de popinci cu morcovi se face un bait din trei cani de otet de 9 grade, 6 cani de apa.

Salata de popinci cu morcovi
Salata gustoasa de popinci
Romania

Salata gustoasa de popinci

Pentru salata gustoasa de popinci aveti nevoie de 4 kg gogosari, 3 kg popinci (ciuperci), 2 kg ceapa, 100 g otet, 1 l de ulei.

Salata gustoasa de popinci
Salata de sfecla rosie
Romania

Salata de sfecla rosie

Pentru salata de sfecla rosie se face un bait rece din 100 g otet, 8 catei de usturoi, 10 boabe de piper boabe de ghimbir si...

Salata de sfecla rosie
Salata de sfecla si ciuperci
Romania

Salata de sfecla si ciuperci

Salata de sfecla si ciuperci este foarte buna. Se face un bait din 300 ml de otet, 500 ml de ulei, 1 l de apa.

Salata de sfecla si ciuperci
Gogosari umpluti cu conopida si struguri
Romania

Gogosari umpluti cu conopida si struguri

Gogosarii umpluti cu conopida si struguri sunt o muratura foarte buna care este usor de pregatit.

Gogosari umpluti cu conopida si struguri
Muraturi asortate pentru iarna
Romania

Muraturi asortate pentru iarna

Pentru muraturile asortate 9 l de apa se fierb cu 300 g sare mare, 100 g zahar, foi de dafin, piper si boabe de mustar.

Muraturi asortate pentru iarna
Patlagele verzi in saramura
Romania

Patlagele verzi in saramura

Pentru patlagelele verzi in saramura va trebuie marar uscat, 2-3 frunze de telina, 2-3 crengute de visin.

Patlagele verzi in saramura
Rosii pentru iarna
Romania

Rosii pentru iarna

Pentru rosiile pentru iarna, in butoiul curat, printre rosii si frunze de vita de vie, se pun intercalat hrean, patrunjel...

Rosii pentru iarna
Salata ardeleneasca
Romania

Salata ardeleneasca

Salata ardeleneasca se consuma dupa 60 de zile iar pentru aceasta reteta va trebuie 4 kg varza, 2 kg gogosari.

Salata ardeleneasca
Salata de ardei kapia
Romania

Salata de ardei kapia

Pentru salata de ardei kapia va trebuie 3 kg ardei kapia, 1 l de ulei, 500 ml otet, 500 ml apa.

Salata de ardei kapia
Salata de gogosari
Romania

Salata de gogosari

Salata de gogosari este gustoasa si se pregateste usor. Va trebuie 3 kg gogosari curatati si taiati ca pentru murat.

Salata de gogosari
Gogosari cu sos bulion
Romania

Gogosari cu sos bulion

Pentru aceasta reteta va trebuie 3,5 kg gogosari taiati, 6 linguri de bulion. Gogosarii cu sos bulion sunt gustosi.

Gogosari cu sos bulion
Gogosari in otet pentru iarna
Romania

Gogosari in otet pentru iarna

Gogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.

Gogosari in otet pentru iarna
Gogosari murati
Romania

Gogosari murati

Pentru gogosarii murati aveti nevoie de 10 kg gogosari, 1 kg zahar, 1 l de ulei, 1 l de otet, piper.

Gogosari murati
Gogosari murati felii
Romania

Gogosari murati felii

Pentru gogosarii murati felii, 4-5 kg de gogosari se spala, se curata si se taie felii late de un centimetru.

Gogosari murati felii
Gogosari murati intregi
Romania

Gogosari murati intregi

Pentru gogosarii murati intregi, gogosarii, spalati, se sterg fiecare, se unge fiecare cu ulei si se inteapa de cateva ori.

Gogosari murati intregi
Gogosari umpluti cu ciuperci
Romania

Gogosari umpluti cu ciuperci

Pentru gogosarii umpluti cu ciuperci, ciupercile, fierte cu apa, sare si zeama de la o lamaie, le scurgem si le tocam, apoi...

Gogosari umpluti cu ciuperci
Gogosari  pentru iarna umpluti cu conopida
Romania

Gogosari pentru iarna umpluti cu conopida

Pentru gogosarii umpluti cu conopida aveti nevoie de 20 gogosari, 2 conopide, 2 legaturi de telina.

Gogosari pentru iarna umpluti cu conopida
Castraveţi bulgăreşti reţetă
Romania

Castraveţi bulgăreşti reţetă

Castraveţi bulgăreşti reţetă Pentru castravetii in otet, spalam castraveti sanatosi, apoi se pun intr-o oala mare peste...

Castraveţi bulgăreşti reţetă
Castraveti murati
Romania

Castraveti murati

Castraveti murati sunt foarte buni. Aveti nevoie de 10 kg castraveti, 6 l de apa, 6 linguri de sare.

Castraveti murati
Compot din dovlecei
Romania

Compot din dovlecei

Pentru compotul din dovlecei aveti nevoie de 5 kg dovlecei, curatati de coaja si de samburi.

Compot din dovlecei
Garnitura delicioasa pentru fripturi
Romania

Garnitura delicioasa pentru fripturi

Garnitura delicioasa pentru fripturi se face din 1 kg morcovi, 1 kg gogosari, 1 kg ardei gras, 1 kg ardei kapia.

Garnitura delicioasa pentru fripturi
Gogosari cu mustar
Romania

Gogosari cu mustar

Pentru aceasta reteta de gogosari cu mustar aveti nevoie de 5 kg gogosari taiati, 500 ml de ulei, 250 ml de otet.

Gogosari cu mustar
Gogosari cu sos
Romania

Gogosari cu sos

Gogosarii cu sos sunt foarte buni si usor de pregatit. Aveti nevoie de 4 kg. de gogosari.

Gogosari cu sos
Zarzavat din pastai pentru ciorba
Romania

Zarzavat din pastai pentru ciorba

Zarzavatul din pastai pentru ciorba se pregateste usor si da o aroma deosebita mancarii.

Zarzavat din pastai pentru ciorba
Ardei pentru umplut
Romania

Ardei pentru umplut

Ardeii pentru umplut sunt foarte gustosi pentru iarna. Se pregatesc foarte usor si rapid.

Ardei pentru umplut
Ardei gras la borcan
Romania

Ardei gras la borcan

Pentru ardeii gras la borcan se coc ardeii, se curata de pielite si cotoare, se aseaza in borcane de 800 g.

Ardei gras la borcan
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Cele mai apreciate rețete
Chiftele de cartofi cu dovlecel
1
Romania

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Tarta cu dovlecei zucchini
2
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Negresa cu branza si cirese
3
Romania

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata si in care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon.

Negresa cu branza si cirese
Vin de visine
4
Romania

Vin de visine

Se spala fructele, se curata de codite si se pun intr-un vas mare de sticla acoperite cu zahar. O lingura de zahar se freaca...

Vin de visine
Prajitura cu cirese
5
Romania

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese