Pentru crap marinaresc pestele se curata, se spala, se portioneaza si se sareaza. Rosiile proaspete se spala, se oparesc si...
Crap marinarescPentru crap pane pestele se curata, se portioneaza, se spala si se sareaza. Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina si...
Crap pane cu pesmetPentru crap pescaresc pestele se curata, se spala, se portioneaza in 5 bucati si se sareaza. Ardeiul gras se curata, se...
Crap pescarescPentru varza alba asezata cu smantana varza se curata de cotoare si frunze depreciate, se spala, se opareste in apa cu sare,...
Varza alba asezata cu smantanaPentru caras prajit pestele se curata, se spala, se sareaza si se portioneaza. Faina se cerne. Laptele se fierbe. Pestele se...
Caras prajitPentru cega prajita cu unt pestele se spala si se curata cu un cutit de solzii de pe spinare si, dupa ce se scot intestinele,...
Cega prajita cu untPentru crap la protap simplu pestele se curata, se spala si se sareaza, apoi se despica in doua in zona spinarii; fiecare...
Crap la protap simpluPentru crap portughez pestele se curata, se spala, se portioneaza in 4 bucati si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se...
Crap portughezPentru pilaf cu ciuperci si smantana orezul se alege de impuritati si se spala. Ciupercile proaspete se curata, se spala si...
Pilaf cu ciuperci si smantanaPentru pilaf cu ciuperci si cascaval ciupercile proaspete se spala si se taie lame. Cascavalul se curata de coaja si se rade....
Pilaf cu ciuperci si cascavalPentru pilaf cu dovlecei si marar dovleceii proaspeti se spala, se curata de coaja si seminte si se taie cuburi. Orezul se...
Pilaf cu dovlecei si mararRisotto este mancare de orez delicioasa, ce poate fi servita ca si garnitura, dar si ca si fel principal. Risotto nu este...
Risotto milanez cu ciuperciPentru risotto cu sunca si svaiter orezul se alege de impuritati si se spala. sunca se taie felii inguste. Svaiterul se...
Risotto cu sunca si svaiterPentru budinca de ciuperci cu patrunjel ciupercile proaspete se curata si se spala; jumatate din ele se taie felii pentru...
Budinca de ciuperci cu patrunjelPentru gogosari cu orez si ochiuri gogosarii se spala, se prajesc in 75 g untura sau ulei, se curata de pielite, cotoare si...
Gogosari cu orez si ochiuriPentru musaca din legume gradinar ceapa se curata, se spala si se taie pestisori. Orezul se alege de impuritati si se spala...
Musaca din legume gradinarPentru varza acra cu struguri varza se spala, se scot cotorul, foile depreciate si se taie marunt. Ceapa se curata de coaja...
Varza acra cu struguriPentru sufleu de varza cu carne si legume se scoate cotorul la varza acra, se spala si se taie fin. Ceapa se curata, se spala...
Sufleu de varza cu carne si legumePentru vinete bulgaresti vinetele se spala, se curata, se taie in doua pe lungime, se scoate miezul si se taie cuburi mici....
Vinete bulgarestiPentru vinete "Provincial" vinetele se spala, se taie in doua pe lungime. Se scoate miezul si se taie cuburi. Usturoiul si...
Vinete "Provincial"Pentru coliva Tina arpacasul se alege si se spala in 7, 9 sau 11 ape pana cand apa iese curata; se pune la fiert cu cei 3...
Coliva TinaPentru varza cu maghiran varza se spala, se curata de cotoare si foi depreciate, se taie fin si se scurge de zeama. Ceapa se...
Varza cu maghiranPentru varza creata pane varza creata se curata de cotoare si frunze depreciate, se spala, se fierbe in apa clocotita cu sare...
Varza creata panePentru varza cu orez varza se curata de cotoare si foi depreciate, se spala si se taie felii. Orezul se curata de impuritati...
Varza cu orezPentru varza simpla cu taitei varza se curata de cotoare si de frunze depreciate si se spala. Ouale se spala sub jet de apa...
Varza simpla cu taiteiPentru mancare cu varza creata varza creata se curata de cotoare si frunze depreciate, se spala, se taie in patru si se...
Mancare cu varza creataPentru varza de bruxelles varza se curata, se spala si se taie cotorul. intr-o oala se toarna apa sarata, se pune varza de...
Varza de bruxelles lapte si smantanaPentru rulada din varza rosie si sos tomat varza se curata de frunzele depreciate, se spala, se pune cu cotorul in sus in apa...
Rulada din varza rosie si sos tomatPentru telina cu masline si ceapa telina se spala, se curata, se spala din nou si se taie felii groase de 2-3 cm, care se tin...
Telina cu masline si ceapaPentru telina cu sos de smantana telina radacina se curata, se spala si se taie felii subtiri, care se introduc 10-15 minute...
Telina cu sos de smantanaPentru tocana de orez cu legume ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeii se spala, se curata de cotoare si seminte...
Tocana de orez cu legumeTocana calugareasca este o tocanita de ciuperci cu legume sanatoasa si delicioasa. Ceapa, morcovii, telina se curata, se...
Tocana calugareascaPentru tocana dobrogeana morcovii, telina, ceapa, patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ardeii se curata...
Tocana dobrogeanaPentru varza acra cu smantana varza alba murata se curata de cotoare si foile depreciate, se spala si se taie fin. Ceapa se...
Varza acra cu smantanaPentru sarmale cu orez in foi de vita ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Foile de vita proaspete se curata de...
Sarmale cu orez in foi de vitaPentru snitel din legume 250 g cartofi se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se scurg, se decojesc si se taie cuburi...
Snitel din legumeSnitelul vegetarian din cartofi este o mancare de cartofi simpla si delicioasa. Morcovii, telina, patrunjelul radacina si...
Snitelul vegetarian din cartofiPentru spanac cu ciuperci gratinate spanacul proaspat se curata, se spala in mai multe ape, se introduce in apa clocotita cu...
Spanac cu ciuperci gratinatePentru sufleu de spanac cu cascaval spanacul verde se curata, se spala in mai multe ape, se scurge, se introduce in apa...
Sufleu de spanac cu cascavalPentru sufleu de vinete vinetele se fierb, se curata, se scurg si se toaca cu un satar de lemn. Ouale se spala; se separa...
Sufleu de vinetePentru piure din spanac cu usturoi spanacul se curata, se spala in mai multe ape, se fierbe in apa cu sare, se scurge, se...
Piure din spanac cu usturoiPentru piure din urzici cu usturoi urzicile proaspete se curata, se spala in mai multe ape, se fierb 10 minute in apa...
Piure din urzici cu usturoiPentru praz cu masline si pasta de tomate prazul se curata, se spala, se taie bucati lungi de 5-6 cm. Ceapa se curata, se...
Praz cu masline si pasta de tomatePentru ravioli cu spanac si cascaval ouale se spala. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Spanacul se curata, se spala...
Ravioli cu spanac si cascavalPentru rosii umplute cu ciuperci si cascaval ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se...
Rosii umplute cu ciuperci si cascavalPentru papricas cu ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala bine si se taie felii. Ceapa se curata, se spala, se...
Papricas cu ciuperciPentru pilaf cu praz prazul se curata, se spala bine, se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala in mai multe...
Pilaf cu prazPentru pilaf cu prune uscate si ceapa orezul se alege de impuritati si se spala in mai multe ape. Prunele uscate se curata de...
Pilaf cu prune uscate si ceapaPentru piure simplu de mere merele se spala, se curata de coaja si casuta seminala, se taie felii, se introduc in apa, se...
Piure simplu de merePiureul din cartofi cu friganele este o mancare de cartofi simpla si delicioasa. Painea alba se curata de coaja si se taie...
Piure din cartofi cu friganelePentru iahnie de fasole boabe fasolea boabe se alege de impuritati, se spala, se lasa in apa rece 12 ore. Ceapa se curata, se...
Iahnie de fasole boabe