Sunca traditionala se marineaza cu sare si silitra. Silitra se presara deasupra, dupa ce s-a asezat sunca in vasul pentru...
Sunca traditionalaO ceapa se caleste in putin ulei. Cate doua radacini de patrunjel si morcov, o gulie, un cartof se taie cubulete si se pun...
Supa falsaCartofii se curata, se taie rondele, apoi se pune apa cat sa ii acopere si se pun sa fiarba. Cartofii fierti se zdrobesc,...
Galuste cu ceapa si smantanaMerele se curata, se taie bucati si se pun la fiert in apa cu putin zahar, impreuna cu prunele uscate. Se fierb pana cand...
Supa de mere cu galusteLaptele se pune la fiert cu untul, cand clocoteste se pune repede faina. Se raceste, apoi se adauga zaharul, un praf de sare,...
Galuste cu ciocolataStafidele se inmoaie, apoi se taie marunt. Faina se framanta bine cu praful de copt, zaharul, margarina, stafidele si se pune...
Biscuiti cu stafideStafidele se inmoaie, apoi se taie marunt. Faina se framanta bine cu praful de copt, zaharul, margarina, stafidele si se pune...
Biscuiti cu stafideMorcovii se curata si se taie rondele. Se unge cu putina margarina un vas pentru cuptor cu pereti inalti. Se aseaza rondelele...
Morcovi la cuptorCuratam burta si o oparim cu apa sarata si cu otet. Apoi, asezonam cu Delikat si o fierbem pana se inmoaie. Apoi scoatem...
Supa de burta din NyirtelekBatem feliile de piept de pui, condimentam cu sare si piper, dam prin faina, apoi prajim rapid in margarina sau ulei. Le...
Piept de pui picantCuratim bine ciolanul si coada de porc, le spalam si le taiem in bucati, apoi le fierbem, la foc mic, in 1,5-2 l de apa rece....
Supa acrisoaraAmestecam untul, faina, sare si lapte, pana devine o pasta uniforma si apoi fierbem. In acest sos Bechamel punem 350 g...
Cremvusti la cuptorFriptura de porc o taiem in fasii subtiri si le punem uniform, pe fundul unui vas termorezistent plat. Cartofii taiati ii...
Friptura la tavaCalim ceapa taiata marunt impreuna cu usturoiul. Presaram chimion si boia. Adaugam cubulete de carne de purcel si prajim pana...
Gulas de purcelCarnea se da cu sare, piper, se prajeste jur-imprejur, turnam 1 dl vin, putina apa, o ceapa taiata in doua, usturoi, bobite...
Friptura de porcSpalam cartofii si ii fierbem timp de 30 de minute, pana se inmoaie. Indepartam pielita de pe crenvursti si ii taiem in...
Galuste de cartofi cu crenvursti400 g. cascaval Trapist (nu feliat) se pune in apa clocotinda si se fierbe 10 minute, dupa care se lasa sa mai stea 15...
Rulouri de branzaCernem faina si cacao impreuna intr-un bol. Apoi ne apucam de oua Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu...
Prajitura cu capsuni si mentaCaisele uscate se inmoaie in vin. Cuisoarele si scortisoara se pun la fiert in 1 -1,5 l apa si cand apa se reduce la 0,5 l,...
Pepene galben cu miere si caiseSe pune mazarea la fiert. Pieptul de pui se taie fasii si se caleste in putina grasime. Se potriveste gustul cu sare, piper...
Pui cu sos de mazare verdeIngredientele se amesteca in shaker cu gheata, se toarna in pahar de longdrink. Se completeaza cu cola. Se serveste ornat cu...
Coctail Chuck NorrisPregatim intai umplutura pentru clatite. Taiem marunt fructele uscate, le punem intr-o cratita impreuna cu scortisoara, rom,...
Tort de clatiteSe amesteca capsunile curatate, spalate cu zaharul si se lucreaza bine cu mixerul. Se strecoara. Se adauga vinul, frisca si...
Supa de capsuniSe calesc fructele in ulei. Salata se spala, se rupe bucati si se adauga la mere, ananas, si banane. Se amesteca bine otetul...
Salata de ananasSe curata bine puiul, se taie bucati, si se sareaza. Se incalzeste untul intr-o tigaie. Se prajeste usturoiul zdrobit si se...
Pui cu cireseSe amesteca bine margarina, mierea, zaharul cristal si galbenusurile. Se adauga praful de cacao, faina, praful de copt,...
Tort de coacazeRosiile se spala si li se taie cate un capacel in partea dinspre codita, li se scoate miezul cu o lingurita. Rosiile golite...
Rosii umplute pe gratarFaina se cerne intr-un castron, se presara sare si zahar. Margarina se topeste, se raceste putin. In timp ce se raceste, se...
Melci cu branzaCartofii spalati bine, se fierb in coaja, in apa sarata, se curata fierbinti de coaja si se paseaza prin pasoarul de cartofi...
Nudli cu macIngredientele se amesteca bine, se formeaza chiftele si se prajesc in ulei.
Chiftele cu rosiiPestii proaspat pescuiti ( clean, crap, stiuca) se curata de solzi si intestine, se spala, se taie in jumatate incepand de la...
Peste prajit pe gratarParizerul taiat felii se pune pe fundul unei tavi presarat cu cascaval ras, apoi boabele de porumb, se acopera cu zucchini...
Zucchini gratinatiMaruntaiele bine curatate si spalate se acopera cu apa si se pun la fiert. Se adauga frunza de vita de vie, piper si sare....
Mancarica din maruntaie de curcan ca la SzatmarSe taie pulpa de porc felii, se bat si se sareaza. Se feliaza ceafa, cascavalul si se pun deasupra feliilor de pulpa. Se...
Snitel cu cascaval a la AvasaliaSe spala cartofii, se pun la fiert in coaja dupa care se curata si se taie in doua. Se scoate cu o lingura o parte din...
Cartofi spanioli cu usturoiVinetele se taie in doua in lung si se sareaza. Partea indepartata se taie cubulete si se sareaza. Grasimea de porc se taie...
Vinete umpluteSe lasa chiflele sa stea in apa dupa care se scoate miezul de le fiecare si se amesteca cu carnea tocata. Se adauga ceapa...
Gomboti din carne cu sos de usturoiSe taie slanina proaspata si se frige pentru jumere. Ingredientele se taie bucati mici si se amesteca bine intr-un vas mare....
Sarmale campioaneSe fierbe ciolanul in zeama condimentata, se fierb separat cartofii taiati felii si se caleste ceapa. Ciolanul se taie...
Cartofi cu ciolanFasolea se imoaie timp de o zi, a doua zi o strecuram, apoi o fierbeme la foc mic si o pisam. Ceapa curatata si taiata...
Mancare egipteanaCuratam castanele, le punem intr-o cratita si adaugam atata apa cat sa le acopere. Presaram Delikat, punem margarina, apoi le...
Rata umpluta cu castanePrelucram foarte bine ingredientele, aluatul il punem intr-o tava mijlocie si il coacem aprox. 5-10 minute, in cuptor...
Prajitura cu branza cehaSe spala carnea, se taie bucati. Se curata ceapa si se toaca marunt. Ceapa tocata marunt se rumeneste in untura (ulei), se ia...
Supa de carneSe curata dovleacu, telina si se taie cubulete. Se pun la fiert intr-o cratita mare cu lapte si supa de carne. Se potriveste...
Supa-crema din dovleac de copt si castaneArdeiul taiat in rondele si rosia in bucati (iarna se foloseste ghiveci) se pun intr-un vas termorezistent cu ulei. Pulpele...
Pulpe de pui cu pireu de morcoviCeapa, ardeiul, rosia se taie marunt si se calesc in ulei. Se adauga boiaua si se amesteca. Carnea taiat felii se pune peste...
Spaghete cu tocanita de vitaSe curata pestele si se spala . Capul si coada se folosesc la alta mancare. Partile ramase se taie felii de cca 2 cm, se...
Peste cu sos de macris cu mustarSe spala ouale si se fierb in apa cu sare cca 10 minute pana devin tari, apoi se pun in apa rece si de decojesc, se tai cele...
Pateu de carne si ouFasolea alba inmuiata in ajun se fierbe o ora. Ceapa taiata marunt se prajeste, se adauga carnatii taiati felii si se lasa sa...
Supa de carnatiSlanina taiata fasii se frige in untura topita, se caleste ceapa, se adauga carnea si se fierbe inabusit. Se potriveste...
Tocanita de caprioara cu ciuperciPentru blat, se freaca spuma 6 galbenusuri cu zahar, albusurile se bat spuma.Se adauga faina amestecata cu pudra de cacao si...
Prajitura cu nuci si romUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori