Jumatate din cantitatea de piept de pui se spala, se usuca, se sareaza si se condimenteaza cu piper proaspat macinat. Intr-o...
Piept de pui mexicanFeliile de carne se usuca pe hartie absorbanta si se condimenteaza cu piper. Se incalzeste bine tigaia (daca se prajeste...
Sunculita cu mereCarnea de tipar se curata de piele, carnea se taie felii, se condimenteaza cu sare, piper, boia, se toarna uleiul si se lasa...
Tipar la protapVerzele se curata de frunzulitele ofilite. Se spala, apoi se pun in apa sarata in clocot. De cand incepe din nou apa sa...
Varza de Bruxelles cu cascavalOul,praful de copt si untul se freaca spuma.Apoi se adauga zaharul si laptele. La final se adauga faina.Se dau ciresele fara...
Prajitura cu cirese si glazura de ciocolataCeapa tocata marunt se caleste in untura, se presara cu boia, se adauga carnea taiata fasii, se sareaza,se amesteca si se...
Tocanita de BrasovSe spala carnea, se zvanta si se taie in fasii late de cca 2 – 3 cm si lungi de 4 – 5 cm. Slanina se taie in fasii...
Tocanita cu muschiulet de porcIngredientele se amesteca cu atata smantana ca sa se obtina un aluat de densitate mijlocie, se framanta. Se intind trei foi...
Prajitura cu gemFreaca spuma 20 g de unt la temperatura camerei. Adauga un ou, putina sare si amesteca cu 3 linguri de gris. Adauga grisul...
Galuste din grisVanata se taie felii subtiri , sr sareaza si se lasa putin sa elimine apa.Intre timp se curata pieptul de pui si se rumeneste...
Vinete cu piept de puiCarnea se taie cubulete mici, apoi se caleste in unt impreuna cu patrunjelul cateva minute. Adaugati besamelul si...
Crochete crocanteFaina se cerne intr-un vas, se adauga galbenusurile, sarea, drojdia dospita in putin lapte indulcit, laptele caldut si...
Corn Cuib de ViespiVasul de lut (cu tot cu capac) se tine la inmuiat ½ ora in apa rece. Slanina afumata se taie foarte marunt si se prajeste...
Papricas de cartofiCartofii se fierb in coaja, se curata, se taie in rondele subtiri, si rondelele in cuburi. Se prepara o vinegreta placuta din...
Cartofi cu maioneza la tavaCarnea de caprioara se prajeste pe ambele parti, se adauga zarzavaturile, boabele de ienupar, ceapa.Se condimenteaza cu sare...
Cotlete de caprioara ca la BadenPulpele de pui se sareaza, se presara cu oregano si rozmarin, se marineaza o jumatate de ora, se rumenesc pe ambele parti, se...
Pulpe de pui italieneCarnea se macina de doua ori,se condimenteaza abundent cu maghiran, sare si piper. Se formeaza perisoare de marimea unei...
Perisoare italieneUntul se freaca cu cele doua feluri de zahar pana se face spuma. Se cerne faina, praful de copt, sarea si pudra de cacao apoi...
Prajitura cu ciocolataSe incinge uleiul intr-o oala, se caleste ceapa tocata marunt. Se ia oala de pe foc, se presara boia si amesteca cu 2 linguri...
Gulas cu sunca taraneascaCeapa taiata cuburi se caleste in putin ulei, se ia de pe foc, se presara boia, se amesteca si cand se pune din nou pe foc,...
Paste gratinate a la JuditIngredientele pentru aluat se pun intr-un castron si se framanta. Aluatul se imparte in doua, se pune la frigider sa se...
Prajitura razuita cu cacaoCu o zi inainte de a pregati acest fel de mancare, se fierb cartofii in coaja, se curata si se lasa sa se raceasca. Se...
Muschi de vita in stil classicSe ia pieptul se pui, se dezoseaza, se trece prin piper si se taie fasii subtiri. In uleiul incalzit se „arunca” ceapa...
Piept de pui cu coniacSe zdrobeste branza de vaci, se adauga untul, faina si galbenusurile de oua. Pentru aroma se adauga zaharul vanilat si...
Prajitura cu branza si ciocolataSe curata ceapa, se taie marunt si se pune in ulei pentru aburit, daca este nevoie se adauga si apa si se lasa pana devine...
Tocana de cabanosSe framanta un aluat din ingredientele specificate si se impart in 6 bucati. Se coc 6 parti (pe partea dorsala a tavii. Se...
Tort simplu cu lapteArdeii se spala, se taie un capac ca sa se curete de cotor si seminte. Se clatesc si se scurg. Ardeiul ramas pe capace se...
Ardei umpluti prajitiPieptul de puis e taie pe langa os si se impaneaza cu o felie de carne afumata. Se presara cu condimentul de gratar si cu...
Piept de pui estivalCarnea de iepure de casa (pulpa, spinare) se taie in bucati mai mici si se sareaza. Ceapa se da pe razatoare, iar patrunjelul...
Iepure Marengo400 g de ciuperci se spala sub jet de apa, se taie cuburi mai mari. O ceapa mica se toaca marunt si se caleste in 50 ml ulei...
Ciulama de ciuperci cu smanatanaSe amesteca drojdia, cu laptele cald si zaharul. Se zdrobeste margarina se adauga faina, ouale batute, drojdia, zaharul...
Beigli cu nuca si macSe spala puiul, se sterge si se taie in 6 bucati mari (piept, pulpe, aripi, spate ). Se curata ghimbirul si se trece prin...
Pui prajit a la China cu salataSe amesteca zaharul, cu untul, cu biscuitii maruntiti si cu cacao si se adauga laptele. Se framanta bine compozitia , se fac...
Bombite de cocosSe firbe laptele si se adauga zaharul. Se amesteca apa cu amidonul si se adauga la laptele cu zahar.
Budinca de cocosSe intinde aluatul de grosimea varfului de cutit si se pun la copt cele 2 foietaje obtinute. Pentru creme se amesteca oul,...
Fojetaj cu crema de vanilieSe curata pestele marunt si se pune la fiert cu apa calda. Pestele mare se curata de solzi, se taie bucati mari si se sareaza...
Ciorba pescareascaSe curata gaina, se tine pe flacara pentru ca puful de pe ea sa se arda, apoi se freaca usor cu malai. Gaina, golita de...
Supa crema din carne de pasareSe spala carnea si se pune la fiert cu multa apa rece. Cind da in clocot, supa se spumuieste, se potriveste focul si se...
Supa de carne cu galuste de grisFrecateii pregatiti din 350 g faina se rumenesc in doua linguri de ulei alimentar amestecand mereu. Inainte de a proceda la...
Taietei de casaCeapa se taie fideluta si se asaza intr-o salatiera plata cu suprafata mai mare. O rosie de marime potrivita se arunca in apa...
Salata de ardeiSe spala 4 rosii de marime mijlocie, se taie felii subtiri cu un cutit ascutit, se asaza pe fundul unui vas scund, apoi se...
Salata de rosii400 g de sfecla se spala, se taie betisoare late de 1 cm. Se poate taia cu aparatul de taiat cartofi pai. Sfecla taiata se...
Salata de sfeclaSe curata 2-4 capatani de salata, se rup frunzele, se taie nervurile groase ( cui ii place salata crocanta o poate pune...
Salata verdeSe fierbe orezul in apa fierbinte sarata. Taiem pieptul de pui si sunca in feliute, iar ardeiul in bucati marunte. Prazul se...
Orez prajit cu pui si suncaSe dizolva drojdia in lapte, iar apoi se amesteca cu faina, galbenusurile de ou, margarina si se lucreaza bine pana se obtine...
Prajitura cu visineSe amesteca faina, margarina, galbenusurile de ou, zaharul, praful de sare si smantana pana se obtine o masa omogena. Aluatul...
Prajitura cu branza si spumaSe topeste margarina la aburi se adauga celelalte ingrediente, se amesteca bine si se toarna intr-o tava chec. Se patreaza la...
Paine de ciocolataSunca se fierbe pana se inmoaie iar ouale pana devin tari. Cozonacul si ouale se taie bucati mici la care se adauga piper,...
Sunca umplutaSe spala burta, se curata cu lama unui cutit ascutit, se taie felii mari si se spala din nou. Se asaza felii de burta pe...
Ciorba de burtaSe lasa soia la inmuiat in apa aproximativ 30 de minute. Daca se foloseste soia cubulete se macina inainte la fel ca si...
Dovleac umplut cu soiaSlanina se taie cubulete mici si se prajeste. Bucatile de slanina prajite se scot si la untura se adauga 2 linguri de...
Taietei cu branzaUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori