Laptele se fierbe cu 40 g zahar, se adauga coaja de lamaie, un praf de sare, pastaia de vanilie taiata in doua si cu...
Orez cu caiseAluatul: Amestecam faina cu margarina, dospim drojdia cu lapte indulcit si putina faina, iar galbenusurile de ou le...
Tort de carnePentru aluat, incalzim laptele, presaram zaharul, punem drojdia faramitata si 1 lingura de faina, apoi lasam 15-20 de minute...
Galuste aurii cu piure de mereSe prajesc semintele de dovleac curatate, intr-o tigaie fierbinte. Razuim miezul de dovlecel, adaugam faina, unt moale, oua...
Paine din dovlecelCrestam pestele curatat si frecat cu sare. Apoi il stropim cu zeama de lamaie si il ungem cu ulei aromat si il lasam sa stea...
Pastrav prajit cu lamaiePeste carnea de porc se toarna apa fierbinte, apoi se pune la fiert in apa rece. Cand carnea devine moale pe jumatate (dupa...
Supa de carne de porc cu taieteiSe taie avocado in 2 bucati, se scoate samburele, iar partea carnoasa se scoate cu ajutorul unei lingurite. Se mixeaza, se...
Supa de avocado cu lamaieSe curata ardeii, se fierb si se separa partea carnoasa de coaja. Se pune intr-un bol partea carnoasa si se amesteca cu ulei,...
Legume crocante cu sos de ardeiSe curata pulpele de piele si se tai in 2 bucati. Se curata ciupercile si se tai felii, se curata ceapa si se taie rondele....
Pulpa de pui cu ciuperciSe taie coaja de la chifle si se lasa la imbibat in lapte. Se freaca untul cu zahar, iar apoi se amesteca galbenusurile de...
Budinca de nucaPreparatele din carne se macina toate impreuna. Slanina se taie in bucatele mici si se face unsoare. Cartilajul se lasa in...
Paste picante cu tocanaFaina se freaca bine cu untura. Adaugam galbenusurile frecate cu putina smantana si framantam un alua pe care il lasam la...
Cornulete fragedeSe curata merele si perele, se scoate miezul si se tai cubulete. Fructele si ficatul de pui se adauga peste untul topit, la...
Curcan umplut cu fructeSe pune jumatate de ceapa taiata rondele la calit, se adauga carnea taiata felii subtiri, se condimenteaza cu sare si piper,...
Varza cu struguriSe curata ciolanul, jumatatea interioara a ciolanului, se sareaza, se ruleaza si se leaga, cum se leaga si sunca de obicei....
Ciolan de porc cu mustSe fierbe ciolanul condimentat cu sare si piper impreuna cu usturoii, ceapa, foaia de dafin. Dupa ce devine moale, se scurge,...
Ciolan prajitSe fierbe malaiul in apa cu sare, intre timp se caleste in ulei varza murata taiata marunt. Malaiul aproape racit se intinde...
Mamaliga cu varzaSe macina bucatile de piept de pui dezosate si curatate de piele. Se amesteca cu albusurile de oua batute spuma, cu frisca...
Piept de pui cu nucsoara si suncaIntr-un vas de 4 litri se incalzeste unsoarea si se adauga ceapa maruntita, usturoiul si faina. Se amesteca constant pana se...
Supa de cartofi cu smantanaSe spala carnea, se taie si se pune intr-o oala, se adauga 2,5 litri de apa. In timpul fierberii se indeparteaza spuma...
Supa de carne de vita cu ficat de puiSe spala fasolea si se sorteaza. Se pun intr-un vas sub presiune (cucta, daca aveti) si se adauga 1,5 litri de apa. Se firbe...
Supa de fasole uscataIntr-un vas jena se pun fasiile de slanina afumata, peste ele se pun bucatile de carne de pui si se sareza. Se amesteca pasta...
Pui in sos picantSe pun pulpele in tigaie, se sareaza si se condimenteaza. Se tai cartofii si se pun langa carne si se presara cu usturoi. Se...
Pulpe de pui cu lamaieSe bat albusurile de oua cu 200 gr zahar pudra. Se amesteca cu nucile macinate si faina si se pun la copt. Intre timp se...
Prajitura cu nuci si budincaSe bat albusurile spuma si se introduc unul cate unul galbenusurile, 100 gr de zahar, faina si margarina topita, dar nu...
Tort cu cafea neagra si visinePieptul de pui se dezoseaza, se curata de piele si se tai fasii lungi. In fiecare bucata de piept de pui se ruleaza cate o...
Rulada din piept de pui cu carnatiSe adauga faina la oua, pana se obtine un aluat bun de framantat. Se intinde aluatul si se tai fasii lungi. In aceste fasii...
Supa cu aluat umplutSe prajesc feliile de slanina, iar in uleiul ramas se caleste ceapa. Se ia de pe foc, se adauga boia, carnea de porc taiata...
Ciolan la ceaunSe prepara aluatul de strudel din faina, faina „O”, otet, sare, galbenusuri si putina apa calduta. Aluatul trebuie sa...
Strudel de casaSe fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu putina sare. Dupa fierbere se scurg de apa, se clatesc si...
Paste cu nucaSe taie varza, se scoate cotorul si se taie felii, se curata si se tai cubulete morcovii si pastarnacul, se taie felii...
Varza cu costitaSe amesteca bine oul, zaharul si uleiul. Se adauga condimentele, nucile macinate, praful de copt si dovlecelul ras (daca este...
Prajitura cu dovlecelSe intinde pe masa si se presara cu faina o fata de masa mai mare. Se intind foietajele si se presara cu alune. Se curata...
Strudel cu rubarba si sos de cocosSe curata cartofii si se tai felii alungite sau rondele. Se pun in tava si se pune deasupra rondele de ceapa si fasii de...
Cartofi la tavaSe curata cartofii si se tai cuburi. La ceapa calita in ulei, se adauga boia. Se amesteca ceapa prajita, cartofii cubulete,...
Burta de porc umpluta cu cartofiSe amesteca ingredientele. Cu acest amestec se umple frunzele de varza dulce si se pun pe tava. Se toarna suc de rosii...
Sarmalute in foi de varza dulce (din aluat ras)Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie rondele mai groase si se pun la fiert in apa cu sare. Ii vom fierbe doar pe...
Piept de pui cu cartofi si smantana la cuptorClateste orezul cu apa, strecoara-l si scurge-l. Sterge lamaia cu apa fierbinte si taie 2-3 fasii din coaja galbena cu un...
Orez cu fructePreincalzeste cuptorul la 180 grade. Decojeste si taie felii subtiri merele, dupa care aseaza-le intr-un vas termorezistent....
Prajitura cu mereSomnul: Indeparteaza pielea si oasele pestelui si lasa sa stea feliile presarate cu sare. Sosul: Caleste ceapa in ulei, ia-o...
Peste cu portocaleStrudelul cu cirese este un desert foarte apreciat, de obicei consumandu-se imediat. Este foarte bun, crocant in exterior si...
Strudel cu cireseMinitartele cu fructe sunt intotdeauna apreciate in primul rand de copii, find suficient de mici pentru mainile lor. Va...
Minitarte cu cireseBranza telemea o dam pe razatoarea cu ochiuri mari si o amestecam cu 1 ou. Aluatul de foietaj il lasam sa se descongeleze,...
Triunghiuri cu telemeaGemul de capsuni este o metoda foarte buna de a pastra aroma fructelor pe tot parcursul anului. Este de preferat a se face...
Gem de capsuniCompotul de cirese fara conservanti se pastreaza la fel de bine in camara, in plus se face mai usor decat ti-ai putea...
Compot de cirese fara conservantiSpalam dovlecelul, il curatam de coaja si il taiem in felii mai groase. Batem bine oul cu sare,vegeta,piper si marar tocat...
Dovlecei pane cu sos de usturoiAspectuos, delicios, mini tortul de zahar ars este reteta perfecta pentru orice ocazie festiva. Se prepara foarte usor, si...
Mini tort de zahar arsMusacaua cu dovleac turcesc este o reteta de toamna delicioasa si foarte consistenta. Musacaua este o mancare pe care o...
Musaca de dovleac turcescEste cea mai usoara reteta pentru a prepara peste, din lume. Fileul de ton se sareaza. Se pun intr-un vas pentru cuptor mai...
Peste cu cartofi naturPieptul de pui fara piele si oase, se taie in latime (se bate cu ciocanul de carne pentru a deveni mai mare si mai subtire)...
Piept de pui cu mereUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori